VPŠ vs. EFSA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
VPŠ vs. EFSA
Da li se neko prebacivao sa Ekonomskog fakulteta Sa. , na Visoku poslovnu školu?
Priznaju li sve položene predmete sa Ekonomije? Da li se na pola studentske godine moguće prebaciti? I općenito kakva su iskustva ovih sto su se prebacivali, je li lakše itd itd? Hvala.
Priznaju li sve položene predmete sa Ekonomije? Da li se na pola studentske godine moguće prebaciti? I općenito kakva su iskustva ovih sto su se prebacivali, je li lakše itd itd? Hvala.
Re: VPŠ vs. EFSA
Prva stvar, EFSA je institucija. VPŠ, ekonomija, menadžment su SMJEROVI (na prvoj godini ekonomija i menadžment su zajedno). Ti se možeš prebaciti s ekonomije i menadžmenta na VPŠ. Ostaće ti neki predmeti koje nemaš na EiM tipa preduzetništvo iz prve godine i još neki predmeti, a ako se želiš prebaciti s VPŠ na EiM onda će ti ostati matematika iz prvog semestra, makro i mikro iz drugog.
Pitanje je koja si godina i razlog prebacivanja jer ne znam je li ti to isplativo jer zavisi jel obnavljaš ili si tek upisao.
Pitanje je koja si godina i razlog prebacivanja jer ne znam je li ti to isplativo jer zavisi jel obnavljaš ili si tek upisao.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Carlo je napisao/la:Prva stvar, EFSA je institucija. VPŠ, ekonomija, menadžment su SMJEROVI (na prvoj godini ekonomija i menadžment su zajedno). Ti se možeš prebaciti s ekonomije i menadžmenta na VPŠ. Ostaće ti neki predmeti koje nemaš na EiM tipa preduzetništvo iz prve godine i još neki predmeti, a ako se želiš prebaciti s VPŠ na EiM onda će ti ostati matematika iz prvog semestra, makro i mikro iz drugog.
Obnavljam, cuo sam da je lakše, par predmeta teških nema na VPŠ, između ostalog mislim da ni matematike nema, kao ni Finansijskog racunovodstva...
Znam da sigurno matematike i kvantitativnih metoda nema, eh za FR ne znam to moraš provjeriti. Najbolje ti je otići do studentske službe i raspitati se kod onih žena. Par ove moje raje ide na VPŠ i mogu ti reći da ti je sve to slično. Ti moraš učiti i na VPŠu kao i na EiMu. Istina ima par lakših predmeta, ali svejedno ispiti se sami neće položiti. Pozdrav i sretno.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
FR se moze uzeti kao izborni, ako je onako kako piše.Carlo je napisao/la:Znam da sigurno matematike i kvantitativnih metoda nema, eh za FR ne znam to moraš provjeriti. Najbolje ti je otići do studentske službe i raspitati se kod onih žena. Par ove moje raje ide na VPŠ i mogu ti reći da ti je sve to slično. Ti moraš učiti i na VPŠu kao i na EiMu. Istina ima par lakših predmeta, ali svejedno ispiti se sami neće položiti. Pozdrav i sretno.
Hvala, živio.

Nema FR-a na vpš-u, znam po ovoj mojoj bagri sto su isliCarlo je napisao/la:Znam da sigurno matematike i kvantitativnih metoda nema, eh za FR ne znam to moraš provjeriti. Najbolje ti je otići do studentske službe i raspitati se kod onih žena. Par ove moje raje ide na VPŠ i mogu ti reći da ti je sve to slično. Ti moraš učiti i na VPŠu kao i na EiMu. Istina ima par lakših predmeta, ali svejedno ispiti se sami neće položiti. Pozdrav i sretno.

A Emire nema neke velike razlike, na diplomi mislim da svima pise isto