Kupovina bicikla...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ŠtaIma
Kontakt:

Kupovina bicikla...

Post Postao/la ŠtaIma » 11 jul 2011, 17:32

Molio bih ko se razumije u cijene bicikala i kvalitet istih da mi pomogne pri odabiru.
Razmisljam o kupovini bicikla do nekih 500 KM.
Mnogi hvale kako je ovaj najbolji pri ovoj cijeni tzv. GT Outpost
http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&k ... oizvod=619 :!:
Međutim koja je razlika izmedju ovoga i GT Agressora 3.0 :roll:
http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&k ... oizvod=617 :roll:

I da li su bicila Capriolo, Scott, Polar, Unis takodjer dobra u ovom cjenovnom rangu i da li mozete preporuciti koji model. :?:

Hvala na eventualnoj pomoci. ;)
Lijepo je biti Manijak!!!

don_burza
Kontakt:

Re: Kupovina bicikla...

Post Postao/la don_burza » 11 jul 2011, 17:53

ŠtaIma je napisao/la:Molio bih ko se razumije u cijene bicikala i kvalitet istih da mi pomogne pri odabiru.
Razmisljam o kupovini bicikla do nekih 500 KM.
Mnogi hvale kako je ovaj najbolji pri ovoj cijeni tzv. GT Outpost
http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&k ... oizvod=619 :!:
Međutim koja je razlika izmedju ovoga i GT Agressora 3.0 :roll:
http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&k ... oizvod=617 :roll:

I da li su bicila Capriolo, Scott, Polar, Unis takodjer dobra u ovom cjenovnom rangu i da li mozete preporuciti koji model. :?:

Hvala na eventualnoj pomoci. ;)

jel traziz biciklo za uzivanciju ili za qrcenje?
Thomas Müller - Fußballgott

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 11 jul 2011, 19:26

Agressor je bolji od Outposta sigurno. Ako ćeš već uzimati biciklo, krhni malo više para, sigurno će ti trajati dugo. Evo ja imam GT avalanchea 3.0 već godinu dana još uvijek sluša kao nov, a s njim sam išao na zmajevac 50 puta, skakavac, barice itd. Znači ako ćeš uzimati, uzmi što kvalitetnije. Ja ti preporučujem GT jer nema ništa kvalitetnije za takve pare ;)
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 11 jul 2011, 19:55

Ma jrn za vozanje trazim, al posto sam malo veci u svim pogledima trebam izletiti ovoliko para (ako si mislio na to)

@ Carlo
Upravo sad gledam Secialized 2010
http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&k ... oizvod=846
nije mnogo skuplji od 500, jest da je stari model al nije bitno.

i avalanchea
http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&k ... oizvod=620
al on 630... :/

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 11 jul 2011, 22:00

ma GT bicikla su odlicna .. koji god uzmes neces pogrijesiti ... eo ja imam relativno "jeftin" GT Outpost koji je jedan od najjeftinijih u klasi GT ... al nema ni jedne mane ... ide 2 godine bez i jednog jedinog problema ... isao je na bjelasnicu, igman, trebevic po makadamu, cak ni guma nikad nije pukla .. :D
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 11 jul 2011, 22:05

Tvoj je izbor al' meni je fakat glupo dati 500KM za biciklo.Al' hajd' ti znas

Inace za tu lovu mozes kupit'

http://www.****/artikal/1541712/proda ... 3-933-309/" onclick="window.open(this.href);return false; :mrgreen:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jul 2011, 22:08

KAd već ima tema mene zanima kakvo do dvije stoje mislim šta preporučujete i gdje da kupim?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 11 jul 2011, 23:07

LBJ MVP je napisao/la:KAd već ima tema mene zanima kakvo do dvije stoje mislim šta preporučujete i gdje da kupim?
Tesko da ces naci do 200 KM dobro biciklo (imao sam jedno takvo, iskrivilo se ispod mene nakon 3 mjeseca voznje).. za nekih 250 ili 300 mozes se zaputiti u Capriolo (čengić vila, odmah preko puta tramvajske za grad) ili Unis koji je negdje na socijalnom... ili mozes potraziti polovna po piku...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 jul 2011, 23:24

