Ovih zadnjih dana mnogo sta se pisalo ovdje na forumu kad je u pitanju nasa nacionalna selekcija u kosarci. Nakon kvalifikacija koje su neuspjesno zavrsili,dobili smo drugu sansu da pokazemo sta znamo. Kad se sve sabere i oduzme, dobro je,mda je moglo i bolje na kraju ispasti.
Zadnja pobjeda na EP koju su ostvarili nasi kosarkasi je davno bila...iskreno,ja se nesjecam toga kad se desilo...vjerovatno zato sto tada nisam ni pratio sport. Nakon 14 godina i odlazaka u svedsku,srbiju il gdje vec,nasa reprezentacija je otisla u Litvaniju..u zemlji gdje je kosarka No1 sport. Otisli smo u Litvaniju i ostvarili cak 2 pobjede...pa jbt,zadnji put kad smo ostvarili 2 pobjede na EP osvojili smo 8 mjesto .
Nisu ovo samo pobjede...ovo je vise od toga. Protiv Grka je malo falilo. Dosli su Crnogorci,90% ljudi je mislio da ce nas Dasic i Pekovic rasturiti,no Bgm rasturismo mi njih.
Da pricam o FInskoj-nemogu...nesto me steze u prsima kad pomislim na njih i pocnu mi suze polako niz obraze ici.
Dosla Hrvatska i gledam tu utakmicu na HRT2...Trpa Teletovic,trpa Hajro ,a onaj glupi spiker toliko je uvjeren da cemo mi izgubiti. Gube Hrvati 16 razlike a on prica o pobjedi. Nakon utakmice kad sam vidio pokisla lica (i glas) SLavka Cvitkovica te Josipa Sesara i jos neke voditeljice...Neprocijenljiv osjecaj Bgm. Kad te podcjene i onda im se to odbije od glavu.
No ode ja malo daleko. Vracamo se na glavnu temu.
Nudilo nam se na ovo prvenstvu,ne samo porlazak u drugi krug,vec i prvo mjesto te da prenesemo 4 boda dalje gdje bi vjerovatno s samo jednom pobjedom u nastavku mogli ici u cetvrtfinale. Kakav bi to bio osjecaj za napacene ljude u nasoj drzavi.
Nisu uspjeli nasi kosarkasi. NAZALOST.
Sad,malo hladne glave,2 sata nakon utakmice za cije sam vrijeme trajanja posvadjao se s zenom,majkom,ocem i sestrom,mogu reci-Sabite,reprezentativci,niste me razocarali i niste nas osramotili.
Nemozemo traziti krivca ni u kome...Svi mi znamo da KS ima problema sa samim sobom...nesposobni ljudi kojima bi trebao biti interes sport a ne vlasiti dzep,upravljaju s njim.
Imamo mladu reprezentaciju,fale nam odredjeni igraci al sve se to moze rijesiti uz pravi pristup. Kad se nesto radi onda to treba iz korijena a ne s vrha. Nas korijen je savez. Gospoda,ostavite vase fotelje i dajte ih ljudima kojima ce interes biti samo jedan-KOSARKA!!
Kolumna "MAJESTIC"
- majestic24
- Kontakt:
Kolumna "MAJESTIC"
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Re: Kolumna "MAJESTIC"
Sve si dobro rekao...pogotovo ono za napaćeni narod i savez.To sam i janavodio u svojoj kolumni,ali za NFS.Odlična je,nije duga i da se čovjeku pročitati do kraja.
- majestic24
- Kontakt:
Re: Kolumna "MAJESTIC"
Hladno je. Lisce je gotovo otpalo s drveca i napravio se smedji pokrivac od njega. Rekli bi standardna jesenjska idila,ali nije. Ipak,ima nesto razlicito u ovoj jeseni nego u onim ranijim,BARAZ UTAKMICA.
