Premijer liga BiH - aktuelno

Sheyi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Sheyi » 19 nov 2024, 16:04

slika
:urnebes: :lolno:

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 19 nov 2024, 16:07

O čemu ljudi pišu na sportskom portalu, na temi Premijer liga BiH :rol:
Što bi rekli, fascinantna nacija :ljepota:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2024, 16:10

TeaM87 je napisao/la:
19 nov 2024, 15:44

Naravno da me briga, uništavaju nam državu zajendičku, sve zbog toga što ih neko nije dobro naučio o historiji. Briga me radi budućnosti mene, moje porodice i djece. Svakog normalnog je briga jer ne dodje prosječan Srbin i kaže eto ja nisam Bosanac nego sam Srbin i tu završi nego kaže ja nisam Bosanac nego sam Srbin i učinit ću sve da ovu državu razvalim ekonomski, politički, socijalno, ratovima, kako god.

Edukacija je lijek za sve.
Niko ti ne uništava državu osim onih za koje si glasao (karikiram).
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 19 nov 2024, 16:11

Najglasniji su ovi iz beca i dablina kad im dirnes chetnitet.
Nisu ni ovi iz cevljanovica nista bolji /kontraavih.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 19 nov 2024, 16:15

Virtu4l je napisao/la:
19 nov 2024, 16:10
TeaM87 je napisao/la:

Naravno da me briga, uništavaju nam državu zajendičku, sve zbog toga što ih neko nije dobro naučio o historiji. Briga me radi budućnosti mene, moje porodice i djece. Svakog normalnog je briga jer ne dodje prosječan Srbin i kaže eto ja nisam Bosanac nego sam Srbin i tu završi nego kaže ja nisam Bosanac nego sam Srbin i učinit ću sve da ovu državu razvalim ekonomski, politički, socijalno, ratovima, kako god.

Kako? Gdje ti živiš pa to izjavljuješ hladno?
FKŽ !

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 19 nov 2024, 16:16

TeaM87 je napisao/la:
19 nov 2024, 16:15
Virtu4l je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:

Upravu je čovjek, najlakše kriviti drugog.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 19 nov 2024, 16:18

imekorisnicko je napisao/la:
19 nov 2024, 16:16
TeaM87 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Upravu je čovjek, najlakše kriviti drugog.
Da, treba i svoje kriviti, daleko od toga da ne treba, ali zna se ko svjesno i najvise radi na destabilizaciji drzave, investicija u istu itd. Nemojte se pravit budale.
FKŽ !

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 19 nov 2024, 16:20

:kafa:
@admin
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2024, 16:22

TeaM87 je napisao/la:
Ja živim u Crnoj Gori, zvanično. U BiH sam minimalno jednom mjesečno, što svakako nema veze sa temom.

Uništavaju ti je tako što su kriminalni i ogrezli u korupciji i nepotizmu. Entiteti, kao i kantoni, imaju sasvim dovoljan stepen autonomije da se urede i da budu "zapad".

Ne da mi se sve ponovo pisati, nedavno sam sa Amchom malo diskutovao o tome, pa ću samo kopirati.

Virtu4l je napisao/la:
05 okt 2024, 22:44
Amcho1 je napisao/la:
05 okt 2024, 21:59
Da nije onako kako je nametnuto, odnosno da je jedna država i jedan predsjednik (bilo koje vijere ili nacije samo da je čovjek) BiH bi za kratak period bila top EU moderna država, ali nažalost realnost je drugačija zato što tako odgovara vanjskim svijetskim faktorima.
To je toliko pogrešna premisa, da je zbog naivnosti pomalo i opasna.

Država je jedna, sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Tri su predsjednika, koji su po Ustavu apsolutno nebitni i njihove ovlasti su nešto malo veće od onih koje ima predsjednik mjesne zajednice.

Kakvi svjetski vanjski faktori? Ili kako se voli reći - neprijatelji. Mi nemamo neprijatelje, nebitni smo, osim jednog - mislim na onoga preko Drine, ali i on je nebitan, samo mu mi iznova i iznova dozvoljavamo da bude bitan.

Je li te neko spriječava da urediš onaj komad zemlje nad kojim imaš apsolutnu kontrolu? Niko te ne spriječava, ni Dodik ni Čović ni Vućić ni Milanović. Kantoni imaju dovoljan stepen autonomije da svaki može da se razvije u kako si rekao "top EU modernu državu". Imaš sasvim dovoljno vlasti na sva tri nivoa, entitetski, kantonalni i opštinski da sve zablista, da sve urediš onako kako treba.

Nisu ovi gore pobrojani dali odobrenje za rad kamenolomu koji je ubio ove nesretne ljude u Jablanici. Nisu ovi gore pobrojani krali u pandemiji, niti su upropastili reviziju tužbe koja ti je potencijalno mogla donijeti desetine milijardi i Srbiju zauvijek odyebati sa naše teritorije. Isto tako nisu pokrali milijarde od rata pa na ovamo, nije Dodik pronevjerio 100 miliona maraka od tunela Hranjen, nego su to uradili zeleni. Da ne nabrajam dalje, shvatio si.

