FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
78
50%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 157

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 23 nov 2024, 15:39

muharemovicdzelo je napisao/la:
23 nov 2024, 15:36
Jedini upitnik je Hiroš, za njega sam čuo da je bilo riješeno i da je kasnije promijenio ploču, mada je puno priča koje su poluistinite ili neistinite.

Po prvi put me ne zanima hoće li produžiti ili ne. Svaki od njih je zamjenjiv, šef od poluigrača pravi igrača tako da se nimalo ne brinem.

Brzo će i prelazni rok, a ovaj Željo je mnogo zanimljiviji igračima od onog od prije pola godine. :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 23 nov 2024, 16:05

Najveci uspjeh je taj sto se otjero Rumeni.Rumeni je bio persona koja ja najvise stetila klubu.Pojedini ga proglasili legendom.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 23 nov 2024, 16:15

Alipasino je napisao/la:
23 nov 2024, 16:05
Najveci uspjeh je taj sto se otjero Rumeni.Rumeni je bio persona koja ja najvise stetila klubu.Pojedini ga proglasili legendom.
Nije on otišao, još je on u klubu. Edis K. mu je omogućio da prima platu još tri godine.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 nov 2024, 16:30

Virtu4l je napisao/la:
23 nov 2024, 15:39
Jedini upitnik je Hiroš, za njega sam čuo da je bilo riješeno i da je kasnije promijenio ploču, mada je puno priča koje su poluistinite ili neistinite.

Po prvi put me ne zanima hoće li produžiti ili ne. Svaki od njih je zamjenjiv, šef od poluigrača pravi igrača tako da se nimalo ne brinem.

Brzo će i prelazni rok, a ovaj Željo je mnogo zanimljiviji igračima od onog od prije pola godine. :bih:
Samo je Boljevic nezamjenjiv. On je Ćorićeva desna ruka na terenu jer vise puta u toku utakmice ga zove na konsultacije a i igrači ga gotive.
Meni djeluje bas ludo jer nikad ne znas sta ce uraditi, a preslušah onaj intervju i tacno vidis da je dalabu zestoka.
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 23 nov 2024, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 23 nov 2024, 16:33

Virtu4l je napisao/la:
Po prvi put me ne zanima hoće li produžiti ili ne.
Zbog toga što je fakin, volio bih da ostane, ali sa drugačijim primanjima.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 23 nov 2024, 22:03

Kako bi nam legao Mlinaric na kraju sezone
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 nov 2024, 23:54

23 nov 2024, 16:33
Virtu4l je napisao/la:
Po prvi put me ne zanima hoće li produžiti ili ne.
Zbog toga što je fakin, volio bih da ostane, ali sa drugačijim primanjima.

NIsam mislio samo na njega, mislio sam na svakog igrača. Ovo je već ekipa kojoj igra ne zavisi od jednog igrača.
Voli te tvoje Sarajevo.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 24 nov 2024, 08:34

Nama je svaki igrac bitan, posebno jer smo nakon dosta vremena i vrhu. Niti jedna plata nije velika, zasluzili su. To nije pojedinac nego komplet tim. Suludo je praviti neke lose poteze s spustanjem plata u trenutnku kad nam ide dobro.

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 24 nov 2024, 08:35

bhsport je napisao/la:
23 nov 2024, 16:30
Virtu4l je napisao/la:

Samo je Boljevic nezamjenjiv. On je Ćorićeva desna ruka na terenu jer vise puta u toku utakmice ga zove na konsultacije a i igrači ga gotive.
Meni djeluje bas ludo jer nikad ne znas sta ce uraditi, a preslušah onaj intervju i tacno vidis da je dalabu zestoka.
U petak je Krpa pokazao šta je kapiten i nezamjenjiv igrač. Zalaganje, prespreman, bodrenje saigrača, j***nje u facu Hebibu, sklanjanje, za takve situacije, praznoglavog Boljevića koji se poslije svog gola opet nešto svađa sa njima. :tokralju:

Boljević je igrač koji me svaku utakmicu u istoj ispizdi i obraduje, ne znam kako mu to više polazi za nogom. Valjda budale i Bog čuva.
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 24 nov 2024, 10:06

Virtu4l je napisao/la:
23 nov 2024, 14:03
NerminFatic je napisao/la:
23 nov 2024, 12:28
Moze li ko potvrditi tu pricu da vecina igraca zeli produziti saradnju, ili je samo nagadjanje i mahalska? Bila bi to dobra vijest.

