Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

marlostanf1eld
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la marlostanf1eld » 20 nov 2024, 15:19

Raonffa je napisao/la:
20 nov 2024, 14:42
https://basket.ba/zmajevi-otputovali-u- ... _wc8BZ3wQA

Tu je i Kamenjaš.

Selektor Adis Bećiragić na put je poveo sljedećih 12 igrača, koji će ujedno činiti sastav Zmajeva za pomenuti meč: Aleksandar Lazić, Ismet Sejfić, Haris Delalić, Markus Lončar, Sani Čampara, Adin Vrabac, Vojin Ilić, Fahrudin Manjgafić, Amar Alibegović, Edin Atić, Amar Gegić i Kenan Kamenjaš.

Sastav očekivano ciglarski.
Ovdje nema igraca koji je u stanju zabiti 2 trice, zasto ovoliki visoki igraci, umjesto jednog je trebao upasti Gutic ili Zrno, a mozda i obojica. Mi smo reprezentacija koja igra najarhaicniju kosarku u Europi, uzas.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 20 nov 2024, 15:31

Ghuraba je napisao/la:
19 nov 2024, 11:54
Atic, Campara
Gegic, Ilic
Lazic, Vrabac
Alibegovic, Delalic
Kamenjas (?), Sejfic

Pretpostavljam da ovih 10 igraca mozemo ocekivati u rotaciji. Mozda se kojim slucajem desi da Manjgafic bude umjesto Delalica, a Zrno ili Gutic umjesto Ilica (zbog suta s distance). Ako i Kamenjas otpadne, onda Ahmedovic ili vjerovatnije Loncar uskacu. :ljepota:
Kako sam vec rekao, to je taj neki roster. Bekir ponovo nije smio ubaciti nekog novog (kao sto je i ranije ignorisao Amsala Delalica), a Zrno i/ili Gutic su morali biti u rosteru.

Haris Delalic ce na 3, a Manjgafic na 4. U svakom slucaju, previse visokih igraca. Ako racunamo da Lazic i Vrabac mogu pomoci na 4 (cak se i Ilic u Igokei rotira sa Simanicem na 4), tu je onda 8 visokih igraca. Atic, Ilic, pa i Gegic su nominalno 3, iako mogu posluziti i na 2 i na 1, pa ostanemo na Campari kao jedinom klasicnom beku, a i jedinom u rosteru ispod 2 metra. :mrgreen:

Da se razumijemo, ja bih se protiv Hrvata nadao pobjedi i da smo poslali roster sastavljen iz bh lige, ali je nevidjena sramota da nisu nasli Amerikanca jos od proslog Eurobasketa (znalo se da Roberson vise ne moze) i da nisu doveli Sulejmanovica i Halilovica. To bi bio roster koji bi pomeo ovu Hrvatsku, ali gotovo je sad. Ogroman respekt za brata Kamenog, koji je bez problema mogao propustiti ovaj prozor (vidio sam sta mu je bilo s nogom i odlicno znam koliko to zna biti zeznuto), ali je dosao i jos jednom pokazao koliko mu znaci igrati u dresu reprezentacije.

Ne znam u kakvoj formi dolazi Lazic. Gledao sam ga na 3x3 redovno i bio je spremniji nego ikad. :mrgreen: Ako je i sad u toj formi, onda sigurno imamo jacu prvu petorku od njihove. Gegic ce moci cuvati Smitha, Atic je bolji od njihovog beka (M. Dreznjak ili Kruslin), Lazic ce, nadam se, moci zaustaviti Bozica, Alibegovic je bolji od njihovog krilnog centra (vjerovarno D. Dreznjak) i Kameni je bolji od svakog njihovog centra. E sad, sto se tice klupe, vjerujem da Sani moze dati solidnih 10-ak minuta kao plej i da nije nista losiji od Rogica ili Kapuste. Vrabac i Ramljak su u 5 deka na 3. Ostaje pitanje ko ce Hrvatima biti rezervni centar. U zadnje vrijeme mali Prkacin igra peticu u klubu i ako im on bude rezervni centar, Sejfic ga nece moci pratiti. U tom slucaju bih Fahru stavio na njega, jer imaju slicnu konstituciju i fizicke predispozicije.
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 20 nov 2024, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 20 nov 2024, 15:33