Naš najveći neprijatelj su naši političari koji su uništili pravosuđe, zdravstvo, ekonomiju, raselili milione (više nego agresor). Niko, ponavljam, niko drugi nije kriv osim njih.

Samo nemoj živ bio tih žalopojki kako bi sve bilo super ali nam ne daju. Daju nam itekako. Uzmi za primjer Kanton Sarajevo, pa ćeš vidjeti kako sve može, i nova infrastruktura, i novi autobusi, trolejbusi, tramvaji i svašta nešta, samo kad se malo manje krade.

Kada urediš svoje dvorište, uspostaviš vladavinu prava, kriminal i korupciju svedeš na minimum, onda ti niko ništa ne može. ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 nov 2024, 16:28

Vrati se brate u Sarajevo sad kad imaju nove trole i više ne kradu.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 19 nov 2024, 16:31

Virtu4l je napisao/la:
19 nov 2024, 16:22
TeaM87 je napisao/la:
Ja živim u Crnoj Gori, zvanično. U BiH sam minimalno jednom mjesečno, što svakako nema veze sa temom.

Uništavaju ti je tako što su kriminalni i ogrezli u korupciji i nepotizmu. Entiteti, kao i kantoni, imaju sasvim dovoljan stepen autonomije da se urede i da budu "zapad".

Ne da mi se sve ponovo pisati, nedavno sam sa Amchom malo diskutovao o tome, pa ću samo kopirati.

Virtu4l je napisao/la:
05 okt 2024, 22:44
Amcho1 je napisao/la:
05 okt 2024, 21:59
Da nije onako kako je nametnuto, odnosno da je jedna država i jedan predsjednik (bilo koje vijere ili nacije samo da je čovjek) BiH bi za kratak period bila top EU moderna država, ali nažalost realnost je drugačija zato što tako odgovara vanjskim svijetskim faktorima.
To je toliko pogrešna premisa, da je zbog naivnosti pomalo i opasna.

Država je jedna, sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Tri su predsjednika, koji su po Ustavu apsolutno nebitni i njihove ovlasti su nešto malo veće od onih koje ima predsjednik mjesne zajednice.

Kakvi svjetski vanjski faktori? Ili kako se voli reći - neprijatelji. Mi nemamo neprijatelje, nebitni smo, osim jednog - mislim na onoga preko Drine, ali i on je nebitan, samo mu mi iznova i iznova dozvoljavamo da bude bitan.

Je li te neko spriječava da urediš onaj komad zemlje nad kojim imaš apsolutnu kontrolu? Niko te ne spriječava, ni Dodik ni Čović ni Vućić ni Milanović. Kantoni imaju dovoljan stepen autonomije da svaki može da se razvije u kako si rekao "top EU modernu državu". Imaš sasvim dovoljno vlasti na sva tri nivoa, entitetski, kantonalni i opštinski da sve zablista, da sve urediš onako kako treba.

Nisu ovi gore pobrojani dali odobrenje za rad kamenolomu koji je ubio ove nesretne ljude u Jablanici. Nisu ovi gore pobrojani krali u pandemiji, niti su upropastili reviziju tužbe koja ti je potencijalno mogla donijeti desetine milijardi i Srbiju zauvijek odyebati sa naše teritorije. Isto tako nisu pokrali milijarde od rata pa na ovamo, nije Dodik pronevjerio 100 miliona maraka od tunela Hranjen, nego su to uradili zeleni. Da ne nabrajam dalje, shvatio si.

Naš najveći neprijatelj su naši političari koji su uništili pravosuđe, zdravstvo, ekonomiju, raselili milione (više nego agresor). Niko, ponavljam, niko drugi nije kriv osim njih.

Samo nemoj živ bio tih žalopojki kako bi sve bilo super ali nam ne daju. Daju nam itekako. Uzmi za primjer Kanton Sarajevo, pa ćeš vidjeti kako sve može, i nova infrastruktura, i novi autobusi, trolejbusi, tramvaji i svašta nešta, samo kad se malo manje krade.

Kada urediš svoje dvorište, uspostaviš vladavinu prava, kriminal i korupciju svedeš na minimum, onda ti niko ništa ne može. ;)
Vidi se da ne živiš ovdje i da nisi upućem.

Dodik, Čović i ostlai rušitelji imaju itekako uticaja na sve kantone, općine itd.

Direktni uticaj: godinama te zakida u raspodjeli sredstava od UIO, a sve pod ucjenom da će blokirat rad države, samim tim što RS uzme više nego što zaslužuje, ostaju uskraćeni svi kantoni i općine u FBiH. Dalje, nedavno je zbog Dodika promakla mogućnost da dobijemo masu nekih donacija od EU koje su trebale biti raspoređene širom BiH.

Indirektni uticaj: stalno najavljuje otcijepljenja, prijeti, vrijeđa druge narode u državi, šta misliš kako to utiče na investicije u BiH? Ide okolo i pljuje po državi, naravno da to svakog odbija. Za kredite plaćaš veću kamatu jer te Dodik doveo u takav kreditni reting, pa te onda tramvaj u Sarajevu ne izađe 1 milion KM nego 1.2 miliona KM iako ide iz budžeta KS, itd. itd.

