Ovdje nema igraca koji je u stanju zabiti 2 trice, zasto ovoliki visoki igraci, umjesto jednog je trebao upasti Gutic ili Zrno, a mozda i obojica. Mi smo reprezentacija koja igra najarhaicniju kosarku u Europi, uzas.Raonffa je napisao/la: ↑20 nov 2024, 14:42https://basket.ba/zmajevi-otputovali-u- ... _wc8BZ3wQA
Tu je i Kamenjaš.
Selektor Adis Bećiragić na put je poveo sljedećih 12 igrača, koji će ujedno činiti sastav Zmajeva za pomenuti meč: Aleksandar Lazić, Ismet Sejfić, Haris Delalić, Markus Lončar, Sani Čampara, Adin Vrabac, Vojin Ilić, Fahrudin Manjgafić, Amar Alibegović, Edin Atić, Amar Gegić i Kenan Kamenjaš.
Sastav očekivano ciglarski.
Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Kako sam vec rekao, to je taj neki roster. Bekir ponovo nije smio ubaciti nekog novog (kao sto je i ranije ignorisao Amsala Delalica), a Zrno i/ili Gutic su morali biti u rosteru.Ghuraba je napisao/la: ↑19 nov 2024, 11:54Atic, Campara
Gegic, Ilic
Lazic, Vrabac
Alibegovic, Delalic
Kamenjas (?), Sejfic
Pretpostavljam da ovih 10 igraca mozemo ocekivati u rotaciji. Mozda se kojim slucajem desi da Manjgafic bude umjesto Delalica, a Zrno ili Gutic umjesto Ilica (zbog suta s distance). Ako i Kamenjas otpadne, onda Ahmedovic ili vjerovatnije Loncar uskacu.![]()
Haris Delalic ce na 3, a Manjgafic na 4. U svakom slucaju, previse visokih igraca. Ako racunamo da Lazic i Vrabac mogu pomoci na 4 (cak se i Ilic u Igokei rotira sa Simanicem na 4), tu je onda 8 visokih igraca. Atic, Ilic, pa i Gegic su nominalno 3, iako mogu posluziti i na 2 i na 1, pa ostanemo na Campari kao jedinom klasicnom beku, a i jedinom u rosteru ispod 2 metra.

Da se razumijemo, ja bih se protiv Hrvata nadao pobjedi i da smo poslali roster sastavljen iz bh lige, ali je nevidjena sramota da nisu nasli Amerikanca jos od proslog Eurobasketa (znalo se da Roberson vise ne moze) i da nisu doveli Sulejmanovica i Halilovica. To bi bio roster koji bi pomeo ovu Hrvatsku, ali gotovo je sad. Ogroman respekt za brata Kamenog, koji je bez problema mogao propustiti ovaj prozor (vidio sam sta mu je bilo s nogom i odlicno znam koliko to zna biti zeznuto), ali je dosao i jos jednom pokazao koliko mu znaci igrati u dresu reprezentacije.
Ne znam u kakvoj formi dolazi Lazic. Gledao sam ga na 3x3 redovno i bio je spremniji nego ikad.

Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 20 nov 2024, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.
Ali Ismet Sejfic 

