Niko ti ne uništava državu osim onih za koje si glasao (karikiram).TeaM87 je napisao/la: ↑19 nov 2024, 15:44
Naravno da me briga, uništavaju nam državu zajendičku, sve zbog toga što ih neko nije dobro naučio o historiji. Briga me radi budućnosti mene, moje porodice i djece. Svakog normalnog je briga jer ne dodje prosječan Srbin i kaže eto ja nisam Bosanac nego sam Srbin i tu završi nego kaže ja nisam Bosanac nego sam Srbin i učinit ću sve da ovu državu razvalim ekonomski, politički, socijalno, ratovima, kako god.
Edukacija je lijek za sve.
Kako? Gdje ti živiš pa to izjavljuješ hladno?Virtu4l je napisao/la: ↑19 nov 2024, 16:10Niko ti ne uništava državu osim onih za koje si glasao (karikiram).TeaM87 je napisao/la: ↑19 nov 2024, 15:44
Naravno da me briga, uništavaju nam državu zajendičku, sve zbog toga što ih neko nije dobro naučio o historiji. Briga me radi budućnosti mene, moje porodice i djece. Svakog normalnog je briga jer ne dodje prosječan Srbin i kaže eto ja nisam Bosanac nego sam Srbin i tu završi nego kaže ja nisam Bosanac nego sam Srbin i učinit ću sve da ovu državu razvalim ekonomski, politički, socijalno, ratovima, kako god.
Upravu je čovjek, najlakše kriviti drugog.TeaM87 je napisao/la: ↑19 nov 2024, 16:15Kako? Gdje ti živiš pa to izjavljuješ hladno?Virtu4l je napisao/la: ↑19 nov 2024, 16:10Niko ti ne uništava državu osim onih za koje si glasao (karikiram).TeaM87 je napisao/la: ↑19 nov 2024, 15:44
Da, treba i svoje kriviti, daleko od toga da ne treba, ali zna se ko svjesno i najvise radi na destabilizaciji drzave, investicija u istu itd. Nemojte se pravit budale.
Ja živim u Crnoj Gori, zvanično. U BiH sam minimalno jednom mjesečno, što svakako nema veze sa temom.
Virtu4l je napisao/la: ↑05 okt 2024, 22:44To je toliko pogrešna premisa, da je zbog naivnosti pomalo i opasna.Amcho1 je napisao/la: ↑05 okt 2024, 21:59Da nije onako kako je nametnuto, odnosno da je jedna država i jedan predsjednik (bilo koje vijere ili nacije samo da je čovjek) BiH bi za kratak period bila top EU moderna država, ali nažalost realnost je drugačija zato što tako odgovara vanjskim svijetskim faktorima.
Država je jedna, sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Tri su predsjednika, koji su po Ustavu apsolutno nebitni i njihove ovlasti su nešto malo veće od onih koje ima predsjednik mjesne zajednice.
Kakvi svjetski vanjski faktori? Ili kako se voli reći - neprijatelji. Mi nemamo neprijatelje, nebitni smo, osim jednog - mislim na onoga preko Drine, ali i on je nebitan, samo mu mi iznova i iznova dozvoljavamo da bude bitan.
Je li te neko spriječava da urediš onaj komad zemlje nad kojim imaš apsolutnu kontrolu? Niko te ne spriječava, ni Dodik ni Čović ni Vućić ni Milanović. Kantoni imaju dovoljan stepen autonomije da svaki može da se razvije u kako si rekao "top EU modernu državu". Imaš sasvim dovoljno vlasti na sva tri nivoa, entitetski, kantonalni i opštinski da sve zablista, da sve urediš onako kako treba.
Nisu ovi gore pobrojani dali odobrenje za rad kamenolomu koji je ubio ove nesretne ljude u Jablanici. Nisu ovi gore pobrojani krali u pandemiji, niti su upropastili reviziju tužbe koja ti je potencijalno mogla donijeti desetine milijardi i Srbiju zauvijek odyebati sa naše teritorije. Isto tako nisu pokrali milijarde od rata pa na ovamo, nije Dodik pronevjerio 100 miliona maraka od tunela Hranjen, nego su to uradili zeleni. Da ne nabrajam dalje, shvatio si.
Naš najveći neprijatelj su naši političari koji su uništili pravosuđe, zdravstvo, ekonomiju, raselili milione (više nego agresor). Niko, ponavljam, niko drugi nije kriv osim njih.
Samo nemoj živ bio tih žalopojki kako bi sve bilo super ali nam ne daju. Daju nam itekako. Uzmi za primjer Kanton Sarajevo, pa ćeš vidjeti kako sve može, i nova infrastruktura, i novi autobusi, trolejbusi, tramvaji i svašta nešta, samo kad se malo manje krade.
Vidi se da ne živiš ovdje i da nisi upućem.Virtu4l je napisao/la: ↑19 nov 2024, 16:22Ja živim u Crnoj Gori, zvanično. U BiH sam minimalno jednom mjesečno, što svakako nema veze sa temom.
Uništavaju ti je tako što su kriminalni i ogrezli u korupciji i nepotizmu. Entiteti, kao i kantoni, imaju sasvim dovoljan stepen autonomije da se urede i da budu "zapad".