Ali Ismet Sejfic :rol:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 nov 2024, 15:34

Dobro je i sto se igra u Zagrebu, gdje je mrtva atmosfera u odnosu na npr Zadar, pa i Split. Sto se tice atmosfere izmedju Zagreba i Sarajeva, debelo je na nasoj strani.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 20 nov 2024, 16:42

DamirT je napisao/la:
20 nov 2024, 15:34
Dobro je i sto se igra u Zagrebu, gdje je mrtva atmosfera u odnosu na npr Zadar, pa i Split. Sto se tice atmosfere izmedju Zagreba i Sarajeva, debelo je na nasoj strani.
U Sarajevu je 10% lošija atmosfera nego u Tuzli, svako ko je bio i u Skenderiji i u Mejdanu zna da je razlika minimalna, drugo je kako ko radi produkciju i ton od lokalnih snimatelja.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 nov 2024, 16:55

Ghuraba je napisao/la:
20 nov 2024, 15:31
Ghuraba je napisao/la:
19 nov 2024, 11:54
Atic, Campara
Gegic, Ilic
Lazic, Vrabac
Alibegovic, Delalic
Kamenjas (?), Sejfic

Pretpostavljam da ovih 10 igraca mozemo ocekivati u rotaciji. Mozda se kojim slucajem desi da Manjgafic bude umjesto Delalica, a Zrno ili Gutic umjesto Ilica (zbog suta s distance). Ako i Kamenjas otpadne, onda Ahmedovic ili vjerovatnije Loncar uskacu. :ljepota:
Kako sam vec rekao, to je taj neki roster. Bekir ponovo nije smio ubaciti nekog novog (kao sto je i ranije ignorisao Amsala Delalica), a Zrno i/ili Gutic su morali biti u rosteru.

Haris Delalic ce na 3, a Manjgafic na 4. U svakom slucaju, previse visokih igraca. Ako racunamo da Lazic i Vrabac mogu pomoci na 4 (cak se i Ilic u Igokei rotira sa Simanicem na 4), tu je onda 8 visokih igraca. Atic, Ilic, pa i Gegic su nominalno 3, iako mogu posluziti i na 2 i na 1, pa ostanemo na Campari kao jedinom klasicnom beku, a i jedinom u rosteru ispod 2 metra. :mrgreen:

Da se razumijemo, ja bih se protiv Hrvata nadao pobjedi i da smo poslali roster sastavljen iz bh lige, ali je nevidjena sramota da nisu nasli Amerikanca jos od proslog Eurobasketa (znalo se da Roberson vise ne moze) i da nisu doveli Sulejmanovica i Halilovica. To bi bio roster koji bi pomeo ovu Hrvatsku, ali gotovo je sad. Ogroman respekt za brata Kamenog, koji je bez problema mogao propustiti ovaj prozor (vidio sam sta mu je bilo s nogom i odlicno znam koliko to zna biti zeznuto), ali je dosao i jos jednom pokazao koliko mu znaci igrati u dresu reprezentacije.

Ne znam u kakvoj formi dolazi Lazic. Gledao sam ga na 3x3 redovno i bio je spremniji nego ikad. :mrgreen: Ako je i sad u toj formi, onda sigurno imamo jacu prvu petorku od njihove. Gegic ce moci cuvati Smitha, Atic je bolji od njihovog beka (M. Dreznjak ili Kruslin), Lazic ce, nadam se, moci zaustaviti Bozica, Alibegovic je bolji od njihovog krilnog centra (vjerovarno D. Dreznjak) i Kameni je bolji od svakog njihovog centra. E sad, sto se tice klupe, vjerujem da Sani moze dati solidnih 10-ak minuta kao plej i da nije nista losiji od Rogica ili Kapuste. Vrabac i Ramljak su u 5 deka na 3. Ostaje pitanje ko ce Hrvatima biti rezervni centar. U zadnje vrijeme mali Prkacin igra peticu u klubu i ako im on bude rezervni centar, Sejfic ga nece moci pratiti. U tom slucaju bih Fahru stavio na njega, jer imaju slicnu konstituciju i fizicke predispozicije.

