Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Los_Blanos2
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Los_Blanos2 » 07 apr 2011, 19:16

Goalgetter je napisao/la:
Svjetska fudbalska asocijacija raspustila je Fudbalski savez Indonezije i saopćila da će uskoro imenovati komitet za normalizaciju u ovoj azijskoj zemlji. U Indoneziji je ova vijest primljena s ogromnim oduševljenjem, jer je haos u tamošnjem fudbalu dosegao vrhunac.

Prosto nevjerovatno zvuči da je predsjednik indonezijske krovne kuće fudbala posao prvog čovjeka saveza obavljao iz zatvora, te da većina članova vlade ove sportske institucije ima pozamašan kriminalni dosje.

FIFA je najavila da će u reformu Fudbalskog saveza Indonezije krenuti 21. maja.
Prvo sam mislio da pisu o BiH, tek onda vidi da stoji Indonezija. Pogotovo ovo boldirano :lol: .

Ja mislim da mozemo zaboravit onu tekmu sa Rumunima, jer dok ovi formiraju taj komitet, vec ce zapoceti kvalifikacije ...
Do 2012 :mrgreen:
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 apr 2011, 19:22

Adinjo je napisao/la:Mene samo cudi. koji qrc se ovaj Savo petlja.
Malo. malo pa eto njega u medije s nekim izjavama.
Grdna rano dokle je doslo da se on brine o nama.
Jos kad zapocne o svojim teorijama zavjere kako je Srbija ugrozena, pa onda usput BiH spomene.
Lik nikakve veze nema sa BiH :roll:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 apr 2011, 23:46

Ne mora da znaci. Ja i dalje vjerujem da ce se ovi iz saveza "sabrati" i usvojiti taj statut, jer i oni znaju da je bolje imati fotelju (pa kakvu god) nego nemati je...

Inace, velika je ironija da svi sad oplakuju reprezentaciju i te kvalifikacije za Euro 2012, a ne tako davno su nas svi zbog Papeta otpisivali i smatrali da su ove kvalifikacije svakako propale. :)
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 07 apr 2011, 23:53

_dreamer_ je napisao/la:Ne mora da znaci. Ja i dalje vjerujem da ce se ovi iz saveza "sabrati" i usvojiti taj statut, jer i oni znaju da je bolje imati fotelju (pa kakvu god) nego nemati je...

Inace, velika je ironija da svi sad oplakuju reprezentaciju i te kvalifikacije za Euro 2012, a ne tako davno su nas svi zbog Papeta otpisivali i smatrali da su ove kvalifikacije svakako propale. :)
Znaš ti nas, je.bo ti nas...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 08 apr 2011, 01:44

_dreamer_ je napisao/la:Ne mora da znaci. Ja i dalje vjerujem da ce se ovi iz saveza "sabrati" i usvojiti taj statut, jer i oni znaju da je bolje imati fotelju (pa kakvu god) nego nemati je...

E jarane ja sad kad hairli skonta da nema vise nade za ove kvalifikacije ti poce pricati kako ce se usvojiti statut.Taman pomisli "vidi bio je onaj #sanjar# upravu sa onim pesimizmom" :mrgreen:

Pa valjda su sa suspenzijom i sve one glavonje dobile nogu u savezu
Zadnja izmjena: delija, dana/u 08 apr 2011, 03:07, ukupno mijenjano 1 put.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 apr 2011, 03:03

