Prva Liga FBiH 2026/27
Moderator/ica: GracanicaAA
Prva Liga FBiH 2026/27
Od sezone 2026/27. 1. Liga Federacije BiH ponovo broji 16 članova.
Zasad glavni pretendenti na PL:
Sloboda
Posušje
Stupčanica
Zvijezda
1. kolo igra se 16.08.2026.
Zasad glavni pretendenti na PL:
Sloboda
Posušje
Stupčanica
Zvijezda
1. kolo igra se 16.08.2026.
Re: Prva Liga FBiH 2026/27
Klubovi koji se takmiče u ovoj sezoni su :
NK BRATSTVO Gračanica
FK BUDUĆNOST Banovići
HŠK POSUŠJE Posušje
NK GOŠK Gabela
FK IGMAN Konjic
NK JEDINSTVO Bihać
FK RADNIK Hadžići
FK SLOBODA Tuzla
NK STUPČANICA Olovo
HNK TOMISLAV Tomislavgrad
NK TOŠK Tešanj
NK TRAVNIK
FK RUDAR Kakanj
NK VITEZ
NK ZVIJEZDA Gradačac
HNK ČAPLJINA Čapljina
NK BRATSTVO Gračanica
FK BUDUĆNOST Banovići
HŠK POSUŠJE Posušje
NK GOŠK Gabela
FK IGMAN Konjic
NK JEDINSTVO Bihać
FK RADNIK Hadžići
FK SLOBODA Tuzla
NK STUPČANICA Olovo
HNK TOMISLAV Tomislavgrad
NK TOŠK Tešanj
NK TRAVNIK
FK RUDAR Kakanj
NK VITEZ
NK ZVIJEZDA Gradačac
HNK ČAPLJINA Čapljina
Veći je pretendent GOŠK od Zvijezde koja je tek ušla u ligu i ne igra na svom stadionu i od Stupčanice koja je već odustajala od baraža.
Rekao bih Sloboda, Posušje i GOŠK, trka u troje.
Ja sam ovo napisao uzevši u obzir najave, što direktno od klubova, što čitajući između redova po portalima.
Gošk još nije najavio da će se boriti za PL, a u članku na ss.ba maloprije, piše da će ambicije biti poznatije uskoro.
Naravno da imaju kapacitet za to, ulazili su više puta, samo je pitanje da li će htjeti.
Teoretske šanse nema da neko ugrozi Posušje. Idu na +20 bodova kao Čelik prošle sezone. Budzet preko 3 miliona...
Naravno da bi ja najviše volio bilo koji probosanski klub da uđe ali dileme uopšte nema.
Naravno da bi ja najviše volio bilo koji probosanski klub da uđe ali dileme uopšte nema.
EVO NAS TU SMO ⚫🔴
Pogledaj Vojvodicevo predstavljanje prije 6 dana na GOSK-ovim profilima, jasno je vise puta ponovio da ga zanima samo prvo mjesto i povratak u PL i da je zbog toga dosao.Querty je napisao/la: ↑12 jul 2026, 18:11Ja sam ovo napisao uzevši u obzir najave, što direktno od klubova, što čitajući između redova po portalima.
Gošk još nije najavio da će se boriti za PL, a u članku na ss.ba maloprije, piše da će ambicije biti poznatije uskoro.
Naravno da imaju kapacitet za to, ulazili su više puta, samo je pitanje da li će htjeti.
Recenica iz clanka koji spominjes je novinarski dozivljaj, nije izjava nekoga iz kluba.
OK.Vorovus je napisao/la: ↑12 jul 2026, 19:26Pogledaj Vojvodicevo predstavljanje prije 6 dana na GOSK-ovim profilima, jasno je vise puta ponovio da ga zanima samo prvo mjesto i povratak u PL i da je zbog toga dosao.Querty je napisao/la: ↑12 jul 2026, 18:11Ja sam ovo napisao uzevši u obzir najave, što direktno od klubova, što čitajući između redova po portalima.
Recenica iz clanka koji spominjes je novinarski dozivljaj, nije izjava nekoga iz kluba.
Posušje će pregaziti ovu ligu ko plitak potok, što bi davno nekad rekle Fukare
- Bazinga12345
- Kontakt:
Šta ovo Sloboda ima samo 9 igrača po Transfermarktu?
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Napustili klub neki, mada je vec stiglo novih 6-7 igraca.Bazinga12345 je napisao/la: ↑12 jul 2026, 19:59Šta ovo Sloboda ima samo 9 igrača po Transfermarktu?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Šta li sprema Bazuka?DamirT je napisao/la: ↑12 jul 2026, 20:07Napustili klub neki, mada je vec stiglo novih 6-7 igraca.Bazinga12345 je napisao/la: ↑12 jul 2026, 19:59Šta ovo Sloboda ima samo 9 igrača po Transfermarktu?
Jurisss crvenii
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
-
BosnianRahatluk
- Kontakt:
NK Jedinstvo ce imati sasvim solidnu ekipu. Nesto slicno kao prosle sezone. Moja procjena od 3 do 8 mjesta.
Ima li neko od moderatora da Zvijezdu vrati u 1.Ligu FBiH?
Alo bolaaaan, ima li nekoga ili ćemo sačekati do kraja sezone da nas prebacite u PLBiH???
Alo bolaaaan, ima li nekoga ili ćemo sačekati do kraja sezone da nas prebacite u PLBiH???
-
BosnianRahatluk
- Kontakt:
Haračić u Posušju, navodno nije posljednje pojačanje koje dolazi
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Garčević je blizu Posušja, bit ce gusta trka između Posušja i Slobode. Sloboda je tek krenula...
#CarsijaOdjebi
Ni blizu. Razlika će na kraju biti 20+ bodovatuzlanskinacin je napisao/la: ↑16 jul 2026, 13:53Garčević je blizu Posušja, bit ce gusta trka između Posušja i Slobode. Sloboda je tek krenula...
Trenutno korisnika/ca: tuzlanskinacin i 20 gostiju.