DRUGI DIO
Dakle,dolazimo nas pet do automat kluba nedaleko od skole,i odmah mi privuce paznju to blještavilo svakakvih masina kao i ogromna kolicina ljudi u ne bas velikom prostoru.Dva frenda,vec iskusni igraci prilaze slot masini i ubacuju 'po cvaju' jer su dan prije dobili dosta love,tako su bar rekli.Ja i frend,koga cu zvati Elvis(to mi se ime svidja

)gledamo u cudu kako nestaju njihove pare,tzv kredit.Ipak,kada su bili gotovo sve izgubili,sreca im se osmjehnu i za kratko vrijeme izvukose po pedesetku. Moj frend je sve to gledao kao omamljen i ponesen njihovim dobitkom odluci da i on ubaci koju marku.Posto su njegovi roditelji dobro situirani,i on je uvijek imao desetak maraka kod sebe. Ja htjedoh da mu kazem da ne pokusava,al ipak prećutah,iz nekog razloga koji mi ni dan danas nije jasan.Objasnise oni,kako se igra i poce njegova vjerovatno najbolnija igra u zivotu.
Ali ne zbog tog prvog puta,jer je svojom igrom i dobijanjem privukao paznju skoro cijelog kluba. Ubrzo se oko njega stvori veca grupa ljudi,tako da za mene tu nije bilo mjesta.Dok je Elvis igrao,ja odlucih da prosetam malo po tom klubu i vidim kakvih to sve masina i igara ima.Ni u jednom trenu nisam osjecao zelju da zaigram neku igru,za razliku od Elvisa,kojemu je,sudeci po reakcijama ljudi oko njega,islo sjajno.
Paznju mi privuce jedan 'gospodin' koji je upravo zalozio svoj mobitel,u zamjenu za pozajmicu,da se,kako je rekao ''iščupa''
Pogledah na sat,vec je bilo vrijeme da se vratimo nazad u skolu.
Elvise ja odoh,rekoh mu i izjurih odatle.
-Cekaj eto i mene,samo da...
Nisam ga cuo,nego sam ubrzanim koracima hodao prema skoli.
Dosao je tek na zadnji cas,vidno zadovoljan jer je dobio 300 maraka.
Nije znao moj prijatelj,da je upravo prodao dušu vragu za te pare,i da ce vrag uskoro doci po svoje.
I dosao je,i to kako...
Prica tek počinje

...Nek nam vrate Elvisa,HASETA,Brus Lija...