NK Borac Tetovo - Zenica
- bilinopolje
- Kontakt:
NK Borac Tetovo - Zenica
ponovo krece nk borac tetovo sa radom seniori kadeti pioniri i pjetlici......
razocara me likce po ko zna koji put .....al
Re: nk. Borac Tetovo Zenica
možeš li nešto više napisati o klubu i o njegovoj historiji ?
Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
- legenda reala
- Kontakt:
Jel ovo ekipa u kojoj je karijeru počeo moj suigrač Bosco
Pošto znam da je on iz Tetova ,On je ovdje rođen ,gdje je tačno stadion
i kakva je ovo vatra dolje

Pošto znam da je on iz Tetova ,On je ovdje rođen ,gdje je tačno stadion

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Bog mi pomog'o sto udjoh ovde

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- anonymousHD
- Kontakt:
Zanima me gde će igrati sad Borac, pošto kad je prestao sa radom oni su se 'zaledini' u Drugoj federalnoj ligi. Hoće li tu početi ili će igrati Kantonalnu ligu Ze-Do kantona ?
Borac će startati iz najniže moguće lige, znači kantonalne lige ZDK.
@legenda
stadion je odmah preko ceste od groblja koje se vidi na slici. a svjetlo/vatra koja se vidi je iz željezare.
@legenda
stadion je odmah preko ceste od groblja koje se vidi na slici. a svjetlo/vatra koja se vidi je iz željezare.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
osnovni podaci o NK Borac Tetovo.
klub u naselju Tetovo je prvi put osnovan još 1925(ovo uzmite sa rezervom, jer ja nisam iz Tetova, ali sam to saznao od starih ljudi koji žive tu). inače to naselje više i ne postoji, jer je na lokalitetu naselja Tetovo napravljena željezara. danas se ime Tetovo uzima samo kako geografski pojam, jer tu spadaju ustavari tri-četiri naselja od kojih se nijedno tako ne zove. klub je ponovo pokrenut poslije rata i tad mu je dato ime Borac, jer je kraj poznat po ilegalno-komunističkom djelovanju u toku drugog svjetskog rata. nikada nije imao neke veče uspjehe i takmičio se po opštinskim ili zonskim ligama Zenice. največi uspjeh je ostvario pred samo posljednje gašenje kad se plasirao u 2. ligu Federacije BiH. taj rang nisu mogli ispratiti finansijski(zvanično
) i zbog toga je klub prekinuo sa postojanjem. sad se poslije nekih 10 godina ponovo pokreće sa radom i nadam se da će sada biti više uspjeha.
klub u naselju Tetovo je prvi put osnovan još 1925(ovo uzmite sa rezervom, jer ja nisam iz Tetova, ali sam to saznao od starih ljudi koji žive tu). inače to naselje više i ne postoji, jer je na lokalitetu naselja Tetovo napravljena željezara. danas se ime Tetovo uzima samo kako geografski pojam, jer tu spadaju ustavari tri-četiri naselja od kojih se nijedno tako ne zove. klub je ponovo pokrenut poslije rata i tad mu je dato ime Borac, jer je kraj poznat po ilegalno-komunističkom djelovanju u toku drugog svjetskog rata. nikada nije imao neke veče uspjehe i takmičio se po opštinskim ili zonskim ligama Zenice. največi uspjeh je ostvario pred samo posljednje gašenje kad se plasirao u 2. ligu Federacije BiH. taj rang nisu mogli ispratiti finansijski(zvanično

Meni je pokojni tetak igrao u tetovskom Borcu, bio je jedan od njihovih najbojlih igrača, ako ne i najbolji tamo početkom sedamdesetih. Znam da mi je pričao dosta o njima, al jebga, u glavu nije ništa ulazilo. Znam da je imao neku knjižicu, monografiju il šta već o Borcu, al nigdje je ja ne nađe.
p.s. nema veze sa temom, ali, jel netko zna jel postoji danas Željezničar Zenica?! I on je nekad bio dobar na lokalnoj razini pedesetih i šesdesetih godina 20.st.
p.s. nema veze sa temom, ali, jel netko zna jel postoji danas Željezničar Zenica?! I on je nekad bio dobar na lokalnoj razini pedesetih i šesdesetih godina 20.st.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Legendo kakvu si to sliku naš'o, zanimljivo da je na tom groblju uslikan dio gdje većinom ljudi koji nose moje prezime počivaju u miru. Čak mi se vidi mezar od dide rahmetli, ali otom-potom.
Dosad su održana dva treninga, sutra u 18:00 opet trening, ako neko ima iz Zenice, a igro bi neka dođe dole, da se vidi šta i kako, inače imam knjigu o tom klubu i mogao bih vam napisat dosta toga, ali nisam raspoložen sad. Možda jedino da spomenem ime u Tetovu legendarnog zuhdije Bajramovića, koji se na jednoj utakmici proslavio tako što je dao 9 golova, kazu da su ga zvali u Čelik i u veće timove, ali on nikad nije htio, mor'o da prehranjuje porodicu, imo njive i tako.
Što se tiče igrača dosad ih ima dvadesetak ja mislim koji su zainteresovani, uglavnom ih sve poznajem.
@bilinopolje jel' i ti dole treniraš, ili dođeš ? Možda te znam.
@dubrava
Ne postoji više zenički Željo.
Dosad su održana dva treninga, sutra u 18:00 opet trening, ako neko ima iz Zenice, a igro bi neka dođe dole, da se vidi šta i kako, inače imam knjigu o tom klubu i mogao bih vam napisat dosta toga, ali nisam raspoložen sad. Možda jedino da spomenem ime u Tetovu legendarnog zuhdije Bajramovića, koji se na jednoj utakmici proslavio tako što je dao 9 golova, kazu da su ga zvali u Čelik i u veće timove, ali on nikad nije htio, mor'o da prehranjuje porodicu, imo njive i tako.