LBJ MVP je napisao/la:KAd već ima tema mene zanima kakvo do dvije stoje mislim šta preporučujete i gdje da kupim?
E jbm ti budalu ,da ne dado onom rođaku biciklo :mrgreen: ,sad bi vam ja prodo biciklo ,meni tetka donjela iz Njemačke ja vozo i dao ovom jednom malcu nako beze ,dobro biciklo bilo ,18 brzina
A ja bi to vama dao za 100 maraka ,jeftino jelde :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa ljudi ,kolko vi to imate para ,pa dajete 500 maraka za biciklo :shock: :shock: :shock: pa jbt pored nakih kineski do 150 maraka ,vi hoćete ta neka skupa :lol: :o
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jul 2011, 23:26

ŠtaIma je napisao/la:
Tesko da ces naci do 200 KM dobro biciklo (imao sam jedno takvo, iskrivilo se ispod mene nakon 3 mjeseca voznje).. za nekih 250 ili 300 mozes se zaputiti u Capriolo (čengić vila, odmah preko puta tramvajske za grad) ili Unis koji je negdje na socijalnom... ili mozes potraziti polovna po piku...
A jbg ostaje mi onda da malo uštedim :D Ne kupuje mi se nekvalitetno kinesko :roll:
legenda reala je napisao/la:
E jbm ti budalu ,da ne dado onom rođaku biciklo :mrgreen: ,sad bi vam ja prodo biciklo ,meni tetka donjela iz Njemačke ja vozo i dao ovom jednom malcu nako beze ,dobro biciklo bilo ,18 brzina
A ja bi to vama dao za 100 maraka ,jeftino jelde :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa ljudi ,kolko vi to imate para ,pa dajete 500 maraka za biciklo :shock: :shock: :shock: pa jbt pored nakih kineski do 150 maraka ,vi hoćete ta neka skupa :lol: :o
Trebao si pitat trebal mi biciklo nagodili bi se nekako nije meni problem skoknut do Goražda ponesem i štap malo na Drinu upecat koju ribu i tako :lol:
Još iz Njemačke vjerujem da je kvalitetno :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 jul 2011, 23:54

Meni je brat sastavio biciklo, imao je neku krntiju, i od njega je ostao samo kostur, ostale sve dijelove smo promjenili, uglavnom je on promjenio...ručke, cic ili sic :mrgreen: , prednju viljušku, pogon, pedale, potom se oženio i ja sam ga posvojio...baš sam mu u nedjelju mjenjao zadnju gumu jer se je više izlizala...ali nema gdje s njim nisam išao, prešao sam Igman onaj makadamski dio iz Hrasnice par puta, do grada redovno odem i vratim se...

Hoću da kažem za ove koji nisu baš finansijski dobrostojeći da mogu uzeti par dijelova i umjesto starog dobiti novo biciklo, umjesto da se uvaljuju po 7-8 stoja...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 jul 2011, 00:05

Bianconeri1988 je napisao/la:Meni je brat sastavio biciklo, imao je neku krntiju, i od njega je ostao samo kostur, ostale sve dijelove smo promjenili, uglavnom je on promjenio...ručke, cic ili sic :mrgreen: , prednju viljušku, pogon, pedale, potom se oženio i ja sam ga posvojio...baš sam mu u nedjelju mjenjao zadnju gumu jer se je više izlizala...ali nema gdje s njim nisam išao, prešao sam Igman onaj makadamski dio iz Hrasnice par puta, do grada redovno odem i vratim se...

Hoću da kažem za ove koji nisu baš finansijski dobrostojeći da mogu uzeti par dijelova i umjesto starog dobiti novo biciklo, umjesto da se uvaljuju po 7-8 stoja...
Pa ja sam imao 50 godina staro biciklo kod mene je ima već 10 godina moglo bi se popravit s novim dijelovima,ali ja mislim da je više i dotrajalo :?

