Premijer liga BiH - aktuelno

let3
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la let3 » 13 nov 2024, 15:03

onako je napisao/la:
13 nov 2024, 14:24

Pa vidi, samim tim sto stojite sa strane, ljudi u tome vide sabotazu. Ako se svi slazemo da postojeca garnitura treba da se mjenja, onda nema tu nismo na vrijeme razmisljali, nego jasno i glasno kazes, mi smo za tu i tu opciju. Vasa se svakako pita, sta boli k.... raju ( uz sav respekt prema tim klubovima ), na cijoj strani je Hrid, Baton, Saobracajac itd, svi gledaju sta kazu Sarajevo i Zeljeznicar. A ti, kakvi ce doci umjesto ovih, vidjet cemo, mada i tu je Zeljeznicar mogao odigrati svoju igru, javno cemo izaci sa svojim stavom, ali ako ce kandidat biti taj i taj. Ali ni toga nema sa vase strane, jednostavno, stojite sa strane i cekate razvoj situacije, a to u ovoj situaciji nikako nije nacin borbe i rjesenje situacije. Tako da to ljudi vide kao sabotazu, odnosno, kao mi smo suzdrzani trenutno, a za dalje cemo vidjet sta i kako. Vi kao Zeljeznicar morate imati jasniji stav i direktniji uticaj u ovoj situaciji, barem ja tako mislim. Jednostavno, morate, ako zelite promjene, naravno.
Valjda je svakom normalnom jasan stav Zelje, kada mu ta ista garnitura o kojoj pises suspenduje delegata na pola goodine.
Dalegata koji ih je prozivao, koji se zalio ministarstvu na njihove nepravilnosti u radu itd.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 13 nov 2024, 15:12

Argentina je napisao/la:
13 nov 2024, 15:00
imekorisnicko je napisao/la:
13 nov 2024, 14:56
Argentina je napisao/la:
13 nov 2024, 14:53

Kultura, jezik, obicaji i percepcija - npr u Hercegovini po tome ne mozes razlikovati naciju. Jedan Srbin, Bosnjak i Hrvat imaju vise slicnosti, nego npr jedan Bosnjak iz Hercegovine sa Bosnjakom iz Tuzle.

Razlicit mu je jezik (akcenat i dio rijeci koji je vezan za krajeve, npr za praznike iste stvari prave i katolici i pravoslavci u Heecegovini, a razlicite su od pravoslavca u Sarajevu).

Najbolji primjer ti je Dalmacija i Slavonija, Hrvati, a sve sttvari im razlicite: kultura, jezik, obicaji itd.

Sve teorije su glupe, zato i nacije u razvijenom svijwtu sve manje i manje znace i nestaju. A i nacije se mijenjaju, npr Francuska danas i prije 100 godine su nebo i razlika po svemu.

P.S. Nacija i religija je bitna banana dijelovima svijeta i prvenstveno siromasnijim, to sve govori. Samo je budalama nejasno.
Naravno,identiteti su fluidni i stvar je osjećaja. Džaba što su pravoslavici iz Banja Luke i Trebinja različiti kad oni sebe doživljavaju kao jedno i tako se politički artikulišu. Nacije su bile u fazi manjeg značaja međutim opet se "vraćaju u modu" i vidimo rast nacionalizma svuda po Evropi.
Kazu i da vole Rusiju, a mrze drzave NATO-a, ali su svi pred ambasada tih drzava. Generalno, nacije su izmisljenje (npr ispade da su ove sadasnje istrijebile Jugoslovene).

Ono sto je isto za cijelu Planetu je religija, pa su muslimani svuda muslimani ili isto tako luerani, pravoslavci itd. Pa i ateisti su svuda ateisti.