Hiroš je trenutno najvažniji što se tiče ugovora jer njemu ističe za mjesec dana. Poslije njega ugovore moramo produžiti sa Radovcem, Karamarkom, Karjaševićem, Boljevićem, Dangubićem i Krpićem, njima ističu na kraju sezone.
Tesko ce taj ostati jer pokusava jos nesto cvaknuti vani ali meni i ne bi bio neki gubitak i da ode. Nadam se da mu klub nece ponuditi vise no sto ima jer izgledno je da mozemo i bez njega iako bi bio koristan u rotaciji , za jacu konkurenciju zbog iskustva i igri iz prekida. A i ko ce ga danas. neka Kolubara mozda za stoju vise i to je to. Prije ce ostati do Evrope pa se onda pokusati jos jednom prodati negdje.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 24 nov 2024, 10:19

Igrač koji je u LP igrao protiv Ronalda se nudi Želji...

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 24 nov 2024, 10:43

Jeko taj.Odma mojne ceke.

kabas
Kontakt:

Post Postao/la kabas » 24 nov 2024, 10:59

Dženis Beganović

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 24 nov 2024, 11:16

Evo za Zelju igraca
Hazrollaj (20) desno krilo i amf

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 nov 2024, 11:37

Dva velika derbija PL BiH neće se igrati ove godine

Susreti 18. kola prolongirani za proljetni dio sezone

Dva velika derbija PL BiH između Sarajeva i Borca te Zrinjskog i Željezničara neće se igrati ove godine.

Naime, spomenuta dva meča trebala su biti na programu 14. i 15. decembra, ali je FS BiH donio odluku da se sve utakmice 18. kola igraju u proljetnom dijelu sezonu.

Mečevi 18. kola PL BiH odigrat će se 15. i 16. februara 2025. godine.

Do promjene u kalendaru takmičenja došlo je nakon odgađanja tri utakmice 14. kola PL BiH koje će biti odigrane za vikend 14. i 15. decembra, kada je prema rasporedu trebalo biti 18. kolo.

Inače, dueli 14. kola Radnik – Zrinjski, Sloga Meridian – Posušje te Sloboda – Borac su odgođeni zbog loših vremenskih uslova.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 24 nov 2024, 12:18

Strah.Misevi uzecemo vas na proljece Remzinog mi kiselog kupusa.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 nov 2024, 17:05

Koji je to sejtan odvratni, cuj ne zanima ga hocel produziti jedan od najboljih igraca Zelje trenutno.
Da nije Zeljino dijete kumio bi ovdje da šarne produzenje.

Nastavi bacati na onog s uvrnutom njuškom.

Hiros je igracina i zna lopte, to sto je malo lud ok nista posebno, trpili smo mnogo gorih.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 nov 2024, 18:52

NerminFatic je napisao/la:
24 nov 2024, 10:06
Tesko ce taj ostati jer pokusava jos nesto cvaknuti vani ali meni i ne bi bio neki gubitak i da ode. Nadam se da mu klub nece ponuditi vise no sto ima jer izgledno je da mozemo i bez njega iako bi bio koristan u rotaciji , za jacu konkurenciju zbog iskustva i igri iz prekida.

Upravo to, kao što sam gore napisao, ovo je napokon ekipa koja ne zavisi od jednog igrača i ko ne želi da produži ugovor - sretno mu bilo.

Samo se nadam da ćemo napokon dovesti bar jednog normalnog beka. Kad bi se nekako do sljedeće sezone pokrpili na bekovskim pozicijama imali bi ekipu za sami vrh.
Voli te tvoje Sarajevo.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 24 nov 2024, 19:03

braco je napisao/la:
24 nov 2024, 11:37
Dva velika derbija PL BiH neće se igrati ove godine

Susreti 18. kola prolongirani za proljetni dio sezone

Dva velika derbija PL BiH između Sarajeva i Borca te Zrinjskog i Željezničara neće se igrati ove godine.

Naime, spomenuta dva meča trebala su biti na programu 14. i 15. decembra, ali je FS BiH donio odluku da se sve utakmice 18. kola igraju u proljetnom dijelu sezonu.

Mečevi 18. kola PL BiH odigrat će se 15. i 16. februara 2025. godine.

