Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

costacurta08
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la costacurta08 » 21 nov 2024, 22:15

bhsport je napisao/la:
21 nov 2024, 22:05
lumani je napisao/la:
21 nov 2024, 22:02
bhsport je napisao/la:
21 nov 2024, 22:01

Kako te nije sramota ista napisati.
Kakve srece, polomio 7 igraca majmun. Nema to veze sa srecom nego sa nedostatkom mozga nekadašnjeg pleja koji nam je oteo pobjedu nad Talijanima 1999 a i danas nas **** ko sanske koze.

Ne prosipaj se .ne shutira Bekir >Slobodna
Sutira ih odmoran igrac a ne pregazen. Kaze znam da ste umorni ali samo kontranapad.
Sta ce mu Campara, Ilic sto ih je vodio?
Kompleksaš mali ruzni odvratni.
Al Sejfiću ni sekunde?! Saniju ni sekunde?!
Jbo li ti Vrabac tetku blesavu koja ti reče da trener možeš biti ti :crazy:

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 21 nov 2024, 22:15

Confiance je napisao/la:
21 nov 2024, 22:14
Jel se gleda samo medjusobna kos razlika sa Hrvatima, ili ukupna kos razlika sa svim ekipama, na kraju ako budemo poravnati po pobjedama sa Hrvatskom
Logično da se gleda omjer 2 poravnate ,ali ne brini BIH ne možze dobiti Hrvatsku 13+,tako da nikakvog gledanja nece biti,upitna je i pobjeda u Skenderiji

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 21 nov 2024, 22:16

Svaka cast Zagrebackoj publici,ni jedam los povik...cak se u dosta minuta cula pjesma nasih navijaca...e sad Da vidim Sarajevo i to navijanje...pokazute se godspodski u toku.intoniranja himne,i ne navijajte pogrdnim tonom...pokazimo ovim zapadnohercegovackim bosancima da smo gospoda...ako neko ne razumije ovaj.post nek.onda jos jednom pogleda utakmicu bar zbog publike

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 21 nov 2024, 22:19

Amirutah1988 je napisao/la:
21 nov 2024, 22:15
Confiance je napisao/la:
Jel se gleda samo medjusobna kos razlika sa Hrvatima, ili ukupna kos razlika sa svim ekipama, na kraju ako budemo poravnati po pobjedama sa Hrvatskom
Logično da se gleda omjer 2 poravnate ,ali ne brini BIH ne možze dobiti Hrvatsku 13+,tako da nikakvog gledanja nece biti,upitna je i pobjeda u Skenderiji
Dobit cemo, jer je tako dogovoreno, 7-10 razlike i to je to....

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 nov 2024, 22:20

segasega1 je napisao/la:
21 nov 2024, 22:16
Svaka cast Zagrebackoj publici,ni jedam los povik...cak se u dosta minuta cula pjesma nasih navijaca...e sad Da vidim Sarajevo i to navijanje...pokazute se godspodski u toku.intoniranja himne,i ne navijajte pogrdnim tonom...pokazimo ovim zapadnohercegovackim bosancima da smo gospoda...ako neko ne razumije ovaj.post nek.onda jos jednom pogleda utakmicu bar zbog publike
Ma nece biti nikakvih problema,nije to fudbalska publika.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2024, 22:21

Najgore sto se ne nazire neki talentovani mladi igrac. Kad ova generacija ode, realnost ce nam biti kvalifikacije sa vecinom poraza u grupi. Pitanje je kad cemo onda otici na Eurobasket.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 21 nov 2024, 22:23

DamirT je napisao/la:
21 nov 2024, 22:21
Najgore sto se ne nazire neki talentovani mladi igrac. Kad ova generacija ode, realnost ce nam biti kvalifikacije sa vecinom poraza u grupi. Pitanje je kad cemo onda otici na Eurobasket.
Ma ne moramo nikad ni ići kad nismo za to.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 nov 2024, 22:24

costacurta08 je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
lumani je napisao/la:
21 nov 2024, 22:02

Ne prosipaj se .ne shutira Bekir >Slobodna
Sutira ih odmoran igrac a ne pregazen. Kaze znam da ste umorni ali samo kontranapad.
Al Sejfiću ni sekunde?! Saniju ni sekunde?!
Jbo li ti Vrabac tetku blesavu koja ti reče da trener možeš biti ti :crazy:
Ko to drma kavez morončino?
**** ti Bekir nanu naninu i tebi i onom kome je odvratni patuljak trener.
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 21 nov 2024, 22:25, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 21 nov 2024, 22:25

L-Train je napisao/la:
21 nov 2024, 22:20
segasega1 je napisao/la:
21 nov 2024, 22:16
Ma nece biti nikakvih problema,nije to fudbalska publika.
Makar da himna bude ispostavana..i bez oni gazi gazi ustase...jer Zagreb je polazio ispit...