Ono sto ljude povezuje je geografija. Kedan Sarajlija je Sarajlija i vidi se iz aviona iako mu ne znas naciju i geografiju, cujes ga kako.prica, cujes mu slengove, vidis obicaje itd, tako i Hercegovce, Slavonce, Dalmatince itd.
Sve je,na neki način izmišljeno. Društveni konstrukti,međutim oni imaju svoju funkciju i ljudi imaju potrebu za njima. Čak i u praksi ljudi koji su tako antinacionalni kao ti,istu potrebu zadovoljavaju kroz izgradnju nekog drugog identiteta kao što ti ističeš identitet Sarajlije kao da su sve Sarajlije iste i isto pričaju i imaju iste običaje. Naravno to je tvoje pravo,ali nemoj misliti da si zbog toga pametniji od nekog kome je Bošnjaštvo primarno pogotovo kad se uzme u obzir da se on kroz taj identitet i politički vrlo jasno artikuliše.

onako
Kontakt:

Post Postao/la onako » 13 nov 2024, 15:21

13 nov 2024, 14:30
onako je napisao/la:
13 nov 2024, 13:33

Nema,zato što se nije na vrijeme razmišljalo. Željo je morao igrati puno ozbiljniju ulogu u ovom procesu,a ovako je igrate samo vi. U principu mi smo za skidanje trenutne garniture ali nismo specijalno uvjereni da će iduća biti bolja i u tome je čitava priča. Zato od Želje i nema neke specijalno podrške za čitavu priču ali nam se spočitavala sabotaža što nije istina.
Pa vidi, samim tim sto stojite sa strane, ljudi u tome vide sabotazu. Ako se svi slazemo da postojeca garnitura treba da se mjenja, onda nema tu nismo na vrijeme razmisljali, nego jasno i glasno kazes, mi smo za tu i tu opciju. Vasa se svakako pita, sta boli k.... raju ( uz sav respekt prema tim klubovima ), na cijoj strani je Hrid, Baton, Saobracajac itd, svi gledaju sta kazu Sarajevo i Zeljeznicar. A ti, kakvi ce doci umjesto ovih, vidjet cemo, mada i tu je Zeljeznicar mogao odigrati svoju igru, javno cemo izaci sa svojim stavom, ali ako ce kandidat biti taj i taj. Ali ni toga nema sa vase strane, jednostavno, stojite sa strane i cekate razvoj situacije, a to u ovoj situaciji nikako nije nacin borbe i rjesenje situacije. Tako da to ljudi vide kao sabotazu, odnosno, kao mi smo suzdrzani trenutno, a za dalje cemo vidjet sta i kako. Vi kao Zeljeznicar morate imati jasniji stav i direktniji uticaj u ovoj situaciji, barem ja tako mislim. Jednostavno, morate, ako zelite promjene, naravno.
Istina da Željo i Sarajevo nose simboličku vrijednost. Kad kažem da se nije razmišljalo na vrijeme upravo i govorim da je propušteno da Željo gura nekog svog. Suspenzija delegata je bila samo još jedna od niza koraka koji su se poduzeli da jučer ne bi bilo kvoruma. Željo je za mijenjanje garniture i ona će se aBd promjeniti. Ne znam šta znači "stajanje sa strane".
Stajanje sa strane, pa po tome sto nigdje ili barem ja nisam upratio, niste jasno i glasno rekli da ste za promjene, da zelite to i to. A po mom misljenju, trebali bi da ste, jer ipak ste vi Zeljeznicar. Kad se prvi put glasalo, u prvom krugu niste odmah dali svoj glas, sad opet suspenzija. Neko sa strane da to gleda, hladno moze reci, Zeljeznicara to ne zanima, nece da ucestvuju u tome. To je moje misljenje, ali eto pred nama je, pa vidjet cemo sta ce biti. Ako Bog da.
since 1973

onako
Kontakt:

Post Postao/la onako » 13 nov 2024, 15:24

let3 je napisao/la:
13 nov 2024, 15:03
onako je napisao/la:

Valjda je svakom normalnom jasan stav Zelje, kada mu ta ista garnitura o kojoj pises suspenduje delegata na pola goodine.
Dalegata koji ih je prozivao, koji se zalio ministarstvu na njihove nepravilnosti u radu itd.
Drug, eto ja nisam normalan i nije mi jasan. Ne treba da bude jasan, treba da se zna, da se javno kaze mi smo za to i to, ako nesto zelis, a ne da mi ovdje nagadjamo i svako vuce na svoju stranu. Ali eto, da ne duzimo vise, svakako ce ubrzo sjednica, pa cemo svi vidjet sta i kako ce da bude. Nadamo se da ce izaci na dobro i da ce fudbal pobijediti i svima bude bolje, bar koliko moze u ovakvoj situaciji.
since 1973

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 13 nov 2024, 15:31

Šta će računovođa i njegova brigada ako danas Željezničar glasa ZA promjene tj. da Sarajevo "ugura svoje ljude" (Selimović & Ibraković) u FS KS?

