delija je napisao/la:_dreamer_ je napisao/la:Ne mora da znaci. Ja i dalje vjerujem da ce se ovi iz saveza "sabrati" i usvojiti taj statut, jer i oni znaju da je bolje imati fotelju (pa kakvu god) nego nemati je...
Inace, velika je ironija da svi sad oplakuju reprezentaciju i te kvalifikacije za Euro 2012, a ne tako davno su nas svi zbog Papeta otpisivali i smatrali da su ove kvalifikacije svakako propale.

E jarane ja sad kad hairli skonta da nema vise nade za ove kvalifikacije ti poce pricati kako ce se usvojiti statut.Taman pomisli "vidi bio je onaj #sanjar# upravu sa onim pesimizmom"
Pa valjda su sa suspenzijom i sve one glavonje dobile nogu u savezu
Ma kakvi ba, nisu 100%. Da sjednu i dogovore se, ja ti garantujem da bi FIFA i UEFA ukinule suspenziju i ostavile iste te ljude. To je samo napuhavanje i mahalanje nasih medija. Savez postoji najnormalnije kao i prije mj dana, da nije tako, ne bi se igrao kup i ostalo. Samo, eto sad ne mozemo igrati evropska/svjetska takmicenja i to je jedina razlika.
A onog momenta kada se usvoji statut, samo ce se ukinuti suspenzija i to je to. Eh, ukoliko se stvari budu naravno dalje komplicirale, onda ce se traziti sigurno kanali da se smijeni ova garnitura ljudi i dovede nova, a to nece biti lako... Oni naravno nisu nimalo glupi, cim od njih niko nije podnio ostavku. Dakle, nista se jos ne desava. Ova komisija za normalizaciju ti dodje nesto ko mediator - ako znas sta to znaci. Oni ce ko fol da pomognu rjesavanju problema, a o tome da ce ta komisija "ukinuti" savez i uzeti sve u svoje ruke nema govora. Ne vidim nijedan pravni nacin da se to desi, a to je prvi preduslov.
No kazem ti, ja mislim da ce se foteljasi "prekontati" pa ipak sjesti i dogovoriti. A ako ne bude tako, onda ce se ova prica - po mojoj procjeni - ipak razvuci malo duze nego sto se mi nadamo...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)