Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Hvala ti majstore.
Sve najbolje preko bare i nadat se aBd da ćemo nafatat bar solidan ostatak ekipe u narednim godinama pa da imaš s kim igrat za reprezentaciju.
Sve najbolje preko bare i nadat se aBd da ćemo nafatat bar solidan ostatak ekipe u narednim godinama pa da imaš s kim igrat za reprezentaciju.
Selam Fedja!Federer17 je napisao/la:Po meni najkompletniji centar u Evropi. Jednog Veselog, koji vazi za ponajboljeg centra u EL limitirati na 4 poena (ne znam da li je ijedan preko Juke), Balvina kao respektabilnog centra na 0 poena, sve govori o njegovoj odbrani. Pri tome ih je izbacio iz igre davno prije kraja utakmice, dok je on (cini mi se 3 ofanzivna faula) izbacio samoga sebe. Neka ovo vremena do pocetka NBA radi na centarskoj tehnici, nauci par finti, i generalno da se tome posveti u buducnosti, strasne stvari je sposoban napraviti. Ukljuciti mozak u nekim situacijama i to je to.
Ima istine u ovom tvom postu itekako, Jusuf je itekako sposoban zagorčati život svakom centru, a pogotovo centrima poput Veselog, jednostavno nemaju recept za njega.
I drago mi je što može odigrati dobru odbranu na bekovima, još jedan kvalitet više koji se cijeni tamo gdje treba.
Eh, sad, napad malo šteka, spin move i poluhorog su jedino što on posjeduje u ovon trenutku, kada bi popravio šut i dodao još koju foru i više fintirao, bio bi strašan i u napadu, ali i ovako je dovoljno da centre istjera na početku 4/4.
Još jedna stvar koja je specifična kod njegove igre, a oslikava se u našoj igri, kada njega nema na parketu, ekipe nam kupe skokove kako hoće, dok je on tu, igrači se jedva usude ući u opseg kruga, zaista je defanzivna zvijer.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Defanzivno je i u NBA jedan od boljih centara dok je ofanzivno, statisticki, tamo jedan od najgorih bio u prosloj sezoni. Iako se dosta popravio bio u novoj godini nakon katastrofalnog starta. Njemu je sada sve do kosarkaskog IQ, to ce mu biti razlika ili prosjecni startni centar ili mozda allstar. Realno prirodno mu je talenat nevjerovatan. Zato je i bio draftan u lottery, ne radi nekog posebnog ucinka u Cedeviti.Federer17 je napisao/la:Po meni najkompletniji centar u Evropi. Jednog Veselog, koji vazi za ponajboljeg centra u EL limitirati na 4 poena (ne znam da li je ijedan preko Juke), Balvina kao respektabilnog centra na 0 poena, sve govori o njegovoj odbrani. Pri tome ih je izbacio iz igre davno prije kraja utakmice, dok je on (cini mi se 3 ofanzivna faula) izbacio samoga sebe. Neka ovo vremena do pocetka NBA radi na centarskoj tehnici, nauci par finti, i generalno da se tome posveti u buducnosti, strasne stvari je sposoban napraviti. Ukljuciti mozak u nekim situacijama i to je to.
Priroda mu je dala fiziku koju je još radom doveo do ozbiljnog nivoa, al realno daleko je on ikad bio od čistog talenta za košarku. Znači rad i samo rad je kod njega uvijek bio
nema potpisa
Alejkumusselam, brate. Sve si rekao!Rokoko87 je napisao/la: Selam Fedja!

Slazem se, osim mozda da je vec sada dovoljno uradio da se kaze kako nije prosjecni startni centar, s obzirom na njegov impact koji ima otkako je u Portlandu. Biti daleko od PO, a onda njegovim dolaskom uspjeti to ostvariti, + 3. pozicija na jakom Zapadu naredne godine nesto govori. Za nesto vise je ipak potrebno imati i igrace koji ne igraju toplo-hladno i cesto zakazu u bitnim utakmicama (mislim na CJa prvenstveno).Ziggs je napisao/la: Defanzivno je i u NBA jedan od boljih centara dok je ofanzivno, statisticki, tamo jedan od najgorih bio u prosloj sezoni. Iako se dosta popravio bio u novoj godini nakon katastrofalnog starta. Njemu je sada sve do kosarkaskog IQ, to ce mu biti razlika ili prosjecni startni centar ili mozda allstar. Realno prirodno mu je talenat nevjerovatan. Zato je i bio draftan u lottery, ne radi nekog posebnog ucinka u Cedeviti.
Ne vidim kako mu se karijera dalje moze odvijati osim uzlaznom putanjom. Popraviti procente slobodnih bacanja, poboljsati fizicku spremu na dodatnih nekoliko minuta na parketu (cini mi se da mu je Kolins sada jedini ozbiljni konkurent na 5, Dejvis je otisao), a neke stvari ce dolaziti i vremenom - rutinom. Centarsku tehniku, svi se slazemo da mora unaprijediti. Horog je, recimo, sve osim to.