Što se tiče igrača dosad ih ima dvadesetak ja mislim koji su zainteresovani, uglavnom ih sve poznajem.
@bilinopolje jel' i ti dole treniraš, ili dođeš ? Možda te znam.
@dubrava
Ne postoji više zenički Željo.
- legenda reala
- Kontakt:
Pa igraš li ti za taj tim
Emir mi dao sliku

Emir mi dao sliku

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Da igram već bih se pohvalio. Trenutno ne igram i nemam namjeru, možda nekada u bliskoj budućnosti.legenda reala je napisao/la:Pa igraš li ti za taj tim![]()
![]()
![]()
Emir mi dao sliku
Ma bosco poznat, citava porodica mu igrala za Tetovo 

Roger Federer the greatest of all time!
Jel tu igra onaj Ahmed il kako vec iz Gradista.. Mali je nenormalan.
da mi se ne uvrijede moji Tetovljani ali otici gore i igrati fudbal trebas imati neka vanzemaljska pluca i kondiciju
salu na stranu drago mi je sto ce se i u Tetovu nesto desavati pa ko zna za par godina mozda budemo igrali gradski derbi sa Borcem

ČELIK je dio života mog ČELIK ti si šampion
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!
Nije baš čitavaEdin TM87 je napisao/la:Ma bosco poznat, citava porodica mu igrala za Tetovo

Evo malo historije:
Početkom januara 1946.godine formirano je Radničko Sportsko Društvo Borac Tetovo sa sljedećim sportskim sekcijama:
-nogometna
-odbojkaška
-biciklistička
-šahovska
-plivačka
1947 godine na tetovskoj Meraji gostovao je zagrebački Dinamo i pobijedio Borca sa 10:2
Borac je igrao u iducem sastavu:
Hasanica, N.Alić, R.Bajramović, Z.Alić, E.Bajramović, E.Alić, H.Bajramović, N.Šišić, Š.Bajramović, H.Šišić, R.Bajramović
Iste godine na prostranoj tetovskoj meraji zabilježen je još jedan događaj. Brigadiri iz zemlje i svijeta, učesnici izgradnje pruge Šamac-Sarajevo, došli su u Tetovo da se nadmeću u sportskim disciplinama.Bilo ih je nekoliko hiljada. Nogometna sekcija je odigrala više utakmica sa gotovo svakom ekipom sastavljenom od brigadira iz mnogih država i gradova.
Edit: Evo vidi se i stadion sa ove slike

ja sam nešto kont'o da se oprobam, al' sam se isto tako i prekont'o. nemam ja više kondicije za takve zahebancije. 
@Bosco
ovo slikano iz Pridražića
i ne vidi se stadion.

@Bosco
ovo slikano iz Pridražića

- legenda reala
- Kontakt:
Jel zagušljivo ,kad se igra,šteti li plućima i ja bi probo
jel lakše igrat nego u Boliviji

Vidi se stadion ,otvori sliku u novom prozoru

Vidi se stadion ,otvori sliku u novom prozoru

Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 15 jul 2011, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.
Da nije ovo flash slikao ?Pasha je napisao/la:ja sam nešto kont'o da se oprobam, al' sam se isto tako i prekont'o. nemam ja više kondicije za takve zahebancije.
@Bosco
ovo slikano iz Pridražićai ne vidi se stadion.

Nego desni klik na sliku pa wiev image.
Ako imaš namjeru sudjelovat ovdje nemoj provocirat. Već sam fino zamolio.legenda reala je napisao/la:Jel zagušljivo ,kad se igra,šteti li plućima i ja bi probojel lakše igrat nego u Boliviji
![]()

sad vidim, a vidim i neke druge objekte
moguće je da je @flash slik'o
slika je novija prepoznajem neke stvari koje su tu najviše pola godine.

moguće je da je @flash slik'o
slika je novija prepoznajem neke stvari koje su tu najviše pola godine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.