Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la VensanKasel » 21 nov 2024, 22:01

Pogba je napisao/la:
21 nov 2024, 20:17
Grad se siri, aerodrom ima losu lokaciju, tezak za slijetanja, da ne govorimo ovo zimi, spor sa rs-om oko produženja piste, lose spojen s gradom, gužve stvara u saobraćaju itd. Bar 10 je razloga da ide iz Sarajeva. Ne mogu da vjerujem da se rade bilo kakvi zahvati umjesto da se on seli prema Visokom ili Zenici.
Ok , hajde i da si u pravu . Znaš li koliko bi koštao novi aerodrom , otprilike ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 21 nov 2024, 22:43

Surreal je napisao/la:
21 nov 2024, 19:40
i jel ko probao dubai čokoladu?
Šta probao? Sam je pravio :lol: Kadaifa mi.
Svaka od Lindta je bolja, pogotovo bijela sa bademima.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 21 nov 2024, 22:52

Pereira je napisao/la:
21 nov 2024, 21:47
gaston je napisao/la:
21 nov 2024, 20:21
Yebo majku pa da mi bi jednom doć u Bosnu i rahat se vratit kući nazad

Magla danas, sutra garant još i gora.

Morat ću se drkat Transturistom kako gledam.
Kuci nazad pod kiriju :yawn:
Može on i u Bosni biti pod kirijom, isto kao što može biti u svome negdje na zapadu.
Tamo živi, radi, udomio se, djeca mu se rodila.... nego šta mu je nego kuća.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 21 nov 2024, 23:01

Virtu4l je napisao/la:
21 nov 2024, 18:49
Samo će najveće naivčine upoređivati trojku sa SDA i satelitima, tj. upoređivati bilo koga sa SDA i satelitima.

Najveći neprijatelji Bosne i Bošnjaka su zeleni kriminalci. Uništili su i pokrali sve što su dotakli od rata pa na ovamo. Izdali su svaki interes BiH kao države i Bošnjaka kao naroda. Namjanje 90% njihovih funkcionera su korumpirani i evo jedan po jedan završavaju u zatvoru. Uništili su pravosuđe koje će se teško ikada oporaviti.

Ekonomski su devastirali svaki nivo vlasti, od opštinskog, preko kantonalnog do federalnog.

Za vrijeme njihove vladavine državu je napustilo skoro milion ljudi.

Konaković, Nikšić, Forto... bilo ko... se ne mogu porediti sa ovom kriminalnom bandom.
:salut:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 22 nov 2024, 07:05

Virtu4l je napisao/la:
Samo će najveće naivčine upoređivati trojku sa SDA i satelitima, tj. upoređivati bilo koga sa SDA i satelitima.

Najveći neprijatelji Bosne i Bošnjaka su zeleni kriminalci. Uništili su i pokrali sve što su dotakli od rata pa na ovamo. Izdali su svaki interes BiH kao države i Bošnjaka kao naroda. Namjanje 90% njihovih funkcionera su korumpirani i evo jedan po jedan završavaju u zatvoru. Uništili su pravosuđe koje će se teško ikada oporaviti.

Ekonomski su devastirali svaki nivo vlasti, od opštinskog, preko kantonalnog do federalnog.

Konaković, Nikšić, Forto... bilo ko... se ne mogu porediti sa ovom kriminalnom bandom.
Mogu itekako i to 2god pokazuju. Ne pisite bajke, ovo sto imamo 2god je katastrofa
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 22 nov 2024, 08:09

VensanKasel je napisao/la:
21 nov 2024, 19:09
ASD je napisao/la:
21 nov 2024, 18:51
Aerodrome sve treba privatizovati.
Zbog ?
Ne baš privatizovati, ali definitivno dati u koncesiju dok se ne naučimo. Jednostavno ne znamo raditi taj posao.
Posebno aerodrome u Tuzli i Sarajevu koji zapravo imaju najviše potencijala dati nekome 30 godina na korištenje, kao što su Srbi Aerodrom Nikola Tesla 2018. pa da vidiš onda razvoja

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 22 nov 2024, 08:17

avenija je napisao/la:
20 nov 2024, 21:23
45% drzave kupuje iskljucivo hrvatske i srpske proizvode iz susjednih zemalja koje smatraju domacim, svojim a izbjegavaju kupovati prave domace iz Bosne i onda dodje pametnjaković sa IQ velicine kao moj qrac i proziva Bosnje.