Imati će 27 godina 2021. godine kada će možda(prije toga neće sigurno) po prvi put nastupiti za reprezentaciju na nekom velikom takmičenju, odnosno Eurobasketu. S obzirom da mi ne igramo SP i Olimpijske, imati će još priliku na narednom Eurobasketu sa 31. godinom, poslije toga već ulazi u ozbiljne sportske godine i pitanje kako će se nositi sa njima. Nije svako Gasol ili Federer.
S obzirom da niti sam siguran da ćemo se mi plasirati na dva uzastopna Eurobasketa, niti da će on biti dostupan i zdrav za oba, i ta dva nastupa na velikim takmičenjima za BiH su mi nesigurna.
I kad se desi ovo urijetko da može igrati za reprezentaciju, nema ni pravog playa da ga hrani loptama ni šutera koji čekaju njegov povratni pas da bi mogli maksimalno kapitalizirati njegovo prisustvo, a pitanje je da li bi ih imao i na Europskom.
Ne mogu nikako biti zadovoljan koliko ćemo mi kako stvari stoje izvući iz našeg najboljeg centra ikad, to je igrač za historijske medalje sa Eurobasketa, ali...
S obzirom da niti sam siguran da ćemo se mi plasirati na dva uzastopna Eurobasketa, niti da će on biti dostupan i zdrav za oba, i ta dva nastupa na velikim takmičenjima za BiH su mi nesigurna.
I kad se desi ovo urijetko da može igrati za reprezentaciju, nema ni pravog playa da ga hrani loptama ni šutera koji čekaju njegov povratni pas da bi mogli maksimalno kapitalizirati njegovo prisustvo, a pitanje je da li bi ih imao i na Europskom.
Ne mogu nikako biti zadovoljan koliko ćemo mi kako stvari stoje izvući iz našeg najboljeg centra ikad, to je igrač za historijske medalje sa Eurobasketa, ali...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Uz sve postovanje,daleko je on igrac kalibra za neke medalje sa velikih takmicenja.On je nesto iznad role igraca u NBAu,a ne superstar koji bi bio apsolutna prevaga u Evropi.Jedan Nowitzki je s Njemackom u svim ovim godinama uspio osvojiti samo jedno srebro na Eurobasketu,a radi se,vjerovatno,o najboljem evropskom igracu ikada!
Juka se dokazo, kada brojne evropske zvijezde cuvaju nogice preko ljeta i ne igraju za repka, on je dosao i dao svojih 100% i na tome mu hvala.
Za 3 godine na evropskom napadamo medalje
Za 3 godine na evropskom napadamo medalje