Gdje god krenem,kuda god se okrenem,samo se o nasim reprezentativcima prica i mecu protiv Portugala. Kad god pogledam neku djecicu (a bgm i odrasle ljude) vidim na njima dres Dzeke,Ibisevica,Pjanica...pocelo je ludilo. Vec 7 dana narod je poceo s pripremama za ovu utakmicu. Dogovaraju se za javno gledanje utakmice,kosa se farba,na svakoj drugoj kuci je zastava ili sal Bosne...stvarno je prelijepo to vidjeti da svi zive za taj mec,za nasu reprezentaciju,za nas odlazak na EURO.
Prije 4 dana je bio Bajram. Posle dorucka odem kod jednog komsije-PRICA O REPREZENTACIJI. Odem kod drugog-REPREZENTACIJA,kod treceg-REPREZENTACIJA. Dodjem kuci da se odmorim od svih pojedenih kolaca i samo sto sam legao,neko zvoni. Pocelo se kurbansko meso dijeliti. Izadjem na vrata jedan komsija dosao . Hallasum-Kabulsm..."sta ima,sta se radi...bla,bla,bla...HOCEMO LI ICI NA UTAKMICI"...gdje god da se okrenem,samo je to tema.
Jednostavno,narod je trenutno zaboravio sve ono ruzno sto se desavalo proteklih godina i samo zive za ovaj mec. Kad moj did,koji nezna koliko igraca igre nogomter uopste niti kakva su pravila,pita me za Dzeku,onda znate kakvo je stanje.
Tako malo nasem narodu za srecu treba. Samo malo. Nesmije nam to niko uskratiti. Definitivno ne.
Ni Platini,ni Uefa,ni Webb,ni Castrol,niti bilo ko...nesmiju. Svaka cast Ronaldu,al i Dzeko zasluzuje da igra na EP. Nikakva razlika nije izmedju njih.
IDEMO BOSNO I HERCEGOVINO....IDEMO NA EP!!!
Gdje god krenem,kuda god se okrenem,samo se o nasim reprezentativcima prica i mecu protiv Portugala. Kad god pogledam neku djecicu (a bgm i odrasle ljude) vidim na njima dres Dzeke,Ibisevica,Pjanica...pocelo je ludilo. Vec 7 dana narod je poceo s pripremama za ovu utakmicu. Dogovaraju se za javno gledanje utakmice,kosa se farba,na svakoj drugoj kuci je zastava ili sal Bosne...stvarno je prelijepo to vidjeti da svi zive za taj mec,za nasu reprezentaciju,za nas odlazak na EURO.
Prije 4 dana je bio Bajram. Posle dorucka odem kod jednog komsije-PRICA O REPREZENTACIJI. Odem kod drugog-REPREZENTACIJA,kod treceg-REPREZENTACIJA. Dodjem kuci da se odmorim od svih pojedenih kolaca i samo sto sam legao,neko zvoni. Pocelo se kurbansko meso dijeliti. Izadjem na vrata jedan komsija dosao . Hallasum-Kabulsm..."sta ima,sta se radi...bla,bla,bla...HOCEMO LI ICI NA UTAKMICI"...gdje god da se okrenem,samo je to tema.
Jednostavno,narod je trenutno zaboravio sve ono ruzno sto se desavalo proteklih godina i samo zive za ovaj mec. Kad moj did,koji nezna koliko igraca igre nogomter uopste niti kakva su pravila,pita me za Dzeku,onda znate kakvo je stanje.
Tako malo nasem narodu za srecu treba. Samo malo. Nesmije nam to niko uskratiti. Definitivno ne.
Ni Platini,ni Uefa,ni Webb,ni Castrol,niti bilo ko...nesmiju. Svaka cast Ronaldu,al i Dzeko zasluzuje da igra na EP. Nikakva razlika nije izmedju njih.
IDEMO BOSNO I HERCEGOVINO....IDEMO NA EP!!!
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.