Elektricne cigarete

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Cernica
Kontakt:

Elektricne cigarete

Post Postao/la Cernica » 31 mar 2015, 11:40

Posto mi se nakon 30 godina pusenja 3 kutije crvene mase dnevno kapacitet pluca spustio na 5% kontao sam pokusati s onim elektricnim ****. Volio bi znati vasa iskustva,jeli neko probao i moze li zavarat potrebu organizma za nikotinom. Hvala lijepo i izvinjavam se ako sam poduplao temu jer mi je bilo lijeno gledati dali vec postoji. Pozz svima posebno nikotinskim ljudima
From father to son

musla
Kontakt:

Re: Elektricne cigarete

Post Postao/la musla » 31 mar 2015, 12:09

druže ovako,imam prijatelja koji je pržio dvije kutije dnevno i prešao na ove e-cigarete,od tad ne pomišlja na obične,koje mu po njegovom priznanju smrde,ono što ti mogu reći da on koristi nekakve nikotinske tekućine,tako da nije baš bez nikotina ;) druga stvar je što treba dosta peglanja oko e-cigarete,dakle punjenje baterije,tečnosti,mjenjanje grijača pa dosta raje to odbije od iste...to se može smanjiti kupovinom skuplje e-cigarete.
nadam se da sam ti bar malo pomogao,nije iz prve ruke ali je iz druge ;)

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 31 mar 2015, 12:18

3 kutije dnevno? :O u jbt sta uradi od sebe covjece. Sve je u glavi,batali to skroz i udri po kozjem mlijeku :)

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 31 mar 2015, 13:31

Druze, e-cigare su dosta stetnije od obicnih cigara. Jer iz obicnih cigara ti steti nikotin i ostalo, dok kod ovih imas milion hemikalija, sam njihov sastav i cinjenica da rade na baterije. Pored sto ti steti jos i zraci kao i ostale sprave. Dokazano.

Znam narod govori: "Joj to ljekari govore da su elektricne stetne zato jer im se ne isplati sto ljudi masovno uzimaju njih. Racunica itd"
Eto u mene mati je ljekar, ako ikome laze meni sto posto nece. Valjda bi meni preporucila ono sto je najbolje. Kaze najbolje ti je nemoj uopste pusit (logicno) al ako vec moras drzi se tih normalnih.

I dosta toga ti ovisi STA pusis. Ja pusim vec 5 godina i to malboro gold. Kutija dnevno.
Ne znam da sam se IKAD zakasljao se zbog cigare, ili da mi je syeban osjecaj bio.
Nekad zafali para pa haj daj drinu ili daj bilo sta. Ispusim jednu cigaru, rak dobijem.
Zato samo malboro gold ili u najgorem slucaju ronhil plavi (jedino mi on jos odgovara). Ne idem na ove losije cigare, pa cak sam znao i obrok preskocit na fakultetu da imam normalne cigare da kupim.

A ne treba ni pretjerivat. Yebote 3 kutije, to je 60 cigara. Ako ti treba 5 minuta svaku da ispusis to je 300 minuta. odnosno 5 sati dnevno bez prestanka si pusio. Tako dodje xD

Meni bude jedna kutija dnevno, cak i to pokusavam smanjit.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 31 mar 2015, 13:40

musla je napisao/la:druže ovako,imam prijatelja koji je pržio dvije kutije dnevno i prešao na ove e-cigarete,od tad ne pomišlja na obične,koje mu po njegovom priznanju smrde,ono što ti mogu reći da on koristi nekakve nikotinske tekućine,tako da nije baš bez nikotina ;) druga stvar je što treba dosta peglanja oko e-cigarete,dakle punjenje baterije,tečnosti,mjenjanje grijača pa dosta raje to odbije od iste...to se može smanjiti kupovinom skuplje e-cigarete.
nadam se da sam ti bar malo pomogao,nije iz prve ruke ali je iz druge ;)
Hvala care i ja sam te informacije isto dobio. I konto sam uzet skuplju radi kapaciteta baterije i svega ostalog ali nije mi to problem nego kriziranje posto je el cigareta bez nikotina i katrana a ja sam žešći ovisnik. Kako god idem pokusat jer vec osjecam prezasicenost od normalnih cigara. Hvala brato na infu u svakom slucaju

@profesore nekad sam mogao preronit Neretvu otic i vratit se. Sad se dusim u liftu kad moram na treci sprat. Vrijeme je za promjene

@boss druze to sam i kontao. Zavarat organizam el cigarom to jest bar da me ona nikotinska kriza prođe prvi mjesec dana i onda i to go.vno bacit. Pokusavao sam smanjit ali ne ide. E sad vidit cu s ovim. Pokusat pa sta bog da
From father to son

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 01 apr 2015, 16:19

Ne znam za sto se tice zdravlja i to, ali ti tvrdim ako si strastveni pusac i ako volis pusit, nikad ti e-cigara nece nadomjestit onaj osjecaj nikotina i smek duhana. Jednostavno nije to to... Ko moze - alal mu vera, sto bi komsije rekle.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 01 apr 2015, 16:54

Za stalan prelazak na elektirčne ti treba nevjerovatna jaka volja, za koju mislim da rijetko koji pušač ima. Imam primjer baš kod nekoliko poznanika koji su pušači a koji su pokušali preći na električne cigare, pušili te električne par sedmica uglavnom svi, maksimum mjesec i vratili se na obične. Jednostavno to je jače od njih.

