Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Confiance
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la Confiance » 24 nov 2024, 21:31

moreno123 je napisao/la:
24 nov 2024, 21:26
Jbt znaci ako Hrvati dobiju Francuze, a mi izgubimo oni ce ici na eurobasket sto nije nemoguce, Francuzi ce se mozda doci zajebavati
Nije realan scenarij po meni, jer ako izgube od Hrvata nas moraju pobijediti inace ih nema na Euru. Vjerujem da nece sebi dozvoliti da im je zadnja utakmica biti ili ne biti, pogotovo sto mi imamo Kipar i imamo taj luksuz da bar malo mozemo odmoriti najbolje igrace i ici na sve ili nista protiv Francuza

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 24 nov 2024, 21:32

U ove dvije utakmice nas najbolji igrac po meni je bio Alibegovic...danas je pogadjao trice kad je najvise trebalo da ostanemo u prikljucku.

Gegicu :bow:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 nov 2024, 21:35

Ghuraba je napisao/la:
24 nov 2024, 21:10
Hvala Allahu na svemu, dao je da se naizgled nemoguce stvari poklope i da ih razvalimo 20 razlike, iako je na poluvremenu bilo nerijeseno. Ne sjecam se kad su me nasi sportisti opcenito ovoliko obradovali, a ponajvise iz razloga sto je sve bilo protiv nas (nek sad cmizdre Princ, Milos i ostala klapa), ali to ovih 7 mudonja veceras nije zanimalo.

Ovaj Gegic nije normalan. Ispratio sam svaku njegovu utakmicu ove sezone i znam kako je sutirao. Zato sam veceras na skoro svaki njegov skok sut ludio (preko ruke, iz okreta, s 9 metara itd), a lik je na kraju pogodio nemoguce trojke i rijesio utakmicu. :mrgreen: Brat Laza je, za razliku od njega, uzimao sve sto i treba uzeti, a ko ga je gledao na 3x3 turnirima preko ljeta - ne cudi se onoj pogodjenoj trojci s jedne noge. :mrgreen: Kameni i Alibegovic su bili odlicni na obje strane parketa. Amar je u nekoliko navrata ugasio Bozica (mada je bilo i glupih prekrsaja kasnije), a Keno je bio strasan i na skoku (pogotovo ofanzivnom). Atic je takodjer bio neprepoznatljivo dobar, jedino mu se za one prekrsaje moze prigovoriti. Vrabac ce s ovakvih 15 minuta imati mjesta u ovoj ekipi i za 10 godina. Samo pogadjaj bacanja, kupi skokove, prenosi loptu mirno i stalozeno, u defanzivi preuzimaj sve i cuvaj od 1 do 5 i uvijek sam za to da budes u rosteru. I na kraju Musa, koji je nakon mjesec dana pauze odigrao sasvim dobru utakmicu. Ok, to je bilo ispod onog sto mi od njega ocekujemo, ali brat je opet isporucio 20-ak poena i mnogo olaksao ostalim nasim igracima u napadu (jer je sve vrijeme fokus hrvatske odbrane bio na njemu). Hvala mu sto je uvijek tu i sto se odazove kad god moze, o njegovom patriotizmu je suvisno pricati.

Hajde Adise, trgni se malo, dovedi nam Mutica u reprezentaciju, rijesi nesuglasice sa Suljom i Mikijem (ako ih i tu ima), ova ekipa uz Amerikanca i jos 3-4 igraca za rotacije moze igrati sa svima. :bih:

Btw, i ja sam za to da se snimi ova utakmica, jer bi mogla biti jedina koju bih rado pogledao jos jednom. :D
:bow: :bow:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 24 nov 2024, 21:41

Ljudi ima li gdje snimak utakmice da se pogleda veceras za slatke snove?
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 nov 2024, 21:41

sada ocekujem izvinjenje od >>>>>opet sam vas naucio .

slika

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 24 nov 2024, 21:42

Eno tek sad oživili trojicu u Širokom... onaj sto je pao u nesvijest nakoon aplauza himni u teškom stanju još uvijek.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 24 nov 2024, 21:42

Tracy3McGrady je napisao/la:
24 nov 2024, 21:17
farenhajt je napisao/la:
24 nov 2024, 20:18
Francuzi jesu mijenjali selektora, nadam se da ne voli gubit utakmice
Ako nista, uz ovog novog amerikanca, potuc se s francuzima za odlazak
Zašto bi pustili Hrvate?
Pa ako od njih izgube onda bi protiv nas rizikovali EP, mislim da nema šanse da izgube.
Nisam rekao da bi pustili Hrvate, vise sam mislio na uigranost i posvecenost rezultatu a ne cilju
Novi je tu, sigurno da zeli imati kontinuitet dobrih rezultata
A evo gledam i prvi duel im je bio s euroligasima
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 nov 2024, 21:45