Do promjene u kalendaru takmičenja došlo je nakon odgađanja tri utakmice 14. kola PL BiH koje će biti odigrane za vikend 14. i 15. decembra, kada je prema rasporedu trebalo biti 18. kolo.

Inače, dueli 14. kola Radnik – Zrinjski, Sloga Meridian – Posušje te Sloboda – Borac su odgođeni zbog loših vremenskih uslova.

Odgodjeno radi Boraca i tekme u Evropi, ostalo je sve spakovano da ispada eto i druge tekme se odgadjaju.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

trgheroja
Kontakt:

Post Postao/la trgheroja » 26 nov 2024, 19:56

"Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nažalost istrajava u svom nastojanju da po svaku cijenu nametne osobe koje će rukovoditi Fudbalskim savezom Kantona Sarajevo te predstavljati Fudbalski savez Kantona Sarajevo u državnom savezu u narednom periodu.

Radi se o očitom pokušaju spriječavanja promjena koje za cilj imaju isključivo ozdravljenje bh. fudbala, a sve zbog očuvanja ličnih interesa pojedinaca koji već godinama svjesno uništavaju naš fudbal, reprezentacije i naše klubove.

Ponovo ističemo kako Fudbalski savez BiH nema bilo kakvu nadležnost nad izborom čelnika FS Kantona Sarajevo, koji nije član državnog saveza jer njega čine dva entitetska saveza.

Fudbalski savez BiH je udruženje građana koje nema bilo kakvu zakonsku nadležnost da tumači propise i daje kvalifikacije o radu FS Kantona Sarajevo, koje je također udruženje građana nad kojim ingerencije, u skladu sa zakonom, imaju isključivo kantonalna ministarstva.

Vanredna skupština FS Kantona Sarajevo održana je u potpunosti u skladu sa Statutom FS KS i relevantnima zakonima unatoč opstrukcijama i nestatutarnom djelovanju smijenjenih pojedinaca koje je u takvom radu podržavao i FS BiH. Konačni sud o vanrednoj skupštini dat će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, u skladu sa svojim nadležnostima i zakonom, a Ministarstvo pravde i uprave KS će njihovu odluku verificirati.

Pismo koje je ovom ministarstvu uputio Adnan Džemidžić generalni sekretar FS BiH smatramo neprimjerenim pritiskom i otvorenom prijetnjom upućenom prema svim klubovima iz Kantona Sarajevo, da će samovoljom pojedinaca biti onemogućeni da izaberu svoje predstavnike u FS BiH.

Pritisak koji, u ime FS BiH i interesne skupine iz FS KS, provodi Džemidžić neće zaustaviti niti spriječiti sarajevske klubove u ozdravljenju fudbala u Kantonu Sarajevo. Sve aktivnosti koje su poduzimane i koje će biti sprovedene prije svega zasnovane su na zakonskim propisima, posebice na Zakonu o udruženjima i fondacijama te Zakonu o sportu. Džemidžić provodi pravno nasilje zloupotrebljavajući zakonske propise i svoj položaj, u svrhu zaštite ličnih interesa i privilegija koje mu trenutna funkcija omogućava i putem koje sprovodi finansijske, političke i druge naloge kojima je cilj rušenje fudbala u Kantonu Sarajevo.

Kako smo već mnogo puta istakli fudbalski klubovi iz Sarajeva će demokratski i samostalno izabrati ko će ih predstavljati u Fudbalskom savezu BiH i to neće određivati bilo ko drugi, kao što više nećemo dozvoliti da fudbalom u Sarajevu upravljaju pravosnažno osuđeni kriminalci koji očito odgovaraju trenutnom rukovodstvu NS FS BiH.

Fudbalski klubovi iz Kantona Sarajevo kako slijedi;

SFK 2000 Sarajevo, GFC Sarajevo, FK Sarajevo, FK Radnik Hadžići, FK Respekt, FK Famos, FK Unis, FK Moščanica, FK Baton, FK Stup, FK Pofalički, NK Jedinstvo Ljubnići, NK Omladinac Doglodi, FK Butmir, FK Saobraćajac, FK Mladost Župča, FK Vratnik, FK Ozren, FK Igman, NK Ilijaš, NK Sašk Napredak, FC Academica te Udruženje sudija i instruktora Kantona Sarajevo", stoji u pomenutom saopštenju.

Zasto je FK Zeljeznicar izostavljen, sta se desava?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], bvsic, Grbavica786, knoa, riki46, svemalim1 i 26 gostiju.