Photoshop
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- twostepsfromhell
- Kontakt:
Photoshop
E ovako, ukratko.. Radim jednu sliku za logo foruma i slika treba da bude teska maximalno 70kb a meni je teska 79kb... Ako neko moze da mi kaze kako da smanjim tezinu slike da bude npr. 65kb ??
- twostepsfromhell
- Kontakt:
Re: Photoshop
Neko ce se nadovezati, mozda nekoga nesto drugo interesuje i tako 

- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Promijeni kvalitet kompresije sacuvanog file-a. Nije kao da se na toj rezoluciji nesto osjeti.
...Život za Široki...
- twostepsfromhell
- Kontakt:
Pazi ovo logo foruma je samo nekoliko slova... sacuvam ga u png formatu kako nebi bilo one boje iza.. Ali iznosi 79kb a treba 70kb... i otvorim ga pomocu painta, ali se pojavi ona boja iza...i kada sacuvam u png formatu smanji se tezina ali ostane boja iza...
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Pa otvori ga u recimo Paint X Pro, pa sacuvaj s nizim stupnjem kompresije/kvalitete.
...Život za Široki...
save for web (alt+shift+ctrl+s), i tamo mos nariktat velicinu fajla koja god ti je cejf.
...
- twostepsfromhell
- Kontakt:
Hvala vam, evo shvatio sam 

- BolanBolan
- Kontakt:
E, ima li ko da koristi Photoshop ovdje, zanima me koja je verzija najbolja da skinem da počnem učiti/raditi, nekad davno sam nešto malo i znao, ali daleko je to otišlo. Da li da skinem zadnji CS6 (je l' treba jaka mašinu za ovo?) ili npr. CS4, CS5?
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."
CS5 i deri, ja radim vec nekih godinu dana i gotovo sam kao proBolanBolan je napisao/la:E, ima li ko da koristi Photoshop ovdje, zanima me koja je verzija najbolja da skinem da počnem učiti/raditi, nekad davno sam nešto malo i znao, ali daleko je to otišlo. Da li da skinem zadnji CS6 (je l' treba jaka mašinu za ovo?) ili npr. CS4, CS5?
Za pokretača teme, imaš program RIOT, pomoću njega možeš smanjivati veličinu, ali ćeš imati gubitke na kvaliteti, ali će u tvom slučaju to biti minimalno.
http://luci.criosweb.ro/riot/" onclick="window.open(this.href);return false;
Što se tiče Ps-a, CS6 je zvijer, content aware opcije itd, ko razumije, zna o čemu se radi.
Tutoriala imaš na youtubeu u izobilju, za svaki PS je u principu isto.
http://luci.criosweb.ro/riot/" onclick="window.open(this.href);return false;
Što se tiče Ps-a, CS6 je zvijer, content aware opcije itd, ko razumije, zna o čemu se radi.
Tutoriala imaš na youtubeu u izobilju, za svaki PS je u principu isto.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!