Hr komponenta u teškoj depresiji, sve su dali od sebe da Hrvatska ima prednost u odnosu na nas ali nisu uspjeli.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 24 nov 2024, 21:46

Odlucujuci trenuci u utakmici:

1. Laziceva trica u zadnjem napadu prvog poluvremena za 50:50

2. Aticev 5 faul
- siguran sam da bi svojim glupostima syebao utakmicu, jedva smo i Musine gluposti u momentima izdrzali

3. Laziceve dvije uzvracene trice Hrvatima na +13

4. Gegiceve dvije vezane trice za ovjeru pobjede

:bih: :bih:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 24 nov 2024, 21:47

Kakve su sanse da Garza bude "domaci" igrac...
Zavrsit ce naturalizovanog amerikanca za februar ali kako ce onda na Euru, ili Garza ne moze (citaj:nece) dobiti poziv?

Ako nekome snimak ispliva 3 cetvrtine, da pogledamo jos jednom...

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 24 nov 2024, 21:48

Nisam gledao utakmicu ali vidim da smo ih ukinuli, meni nije jasno šta se dešava Hrvatima u košarci, imaju igrače, ali brate oni su odron, od pokojnog Dražena ljudi nisu jednom grupu na euru prošli.

Helem, ne sjećam se kada smo bilo koga u nekom sportu pobjedili.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 24 nov 2024, 21:49

Teoretski, poraz od Hrvata do 11 razlike Francuzima osigurava plasman.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 nov 2024, 21:49

Ghuraba je napisao/la:
Ovaj Gegic nije normalan. Ispratio sam svaku njegovu utakmicu ove sezone i znam kako je sutirao. Zato sam veceras na skoro svaki njegov skok sut ludio (preko ruke, iz okreta, s 9 metara itd), a lik je na kraju pogodio nemoguce trojke i rijesio utakmicu. :mrgreen: Brat Laza je, za razliku od njega, uzimao sve sto i treba uzeti, a ko ga je gledao na 3x3 turnirima preko ljeta - ne cudi se onoj pogodjenoj trojci s jedne noge. :mrgreen: Kameni i Alibegovic su bili odlicni na obje strane parketa. Amar je u nekoliko navrata ugasio Bozica (mada je bilo i glupih prekrsaja kasnije), a Keno je bio strasan i na skoku (pogotovo ofanzivnom). Atic je takodjer bio neprepoznatljivo dobar, jedino mu se za one prekrsaje moze prigovoriti. Vrabac ce s ovakvih 15 minuta imati mjesta u ovoj ekipi i za 10 godina. Samo pogadjaj bacanja, kupi skokove, prenosi loptu mirno i stalozeno, u defanzivi preuzimaj sve i cuvaj od 1 do 5 i uvijek sam za to da budes u rosteru.
Joj kako igra moj Gega jedini sam ga ja podrzavao i volio od vas :tralala:

Ma Atic i Vrabac su igraci koji svakoj ekipi trebaju u rosteru ma sta ko pricao i kad ih znas koristiti oni su suho zlato
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 24 nov 2024, 21:49

Već sam pisao: Ovo je bila 200. zvanična utakmica naše reprezentacije. Sada smo na omjeru 101-99 :D

Također, već sam pisao da je sada naš niz u Sarajevu 7 uzastopnih pobjeda, odnosno imamo 15-1 od 2012. godine na ovamo :D Jedini poraz je od Češke Republike 80-85. Prije toga je bio onaj od Gruzije s Acom Petrovićem 1 razlike.

Eh sad malo o gradovima domaćinima. Pri tome, samo se u Sarajevu igralo u više dvorana (Skenderija, Zetra, Hills), ali nećemo razdvajati.
Sarajevo 30-9
Tuzla 6-5
Berlin 5-2
Zenica 3-2
Cazin 3-1
Bihać 1-0
Paderborn 1-0

Eto, nadam se da nisam nešto zaboravio :D

I još nešto, pošto mase dijele podatak da je ovo druga utakmica s najviše primljenih koševa Hrvatske ikada. Ovo je i naša druga utakmica s najviše koševa. Više smo postigli samo 1993. u kvalifikacionom turniru za Eurobasket kontra Engleske (tada još nisu igrali kao Velika Britanija) - 112.

