Ko će biti prvak BiH u sezoni 2024/25?

Odgovori

FK Borac
4
8%
HŠK Zrinjski
5
9%
FK Velež
5
9%
FK Sarajevo
31
58%
HŠK Posušje
0
Nema glasova.
FK Željezničar
5
9%
FK Sloga
0
Nema glasova.
NK Široki Brijeg
2
4%
NK GOŠK
0
Nema glasova.
FK Igman/FK Sloboda/FK Radnik
1
2%

Ukupno glasova: 53

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 avg 2024, 10:48

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

H8Z7
Kontakt:

Re: Ko će biti prvak BiH u sezoni 2024/25?

Post Postao/la H8Z7 » 05 avg 2024, 10:54

Zavisi od dosta faktora. Zrinjski i Borac su slabi što se tiče trenera, igrači su ok posloženi. Sarajevo je što se tiče trenera najbolji klub u ligi, igrački ne baš najbolje, ali ima još vremena valjda dođu još dva tri igrača.

Za Sarajevo bi najbolje bilo da Zrinjski i Borac uđu u grupe, tad ne bi imali skoro protivnika pa bi vrlo vjerovatno titula na Koševo došla.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 05 avg 2024, 11:21

Sarajevo nema sanse pored Borca i Zrinjskog. Ovih prvih zbog sudija a drugih zbog kvaliteta i svega sto su izgradili zadnjih godina. Plafon trece mjesto i osigurana evropa bez stresa sto je ogroman neuspjeh s obzirom na ulaganja

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 avg 2024, 11:27

Gdje vidiš vas?
Hoće li biti bar 4. mjesto?

Nismo sigurno doveli Zekića da budemo 3.
Al haj, nije se još ni kompletno kolo odigralo, puno je još bodEva u igri :kafa:
Koševo Zapad

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 05 avg 2024, 11:31

Shategabri je napisao/la:
05 avg 2024, 11:27
Gdje vidiš vas?

Al haj, nije se još ni kompletno kolo odigralo, puno je još bodEva u igri :kafa:
Niste ni prijasnje koliko ste ulagali dovodili da budete dva puta zaredom cetvrti :thumbup:

Sto se tice nas imamo sestu ekipu po kvalitetu kao i prije ali to nas nece sputati da zavrsimo opet ispred vas ili vam damo po usima u finalu kupa :thumbup:

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 05 avg 2024, 11:45

Borac, ako to odluci Vico. I ako ne popusti presiju na sudije.
Ja bih ovdje da podcrtam jednu ekipu, koja bi mogla sviju iznenaditi iz "drugog plana". FK radicki klub, stvar filozofije, nikom te ne damo, Zeljeznicar.
Mnogi ce se iznenaditi, samo dok upale i pokrenu sve turbine i kapacitete.

Dakle, ipak mislim FK SNSD. Beskrupulozna je to bratija. Ici ce oni do kraja, opet.
- FKS -

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 avg 2024, 11:46

CampobelloDiMazara je napisao/la:
05 avg 2024, 11:31
05 avg 2024, 11:27
Gdje vidiš vas?

Niste ni prijasnje koliko ste ulagali dovodili da budete dva puta zaredom cetvrti :thumbup:

Sto se tice nas imamo sestu ekipu po kvalitetu kao i prije ali to nas nece sputati da zavrsimo opet ispred vas ili vam damo po usima u finalu kupa :thumbup:
I to si u pravu, nismo.

Moramo i mi nekad potrefiti, valjda je dosta promašaja :D

Aha, ček da provjerim kad igramo ligašku...dolazite nam 10. kolo.
Taman da se fino uigrate, pa da nam date po ušima ;)
Koševo Zapad

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 05 avg 2024, 11:49

05 avg 2024, 11:46

I to si u pravu, nismo.