Pitam za jarana.

e čuj Selimović
:rol:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 13 nov 2024, 15:34

TeaM87 je napisao/la:
13 nov 2024, 11:00
jurisicduska je napisao/la:
13 nov 2024, 10:45
Virtu4l je napisao/la:
13 nov 2024, 10:17
Dobro jutro samo lažljivom paščetu Tariku Trbiću. :kafa:
Nije ništa slagao.

Još je veći papak ispo jer je kopirao da niste glasali sto je istina
Ali nije obrazložio.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Pa nije slagao, ali to je isto kao da ja napisem da Liverpool nije sinoc glasao - nije jer nije imao tu mogucnost.

Kakav jad jadni.
Pa to sam upravo i napisao. Zar nisam. Papak.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 nov 2024, 15:40

onako je napisao/la:
13 nov 2024, 15:24
let3 je napisao/la:
13 nov 2024, 15:03
onako je napisao/la:

Drug, eto ja nisam normalan i nije mi jasan. Ne treba da bude jasan, treba da se zna, da se javno kaze mi smo za to i to, ako nesto zelis, a ne da mi ovdje nagadjamo i svako vuce na svoju stranu. Ali eto, da ne duzimo vise, svakako ce ubrzo sjednica, pa cemo svi vidjet sta i kako ce da bude. Nadamo se da ce izaci na dobro i da ce fudbal pobijediti i svima bude bolje, bar koliko moze u ovakvoj situaciji.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/magod ... /241113130
Magoda podržao Željezničar nakon odluke FS KS: "Kaznama žele da ih ušutkaju"

Poovodom svega se danas, uoči zasjedanja Skupštine, oglasio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, koji je stao u zaštitu FK Željezničar.

"Nisam htio da ulazim u mulj u koji nas uvlači Fudbalski Savez Kantona Sarajevo, ali moram i želim da pokažem javnosti kako se FSKS ophodi prema totemima bh. i sarajevskog nogometa, velikim FK Željezničar. Kada se napiše nešto protiv njih kazne se surove, beskrupulozne, u stilu ako ušutimo Želju i ostali će se skloniti!

Nadam se da je ovo tmurno i sivo vrijeme rukovođenja Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo na ovaj način završeno, istinski želim da svi klubovi u učesnici Kantonu Sarajevo imaju svoje funkcije u istom i da grad Sarajevo bude jedinstveno i da pokaže da nije samo slijepi putnik u fudbalskom sportu. Puna podrška našem Želji i Mirzi Trbonji", napisao je Magoda.
Potpuno je jasno na cijoj je strani Zeljo i protiv koga se bori. Al eto, bolje srati po drustvenim mrezama i naprđivati o nekim teorijama zavjere, pa kasnije brisati sopstveno misljenje :puke:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 13 nov 2024, 15:43

Sto ne pustite ljude da budu Srbi šta vam to smeta, sto na silu od njih pravite bosanske pravoslavce. Srbi nastanjeni u Bosni, super. Nek se osjećaju kako god hoce. Ne možemo ni ni prekrajat njihove osjećaje kao sto tražimo od njih da ne prekrajaju naše. Nek budu Rusi, Srbi , Urugvajci koga to boli briga osim njih same. Imaju pravo da budu šta god hoce dok god to ne ugrožava tebe da ti budeš šta ti hoćeš. Ja se ne osjecam ni ko Musliman ni ko Bošnjak najviše se osjecam ko Bosanac i Hercegovac i sad mi to treba neko zabraniti jer eto. Tako i njima. 21 stoljeće još se raspravlja o licnim uvjerenjima i govori nekom šta je on i kakav je. Stvarno smiješno.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 13 nov 2024, 15:44

Umro bi od smijeha kad ni danas ne bi bilo kvoruma

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 13 nov 2024, 15:46

Let3

A šta je onda ovo :

"Komisija je, nadalje, uvidom u dokaz iz spisa predmeta – Informacija FK „Željezničar“ Sarajevo broj: 606/24 od dana 30.08.2024. godine u kojem se, inter alia, navodi kako slijedi: „Obavještvamo vas da stavovi delegata Mirze Trbonje iznešeni dana 19.04.2024. godine a koji su nam dostavljeni kao prilog Vašeg akta jesu njegovi lični stavovi, koji ni na koji način nisu usaglašeni sa organima FK „Željezničar“ Sarajevo, pa samim tim ne predstavljaju naš zvaničan stav“, utvrdila da je Mirza Trbonja postupao protivno interesima i stavovima kluba čiji je izabrani predstavnik te iznesenim, a kako je naprijed izloženo neosnovanim tvrdnjama o navodnim neregularnostima u radu organa i tijela FSKS pred Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo narušio ugled FSKS..."