Ne da mi se sve ponovo pisati, nedavno sam sa Amchom malo diskutovao o tome, pa ću samo kopirati.
Virtu4l je napisao/la: ↑05 okt 2024, 22:44To je toliko pogrešna premisa, da je zbog naivnosti pomalo i opasna.Amcho1 je napisao/la: ↑05 okt 2024, 21:59Da nije onako kako je nametnuto, odnosno da je jedna država i jedan predsjednik (bilo koje vijere ili nacije samo da je čovjek) BiH bi za kratak period bila top EU moderna država, ali nažalost realnost je drugačija zato što tako odgovara vanjskim svijetskim faktorima.
Država je jedna, sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Tri su predsjednika, koji su po Ustavu apsolutno nebitni i njihove ovlasti su nešto malo veće od onih koje ima predsjednik mjesne zajednice.
Kakvi svjetski vanjski faktori? Ili kako se voli reći - neprijatelji. Mi nemamo neprijatelje, nebitni smo, osim jednog - mislim na onoga preko Drine, ali i on je nebitan, samo mu mi iznova i iznova dozvoljavamo da bude bitan.
Je li te neko spriječava da urediš onaj komad zemlje nad kojim imaš apsolutnu kontrolu? Niko te ne spriječava, ni Dodik ni Čović ni Vućić ni Milanović. Kantoni imaju dovoljan stepen autonomije da svaki može da se razvije u kako si rekao "top EU modernu državu". Imaš sasvim dovoljno vlasti na sva tri nivoa, entitetski, kantonalni i opštinski da sve zablista, da sve urediš onako kako treba.
Nisu ovi gore pobrojani dali odobrenje za rad kamenolomu koji je ubio ove nesretne ljude u Jablanici. Nisu ovi gore pobrojani krali u pandemiji, niti su upropastili reviziju tužbe koja ti je potencijalno mogla donijeti desetine milijardi i Srbiju zauvijek odyebati sa naše teritorije. Isto tako nisu pokrali milijarde od rata pa na ovamo, nije Dodik pronevjerio 100 miliona maraka od tunela Hranjen, nego su to uradili zeleni. Da ne nabrajam dalje, shvatio si.
Naš najveći neprijatelj su naši političari koji su uništili pravosuđe, zdravstvo, ekonomiju, raselili milione (više nego agresor). Niko, ponavljam, niko drugi nije kriv osim njih.
Samo nemoj živ bio tih žalopojki kako bi sve bilo super ali nam ne daju. Daju nam itekako. Uzmi za primjer Kanton Sarajevo, pa ćeš vidjeti kako sve može, i nova infrastruktura, i novi autobusi, trolejbusi, tramvaji i svašta nešta, samo kad se malo manje krade.
Kada urediš svoje dvorište, uspostaviš vladavinu prava, kriminal i korupciju svedeš na minimum, onda ti niko ništa ne može.![]()
Zakida te na podjeli novca itekako, naši naravno pristanu na to, ali sve zbog ucjena. Dođe Dodik i kaže eh evo nećemo primiti ovih milijardu investicija iz EU ako mi ne date 40% umjesto 35% para od UIO. I tako ta milijarda stoji negdje sa strane godinu dana, čeka da propadne i naši na kraju MORAJU pristati na to da se RS da nesrazmjeran udio UIO prihoda. Kažem moraju, jer ako ne pristaneš na to, on ti blokira investicije iz EU, blokira ti rad države itd itd.Virtu4l je napisao/la: ↑19 nov 2024, 16:51Priče za malu djecu.
Niko te ne zakida na podjeli novca od UIO jer je neko pristao na taj omjer raspodjele, dakle ponovo "tvoji".
Isto kao što je neko decenijama pristajao na kreditne aranžmane sa MMF (a nije morao) i tako tom istom Dodiku produžavao život.
Gubitnicima je uvijek neko drugi kriv.
Zar je i on fasovo?
1905-1912?Balorda je napisao/la: ↑19 nov 2024, 13:22Holandski velikan @afcajax prije nekoliko dana objavio je da će povodom 125. rođendana vratiti klasični grb nakon 34 godine, a kako bi to izgledalo kada bi se na takav korak odlučili bosanskohercegovački klubovi pogledajte u objavi
#retrologo #bosnaihercegovina #fudbal #grbovi
When you see it .....![]()
NK Mladost Lištica.bvsic je napisao/la: ↑19 nov 2024, 18:081905-1912?Balorda je napisao/la: ↑19 nov 2024, 13:22Holandski velikan @afcajax prije nekoliko dana objavio je da će povodom 125. rođendana vratiti klasični grb nakon 34 godine, a kako bi to izgledalo kada bi se na takav korak odlučili bosanskohercegovački klubovi pogledajte u objavi
Sta je ovo, razlicite godine osnivanja???bvsic je napisao/la: ↑19 nov 2024, 18:081905-1912?Balorda je napisao/la: ↑19 nov 2024, 13:22Holandski velikan @afcajax prije nekoliko dana objavio je da će povodom 125. rođendana vratiti klasični grb nakon 34 godine, a kako bi to izgledalo kada bi se na takav korak odlučili bosanskohercegovački klubovi pogledajte u objavi
Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Direktorcic, Paromlinac, perodeformero i 42 gosta.