NBA Playoffs 2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BIHfan
Kontakt:

NBA Playoffs 2012

Post Postao/la BIHfan » 22 apr 2012, 01:22

Evo otvaram nam novu temu za predstojeci playoff koji ce biti jedan od najzanimljivijih u zadnjih nekolko godina.
Na Istoku se hajmo reci vec znaju sudionici u playoffu, dok je na zapadu borba za 8 mjesto.

slika

Evo neke moje prognoze za prvu rundu zasad:

Istok

(1)Chicago - (8)Philadelphia 4-1
(4)Boston - (5)Atlanta 4-2
(3)Indiana - (6)Orlando 4-1
(2)Miami - (7)New York 4-1

Zapad

(1)San Antonio - (8) Utah 4-0
(4)LA Clippers - (5)Memphis 2-4
(3)LA Lakers - (6)Dallas 4-3
(2)Oklahoma - (7)Denver 4-1

Druga runda:

Istok

Chicago - Boston 4-2
Miami - Indiana 4-2

Zapad

San Antonio - Memphis 4-3
Oklahoma - LA Lakers 2-4

FINALE KONFERENCIJE:

Istok

Chicago - Miami 2-4

Zapad

San Antonio - LA Lakers 2-4

FINALE
Miami - LA Lakers 4-1

PS. King uzeo prsten. :mrgreen:
Zadnja izmjena: BIHfan, dana/u 22 apr 2012, 01:38, ukupno mijenjano 1 put.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LBJ MVP
Kontakt:

Re: NBA Playoff 2012

Post Postao/la LBJ MVP » 22 apr 2012, 01:24

Čuj Lakersi u finalu :mrgreen:
Neću još prognoze nikakve ne znaju se parovi :D Očekujem na kraju prsten kod KD-a ili kod Parkera :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 apr 2012, 01:26

LBJ MVP je napisao/la:Čuj Lakersi u finalu :mrgreen:
Neću još prognoze nikakve ne znaju se parovi :D Očekujem na kraju prsten kod KD-a ili kod Parkera :?
Pa imaju pravog trenera na klupi, pa zato. :lol: :lol:
Ne znam ni ja sta mi bi da njih stavim u finale, al nekako kontam da bi Spurse pobjedili u seriji jbga.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 22 apr 2012, 01:27

slika
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 apr 2012, 01:30

BIHfan je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Čuj Lakersi u finalu :mrgreen:
Ne znam ni ja sta mi bi da njih stavim u finale, al nekako kontam da bi Spurse pobjedili u seriji jbga.
Al ne bi Oklahomu :P Pa ni Dallasa čak :D
Pobjedili bi nas kao što su sinoć pobjedili :D
Ja na istoku očekujem Pacerse i Kelte u finalu :? Rose se teško može spremiti za PO-a da bude na MVP nivou(takav im treba protiv Kelta),a Heatu bi Indiana trebala stvoriti problema zbog toga što su oni košarkaški tim za razliku od Spoelstrine 2 and a half man ekipe.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 apr 2012, 01:36

Mozda jesam sa Lakersima pretjerao, al sam pokusao biti sto objektivniji.
Bullsi ma kolko ja njih volio, nisu jos za ekipa za titule samo radi povreda. Rose nece biti na nivou proslog PO najvjerovatnije. Miami je najveci favorit, jer sad moraju zapeti kao nikad. Nekako imam osjecaj da im je ovo kao neka zadnja sansa za titulu. Spursi su dobri, al ce ih izmucit Memphis ko da gledam i tako iscrpljeni u finalu ce izgubit. Dallas ipak mi ne izgledaju kao sampioni trenutno, slabo igraju. Haywood mi nije taj centar koji ce moci braniti reket ko Tyson a i malo su se zasitili. Lakersi, neznam stvarno, imam osjecaj da ce eksplodirat nekako. Klupu nemaju bas, al Kobe je motivisan strasno. Oklahoma je za mene prelimitirana, PO odbrana ce unistit Westbrooka, a Durantu nije dovoljna samo pomoc Hardena. Limitirani u napadackim opcijama, samo 4 igraca u citavom rosteru cuvaj u odbrani. Indiana neiskusni i nema kvaliteta dovoljno. Boston penzioneri, ne vjerujem da mogu napravit neko cudo. Memphis ima odlicnu ekipu, dobro su pokriveni, mogu iznenadit.
FK DELFIN NEUM

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 apr 2012, 01:41

LBJ MVP je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
Al ne bi Oklahomu :P Pa ni Dallasa čak :D
Pobjedili bi nas kao što su sinoć pobjedili :D
Ja na istoku očekujem Pacerse i Kelte u finalu :? Rose se teško može spremiti za PO-a da bude na MVP nivou(takav im treba protiv Kelta),a Heatu bi Indiana trebala stvoriti problema zbog toga što su oni košarkaški tim za razliku od Spoelstrine 2 and a half man ekipe.
Tebi u svakoj recenici OKC u ustima...Mozda potajno i navijas za njih? :?