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 12 jul 2011, 00:05

dajte pare i moj kum dovuce iz dojclanda kakvo hocete biciklo za 100 evrica

kelner
Kontakt:

Post Postao/la kelner » 12 jul 2011, 00:11

Za ove sto traze jeftina bicikla,imate ove sto dovoze polovne stvari iz Svice(u mom slucaju)il nes slicno.Ja sam za cenera kupio Rols Roysa(doduse,ja sam dobio jaranskog popusta,al najskuplje je do 40-50 KM),prosle godine,nekako pred jesen,jos nikako me nije izdalo,a bas ga rasturam.Svako jutro 3 kilometra na posao...
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 12 jul 2011, 00:20

kelner je napisao/la:Za ove sto traze jeftina bicikla,imate ove sto dovoze polovne stvari iz Svice(u mom slucaju)il nes slicno.Ja sam za cenera kupio Rols Roysa(doduse,ja sam dobio jaranskog popusta,al najskuplje je do 40-50 KM),prosle godine,nekako pred jesen,jos nikako me nije izdalo,a bas ga rasturam.Svako jutro 3 kilometra na posao...
to ja pokusavam da objasnim

u nekim slucajevima mozete dobiti i novo :D ako hocete i od kontadora :D

kelner
Kontakt:

Post Postao/la kelner » 12 jul 2011, 00:32

don_burza je napisao/la:
kelner je napisao/la:Za ove sto traze jeftina bicikla,imate ove sto dovoze polovne stvari iz Svice(u mom slucaju)il nes slicno.Ja sam za cenera kupio Rols Roysa(doduse,ja sam dobio jaranskog popusta,al najskuplje je do 40-50 KM),prosle godine,nekako pred jesen,jos nikako me nije izdalo,a bas ga rasturam.Svako jutro 3 kilometra na posao...
to ja pokusavam da objasnim

u nekim slucajevima mozete dobiti i novo :D ako hocete i od kontadora :D
Brate,vise se volim fino obuci,kupiti neke stvari u kucu,nego platiti 5 stoja za biciklo...Dobro,nije kod svakog tako,nekom finansijska situacija dozvoljava da sebi priusti i nesto skupocjeno,al do stoje se moze naci solidno biciklo,jbt pa necu na Tour de France s njim,nek imam za vlastite potrebe,meni dovoljno.
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 12 jul 2011, 00:34

ma ja

za pet stoja mozes uraditi puno stvari cak i kupiti auto

al eto ko voli nek izvoli

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 jul 2011, 01:08

Onaj koji traži biciklo od 5 stoja logično to može sebi priuštiti, ali ja lično ne bih dao na biciklo preko 2 stoje ni u snu... :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 12 jul 2011, 08:38

A izgleda da cu i ja kupiti sta jeftinije :roll: sto jest jest previse je para, al pri mojim proporcijama sam mislio da moram toliko izletiti...
Ova Unisova imaju lijepe performanse u odnosu na cijenu.. idu od 250 KM pa nagore... Hvala na skepticarima sto me preobratise xD :lol: :lol:

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 12 jul 2011, 09:57

ŠtaIma je napisao/la:A izgleda da cu i ja kupiti sta jeftinije :roll: sto jest jest previse je para, al pri mojim proporcijama sam mislio da moram toliko izletiti...
Ova Unisova imaju lijepe performanse u odnosu na cijenu.. idu od 250 KM pa nagore... Hvala na skepticarima sto me preobratise xD :lol: :lol:
Od ovih sto si postavio ja bih ti preporucio Avalanche 3.0, jeste on 6 stoja, ali je ta razlika u cijeni zanemariva, s obzirom na razliku u kvaliteti. A nakon par mjeseci pozeljet ces da opdes malo dalje od vrela bosne (iskustvo iz prve ruke).

A mozda je za tebe najbolja opcija polovan bike za 200km, jer ti novi od dvije stoje bas i nisu neki kvalitet i za 15 dana ces skontati da si uzeo smece.
Uglavnom gledaj opremu, a ne sta pise na ramu.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, Jabroni i 17 gostiju.