Bili i ostali. Ovaj tvoj post je to samo potvrdio.Neutral je napisao/la: ↑09 nov 2024, 22:30Knez Lazar poginuo je kada ga je, tokom borbe, Bajazit zarobio, a potom i pogubio. Mi ne znamo gdje se to tačno desilo, dok su Muratu presudila ruke srpskih ratnika koji su probili turske redove. Kada se priča o ubistvu emira Murata, svi istorijski izvori koji su nastali neposredno poslije boja, spominju 12 srpskih plemića koji su se zavjetovali da će ga ubiti, kao i da su oni to i izveli. U 15. vijeku Konstantin Filozof prvi put umjesto 12 plemića spominje 1, ali mu ne navodi ime.DamirT je napisao/la: ↑09 nov 2024, 22:00Treba se i ovog dosjetitiArvid je napisao/la: ↑09 nov 2024, 21:57https://www.klix.ba/sport/rukomet/rukom ... /241109089
e grob te ****![]()
![]()
![]()
U 16. vijeku plemić dobija ime Miloš, a u 18. dobija i prezime Obilić, Kobilić, Obiljević i slično. Ono što je sigurno je da identitet tih plemića nije poznat, pa zasigurno Obilić ne može imati "zasluge" za smrt emira Murata. Rani osmanski istoričari daju jako malo podataka o Kosovskom boju. Prvi glas širi ruski monah, koji 12 dana nakon prolazi kroz mjesto bitke, daje podatak da su obojica vladara izgubili život.
Sam Miloš Obilić nije uopšte istorijska ličnost. Samo ime Miloš kod Srba se javlja oko 100 godina poslije Kosovskog boja, a prezimena Obilić, Kobilić, Kobilović još mnogo, mnogo kasnije-govori srbijanski istoričar Aleksandar Uzelac.
Miloš Obilić je u srpskom narodu postao slavan, tek kada ga je Njegoš stavio u svoje stihove i to 457 godina poslije Kosovskog boja. U „Gorskom vijencu“ Miloš Obilić je junak, koji nadahnjuje i oplemenjuje nova srpska pokoljenja.
“Obiliću, zmaju ognjeviti, ko te gleda bliješte mu oči, svagda će te svetkovat junaci”.
Kao što za Vidovdan niko u Srbiji nije znao do druge polovine 19.stoljeća, tako ni jedan srpski ili ruski izvor 16. i 17-tog stoljeća, ne zna ime ubice turskog cara Murata na Kosovu.
Jednom mitomani, uvijek mitomani.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- VensanKasel
- Kontakt:
Dok u našoj državi imamo potencijalne mlade teroriste , koji će sutra baciti bombu na policijsku stanicu ( opet ) , smeće od kliksa ( SDA glasilo ) nam servira njihove poznate "kontre" ...DamirT je napisao/la: ↑09 nov 2024, 22:37Bili i ostali. Ovaj tvoj post je to samo potvrdio.Neutral je napisao/la: ↑09 nov 2024, 22:30Knez Lazar poginuo je kada ga je, tokom borbe, Bajazit zarobio, a potom i pogubio. Mi ne znamo gdje se to tačno desilo, dok su Muratu presudila ruke srpskih ratnika koji su probili turske redove. Kada se priča o ubistvu emira Murata, svi istorijski izvori koji su nastali neposredno poslije boja, spominju 12 srpskih plemića koji su se zavjetovali da će ga ubiti, kao i da su oni to i izveli. U 15. vijeku Konstantin Filozof prvi put umjesto 12 plemića spominje 1, ali mu ne navodi ime.