Ma pusti nas okrsaj ja ti govorim o kontinuitetu koji ce vas sjebati a npr Zrinjski i Borac nece. Predvidjam vam dosta klizanja na slabijim utakmicama koje ce oni rutinski rjesavati sa sudijskim pogurancima. Sto manje budete mastali lakse ce vam biti na kraju slusaj Campobella :thumbup:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 avg 2024, 11:53

05 avg 2024, 11:49
05 avg 2024, 11:46

I to si u pravu, nismo.

Ma pusti nas okrsaj ja ti govorim o kontinuitetu koji ce vas sjebati a npr Zrinjski i Borac nece. Predvidjam vam dosta klizanja na slabijim utakmicama koje ce oni rutinski rjesavati sa sudijskim pogurancima. Sto manje budete mastali lakse ce vam biti na kraju slusaj Campobella :thumbup:
Ne bih se složio, mislim da se nećemo puno klizati na slabijim utakmicama, ostaje pitanje kako ćemo s protivnicima koji nam mogu odgovoriti.
Vidi, ja sam u startu na sezoni najavio na temi PL titulu, tako da sam spreman na sve :D
Koševo Zapad

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 07 avg 2024, 01:17

Uglavnom zavisi od želja i aspiracija Borca za ovu sezonu, a mislim da će opet biti visoke. Oni su van konkurencije, rekao bih. Evo da poredam, čisto da na kraju godine mogu uporediti :D
1. Borac - sve rečeno, nije da su najbolji, ali kao i prošle sezone.
2. Sarajevo - pretpostavljam da će ove godine biti bolje nego prošle, mada mislim da će se opet ispuštati jako puno bodova i da to neće biti nivo prvaka (i bez Borca).
3. Zrinjski - ne djeluje mi baš najbolje ono što oni rade ove godine i da ima više kvaliteta u drugim ekipama, čak bih ih gurnuo niže. Ipak, to je Zrinjski i kakvi god da su (tanak trener, već istrošeniji igrači), jači su od većine.
4. Željezničar - po meni podcijenjeni, barem u ovoj konkurenciji. Ok trener, igrači tu i tamo, ima svega, ali kao i kod ostalih. Gore od prošle sezone ne može, a već na prvih par gostovanja nakupit će se nekih bodova da im drži nadu.
5. Široki - ostavljam mogućnost čak da se umiješaju u borbu gore, ako drugi budu više kiksali. Odavno nisu bili bolji i samo da to zadrže bez rasipanja i pametovanja.

Ovo ostalo je sve konkurentno za ispadanje i generalno je teško reći dok se ne ustabile ekipe. GOŠK gubi vrijeme s Adžemom i tu su u minusu u odnosu na ostale. Radnik je tanak sam po sebi. Igman nije čemu, ali imaju želju za opstankom, imaju Husrefa, to bi trebalo biti dovoljno već. Sloboda je užasna, ali ne mislim da će biti tako užasni rezultatima (u zoni ispadanja sigurno na zimu, pa ćemo vidjeti hoće li šta skontati dalje). Posušje i Sloga su tanji nego prošle sezone i bar jedna od ove dvije će ispasti. I na kraju Velež, neće se dovesti u situaciju da ispadne pored ovih ekipa, ali sam siguran da će biti bliže tome nego 5. mjestu.