Ma možemo ih dobiti ako malo ubrza igru ,naši visoki su dosta brzi a i odgovara nam više takva igra :kafa: ako bude sporija,postaviti će nam zonu i eto belaja. Btw,šteta što nema Miralema :idea: nešto nisam siguran je li zbog kluba, ako se ne varam i zadnji put je nešto bilo .

Let's go :bih: :bih: :bih:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 20 nov 2024, 17:00

shvatili smo da si bot saveza, samo da vidim(o) hoćeš li se javiti nakon poraza?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 nov 2024, 17:03

Surreal je napisao/la:
20 nov 2024, 17:00
shvatili smo da si bot saveza, samo da vidim(o) hoćeš li se javiti nakon poraza?
Kakav pingvin :rol: :rol:ja koji sam bio na 4 E.B se nikada ne krijem :arrow: papak.

Jedini na forumu ovdje za Savez je radio Fejzic(Neno)dok je Harun bio :wave: njemu sam preporučio par igrača> jer sam ja nekada davno radio za Lumani dok je (Pešić Marko) bio ;) ...preko Lumani agencije sam naravno upoznao dosta ljudi i tako često dođem do određenih informacija!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 nov 2024, 17:51

slika

Sastav Hrvatske za sutra. Stavili su ove iz Eurolige takodjer, ali oni nece igrati sutra.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 20 nov 2024, 17:53

Eno Roko Ukić na HTV kaže da su ove dvije utakmice možda najvažnije od osamostaljenja i da se nada pobjedama.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 20 nov 2024, 18:02

Koliko ce im samo u prvoj utakmici znaciti ovaj Amer za organizaciju napada. On i Bozic su prevaga u prvoj utakmici.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 nov 2024, 18:05

Kako @Ghuraba lijepo opisa igrace za sutra, pocet cu vjerovati u pobjedu :mrgreen:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 20 nov 2024, 18:36

dzemil je napisao/la:
20 nov 2024, 17:53
Eno Roko Ukić na HTV kaže da su ove dvije utakmice možda najvažnije od osamostaljenja i da se nada pobjedama.
Sreca pa su za nas onako usputne i nisu ih bas ozbiljno shvatili.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 nov 2024, 19:18

Džanan Musa će biti na raspolaganju reprezentaciji BiH u uzvratnoj utakmici u nedjelju protiv Hrvatske koju igramo u Skenderiji.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 20 nov 2024, 20:41

Vrlo loš sastav za sutra. Ne vidim kako možemo ugroziti hrvate.

Šta je sa Robertsonom? Novi neutralizovani nije još dobio papire tako da je za Robertsona bilo mjesta.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 nov 2024, 20:48

FoxMulder je napisao/la:
20 nov 2024, 20:41
Vrlo loš sastav za sutra. Ne vidim kako možemo ugroziti hrvate.

Šta je sa Robertsonom? Novi neutralizovani nije još dobio papire tako da je za Robertsona bilo mjesta.
Klub ga nije pustio na okupljanje
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 20 nov 2024, 20:50

Pomaganje je najvažnije u odbrani. Teško je kad imaš jednog nešutera sa kojeg se može riskirati i pomagati. Mi ćemo igrati sa Alibegovićem i četiri nešutera.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 nov 2024, 20:57

Kameni 15
Alibegovic 15
Atic 12
Gegic 10
Lazic 10
Ostali kombinovano 20ak pts

Statistika za potencijalnu pobjedu :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 nov 2024, 21:06

Sutra ako budemo u 6-7 razlike biće odlično
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 20 nov 2024, 21:21

Nama je šansa da sutra riješimo plasman, jer u Skenderiji će Hrvati biti jači za Hezonju i Brankovića koji su u ritmu, a mi za Musu koji nije 100 % spreman.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.