U 16. vijeku plemić dobija ime Miloš, a u 18. dobija i prezime Obilić, Kobilić, Obiljević i slično. Ono što je sigurno je da identitet tih plemića nije poznat, pa zasigurno Obilić ne može imati "zasluge" za smrt emira Murata. Rani osmanski istoričari daju jako malo podataka o Kosovskom boju. Prvi glas širi ruski monah, koji 12 dana nakon prolazi kroz mjesto bitke, daje podatak da su obojica vladara izgubili život.
Sam Miloš Obilić nije uopšte istorijska ličnost. Samo ime Miloš kod Srba se javlja oko 100 godina poslije Kosovskog boja, a prezimena Obilić, Kobilić, Kobilović još mnogo, mnogo kasnije-govori srbijanski istoričar Aleksandar Uzelac.
Miloš Obilić je u srpskom narodu postao slavan, tek kada ga je Njegoš stavio u svoje stihove i to 457 godina poslije Kosovskog boja. U „Gorskom vijencu“ Miloš Obilić je junak, koji nadahnjuje i oplemenjuje nova srpska pokoljenja.
“Obiliću, zmaju ognjeviti, ko te gleda bliješte mu oči, svagda će te svetkovat junaci”.
Kao što za Vidovdan niko u Srbiji nije znao do druge polovine 19.stoljeća, tako ni jedan srpski ili ruski izvor 16. i 17-tog stoljeća, ne zna ime ubice turskog cara Murata na Kosovu.
Jednom mitomani, uvijek mitomani.
KOGA BOLI **** KAKO SE JEDAN ČETNIČKI KLUB POZDRAVLJA , šta je nama toliko bitno ?
Znamo da su mitomani , da se taj put nastavlja preko Vučka , fakat ne kontam poentu ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- numanumaye22
- Kontakt:
Re: Re: Chat
Ima to im je najnovija SDA propaganda, jos malo pa ce plata bit 1000 euraNeutral je napisao/la: ↑09 nov 2024, 22:27Plata je upravo razlog sto ne zelim raditi u struci iako ima beneficija, slobodnog vremena, manje rada itd, ali to ne kupuju teletinu u mesnici. (Po struci profesor, upisao i master, dao 50% ispita i odustao jer tu nema hljeba).
U skoli sa punom normom imao bi 1500 mozda malo vise, smijesno (sa prevozom, toplim).
Draze mi je vise radit jer je veca zarada i to u realnom sektoru. Vjerujem da ce za 5-10 godina realni sektor preskociti drzavni pa ce se uhljubi hvatati za glavu.
Lako je dignuti kredit i glumetati gazdu. Tako je nedavno kolegica uzela auto 2020, otplacuje ga mjesecno, veze nemam kako, leasing ili neki drugi nacin otplate, znam da Nuic nudi neke pogodnosti.
Brat odgovara na random post od prije 676 stranaNeutral je napisao/la: ↑09 nov 2024, 22:27Plata je upravo razlog sto ne zelim raditi u struci iako ima beneficija, slobodnog vremena, manje rada itd, ali to ne kupuju teletinu u mesnici. (Po struci profesor, upisao i master, dao 50% ispita i odustao jer tu nema hljeba).
U skoli sa punom normom imao bi 1500 mozda malo vise, smijesno (sa prevozom, toplim).
Draze mi je vise radit jer je veca zarada i to u realnom sektoru. Vjerujem da ce za 5-10 godina realni sektor preskociti drzavni pa ce se uhljubi hvatati za glavu.
Lako je dignuti kredit i glumetati gazdu. Tako je nedavno kolegica uzela auto 2020, otplacuje ga mjesecno, veze nemam kako, leasing ili neki drugi nacin otplate, znam da Nuic nudi neke pogodnosti.