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 07 avg 2024, 12:45

Po meni prvi kandidat je Zrinjski, imaju kakav takav kontinuitet i mislim da će najmanje griješiti pogotovo ako ispanu iz europe uskoro, ali da će se nešto puno bodovno odvojiti čisto sumnjam.
Borac i Sarajevo svi također svrstavaju u top 3, vjerovatno to i je tako kad se gleda lova i itd...
Borac ce vjerovatno u nekad u 9 mjesecu počet igrat ligu, koliko će im to pomoć ili odnemoć vidjet ćemo... Svakako imaju privilegiju da biraju kad će igrat i skim će kad igrat i uz standarnu sudačku podršku na kraju će doći do europe, ali do titule teško.
Sarajevo opet puno najvljuje, ali nešto im ne mogu previše vjerovat iako djeluju dobro. Što se veći hajp pravi to i veće razočarenje bude.
Nadam se da će Široki napokon uspjeti doći do željene europe, bojim se samo "malih" utakmica što je godinama boljka ovog kluba za razliku od derbija gdje uglavnom dobro prolaze što pokazuje i statistika gdje su međusobnim omjerima bolji i od zrinjskog, sarajeva i željezničara.
Željezničar je po dometu kao i Široki tu negdje, i za njih vrijedi kao i za Sarajevo, hajp se pravi pa na kraju razočarenje.. Ipak bit će bolji nego lani i borit će se za europu.
Velež ove godine većina svrstava u sredinu tablice, tako nekako i djeluju, mada ih je ne bih otpisao od borbe za europu. u ovoj ligi uz nekoliko vezanih dobrih rezultata lako si gore.
Posušje po meni nije baš ugroženo što se tiče opstanka, teško da će ponovit 5.mjesto, ali imaju energiju i volju.

Sloga, Radnik, Sloboda, GOŠK, Igman ...ne poznajem ih dobro ali mislim da će netko od ovih ispast, sad hoće li 3 ili 4 ....Najviše šanse dajem slogi i radniku da se spase

1. zrinjski
2/3 sarajevo, borac
4/5/6 široki brijeg, željezničar, velež
7 posušje
8/9/10/11/12 radnik, sloga, sloboda, gošk, igman

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 07 avg 2024, 13:04

dok je ovaj sistem kvalifilacija za grupe svi ce htjeti biti prvak, jer otvara takmicenje u grupama, trebaju ti dva prolaza bukvalno.
Tu se vec vrti mnogo para, reklame, sponzori i doci ce ti igraci koji ce zapeti jer ce vidjeti sansu za ici dalje.
Borac uz neki kvalitet i pomoc sudija te stimanje termina igranja je najblizi tituli.
Zrinjski vjerovatno ima najbolji sistem zadmji par godina. Takodjer ima neprimjetanu pomoc sudija gdje zatreba.
Sarajevo ima kvalitet da bide prvak ali moraju odigrati perfektnu sezonu, npr. dobiti Slogu u Ponedjeljak na 38°C, pobijediti sve bahile oko kluba, ne kiksati kuci sa "manjim" ekipama i ulazito hladne glave u derbije sa Borcem i Zrinjskim
4. kadidata ne vidim ali ocekujem dobru seriju Sirokog i vjerovatno ce neko iznenadito od ovih "odpisanih" ekipa

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 07 avg 2024, 13:23

05 avg 2024, 11:21
Sarajevo nema sanse pored Borca i Zrinjskog. Ovih prvih zbog sudija a drugih zbog kvaliteta i svega sto su izgradili zadnjih godina. Plafon trece mjesto i osigurana evropa bez stresa sto je ogroman neuspjeh s obzirom na ulaganja
Ostali ulazu kifle pa ce im uspjeh biti ako izbore evropu ili nedaj Boze sta ce bit ako ne izbore? Nemas sanse jer se sve Dodik pita tako da 4 mjesto ili 2 isto ti dodje. Nego zasto ulazete velike novce ako planirate biti 6 mada ni evropu kad izborite sigurno necete vratiti te pare? Jevelj je najavio titulu mada ne cudi sa obzirom na ogroman novac koji su gurnuli.
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 07 avg 2024, 13:50, ukupno mijenjano 2 puta.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 07 avg 2024, 13:25

Ove sezone ce Sarajevo osvojiti,lakse nego ikad...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 07 avg 2024, 13:28

Zrinjski ili nažalost Sarajevo.
1921!

cetvrtomjesto
Kontakt:

Post Postao/la cetvrtomjesto » 08 avg 2024, 16:28

Zeljo i jos 5-6 ekipa. Ko 1946-te

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.