Najgora solucija bi bila.Da vecina iz saveza ostane,dovoljno je cak samo IO,i da opet upropasti sve dogovore.
Znaci ove bi kvalifikacije propale a postojala bi mogucnost da propadne i zrijeb za Svjetsko.
Ako se ne varam ,ove godine je i to.
Gdje si bio nigdje,sta si radio nista.
U stvari to i jeste cilj,''majonirizarnih i ugrozeni'' :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 08 apr 2011, 04:12

harishp je napisao/la:Najgora solucija bi bila.Da vecina iz saveza ostane,dovoljno je cak samo IO,i da opet upropasti sve dogovore.
Znaci ove bi kvalifikacije propale a postojala bi mogucnost da propadne i zrijeb za Svjetsko.
Ako se ne varam ,ove godine je i to.
Gdje si bio nigdje,sta si radio nista.
U stvari to i jeste cilj,''majonirizarnih i ugrozeni'' :roll:
Ljudi ne zanosite se, ne obracajte puno paznju...dok je ovakva drzava NIKADA necome imati normalan savez, upamtitie sta vam kazem. Moze se ono nekako navuci da bude taj jedan yebeni predsjednik, ali dok se ne regulise na drugoj strani, nema nista od toga...Dodig ce poslati svoje igrace, to je jasno ko dan. Ja sam imao jednu zehru nade kada su najavljivali "prinudnu upravu" k-palci, mislio sam "evo ga bas onako kako sam zelio", ali me odmah ohladilo spominjanje dogovora "nenametanje rjesenja" nekakakv formula 2+2+2 + 3, da ga yebem, ako to bude funkcionisalo. Dakle po meni, ne vrijedi se na to ni obazirati, kao sto se nisam obazirao ni na ove prosle gownare, bitno je da reprezentacija (igraci i selektor) odrade svoje o ovi nek y. sebi m.
Reprezentaciju nece suspendovati, ne zbog nas...vez zbog drugih stvari od kojih je jedna i pobjeda Francuza na Kosevu, i to mi je jedino bitno, oko ove teme o FS se uopste ne zamaram. O njima neka misle gownari tipa Sase Papka, neka sluze njima kao izgovor za njihove poteze, dok im basanske ublehe i maloumnici jos i aplaudiraju.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 08 apr 2011, 04:16

E ovoga se ni ja nisam sjetio - svaka cast.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 08 apr 2011, 08:24

dobra ova normalizacija, a u taj savez se uvode ljudi koji su prijesednici nogometnih klubova iz nase lige :)...ihhh hoce opet biti krvi u nasoj ligi, kad bude se svirao neki penal Slaviji i td...pa njima sviraju penale i bez njihovih ljudi u Savezu, a mozes li mislit kako ce tek sad da bude :o :shock:
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 apr 2011, 09:15

Ovo sada nije savez nego komisija za normalizaciju, tako da se jos ne zna hoce li se gledati po nacionalnom kljucu. Ta komisija bi trebala da sastavi novi Savez.
Bude li opet bitan nacionalni kljuc, nista nismo napravili. Neces moci osvojiti dvije-tri titule i slicno. Rotacija prvaka, rotacija predsjednika, nestrucni ljudi..... ukratko; Propast fudbala u BiH (druga epizoda).
Opet ce biti mjesta da nas ucjenjuju i blokiraju.

Savez treba formirati od nezaposlenih fudbalskih strucnjaka u BiH (nevezano za klubove ni nacionalnu pripadnost). Ne treba cekati najvece legende jer oni nece raditi za npr. hiljadu ili dvije eura. Smijesno je ocekivati da npr. Bazdarevic, Hadzibegic, Barbarez .... svi dodju da rade u Savezu. To se sigurno nece desiti. Jedan od njih je maksimala i to kao predsjednik, sve ostalo nije realno ocekivati.

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 08 apr 2011, 09:56

Pa ako Kulina iz Slavije i onaj idiot iz Borca mogu biti u toj komisiji onda je jasno da od 'normalizacije' nema nista. Dakle, opet nacionalni kljuc i opet se uvrstavaju oni koji su do ovog stanja i doveli

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 08 apr 2011, 10:35

delija je napisao/la:

E jarane ja sad kad hairli skonta da nema vise nade za ove kvalifikacije ti poce pricati kako ce se usvojiti statut.Taman pomisli "vidi bio je onaj #sanjar# upravu sa onim pesimizmom" :mrgreen:

Pa valjda su sa suspenzijom i sve one glavonje dobile nogu u savezu
Ma kakvi ba, nisu 100%. Da sjednu i dogovore se, ja ti garantujem da bi FIFA i UEFA ukinule suspenziju i ostavile iste te ljude. To je samo napuhavanje i mahalanje nasih medija. Savez postoji najnormalnije kao i prije mj dana, da nije tako, ne bi se igrao kup i ostalo. Samo, eto sad ne mozemo igrati evropska/svjetska takmicenja i to je jedina razlika.