Možda čovjek koristi Internet Explorer. Ne osuđujte na prvu 

® GONGASHI POWERHOUSE ®
- VensanKasel
- Kontakt:
Uvijek se isti debili upecaju
Fan club
Fan club

numanumaye22 je napisao/la: ↑10 nov 2024, 01:37Ima to im je najnovija SDA propaganda, jos malo pa ce plata bit 1000 euraNeutral je napisao/la: ↑09 nov 2024, 22:27Plata je upravo razlog sto ne zelim raditi u struci iako ima beneficija, slobodnog vremena, manje rada itd, ali to ne kupuju teletinu u mesnici. (Po struci profesor, upisao i master, dao 50% ispita i odustao jer tu nema hljeba).
U rsu plata kada kazu racunaju topli, prevoz i sve. Kod nas bez toga (u razgovoru).
Upravo zbog toga kad imas direktora iz rs koji kaze plata je xx iznos, moras ispravljati jest u rs u fbih nije.
Doslovno je dosao vakat kad i bez njemackog jezika mozes ici u Njemacku. Da ne radim ovdje za lijep iznos, isao bih odmah, nikad lakse nije bilo otici.
Govorim ga na c1 stepenu razumijem c2 ali i dalje sam tu.
Neko je spomenuo bingo. Od kolegica muz vodi sve u hnk.
Imaju sada u Mo 1300+ svaki mjesec 200km pomoc zbog inflacije, 1500KM.
Citirat ću najvećeg uma kojeg ova država ima:Donja Jablanica i dalje čeka konkretnu pomoć! 19 života izgubljeno, infrastruktura uništena, a obećana pomoć nije stigla. Stanovnici pogođenih područja osjećaju se napušteno
Para ima ako se ne krade.

Bilo aktuelno 3 dana. Poslije su dole ljudi prepusteni sami sebi nazalost... Steta samo onolikih para sto se doniralo, nece narod vidjeti ni 5% tih para.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- VensanKasel
- Kontakt:
Kad ovako tuđu djecu udara , šta li svojoj djeci radi ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- numanumaye22
- Kontakt:
- Marsal
- Kontakt:
Na današnji dan prije 49 godina potonuo je Edmund Fitzgerald
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Mogli je vjerovatno najbolji forumas ikada.armando je napisao/la: ↑09 nov 2024, 20:02I zato ne treba kukati i kritikovati, nego pustiti " mozak" na pašu kao kolega Moglisljivo je napisao/la: ↑09 nov 2024, 19:50Slazem se, poenta je da je pretplata veci zalogaj nego sto to izgleda, pogotovo za nase trziste, gdje niti imas neku kriticnu masu korisnika da bi to bilo isplativo niti dogadjaje o kojima bi pisao. Jednostavno ta prica se ne isplati, i zbog toga kvalitetnijeg sadrzaja nece nikad ni biti, u bilo kojem mediju.![]()
-
- Kontakt:
Ne zaostajes ni ti puno za njimGisada je napisao/la: ↑10 nov 2024, 20:33Mogli je vjerovatno najbolji forumas ikada.armando je napisao/la: ↑09 nov 2024, 20:02I zato ne treba kukati i kritikovati, nego pustiti " mozak" na pašu kao kolega Moglisljivo je napisao/la: ↑09 nov 2024, 19:50Slazem se, poenta je da je pretplata veci zalogaj nego sto to izgleda, pogotovo za nase trziste, gdje niti imas neku kriticnu masu korisnika da bi to bilo isplativo niti dogadjaje o kojima bi pisao. Jednostavno ta prica se ne isplati, i zbog toga kvalitetnijeg sadrzaja nece nikad ni biti, u bilo kojem mediju.![]()

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
- feniksptica
- Kontakt:
Haj sta kukate..sta bi da zivite blizu Lukavca.
Kad su se fabrike pravile u Lukavcu u Beogradu se bunili da im je preblizu
Kad su se fabrike pravile u Lukavcu u Beogradu se bunili da im je preblizu

Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Hehe, ili kad je napravljena termoelektrana u Ugljeviku, Mađari se žalili, pa su morali produžiti " odžak"feniksptica je napisao/la: ↑10 nov 2024, 21:30Haj sta kukate..sta bi da zivite blizu Lukavca.
Kad su se fabrike pravile u Lukavcu u Beogradu se bunili da im je preblizu![]()

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Trenutno korisnika/ca: Pensioner26 i 6 gostiju.