Naravno, da ima korupcije i kriminala na sve strane, ali reći da niko drugi osim naših samih nije kriv je ogromna glupost.
FKŽ !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2024, 16:51

Priče za malu djecu.

Niko te ne zakida na podjeli novca od UIO jer je neko pristao na taj omjer raspodjele, dakle ponovo "tvoji".

Isto kao što je neko decenijama pristajao na kreditne aranžmane sa MMF (a nije morao) i tako tom istom Dodiku produžavao život.

Gubitnicima je uvijek neko drugi kriv.
Voli te tvoje Sarajevo.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 19 nov 2024, 17:01

Virtu4l je napisao/la:
19 nov 2024, 16:51
Priče za malu djecu.

Niko te ne zakida na podjeli novca od UIO jer je neko pristao na taj omjer raspodjele, dakle ponovo "tvoji".

Isto kao što je neko decenijama pristajao na kreditne aranžmane sa MMF (a nije morao) i tako tom istom Dodiku produžavao život.

Gubitnicima je uvijek neko drugi kriv.
Zakida te na podjeli novca itekako, naši naravno pristanu na to, ali sve zbog ucjena. Dođe Dodik i kaže eh evo nećemo primiti ovih milijardu investicija iz EU ako mi ne date 40% umjesto 35% para od UIO. I tako ta milijarda stoji negdje sa strane godinu dana, čeka da propadne i naši na kraju MORAJU pristati na to da se RS da nesrazmjeran udio UIO prihoda. Kažem moraju, jer ako ne pristaneš na to, on ti blokira investicije iz EU, blokira ti rad države itd itd.

Što se tiče MMF-a, i to se moralo, opet ti dodje seljak iz Laktaša i kaže ako ne pristanete na kredit blokirat ću rad države i drži ti blokiranu državu i ide okolo i priča kako je BiH nefunkcionalna i kako je Bošnjaci blokiraju, a ti onda da dokažeš da je Bošnjaci ne blokiraju (jer na kraju krajeva, Bošnjaci se jedini bore za stabilnost države) moraš pristati na njegove ucjene, jer ako ne pristaneš onda će ti zapad (koji se na kraju krajeva sve pita) reći e pa vidi možda fakat ova BiH nije funkcionalan država, hajmo mi to razjebat.

Dakle, zakida te, na ovaj ili onaj način, itekako te zakida, na svim niovima, od mjesne zajednice, do vrha države.
FKŽ !

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 19 nov 2024, 18:05

killafrommanilla je napisao/la:
19 nov 2024, 12:57
Rigoletto je napisao/la:
19 nov 2024, 12:22
Vjerujem da je Kulašinu lakše igrati u BL nego li je bilo Fenanu Salčinoviću i Mehmedaliji Čoviću u Mostaru. Naime i jedan i drugi su dobili batine u istočnom dijelu grada kada su išli u džamiju. :kafa:
A Sulejmanu Smajiću :mrgreen:
Zar je i on fasovo?
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 19 nov 2024, 18:08

Balorda je napisao/la:
19 nov 2024, 13:22
Holandski velikan @afcajax prije nekoliko dana objavio je da će povodom 125. rođendana vratiti klasični grb nakon 34 godine, a kako bi to izgledalo kada bi se na takav korak odlučili bosanskohercegovački klubovi pogledajte u objavi👀

#retrologo #bosnaihercegovina #fudbal #grbovi

slika

When you see it ..... :rol:
1905-1912?

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 19 nov 2024, 18:23

bvsic je napisao/la:
19 nov 2024, 18:08
Balorda je napisao/la:
Holandski velikan @afcajax prije nekoliko dana objavio je da će povodom 125. rođendana vratiti klasični grb nakon 34 godine, a kako bi to izgledalo kada bi se na takav korak odlučili bosanskohercegovački klubovi pogledajte u objavi👀

slika

1905-1912?
NK Mladost Lištica. :bih:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 nov 2024, 19:05

Da vidite kakav je Amar Osim - Gospodar Familije bio igrač
Pred više od 40 000 gledatelja

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 19 nov 2024, 19:20

bvsic je napisao/la:
19 nov 2024, 18:08
Balorda je napisao/la:

slika

1905-1912?
Sta je ovo, razlicite godine osnivanja???
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 19 nov 2024, 20:23

Zar je potreban veliki novac da neka televizija ( Hajat, FACE ili ove Državne) da se naprvi ovakav studio i da se na ovakav način analizira Wwin Liga (goste ne računam :D).
Ne treba ti niti jedna sekunda snimka ker je sve već dostupno i lako je pregleedat koga zanima.
Dobar sportski novinar i fudbalski radnici koji su prežvakali našu Ligu da se konačno normalno razgovara o našem nogometu.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 20 nov 2024, 10:17

Zrinja odrastao na lažima i prevari. Kad oni lažu oko datuma osnivanja nema dalje.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, TylerBurey i 22 gosta.