A onog momenta kada se usvoji statut, samo ce se ukinuti suspenzija i to je to. Eh, ukoliko se stvari budu naravno dalje komplicirale, onda ce se traziti sigurno kanali da se smijeni ova garnitura ljudi i dovede nova, a to nece biti lako... Oni naravno nisu nimalo glupi, cim od njih niko nije podnio ostavku. Dakle, nista se jos ne desava. Ova komisija za normalizaciju ti dodje nesto ko mediator - ako znas sta to znaci. Oni ce ko fol da pomognu rjesavanju problema, a o tome da ce ta komisija "ukinuti" savez i uzeti sve u svoje ruke nema govora. Ne vidim nijedan pravni nacin da se to desi, a to je prvi preduslov.

No kazem ti, ja mislim da ce se foteljasi "prekontati" pa ipak sjesti i dogovoriti. A ako ne bude tako, onda ce se ova prica - po mojoj procjeni - ipak razvuci malo duze nego sto se mi nadamo...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

guber
Kontakt:

Post Postao/la guber » 08 apr 2011, 13:01

imam ja ideju da ovi iz premijer lige po jedan iz svakog kluba udju u savez usvoji statut do novih izbora i onda preuzmu vodstvo odnosno osnuju udrugu premijer ligasa i vode svoju ligu a savez kup i reprezentacije
pare nisu problem para NEMA

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 08 apr 2011, 13:36

UPS je napisao/la:Pa ako Kulina iz Slavije i onaj idiot iz Borca mogu biti u toj komisiji onda je jasno da od 'normalizacije' nema nista. Dakle, opet nacionalni kljuc i opet se uvrstavaju oni koji su do ovog stanja i doveli
Sta sad ne valja ni Darko Ljubijevic, pa bar je on bio vrhunski fudbaler. Sad ni to nevelja, pa nista neka samo Sarajevo organizuje i formira savez, onda bi vam bilo ok, jeli tako :D :D :D :D SMIJESNI STE.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 08 apr 2011, 13:57

Ma nek i Dodik bude predsjednik morati ce igrati po pravilima FIFE/UEFE ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

tatamata2
Kontakt:

Post Postao/la tatamata2 » 08 apr 2011, 14:00

UPS je napisao/la:Pa ako Kulina iz Slavije i onaj idiot iz Borca mogu biti u toj komisiji onda je jasno da od 'normalizacije' nema nista. Dakle, opet nacionalni kljuc i opet se uvrstavaju oni koji su do ovog stanja i doveli
cuj idiot iz borca,taj idiot kakvu karijeru je imao mozes mu se samo sagnuti.a da ne pricamo kakav je covjek.ma najbolje nek pusina bude predsjednik,ja sam za to

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 apr 2011, 14:56

Mudonja je napisao/la:
jaro gdje si ti iso u skolu? Zipa gramatike, to neka nova pravila..... :D :D :D :D
Cuj @Mudonjice Zipp-ovca i price o skoli.
Recenica mu krece sa ''velikim''slovom :lol:
Ovakvi su vecinom,sacinjavali IO.Nije ni cudo sto smo dogurali ''do'vde''. :mrgreen:
Milion primjedbi,pametovanja,ali glava kockasta ostaje vazda ista.
Ili mu je Suljo komsija.Mila-Nemila :D
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 08 apr 2011, 15:13

_dreamer_ je napisao/la:
Ma kakvi ba, nisu 100%. Da sjednu i dogovore se, ja ti garantujem da bi FIFA i UEFA ukinule suspenziju i ostavile iste te ljude. To je samo napuhavanje i mahalanje nasih medija. Savez postoji najnormalnije kao i prije mj dana, da nije tako, ne bi se igrao kup i ostalo. Samo, eto sad ne mozemo igrati evropska/svjetska takmicenja i to je jedina razlika.