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 apr 2012, 01:43

Problem sa Heatom je što oni imaju isto,a i više problema nego Thunder.Ja ih nešto ne vidim kao osvajače.Mogu doći do finala zbog povrede Rosea mada i to u 6 ili 7 tekmi.Ovamo ko god da bude samljeti će ih.
@NEZALAGANJE navijam za Spurse ;)
Što se tiče Oklahome draga su mi ekipa samo zbog toga što ih svi podcjenjuju.Volim ići sam protiv svih jbg :mrgreen:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 apr 2012, 01:44

BIHfan je napisao/la:Mozda jesam sa Lakersima pretjerao, al sam pokusao biti sto objektivniji.
Bullsi ma kolko ja njih volio, nisu jos za ekipa za titule samo radi povreda. Rose nece biti na nivou proslog PO najvjerovatnije. Miami je najveci favorit, jer sad moraju zapeti kao nikad. Nekako imam osjecaj da im je ovo kao neka zadnja sansa za titulu. Spursi su dobri, al ce ih izmucit Memphis ko da gledam i tako iscrpljeni u finalu ce izgubit. Dallas ipak mi ne izgledaju kao sampioni trenutno, slabo igraju. Haywood mi nije taj centar koji ce moci braniti reket ko Tyson a i malo su se zasitili. Lakersi, neznam stvarno, imam osjecaj da ce eksplodirat nekako. Klupu nemaju bas, al Kobe je motivisan strasno. Oklahoma je za mene prelimitirana, PO odbrana ce unistit Westbrooka, a Durantu nije dovoljna samo pomoc Hardena. Limitirani u napadackim opcijama, samo 4 igraca u citavom rosteru cuvaj u odbrani. Indiana neiskusni i nema kvaliteta dovoljno. Boston penzioneri, ne vjerujem da mogu napravit neko cudo. Memphis ima odlicnu ekipu, dobro su pokriveni, mogu iznenadit.
Vidis,ja mislim da nas MEM nece namuciti,jer nece ni proci u 2.rundu,ako budu igrali sa LAC.... Mislim da ovi imaju 'silu' i igraju na snagu kao i MEM,a i dobili su ih vec 2 od 3 puta ove sezone...Dodaj tu jos prednost domacegf terena...hmmm :?

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 22 apr 2012, 01:46

LBJ MVP je napisao/la:Problem sa Heatom je što oni imaju isto,a i više problema nego Thunder.Ja ih nešto ne vidim kao osvajače.Mogu doći do finala zbog povrede Rosea mada i to u 6 ili 7 tekmi.Ovamo ko god da bude samljeti će ih.
Što se tiče Oklahome draga su mi ekipa samo zbog toga što ih svi podcjenjuju.Volim ići sam protiv svih jbg :mrgreen:
E sad i ti pretjerujes. Cuj samljeti ce ih bilo ko sa zapada. Realno, Heat jeste glavni favorit, htio ti to priznati il ne.
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 apr 2012, 01:47

@NEZALAGANJE Vjeruj da Clippersi nemaju sta trazit u PO sa šiškavim na klupi. ;)
FK DELFIN NEUM

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 apr 2012, 01:48

CollegeGunner je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Problem sa Heatom je što oni imaju isto,a i više problema nego Thunder.Ja ih nešto ne vidim kao osvajače.Mogu doći do finala zbog povrede Rosea mada i to u 6 ili 7 tekmi.Ovamo ko god da bude samljeti će ih.
E sad i ti pretjerujes. Cuj samljeti ce ih bilo ko sa zapada. Realno, Heat jeste glavni favorit, htio ti to priznati il ne.
Protiv Spursa i Oklahome su autsajderi.Lakersi i Grizzliesi nisu lošiji ništa od Heata.To su 4 ekipe koje mogu do finala sa zapada.Nisam mislio samljeti kao 4-0 dobiće Heat jednu ili dvije,kada prorade i Wade i Bron.
Ne vidim razlog po kojem bi Miami bio glavni favorit,nisu ništa bolji nego prošle sezone :?