A u pet klikova moze provjeriti da npr Zenicki i Tuzlanski kanton imaju pokriven u potpunosti uvoz izvozom, tu gdje su Bosnje i gdje je reprezentativan uzorak na 400-450 k stanovovnika. Ali sta ces svaki hajvan sada ima pravo da iznese svoje misljenje u javnom prostoru bez posljedica.
Jedan od najglupljih postova na forumu. Bolje da nisi ništa pisao. Tvojom logikom ljudi koji svoj teško zarađeni novac trebaju trošiti na neku čokoladu iz Tuzle nakon koje ti otpadaju zubi ili mogu uzeti pravi i provjereni proizvod iz Hrvatske. Znači za svoje pare , pa valjda trošiš na sebe i gledas šta bolje odgovara tebi i tvom želucu, a ne državi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 nov 2024, 08:32

Madal je napisao/la:
22 nov 2024, 07:05
Mogu itekako i to 2god pokazuju. Ne pisite bajke, ovo sto imamo 2god je katastrofa
Čime konkretno pokazuju, daj neki primjer.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 22 nov 2024, 09:22

Virtu4l je napisao/la:

Moram se opet složiti s tobom , nije problem 30 godina vlasti jedne stranke i jedne dinastije , ali je problem kad drugi ljudi i stranke vode procese ccc 3 godine.Kad su ovi mogli 30 , nek malo i ovi budu :thumbup:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 22 nov 2024, 09:27

coelho41 je napisao/la:
22 nov 2024, 08:09
ASD je napisao/la:
21 nov 2024, 18:51
Aerodrome sve treba privatizovati.
Zbog ?
Ne baš privatizovati, ali definitivno dati u koncesiju dok se ne naučimo. Jednostavno ne znamo raditi taj posao.
Posebno aerodrome u Tuzli i Sarajevu koji zapravo imaju najviše potencijala dati nekome 30 godina na korištenje, kao što su Srbi Aerodrom Nikola Tesla 2018. pa da vidiš onda razvoja
Aerodrom Sarajevo pokazuje suprotno od onoga što pišeš .

Super je razvoj Tesle , uništili Niš i Francuzi ( komcesionari ) opasno zabušavaju , pročitaj malo komentare stranih putnika o Tesli .

Razumijem ja tvoju poentu , ali što se tiče aerodroma Sarajevo debelo griješiš .

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 22 nov 2024, 09:36

22 nov 2024, 09:27
coelho41 je napisao/la:

Zbog ?

Super je razvoj Tesle , uništili Niš i Francuzi ( komcesionari ) opasno zabušavaju , pročitaj malo komentare stranih putnika o Tesli .

Razumijem ja tvoju poentu , ali što se tiče aerodroma Sarajevo debelo griješiš .
Zagreb, Beograd, Skopje i Ljubljana svi su pod koncesijom i svi uspješniji, razvijeniji i napredniji od našeg.
Sarajevo po broju putnika debelo underachieva, u odnosu na gradove iz regije.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 22 nov 2024, 09:53

coelho41 je napisao/la:
22 nov 2024, 09:36
coelho41 je napisao/la:

Zagreb, Beograd, Skopje i Ljubljana svi su pod koncesijom i svi uspješniji, razvijeniji i napredniji od našeg.
url=https://postimg.cc/xcvf2wMy]slika[/url]

Prestigli smo u oktobru Zadar , sigurno završavamo na 7 mjestu ove godine . Sljedeće godine je prognoza 2.2 miliona putnika .

Idemo dalje , poslovanje aerodroma regije za prošlu godinu .

slika

Nije lijepo lagati buraz , sramota da te bude :nene:

Ja kontam ti ponešto i znaš , a ono ti čitaš smeće od kliksa i komentare te na osnovu toga formiraš svoje mišljenje...

Molim komentar ?