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 21 nov 2024, 22:26

QUARTERBACK je napisao/la:
Mogli je napisao/la:
21 nov 2024, 22:09
Mogli je napisao/la:
04 nov 2024, 21:50

:yawn:

Jbt prodan i predat mec i mnogi od vas se bez razloga nerviraju i psuju. Da se doveo Amer bilo bi sanse za pobjedu jer ovi nisu mnogo manji antitalenti od nas. To se nije zeljelo.
ja budala kontam ti se sprdas kad govoris da je prodano, yebem li ti bekire majku izdajnicku
Ne znam koji ti veci dokaz treba od toga da su Amera doveli za nekoliko dana kad je bilo prekasno da igra protiv Hrvatske, a prije toga nisu mogli nekoliko mjeseci.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 21 nov 2024, 22:27

DamirT je napisao/la:
Ma neće. Tako vazda govorimo ali za košarku ovdje postoji dovoljan talenat da se ide na Eurobasket. Vazda će ti iskočiti igrači ovog ranga. Realno, i prošli EB smo mi izvukli s tankom ekipom u dobro zeznutoj grupi, kao prvi čak.

Poenta je da je ovdje fakat bio užas sistem i da je jedina opcija da ispadnemo bila ova sa Kiprom i nas je potrefila. Naravno, morali smo biti bolji, naći Amerikanca i riješiti čak i ovo jer su Hrvati bezveze ali Eurobasket ćeš igrati osim u slučaju sranja kao sada. U biti, i kad nisi igrao, ono 2017, bilo je isto zbog sranja u žrijebu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 nov 2024, 22:27

L-Train je napisao/la:
21 nov 2024, 22:11
lumani je napisao/la:
21 nov 2024, 22:08
bhsport je napisao/la:

Drug nije Campara bez razloga stigao do Tuzle ;) vodi ih da popune roster...da je Delalicu priliku i šta si dobio??Jedan Lazić koji igra Streetball je i danas dan bolji . .
Zasto se uopce raspravljas?,vrlo dobro znas kakvo ovdje vlada misljenje.Ovdje sa 90% likova uopste ne vrijedi raspravljati jer nemaju pojma o kosarci.
Znam da ne vrijedi...ali šta ćeš..Dok smo imali snage i igrali brzo držali smo se... :bih: :bih: :bih: :bih:

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 21 nov 2024, 22:27

MElloo je napisao/la:
L-Train je napisao/la:
21 nov 2024, 22:11
lumani je napisao/la:
21 nov 2024, 22:08

Drug nije Campara bez razloga stigao do Tuzle ;) vodi ih da popune roster...da je Delalicu priliku i šta si dobio??Jedan Lazić koji igra Streetball je i danas dan bolji . .
Zasto se uopce raspravljas?,vrlo dobro znas kakvo ovdje vlada misljenje.Ovdje sa 90% likova uopste ne vrijedi raspravljati jer nemaju pojma o kosarci.
ne lupeta lumani nista druagacije ni kad gleda euroligu il nba

steta sto nije poginuo aziz kod onog pretrcavanja piste za eurobasket
:rol:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 nov 2024, 22:28

Strašno, bravo ljudi iz saveza. Uspjeli ste da ne odemo na EB. Adis radi užasan posao, vođenje ekipe ništa, novi igrači ništa, još pola ekipe otjerao, ma bravo. Morao je Ilić dobiti koju minutu, ne može biti gori od ovih.

A i Hrvate išla trica ko da su Golden State, 17 trica. Ali, očekivano da protiv nas svakog živog krene šut.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 nov 2024, 22:28

Mogli je napisao/la:
21 nov 2024, 22:26
QUARTERBACK je napisao/la:
Mogli je napisao/la:
21 nov 2024, 22:09

Jbt prodan i predat mec i mnogi od vas se bez razloga nerviraju i psuju. Da se doveo Amer bilo bi sanse za pobjedu jer ovi nisu mnogo manji antitalenti od nas. To se nije zeljelo.
ja budala kontam ti se sprdas kad govoris da je prodano, yebem li ti bekire majku izdajnicku
Ne znam koji ti veci dokaz treba od toga da su Amera doveli za nekoliko dana kad je bilo prekasno da igra protiv Hrvatske, a prije toga nisu mogli nekoliko mjeseci.
Pa svi znamo da je hrvatska komponenta blokirala amera za ovaj prozor,to uopste nije upitno.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 21 nov 2024, 22:29

DamirT je napisao/la:
Košarka je specifičan sport. Igrače moraš sam proizvoditi. Da je naprimjer Bosna sve ove godine bila stabilan Aba-ligaš i pokupila Atića, Gegića, Kamenjaša i co. kad su izašli iz juniora i kao državne projekte ih gurala, izrasli bi u mnogo ozbiljnije igrače nego sto su sad. Očekivati da tebi Zadar, Cedevita, Budućnost ili neki Francuzi ili Grci prave igrače je nerealno.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 nov 2024, 22:29

Vedran bi veceras sa ovim rosterom dobio Hrvate.
Lumani i ostali pokemoni recite Azizu da dodatno skrati roster, dosta nam je 5 igrača.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2024, 22:30

zaostrog je napisao/la:
21 nov 2024, 22:27
DamirT je napisao/la:
Ma neće. Tako vazda govorimo ali za košarku ovdje postoji dovoljan talenat da se ide na Eurobasket. Vazda će ti iskočiti igrači ovog ranga. Realno, i prošli EB smo mi izvukli s tankom ekipom u dobro zeznutoj grupi, kao prvi čak.