I da, uspjeli smo vratiti pozitivnu koš razliku, sada u historiji imamo 15404-15403 :D

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 24 nov 2024, 21:50

"Mama od Adina Vrabca se bori za život u bolnici, nadam se da će sve biti dobro. Amar, Kenan i ja smo imali povrede. Iz Reala su me molili da ne dolazim, ja sam rekao dolazim", rekao je Musa 👍 :bih:

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 24 nov 2024, 21:52

Ghuraba je napisao/la:
Hvala Allahu na svemu, dao je da se naizgled nemoguce stvari poklope i da ih razvalimo 20 razlike, iako je na poluvremenu bilo nerijeseno. Ne sjecam se kad su me nasi sportisti opcenito ovoliko obradovali, a ponajvise iz razloga sto je sve bilo protiv nas (nek sad cmizdre Princ, Milos i ostala klapa), ali to ovih 7 mudonja veceras nije zanimalo.

Ovaj Gegic nije normalan. Ispratio sam svaku njegovu utakmicu ove sezone i znam kako je sutirao. Zato sam veceras na skoro svaki njegov skok sut ludio (preko ruke, iz okreta, s 9 metara itd), a lik je na kraju pogodio nemoguce trojke i rijesio utakmicu. :mrgreen: Brat Laza je, za razliku od njega, uzimao sve sto i treba uzeti, a ko ga je gledao na 3x3 turnirima preko ljeta - ne cudi se onoj pogodjenoj trojci s jedne noge. :mrgreen: Kameni i Alibegovic su bili odlicni na obje strane parketa. Amar je u nekoliko navrata ugasio Bozica (mada je bilo i glupih prekrsaja kasnije), a Keno je bio strasan i na skoku (pogotovo ofanzivnom). Atic je takodjer bio neprepoznatljivo dobar, jedino mu se za one prekrsaje moze prigovoriti. Vrabac ce s ovakvih 15 minuta imati mjesta u ovoj ekipi i za 10 godina. Samo pogadjaj bacanja, kupi skokove, prenosi loptu mirno i stalozeno, u defanzivi preuzimaj sve i cuvaj od 1 do 5 i uvijek sam za to da budes u rosteru. I na kraju Musa, koji je nakon mjesec dana pauze odigrao sasvim dobru utakmicu. Ok, to je bilo ispod onog sto mi od njega ocekujemo, ali brat je opet isporucio 20-ak poena i mnogo olaksao ostalim nasim igracima u napadu (jer je sve vrijeme fokus hrvatske odbrane bio na njemu). Hvala mu sto je uvijek tu i sto se odazove kad god moze, o njegovom patriotizmu je suvisno pricati.

Hajde Adise, trgni se malo, dovedi nam Mutica u reprezentaciju, rijesi nesuglasice sa Suljom i Mikijem (ako ih i tu ima), ova ekipa uz Amerikanca i jos 3-4 igraca za rotacije moze igrati sa svima. :bih:

Btw, i ja sam za to da se snimi ova utakmica, jer bi mogla biti jedina koju bih rado pogledao jos jednom. :D
:tokralju: :tokralju:

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 24 nov 2024, 21:54

Hocemol kad Garza mogne igrati imati i njega i ovog stranca ili jedan otpada zna li iko?

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 24 nov 2024, 21:55

DamirT je napisao/la:
24 nov 2024, 21:06
zaostrog je napisao/la:
24 nov 2024, 20:58
Evo ja koji sam apsolutno za to da reprezentacija igra u Sarajevu jer najbolje igramo tamo i najbolja je atmosfera, apsolutno sam i za to da s Kiprom NE SMIJEMO igrati ni u Sarajevu ni u Tuzli.

Protiv mrtvog Kipra treba dati domaćinstvo nekom gradu gdje se nije igralo ranije i najaviti im odmah da dvoranu srede adekvatno.

I to u biti treba i biti pravilo. Sarajevo je domaćin. Ponekadi košarku treba dati u Tuzlu, jer Tuzla zaslužuje i voli košarku. Ali neke smiješne utakmice davati manjim sredinama.
Definitivno. Bit ce i ovako puna dvorana gdje god se igralo protiv Kipra, ali bi bilo korektno da daju nekom gradu gdje nema puno utakmica. Zenica npr, mozda i gore u Krajini ako neka dvorana ispunjava uvjete.
U krajini bi sigurno bilo puno, samo dvorana u Cazinu je mala …
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 24 nov 2024, 21:56

BIHpatriota je napisao/la:
24 nov 2024, 21:49
Teoretski, poraz od Hrvata do 11 razlike Francuzima osigurava plasman.
Kako? Oni bi tada bili na +8, Hrvati na -5, a mi na -3. Dakle, našom pobjedom 13+ razlike u Francuskoj, oni bi ispali :D

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 24 nov 2024, 21:56

Vjerovatno je vec neko pitao, ne zamjerite braco.. ima li kakav snimak zivi mi i zdravi bili?
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: lumani i 10 gostiju.