Smijesni izrazi i recenice
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Smijesni izrazi i recenice
Sigurno su se mnogi od Vas susretali sa smijesnim izrazima i recenicama,koje ste culi u komunikaciju sa ljudima.Mnogi od njih uzasno nerviraju i nazivamo ih seljackim izrazima,zbog kojih ti se dize kosa na glavi.Bas me zanima kako raja reaguje na takve stvari,ja recimo ili napravim facu,ili pocnem praviti sprdacinu na racun onoga ko tako nesto odvali.
Znam za tone primjera ali evo navest cu par koji me odmah iznerviraju kad ih cujem.
Npr. Kad me neko pita " Sta ti je oto",ili u zadnje vrijeme sve cesce je u upotrebi izraz "Sta je reci".
Sta bolan sta je reci ,valjda je to asocijacija na "Sto ti je reci" ili tako nesto slicno,ali koriste je uglavnom za neku upitnu formu,tako da toliko poprimi seljacki izraz,da se samo normalan insan moze iznervirati.
Eto ako tema zazivi ,valjda cemo se smijati i nervirati malo ovakvim sitacijama .
Znam za tone primjera ali evo navest cu par koji me odmah iznerviraju kad ih cujem.
Npr. Kad me neko pita " Sta ti je oto",ili u zadnje vrijeme sve cesce je u upotrebi izraz "Sta je reci".
Sta bolan sta je reci ,valjda je to asocijacija na "Sto ti je reci" ili tako nesto slicno,ali koriste je uglavnom za neku upitnu formu,tako da toliko poprimi seljacki izraz,da se samo normalan insan moze iznervirati.
Eto ako tema zazivi ,valjda cemo se smijati i nervirati malo ovakvim sitacijama .
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Re: Smijesni izrazi i recenice
Da se nadovezem na ovo Sta je reci,dosao mi neki dan jaran iz Amerike,koji otisao iz Sarajeva prije par godina,i pita me majketi de mi reci kakva im je ovo furka "Sta je reci".Sjebo se lik hahahah
Zadnja izmjena: barbarez, dana/u 13 jan 2013, 15:26, ukupno mijenjano 2 puta.
VOLIM TE ZELJO
Ne kontam temu,jel moramo samo recenice navodit,ili mozemo i dogadjaj u kojem se sve to zbilo???
...Nek nam vrate Elvisa,HASETA,Brus Lija...
Dobro je dok znaju palatalizacuju,a ne ko moj komsija umjesto Boze vice Boge i sl. stvari
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Ma naravno da moze i situacija,jer docara kompletnu sliku,ja sam samo naveo primjer na kakve izraze se odnosi.
Evo na primjer,Prolazio ja pored starog trovaca na Marijin Dvoru,i hajde da nesto pojedemo,kad dolazi moj komsija i narucuje hamurger i kaze daj meni hamburger ali brez senfa.
Mi umirali od smijeha i poceli pjevati " sto je tuzna Breza ta....
Fazon je da se nije zajebao nego tako govori
Evo na primjer,Prolazio ja pored starog trovaca na Marijin Dvoru,i hajde da nesto pojedemo,kad dolazi moj komsija i narucuje hamurger i kaze daj meni hamburger ali brez senfa.
Mi umirali od smijeha i poceli pjevati " sto je tuzna Breza ta....
Fazon je da se nije zajebao nego tako govori
VOLIM TE ZELJO
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Šta reci , to je danas glavno 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.