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 22 nov 2024, 10:01

Imaš li podatak koliko je letova odgođeno ove godine, može i za prošlu ako imaš ? te u kojem mjesecu je najviše odgođeno

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 22 nov 2024, 11:25

Virtu4l je napisao/la:
22 nov 2024, 08:32
Madal je napisao/la:
Ne znam da dam primjer kako nista ne rade :hmmmm:
Mozel ona nema cega nema :D
A ovo vodjenje Jablanicom u kriznoj situaciji je samo slag na tortu njihovog nerada.

Ja bas mrzim zelenu hobotnicu ali i ovi su uzasni i nesposobni u globalu kao vlast na svim nivoima. Itekako se mogu porediti s njima.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 22 nov 2024, 12:07

22 nov 2024, 09:53
coelho41 je napisao/la:

Prestigli smo u oktobru Zadar , sigurno završavamo na 7 mjestu ove godine . Sljedeće godine je prognoza 2.2 miliona putnika .

slika

Ja kontam ti ponešto i znaš , a ono ti čitaš smeće od kliksa i komentare te na osnovu toga formiraš svoje mišljenje...

Molim komentar ?
Ne čitam sarajevo-x.com odavno jer nisam dužan da slušam kako prave nacionalne vijesti od svake gluposti u Šeheru

Dok Sarajevo izlazi u najvećim svjetskim časopisima kao top turistička destinacija, mi smo uspjeli prestići aerodrom u Zadru, uspjeh nema šta možda nekad stignemo i na nivo Kosova :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 nov 2024, 12:12

Madal je napisao/la:
22 nov 2024, 11:25
Virtu4l je napisao/la:
22 nov 2024, 08:32
Madal je napisao/la:
Ne znam da dam primjer kako nista ne rade :hmmmm:
Mozel ona nema cega nema :D
A ovo vodjenje Jablanicom u kriznoj situaciji je samo slag na tortu njihovog nerada.

Ja bas mrzim zelenu hobotnicu ali i ovi su uzasni i nesposobni u globalu kao vlast na svim nivoima. Itekako se mogu porediti s njima.

To ti pričam, ništa konkretno burazeru, samo padaš na zelenu Klix propagandu.

Samo ono što je urađeno u KS je više vrijedno nego 30 godina zelenih. ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 22 nov 2024, 12:19

botovi trojke = botovi SDA

nema tu razlike, isprane glave, a realnost... Svi su isti qrac
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 22 nov 2024, 12:22

coelho41 je napisao/la:
22 nov 2024, 12:07
22 nov 2024, 09:53
coelho41 je napisao/la:

slika

Molim komentar ?
Ne čitam sarajevo-x.com odavno jer nisam dužan da slušam kako prave nacionalne vijesti od svake gluposti u Šeheru

Dok Sarajevo izlazi u najvećim svjetskim časopisima kao top turistička destinacija, mi smo uspjeli prestići aerodrom u Zadru, uspjeh nema šta možda nekad stignemo i na nivo Kosova :mrgreen:
Zadar ima bazu Ryanaira , blizina mora i Hrvatska je članica Evropske Unije , plus na sve ima domaću nacionalnu kompaniju kakva god da je .
Nama je Skopje konkurencija u budućnosti i to je realnost , tu će biti borba .

Priština , nećemo spomenuti ogromnu dijsaporu pretežno u Švicarskoj , jedini aerodrom i izbjegavanje da se ide autom kroz Srbiju ?

Jesi li ti svjestan da mi nemamo domaće nacionalne kompanije ?

Ovu drugu tabelu namjerno si prešutio ? :D

Pohvala što ne čitaš smeće od kliksa . :thumbup:

dduJ
Kontakt:

Post Postao/la dduJ » 22 nov 2024, 12:23

Samo su za 2 mjeseca svoje nesposobnosti napravili štetu koja će se mjeriti desetinama miliona maraka jer ne znaju šta treba da se radi sa prugom, čuj ništa konkretno. Durmitorska botina postavlja granice :rol:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 22 nov 2024, 12:28

Za ovo sto rade, odnosno ne rade ništa, u Jablanici, treba ih biti sramota.
Samo prebacuju odgovornost jedan na drugog. Od toliko donacija, opet ljudi vide samo privatne donacije koje im se licno uplate.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.