A onog momenta kada se usvoji statut, samo ce se ukinuti suspenzija i to je to. Eh, ukoliko se stvari budu naravno dalje komplicirale, onda ce se traziti sigurno kanali da se smijeni ova garnitura ljudi i dovede nova, a to nece biti lako... Oni naravno nisu nimalo glupi, cim od njih niko nije podnio ostavku. Dakle, nista se jos ne desava. Ova komisija za normalizaciju ti dodje nesto ko mediator - ako znas sta to znaci. Oni ce ko fol da pomognu rjesavanju problema, a o tome da ce ta komisija "ukinuti" savez i uzeti sve u svoje ruke nema govora. Ne vidim nijedan pravni nacin da se to desi, a to je prvi preduslov.

No kazem ti, ja mislim da ce se foteljasi "prekontati" pa ipak sjesti i dogovoriti. A ako ne bude tako, onda ce se ova prica - po mojoj procjeni - ipak razvuci malo duze nego sto se mi nadamo...
Pa nije logicno da salju 9 ljudi da ubijede nasu 3cu da prihvate statut..Meni je van pameti da Fifa pusta da se ovi poigravaju sa njima.Te sad cemo prihvatiti te sad necemo.Mislim ipak da ce vecina njih otkaze dobiti..

Jedino je fazon sto ce srbi razgodit to biranje novog saveza na par mjeseci tako da cemo izgubiti ove kvalifikacije.Sve zavisi koliko ostro pristupi Fifa ovom problemu..Meni samo slika one Eve kako se smjeska sa Cekom i odmah me oblije pesimizam ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 apr 2011, 15:24

@Delija.
Eva ti dodje ko' Miteran onomad kad je prihajao u Sarajevo.Svi ocekuju pomoc,a ovi jos vise gurnu u go-vna.
Kod Grcke se za par dana rijesio problem.
Dok kod nas samo 20 dana treba da se Zavrl opet pojavi na ''mjestu zlocina''
Ovo je sve smisljeno uradjeno,i ako ne naprave presedan u vezi repke.I ne puste je ove kvalifikacije da nastave.
Ima da se otegne u nedogled.Za to vrijeme ce nam fudbal otici totalno i definitno u kuVac.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 apr 2011, 18:13

harishp je napisao/la:@Delija.
Eva ti dodje ko' Miteran onomad kad je prihajao u Sarajevo.Svi ocekuju pomoc,a ovi jos vise gurnu u go-vna.
Kod Grcke se za par dana rijesio problem.
Dok kod nas samo 20 dana treba da se Zavrl opet pojavi na ''mjestu zlocina''
Ovo je sve smisljeno uradjeno,i ako ne naprave presedan u vezi repke.I ne puste je ove kvalifikacije da nastave.
Ima da se otegne u nedogled.Za to vrijeme ce nam fudbal otici totalno i definitno u kuVac.
Grci su sami rjesili problem ako se ne varam. Cim su ih suspendovali shvatili su da je vrag odnio salu pa su ekspresno iz istih stopa uradili ono sto je Uefa od njih trazila.
Sto se tice nas, ja mislim da ce nam skinuti suspenziju cim pocne raditi taj komitet za normalizaciju...
Ako je istina da ce biti taj komitet, nadam se da sve u vezi toga nije novinarska patka.
I cisto sumnjam da ce Ivica Osim biti u tome iako ga uvijek pominju.
70 godina i bolestan i sad bi on trebao da nas vadi iz govana? Ne znam, tesko...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 31 gost.