Poenta je da je ovdje fakat bio užas sistem i da je jedina opcija da ispadnemo bila ova sa Kiprom i nas je potrefila. Naravno, morali smo biti bolji, naći Amerikanca i riješiti čak i ovo jer su Hrvati bezveze ali Eurobasket ćeš igrati osim u slučaju sranja kao sada. U biti, i kad nisi igrao, ono 2017, bilo je isto zbog sranja u žrijebu.
Daj Boze. Uskoro nam dolaze ovi momci sto igraju za mladje kategorije u B diviziji. Njih guzi ko stigne, od Svicarske do Luksemburga. Realno ako jedan od tih dogura do Aba lige, svaka cast, a ne vjerujem da ce dogurati.

Dok je Spars nesto radio sa mladjim igracima, izbacili su par igraca sto sad igraju za nas. Realnost je da se u nasim klubovima ocajno radi. Puno gore nego u fudbalu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 nov 2024, 22:33

Prije svega čestitke hrvatskim navijačima u Zagrebu na fer i korektnom dočeku (koliko sam uspio upratiti), kao i korektnom odnosu tokom cijele utakmice. Zapamtiti pa vratiti isto ovako u nedjelju i poslati lijepu sliku u region.

E sad što se tiče samog meča, ja bih otprilike to postavio na način da - igramo bez pleja, nemamo klasičnog šutera, generalno smo ciglarska reprezentacija i patimo se u napadu, primili smo 18 trojki. To sve kada se sagleda, poraz od 13 razlike apsolutno nije velik.

Ali, sa druge strane, u ovakvim okolnostima gdje je svaki koš bitan, revanš za tri dana, slabiji roster, to je baš velika i objektivno nedostižna razlika za nas. Krivo mi je samo što smo se pogubili u zadnjih minutu ipo, dvije i što mogli smanjiti na 6-7-8 razlike što bi opet bilo dostižno, a mi smo na kraju zbog ishitrenih napadačkih rješenja na kraju izgubili 13 razlike. Nestalo je i snage jbg, sve nas je to stiglo na kraju.

Što se tiče nas, sve očekivano, generalno solidna odbrana, na momente vrhunska energija, u napadu standardno od očaja do sjaja i nazad. Čudni su mi neki komentari, kao da raja prvi put gleda ove igrače, a možda neki i gledaju pa ne znaju. Što se tiče Hrvata, generalno su odigrali utakmicu iznad svojih mogućnosti, 18 trojki je ovakav roster strpao večeras i neće nikad više, ali ko te pita.

Revanš u Skenderiji će vjerujem biti malo drugačiji, Hrvati će biti jači za Hezonju i Brankovića, ova večerašnja ekipa neće zabiti 18 trojki, ali vjerovatno hoće barem 10 što će im biti i više nego dovoljno za pozitivan rezultat. Također, Branković bi nas mogao poprilično iskontrolisati na skoku što nam je večeras bilo najjače oružje. Hrvati će definitivno u nedjelju biti jači od nas nego što su večeras bili jači od nas i to je činjenica.

Mi ćemo imati Musu, ali Musa nažalost neće riješiti naše probleme, on može garantovati nekih 10-15 poena više ali isto tako može odigrati i lošu tekmu, pogotovo jer nije igrao skoro mjesec dana, i tako nas ukanaliti što mu ne bi bio prvi put.

Sve u svemu, i da je večerašnji meč završio neriješeno mi opet ne bi bili u (većoj) prednosti u Skenderiji zbog svih okolnosti, a pogotovo sad kad ganjamo 13 razlike. Mi to uganjati možemo jedino da odigramo neku epsku napadačku partiju sa jedno 12-13 trojki plus da u odbrani i skoku budemo slični kao večeras. Dakle, nemoguća misija ali treba otići u nedjelju ko može i podržati momke, zaslužili su, a savezu i glavešinama u svakom momentu kad se ne igra treba se nayebati milosne majke toliko da požale što su kročili u Skenderiju (ili gledaju preko TV-a).
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 21 nov 2024, 22:37

bhsport je napisao/la:
21 nov 2024, 22:29
Vedran bi veceras sa ovim rosterom dobio Hrvate.
Lumani i ostali pokemoni recite Azizu da dodatno skrati roster, dosta nam je 5 igrača.
Bi, ali u mom qrcu. Pricate o njemu ko da je Gregg Popovich...
Pa mi smo popusili od Litvanije 19 razlike, a jos u rosteru bili Musa, Sulejmanovic i Penava
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, StevieG8, Vaya i 18 gostiju.