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 22 apr 2012, 01:49

NEZALAGANJE je napisao/la: Vidis,ja mislim da nas MEM nece namuciti,jer nece ni proci u 2.rundu,ako budu igrali sa LAC.... Mislim da ovi imaju 'silu' i igraju na snagu kao i MEM,a i dobili su ih vec 2 od 3 puta ove sezone...Dodaj tu jos prednost domacegf terena...hmmm :?
To se ti samo nadas, jer te je strah da se ne ponovi prosla godina. :mrgreen:
Memphis ce jedino problema imati sa Paulom, dok su na ostalim pozicijama u prednosti. Ali, normalno da je moguce i da Clippersi prodju, vidjet cemo. :)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 apr 2012, 01:52

BIHfan je napisao/la:@NEZALAGANJE Vjeruj da Clippersi nemaju sta trazit u PO sa šiškavim na klupi. ;)
Vjeruj ti da tu nije bitan on,vec CP3 ;) Lik je tad u skroz drugoj dimenziji...Sjeti se samo serije protiv SAS 2008 i LAL prosle...Jbt sa raspadnutim NOH 2 tekme i treca zamalo protiv onakvih LAL...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 apr 2012, 01:54

CollegeGunner je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Vidis,ja mislim da nas MEM nece namuciti,jer nece ni proci u 2.rundu,ako budu igrali sa LAC.... Mislim da ovi imaju 'silu' i igraju na snagu kao i MEM,a i dobili su ih vec 2 od 3 puta ove sezone...Dodaj tu jos prednost domacegf terena...hmmm :?
To se ti samo nadas, jer te je strah da se ne ponovi prosla godina. :mrgreen:
Memphis ce jedino problema imati sa Paulom, dok su na ostalim pozicijama u prednosti. Ali, normalno da je moguce i da Clippersi prodju, vidjet cemo. :)
Oni su jedina ekipa protiv koje ne mozete igrati na silu,jer BG jedino tako i zna igrati....Cak i protiv LAL mozete igrati svoju igru,ali ne i sa ovima...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 apr 2012, 02:08

Clippersi ce biti mnogo zahebani u ovom PO. Oni se tek pronalaze, ali imaju CP3 u ekipi, uz iskusnog Butlera od kojeg ocekujem mnogo bolje igre, te ludog Randya kojeg ako krene sut dat ce 30 koseva, plus zivotinje u reketu Blake i Deandre. Klupa sa Martinom, Youngom, Williamsom moze biti itekako opasna, pogotovo Mo i Young koji su vrlo dobri suteri. Dodati tome i ludog Evansa, dobijes vrlo respektabilan tim. Mana je trener, ali CP3 ce se tu pitati. Oni koji misle da ce lako sa Clippersima, grdno se varaju, jer ova ekipa svakoga moze iznenaditi. Ako Rose i Rip budu zdravi, onda Chicago vidim kao osvajace, a ukoliko nisu zdravi, onda je to SAS, mada nesto mi je SAS suhveli, da se nece ispucati sada u regularnom dijelu, pa da ih ne stane u PO. Uglavnom zanimljiv PO ce biti, steta sto nema besplatnog LP hahaha.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 22 apr 2012, 02:11

Ne znam da li znate ali otkad postoji NBA liga ekipa koja je izgubila finale nikada nije uspijela iduce sezone osvojiti sampionski prsten tako da bas zbog toga ne vjerujem da bi Miami mogao ove godine osvojiti titulu,ako to urade to ce biti presedan otkad postoji ovo takmicenje,oni ce biti prvi u historiji NBA lige kojima je to uspjelo
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 apr 2012, 02:19

Manuel je napisao/la:Ne znam da li znate ali otkad postoji NBA liga ekipa koja je izgubila finale nikada nije uspijela iduce sezone osvojiti sampionski prsten tako da bas zbog toga ne vjerujem da bi Miami mogao ove godine osvojiti titulu,ako to urade to ce biti presedan otkad postoji ovo takmicenje,oni ce biti prvi u historiji NBA lige kojima je to uspjelo
Evo sad Wade sjeba prst, ako on bude povrijedjen za PO, nigdje oni nece, ali mozda je neka laksa povreda, nisam dobro cuo o cemu se radi. Mada i ovako mislim da najvece sanse ima Chicago i SAS. Nakon te dvije ekipe su mi Miami i OKC, a mozda sam lud sto mislim da se Clippersi mogu tu umijesati :lol: .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 apr 2012, 02:20

Manuel je napisao/la:Ne znam da li znate ali otkad postoji NBA liga ekipa koja je izgubila finale nikada nije uspijela iduce sezone osvojiti sampionski prsten tako da bas zbog toga ne vjerujem da bi Miami mogao ove godine osvojiti titulu,ako to urade to ce biti presedan otkad postoji ovo takmicenje,oni ce biti prvi u historiji NBA lige kojima je to uspjelo
Zar nisu Lakersi osvojili nakon poraza od Kelta ili ja trebam ići na spavanje :?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 apr 2012, 02:23

LBJ MVP je napisao/la:
Zar nisu Lakersi osvojili nakon poraza od Kelta ili ja trebam ići na spavanje :?
jesu i trebas

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.