Znaci on prozivao savez dobio suspenziju a vi se kao klub ogradili od njeg ja to tako shvatam iz tvojih postova. Mislim napisao si “ Potpuno je jasno na cijoj je strani Zeljo i protiv koga se bori.”
Dakle niste na strani frajera koji se bori protiv njih nego ste se ogradili od njeg. Jel iz ovog proizilazi da ste na drugoj strani ?

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 nov 2024, 15:50

13 nov 2024, 15:46

Dakle niste na strani frajera koji se bori protiv njih nego ste se ogradili od njeg. Jel iz ovog proizilazi da ste na drugoj strani ?
Tako je ;) sjajan zakljucak.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 13 nov 2024, 15:52

let3 je napisao/la:
13 nov 2024, 15:50

Nije zaključak evo piše u ovom da je on ukazivao na nepravilnosti a vi kao klub rekli da ne zastupate te stavove. Šta bi ti iz tog zaključio ? I to “navodne” nepravilnosti dakle čak se ni s tim ne slažete da je bilo nepravilnosti.

Hajd malo objektivnosti evo ja sam napisao da je nas direktor papak , možete li vi malo biti realni ili je to misaona imenica.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 13 nov 2024, 15:53, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 nov 2024, 15:52

13 nov 2024, 15:52
let3 je napisao/la:

Nije zaključak evo piše u ovom da je on ukazivao na nepravilnosti a vi kao klub rekli da ne zastupate te stavove. Šta bi ti iz tog zaključio ?
To je to.
Nema sta, i Serlok Holms bi ti pozavidio na sposobnosti zakljucivanja :thumbup:

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 13 nov 2024, 15:53

Let3

A šta je onda ovo :

"Komisija je, nadalje, uvidom u dokaz iz spisa predmeta – Informacija FK „Željezničar“ Sarajevo broj: 606/24 od dana 30.08.2024. godine u kojem se, inter alia, navodi kako slijedi: „Obavještvamo vas da stavovi delegata Mirze Trbonje iznešeni dana 19.04.2024. godine a koji su nam dostavljeni kao prilog Vašeg akta jesu njegovi lični stavovi, koji ni na koji način nisu usaglašeni sa organima FK „Željezničar“ Sarajevo, pa samim tim ne predstavljaju naš zvaničan stav“, utvrdila da je Mirza Trbonja postupao protivno interesima i stavovima kluba čiji je izabrani predstavnik te iznesenim, a kako je naprijed izloženo neosnovanim tvrdnjama o navodnim neregularnostima u radu organa i tijela FSKS pred Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo narušio ugled FSKS..."

Znaci on prozivao savez dobio suspenziju a vi se kao klub ogradili od njeg ja to tako shvatam iz tvojih postova. Mislim napisao si “ Potpuno je jasno na cijoj je strani Zeljo i protiv koga se bori.”

evo po tebi je i magoda glup samo si ti i vasa grupica ispravni sa stavovima :urnebes:

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 13 nov 2024, 15:55

13 nov 2024, 15:52
let3 je napisao/la:

Nije zaključak evo piše u ovom da je on ukazivao na nepravilnosti a vi kao klub rekli da ne zastupate te stavove. Šta bi ti iz tog zaključio ? I to “navodne” nepravilnosti dakle čak se ni s tim ne slažete da je bilo nepravilnosti.