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ima Dirk još i medalju sa SP. A on je osim Chris Kammana koji je nešto malo igrao za Njemačku(i to ne na onim turnirima kad su uzeli medalje) stvarno imao grozne suigrače, i Schroder se pojavio kad je Dirk već ostario. I Musa bi uskoro trebao izrasti u igrača za kakvog je kao suigrača u timu Njemačke Nowitzki mogao samo sanjati u svojim "prajm" godinama.
Naravno da nisam mislio da bi Nurk sam mogao odvesti ekipu do medalje, ali da bi ako se poklopi, malo sreće, uz pravog trenera, mi u punom sastavu(šta god to značilo) i sa Nurkićem kao liderom mogli napraviti ipak iznenađenje, apsolutno da. Ne mora da znači da bi, ali bi barem mogli.
I Jusuf je 3. igrač playoff ekipe, a ne malo iznad igrača role.
Naravno da nisam mislio da bi Nurk sam mogao odvesti ekipu do medalje, ali da bi ako se poklopi, malo sreće, uz pravog trenera, mi u punom sastavu(šta god to značilo) i sa Nurkićem kao liderom mogli napraviti ipak iznenađenje, apsolutno da. Ne mora da znači da bi, ali bi barem mogli.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 17 sep 2018, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.
- bhpremierliga12
- Kontakt:
De brate te prvo da odemo na neko prvenstvo pa onda da se sanja, kako ces sanjati kad ispadnes u kvalifikacijama.Drape je napisao/la:Ima Dirk još i medalju sa SP. A on je osim Chris Kammana koji je nešto malo igrao za Njemačku(i to ne na onim turnirima kad su uzeli medalje) stvarno imao grozne suigrače, i Schroder se pojavio kad je Dirk već ostario. I Musa bi uskoro trebao izrasti u igrača za kakvog je kao suigrača u timu Njemačke Nowitzki mogao samo sanjati u svojim "prajm" godinama.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!
-
- Kontakt:
Mi nikakvo iznenađenje ne mozemo napraviti sa amaterima u timu i sa ovom garniturom u savezu koju uopste ne zanimaju rezultati naših selekcija.
Godinama se ovdje pišu rosteri, neka predviđanja i gaje se nade i nikad nista nije bilo tako kako je ovdje napisano. Svako od nas ima neku ideju i neki prijedlog koji nije los, ali sa ovakvim savezom mi nikad nećemo naprijed. Glavni krivac za ovako lose rezultate je KSBiH, u los rezultat brojim i neodlazak na SP. Nijedna dobra odluka s njihove strane od početka onih pretkvalifikacija pa sve do današnjeg dana nije donijeta u bilo kom smjeru A selekcije i tako ce i ostati dok se ovi **** ne istrijebe. Da ima materijala da se nesto napravi ima, ali s ovim ljudima u pitanju je i da li cemo se kvalifikovati na sljedeci Eurobasket.
Godinama se ovdje pišu rosteri, neka predviđanja i gaje se nade i nikad nista nije bilo tako kako je ovdje napisano. Svako od nas ima neku ideju i neki prijedlog koji nije los, ali sa ovakvim savezom mi nikad nećemo naprijed. Glavni krivac za ovako lose rezultate je KSBiH, u los rezultat brojim i neodlazak na SP. Nijedna dobra odluka s njihove strane od početka onih pretkvalifikacija pa sve do današnjeg dana nije donijeta u bilo kom smjeru A selekcije i tako ce i ostati dok se ovi **** ne istrijebe. Da ima materijala da se nesto napravi ima, ali s ovim ljudima u pitanju je i da li cemo se kvalifikovati na sljedeci Eurobasket.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Treba stvarno puno toga da se poklopi da se ne plasiramo na ovaj Eurobasket od 24, ekipe kao što nam se poklopilo za onaj iz 2017.bhpremierliga12 je napisao/la:De brate te prvo da odemo na neko prvenstvo pa onda da se sanja, kako ces sanjati kad ispadnes u kvalifikacijama.Drape je napisao/la:Ima Dirk još i medalju sa SP. A on je osim Chris Kammana koji je nešto malo igrao za Njemačku(i to ne na onim turnirima kad su uzeli medalje) stvarno imao grozne suigrače, i Schroder se pojavio kad je Dirk već ostario. I Musa bi uskoro trebao izrasti u igrača za kakvog je kao suigrača u timu Njemačke Nowitzki mogao samo sanjati u svojim "prajm" godinama.