Sretno ti u svakom slučaju
1946

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 01 apr 2015, 17:12

Ako mozes prec na el. cigarete (pede.risanje iz moje perspektive), mozes i prestati potpuno. Ne moze ti nadomjestit ta sprava smek pusenja pravih cigara. Kad cujes u mirnoj noci, pucketanje tokom inhaliranja cigarete, il kad je zapalis uz prvu jutarnju kafu, odnosno kad se najedes momacki pa pripalis uhhh Al et, opet bolje je nikako, prestao sam pusiti em zbog zdravlja, em financijski al brate, jos uvijek zna primamiti opasno.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 02 apr 2015, 14:43

Ma ne znam, ja sam, hvala Bogu, prestao pusiti, a vjeruj mi da je najbolje nikakve. Mislim, ti pusis 30 godina, tebi je možda prestat pusit tesko, katastrofa, ko i mom babi, frajeru sve smeta kad prestaje pusit, pa opet ih nije bacio, a srcani bolesnik. Mozda je bolje i te elektricne nego kupovat svakakav duhan, sumnjiv porijekla, ono kad povuces ujeda za mali prst.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 apr 2015, 16:21

theboss_RD07 je napisao/la:
I dosta toga ti ovisi STA pusis. Ja pusim vec 5 godina i to malboro gold. Kutija dnevno.
Ne znam da sam se IKAD zakasljao se zbog cigare, ili da mi je syeban osjecaj bio.
Nekad zafali para pa haj daj drinu ili daj bilo sta. Ispusim jednu cigaru, rak dobijem.
Taj Marlboro je skoro sigurno stetnija cigara nego Drina od koje "rak" dobijas, jer taj isti Marlboro sadrzi u sebi vise hemije nego Drina. Upravo je to argument kojim ti pobijas te elektricne cigare...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 02 apr 2015, 16:41

to ti je ono, daj strano, đeš naše pušit... ili kaze jes dobar sok, ko ga proizvodi, procitas neku nasu firmu, ih kaze sta li stavlja u njega :facepalm:

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 02 apr 2015, 21:32

Brato moj iz Cernice,
Trosio sam kutiju i po dnevno (Marlboro gold). Prije 2 godine sestra sebi kupila elektricnu cigaru ali joj nije godila.

Ja uzeo da probam....i sjela mi na prvu. U kutiji imao 7 cigara koje sam nosio 10-ak dana a onda i njih bacio.

Nakon par dana baterija mi se potrosila i ja sidjem do trgovine da kupim Marlboro. Kad sam ponovo zapalio pravu cigaretu bilo je k'o da sam g.ovno u usta stavio. Odvratno!

Danas sam totalni nepusac, a dim cigarete i zadimljene prostorije mi smetaju uzasno.

Na pocetku sam uzimao tecnost jacine 24mg, pa onda 18 i tako vremenom sve slabije dok i to nisam bacio.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 02 apr 2015, 22:17

joj pastrmko kad se tri kutije crvenog malise pomijesa sa litrom hercegovacke loze to je pravi boomerang u organizmu :D
Salim se brate,iako sam mlad pusim vec 7-8 godina, i jedva da se mogu ograniciti na kutiju dnevno :(

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 02 apr 2015, 22:54

_dreamer_ je napisao/la:
theboss_RD07 je napisao/la:
Taj Marlboro je skoro sigurno stetnija cigara nego Drina od koje "rak" dobijas, jer taj isti Marlboro sadrzi u sebi vise hemije nego Drina. Upravo je to argument kojim ti pobijas te elektricne cigare...
Koliko si siguran u to sto govoris?
Ja ti garantujem da je Marlboro manje stetan od Drine. Jer znam covjeka koji radi u FDS-u i ne bi vjerovao kad bi ti ispricao sta sve ubacuju u ove nase cigare ;)

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 02 apr 2015, 23:09

A to provjereno znas sta ubacuju u Marlboro pa da tako mozes pricat?
Znam za FDS jer stalno prolazim pored fabrike i svaki put mi se povraca kad izbacuju otpadne gasove, mrtva hemija. Al ko ti garantuje da drugi ne rade isto to?

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 02 apr 2015, 23:16

Ma Chester' zakon :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 apr 2015, 23:18

donCorleone1892 je napisao/la:Ma Chester' zakon :D
Nakon 3 dana hoces da umres od kaslja :rol:

Davidoff, Walter Wolf i Boss Gold mi onako najbolje pase. Trenutacno sam na ovim zadnjim, jbt poskupilo sve ostalo :P
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 02 apr 2015, 23:23

Otelo je napisao/la:

Davidoff, Walter Wolf i Boss Gold mi onako najbolje pase. Trenutacno sam na ovim zadnjim, jbt poskupilo sve ostalo :P
Meni se kaslje samo kad mijesam cigarete. :mrgreen:

Kakve su te sto si ti nabrojao? Nisam nikad nista probao osim gore navedene, drine i mališe, ne znam sto.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 02 apr 2015, 23:23

Aura Gold, Drina Jedina i Marlboro Gold, ove prve najvise :mrgreen:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 apr 2015, 23:26

donCorleone1892 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:

Meni se kaslje samo kad mijesam cigarete. :mrgreen:

Kakve su te sto si ti nabrojao? Nisam nikad nista probao osim gore navedene, drine i mališe, ne znam sto.
Ja se navikao to mijesam :P

A Davidoff je odlican, ima aromu najljepsu (koliko kod cigara ista moze biti lijepa). Meni je Walter neka blaza verzija Marlbora dok je Boss Gold, jaci od Ronhilla i slabiji od Chesterfielda i ima nekako najbolji omjer kvalitete i cijene.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.