Hajd malo objektivnosti evo ja sam napisao da je nas direktor papak , možete li vi malo biti realni ili je to misaona imenica.
Rijetko kad pisem, tacnije skoro nikako, ali ti si toliko glup da sam imao potrebu da ti to napisem…

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 13 nov 2024, 15:55

TefalTava je napisao/la:
13 nov 2024, 15:53
Let3

A šta je onda ovo :

evo po tebi je i magoda glup samo si ti i vasa grupica ispravni sa stavovima :urnebes:
Kakve Magoda ima veze s ovim sto je ovdje napisano ovo je službeni dokument

Trbonja ukazivao na nepravilnosti
Savez ga suspendovao
Željezničar kao klub rekao da se ne slaže i ogradio se od Trbonje

Kakav Magoda kakvo šta. Mislim piše ovdje jasno koju stranu zastupate odnosno koju ne zastupate. Šta je sporno , jel vas neko osudio zbog tog. Nego ne mogu na rende kora. Jasno piše da ne podržavate stavove svog predstavnika glede nepravilnosti u radu i ograđujete se kao klub od istog. Šta nije jasno ?

Vama je svako glup Ko vam prezentuje realnost koja vama ne odgovara. I evo lijepe se Članci vrijeđa se a sve jasno piše. Svako sa 2 grama mozga procita ovo i vidi da se Željezničar ogradio od čovjeka koji je suspendovan jer je ukazivao na nepravilnosti čime se vi dičite do maloprije.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 13 nov 2024, 15:57, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 nov 2024, 15:56

TefalTava je napisao/la:
13 nov 2024, 15:53
Let3

A šta je onda ovo :

Sad ce ti napisati da je i Magoda placenik i Vicina kujica.To su ti dometi, bolje od toga ne znaju.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 13 nov 2024, 15:58

Istina nekad zna biti bolna.
Dakle vi otprilike ne znate sta zastupate kao i kroz cijelu svoju historiju priklonit ćete se onoj strani koja pobjedi .

Obavještvamo vas da stavovi delegata Mirze Trbonje iznešeni dana 19.04.2024. godine a koji su nam dostavljeni kao prilog Vašeg akta jesu njegovi lični stavovi, koji ni na koji način nisu usaglašeni sa organima FK „Željezničar“ Sarajevo, pa samim tim ne predstavljaju naš zvaničan staV

Mirza Trbonja postupao protivno interesima i stavovima kluba čiji je izabrani predstavnik te iznesenim, a kako je naprijed izloženo neosnovanim tvrdnjama o navodnim neregularnostima u radu organa i tijela FSKS pred Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo narušio ugled FSKS

Ovo je stav vašeg kluba.

A ovo si ti napisao ;

Malo nešto nije kako treba. Frajer iznio oni suspendovali vi se ogradili i rekli da ne označava stav kluba i rekli da je to neosnovano i da im narušava ugled.

I onda spinovi nekakvi. Daj ba malo objektivnosti.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 13 nov 2024, 16:12, ukupno mijenjano 3 puta.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 13 nov 2024, 16:04

ErosViverosViv je napisao/la:
06 nov 2024, 16:16
DamirT je napisao/la:
06 nov 2024, 15:13
NoDi80 je napisao/la:
06 nov 2024, 14:47
Huserf Musemic podnio ostavku
Eto Azmire spasa za Slobodu
Dzaba i da dovedu kad moze voditi tim tek oko marta-aprila. Zbog toga je i otisao iz Igmana, jer nije mogao voditi ekipu.
Postoji mogucnost zalbe pa da mu smanje na 3 sto bi znacilo da bi mogo na teren poslije zime
:kafa:

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 13 nov 2024, 16:13

Fudbalski Savez Kantona Sarajevo donesenom odlukom da ukine posebne kriterije teži ka tome da u organima i tijelima nogometnih saveza bude zastupljen što veći broj nogometnih velikana te stoga izražava žaljenje što, između ostalih, FK Sarajevo nije predložio nijedno takvo ime, dok u isto vrijeme predlaže kandidata koji se nalazi u aktuelnom sazivu Izvršnog odbora, čime poruka javnosti u težnjama za velikim promjenama u potpunosti gubi smisao.

Iz prednje navedenog jasno je vidljivo da pojedinci pokušavaju nelegalnim i nezakonitim radnjama uticati na pojedine klubove, njihove predstavnike i cjelokupan izborni proces koji je jasno preciziran Statutima FS KS, NS FBIH, NS BIH i Mapom puta NS BiH", poručili su.
:bow:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, laszlo, mamonelafo, rishovski, Shategabri i 44 gosta.