Rusija je odigrala u slabom sastavu i grozno Europsko 2015., kao i mi(iako su nas Rusi satrali i na tom prvenstvu), završila u kvalifikacijama za Eurobasket 2017.(kvalifikacije nisu igrale najbolje plasirane ekipe sa EB 2015., u prvom šeširu su bile i Poljska, Makedonija, Belgija...), kao i mi i to u drugom šeširu, dobili Ruse iz prvog i još samo Švedsku iz trećeg jer je to bila jedina grupa sa 3 ekipe.
Mirza došao debeo i nikakav na pripreme.
Na kraju je ispalo da smo barem jednom morali pobjediti Rusiju da bi se uopće plasirali na Eurobasket, na kojem je ta Rusija igrala polufinale. Pomalo nepošteno jer se u drugim grupama pobjedama protiv Kipra ili Slovačke dobijao nastup na prvenstvu, ali i zasluženo zbog katastrofalnog nastupa na Eurobasketu 2015. gdje smo igrali u znatno oslabljenom sastavu.
Dno smo dosegli kada smo protiv Armenije u nekakvim pretkvalifikacijama za ove kvalifikacije igrali odlučujući duel od kojeg smo strepili.
Sad(ne baš sad, daleko je do toga) bi ipak trebali dobiti nekakvu normalnu grupu, a ako će nam opet dati zadatak da za nastup na Eurobasketu od 24 ekipe moramo pobjediti budućeg polufinalistu, e jeb*** onda

i bronzu na svj. prvenstvu,sa prilicno slabim saigracimaNEZALAGANJE je napisao/la:Uz sve postovanje,daleko je on igrac kalibra za neke medalje sa velikih takmicenja.On je nesto iznad role igraca u NBAu,a ne superstar koji bi bio apsolutna prevaga u Evropi.Jedan Nowitzki je s Njemackom u svim ovim godinama uspio osvojiti samo jedno srebro na Eurobasketu,a radi se,vjerovatno,o najboljem evropskom igracu ikada!
ne vjerovatno,nego sigurnio najbolji evropljanin ikad
bhpremierliga12 je napisao/la:De brate te prvo da odemo na neko prvenstvo pa onda da se sanja, kako ces sanjati kad ispadnes u kvalifikacijama.Drape je napisao/la:Ima Dirk još i medalju sa SP. A on je osim Chris Kammana koji je nešto malo igrao za Njemačku(i to ne na onim turnirima kad su uzeli medalje) stvarno imao grozne suigrače, i Schroder se pojavio kad je Dirk već ostario. I Musa bi uskoro trebao izrasti u igrača za kakvog je kao suigrača u timu Njemačke Nowitzki mogao samo sanjati u svojim "prajm" godinama.

Česi su ga povremeno udvajali, ali mi baš i nemamo tako koncepiranu ekipu da bi to koristili, nema ko u ćošku da čeka Jusufov pas. Jedino je Elmedin profitirao od toga što su ga apsolutno ignorisali u odbrani kad su on i Juka bili zajedno na parketu.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ma neka je igrao i pokazao da voli državu, da se bori do zadnjeg atoma snage pa nije sad smak svijeta ako ne pobjedimo. Pokazao je da može biti uzor svim našim igračima i sa zadovoljstvom ga možemo pratiti u NBA gdje nas predstavlja. Da nije došao sad, nekako bi sve imalo gorak ukus kad izdominira u NBA tekmi, ovako barem znamo da je naš i da igra za ovu državu.
On će nama biti od koristi kada država bude ulagala u sport i proizvela još pokojeg Nurkica, Musu itd... a do tada nam ostaje da ih bodrimo koliko možemo u NBA
On će nama biti od koristi kada država bude ulagala u sport i proizvela još pokojeg Nurkica, Musu itd... a do tada nam ostaje da ih bodrimo koliko možemo u NBA
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Vesely je izgledao kao dijete pored njega.
filip13 je napisao/la:i bronzu na svj. prvenstvu,sa prilicno slabim saigracimaNEZALAGANJE je napisao/la:Uz sve postovanje,daleko je on igrac kalibra za neke medalje sa velikih takmicenja.On je nesto iznad role igraca u NBAu,a ne superstar koji bi bio apsolutna prevaga u Evropi.Jedan Nowitzki je s Njemackom u svim ovim godinama uspio osvojiti samo jedno srebro na Eurobasketu,a radi se,vjerovatno,o najboljem evropskom igracu ikada!
ne vjerovatno,nego sigurnio najbolji evropljanin ikad
Nema to veze sa Dirkom

i na velikim takmicenjima vecinom ne urade nista osim tad 93. i te dvije medalje zahvaljujuci dirku
filip13 je napisao/la:i na velikim takmicenjima vecinom ne urade nista osim tad 93. i te dvije medalje zahvaljujuci dirku
Tesko je igrati kada jedan igrač radi sve, ostali inače igraju 20% ispod očekivanja.. Ja znam da su nas u Zetri razbili bez Dirka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.