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Dobro je i sto se igra u Zagrebu, gdje je mrtva atmosfera u odnosu na npr Zadar, pa i Split. Sto se tice atmosfere izmedju Zagreba i Sarajeva, debelo je na nasoj strani.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
U Sarajevu je 10% lošija atmosfera nego u Tuzli, svako ko je bio i u Skenderiji i u Mejdanu zna da je razlika minimalna, drugo je kako ko radi produkciju i ton od lokalnih snimatelja.
Ghuraba je napisao/la: ↑20 nov 2024, 15:31Kako sam vec rekao, to je taj neki roster. Bekir ponovo nije smio ubaciti nekog novog (kao sto je i ranije ignorisao Amsala Delalica), a Zrno i/ili Gutic su morali biti u rosteru.Ghuraba je napisao/la: ↑19 nov 2024, 11:54Atic, Campara
Gegic, Ilic
Lazic, Vrabac
Alibegovic, Delalic
Kamenjas (?), Sejfic
Pretpostavljam da ovih 10 igraca mozemo ocekivati u rotaciji. Mozda se kojim slucajem desi da Manjgafic bude umjesto Delalica, a Zrno ili Gutic umjesto Ilica (zbog suta s distance). Ako i Kamenjas otpadne, onda Ahmedovic ili vjerovatnije Loncar uskacu.![]()
Haris Delalic ce na 3, a Manjgafic na 4. U svakom slucaju, previse visokih igraca. Ako racunamo da Lazic i Vrabac mogu pomoci na 4 (cak se i Ilic u Igokei rotira sa Simanicem na 4), tu je onda 8 visokih igraca. Atic, Ilic, pa i Gegic su nominalno 3, iako mogu posluziti i na 2 i na 1, pa ostanemo na Campari kao jedinom klasicnom beku, a i jedinom u rosteru ispod 2 metra.![]()
Da se razumijemo, ja bih se protiv Hrvata nadao pobjedi i da smo poslali roster sastavljen iz bh lige, ali je nevidjena sramota da nisu nasli Amerikanca jos od proslog Eurobasketa (znalo se da Roberson vise ne moze) i da nisu doveli Sulejmanovica i Halilovica. To bi bio roster koji bi pomeo ovu Hrvatsku, ali gotovo je sad. Ogroman respekt za brata Kamenog, koji je bez problema mogao propustiti ovaj prozor (vidio sam sta mu je bilo s nogom i odlicno znam koliko to zna biti zeznuto), ali je dosao i jos jednom pokazao koliko mu znaci igrati u dresu reprezentacije.
Ne znam u kakvoj formi dolazi Lazic. Gledao sam ga na 3x3 redovno i bio je spremniji nego ikad.Ako je i sad u toj formi, onda sigurno imamo jacu prvu petorku od njihove. Gegic ce moci cuvati Smitha, Atic je bolji od njihovog beka (M. Dreznjak ili Kruslin), Lazic ce, nadam se, moci zaustaviti Bozica, Alibegovic je bolji od njihovog krilnog centra (vjerovarno D. Dreznjak) i Kameni je bolji od svakog njihovog centra. E sad, sto se tice klupe, vjerujem da Sani moze dati solidnih 10-ak minuta kao plej i da nije nista losiji od Rogica ili Kapuste. Vrabac i Ramljak su u 5 deka na 3. Ostaje pitanje ko ce Hrvatima biti rezervni centar. U zadnje vrijeme mali Prkacin igra peticu u klubu i ako im on bude rezervni centar, Sejfic ga nece moci pratiti. U tom slucaju bih Fahru stavio na njega, jer imaju slicnu konstituciju i fizicke predispozicije.
Ma možemo ih dobiti ako malo ubrza igru ,naši visoki su dosta brzi a i odgovara nam više takva igra

Let's go

shvatili smo da si bot saveza, samo da vidim(o) hoćeš li se javiti nakon poraza?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Kakav pingvin

Jedini na forumu ovdje za Savez je radio Fejzic(Neno)dok je Harun bio

Sastav Hrvatske za sutra. Stavili su ove iz Eurolige takodjer, ali oni nece igrati sutra.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Eno Roko Ukić na HTV kaže da su ove dvije utakmice možda najvažnije od osamostaljenja i da se nada pobjedama.
-
- Kontakt:
Koliko ce im samo u prvoj utakmici znaciti ovaj Amer za organizaciju napada. On i Bozic su prevaga u prvoj utakmici.
Kako @Ghuraba lijepo opisa igrace za sutra, pocet cu vjerovati u pobjedu 

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Sreca pa su za nas onako usputne i nisu ih bas ozbiljno shvatili.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Džanan Musa će biti na raspolaganju reprezentaciji BiH u uzvratnoj utakmici u nedjelju protiv Hrvatske koju igramo u Skenderiji.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Vrlo loš sastav za sutra. Ne vidim kako možemo ugroziti hrvate.
Šta je sa Robertsonom? Novi neutralizovani nije još dobio papire tako da je za Robertsona bilo mjesta.
Šta je sa Robertsonom? Novi neutralizovani nije još dobio papire tako da je za Robertsona bilo mjesta.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
-
- Kontakt:
Klub ga nije pustio na okupljanje
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pomaganje je najvažnije u odbrani. Teško je kad imaš jednog nešutera sa kojeg se može riskirati i pomagati. Mi ćemo igrati sa Alibegovićem i četiri nešutera.
-
- Kontakt:
Kameni 15
Alibegovic 15
Atic 12
Gegic 10
Lazic 10
Ostali kombinovano 20ak pts
Statistika za potencijalnu pobjedu
Alibegovic 15
Atic 12
Gegic 10
Lazic 10
Ostali kombinovano 20ak pts
Statistika za potencijalnu pobjedu

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- BosniaBoston
- Kontakt:
Sutra ako budemo u 6-7 razlike biće odlično
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- kupus army
- Kontakt:
Nama je šansa da sutra riješimo plasman, jer u Skenderiji će Hrvati biti jači za Hezonju i Brankovića koji su u ritmu, a mi za Musu koji nije 100 % spreman.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.