Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

lumani
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la lumani » 25 nov 2024, 15:04

L-Train je napisao/la:
25 nov 2024, 14:50
lumani je napisao/la:
25 nov 2024, 14:32
Neki od jutra ne znaju kako bi se ponasali :kafa:
Sta ces ,ali evo opet pokusavaju na drugi nacin :D neka ih drug,trebaju nam i takvi.

EnesSS
Kontakt:

Post Postao/la EnesSS » 25 nov 2024, 15:06

Pozdrav, da li može neko staviti prvu i drugu četvrtinu po mogućnosti na Rumble? Iskreno zahvaljujem.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 nov 2024, 15:08

EnesSS je napisao/la:
25 nov 2024, 15:06
Pozdrav, da li može neko staviti prvu i drugu četvrtinu po mogućnosti na Rumble? Iskreno zahvaljujem.
Sta ce ti, tekma pocela u trecoj cetvrtini :mrgreen:

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 25 nov 2024, 15:16

Malo sam bacio oko na dvorane u BiH, iako znam da od promjene domaćinstva nema ništa, jer je ovo odlična šansa KSBiH da zaradi neke pare, pa se isplate samo Sarajevo, Tuzla ili Zenica :D

Dvorana u Bihaću je renovirana, izgleda sasvim ok, ali maksimalno mogu naštimati kapacitet 2.000 za košarku.
Dvorana u Cazinu je također uslovna, može u nju za košarku stati skoro 3.000 ljudi, samo meni nikako nije za košarke.
Dvorana u Bugojnu je veća, preko 4.000 može primiti, ali sam je ja zapamtio ko neuslovnu.

U budućnosti bih gledao da dam slabije utakmice ovim ili sličnim gradovima. Valjda bude nekad i Mostar, ali ne bih bježao ni od Žepča i sličnih varijanti, za baš tanke utakmice. Recimo, u posljednjih 10-ak godina Kipar, Armenija, Slovačka, Rumunija, sve je to moglo u manje :D

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 25 nov 2024, 15:24

Gdje se igra protiv Kipra? :bih:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 nov 2024, 15:25

zaostrog je napisao/la:
25 nov 2024, 15:16
Malo sam bacio oko na dvorane u BiH, iako znam da od promjene domaćinstva nema ništa, jer je ovo odlična šansa KSBiH da zaradi neke pare, pa se isplate samo Sarajevo, Tuzla ili Zenica :D

Dvorana u Bihaću je renovirana, izgleda sasvim ok, ali maksimalno mogu naštimati kapacitet 2.000 za košarku.
Dvorana u Cazinu je također uslovna, može u nju za košarku stati skoro 3.000 ljudi, samo meni nikako nije za košarke.
Dvorana u Bugojnu je veća, preko 4.000 može primiti, ali sam je ja zapamtio ko neuslovnu.

U budućnosti bih gledao da dam slabije utakmice ovim ili sličnim gradovima. Valjda bude nekad i Mostar, ali ne bih bježao ni od Žepča i sličnih varijanti, za baš tanke utakmice. Recimo, u posljednjih 10-ak godina Kipar, Armenija, Slovačka, Rumunija, sve je to moglo u manje :D
Dvorana u Bihacu je vrh ,pokrili strucnjaci jedan dio tribine u Dvorani :mrgreen: :mrgreen: 1.Sarajevo 2.Zenica3.Tuzla

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 nov 2024, 15:37

DamirT je napisao/la:
25 nov 2024, 14:50
Nirton je napisao/la:
25 nov 2024, 14:23
DamirT je napisao/la:
25 nov 2024, 13:55

Da su normalni ljudi u savezu, bi sigurno mogao. Kod FIBE su najbitnije pare. Plati i sredit ce ti sve zivo. Primjer reprezentacija Bahama npr, pa i Karlo Matkovic.

Ali kad pogledamo ko sve sjedi u savezu, nema od toga nista.
Alibegovicu su skinuli nakon par godina, mozda ima nade da mogu i za Garzu. :)
Tacno, samo kad poslusas sinocnju press konferenciju sa Adisom i onaj dio tesko da ce nam iko iz saveza cestitati, odmah znas da su glavne osobe u savezu koje bi svim srcem htjele da smo sinoc popusili. Tako da nemam stvarno neku nadu sa ovim ljudima da ce se nesto promijeniti.
Alibegovic su oba roditelja rodjeni u BiH dok Garzi je samo stara. Prije je bilo da je dovoljno jedan roditelj za sportsko drzavljanstvo, sad ne znam.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 25 nov 2024, 16:04

Od ponora ka nebeskim visinama i očekivanjima.

Postoji nešto što se zove splet okolnosti koji omogučava da se stvari dese na način na koji se dese.

Splet okolnosti je da su nam hrvati ubacili 18 trojki i od toga jedan dio u zadnjoj sekundi. To je bio splet okolnosti koji se desio u Zagrebu i koji se vjerovatno nikada više neće ponovoti ni protiv nijednog protivnika.

U tom zagrebačkom spletu okolnosti su igrali gotovo isti igrači, sa istim željama i ambicijama i sa jedne i sa druge strane, ali je splet okolnosti na koji se ne utiče doprinjeo da su oni dali 18 trojki.

Sarajevski splet okolnosti je doveo do toga da naši pregaze Hrvatsku u trečoj četvrtini napravivši razliku od 20 poena koja se ne ostvaruje tako lako ko god da igra i protiv koga, posebice ako je takav rezuktat imperativ. Znači ne može 10 poena, ali 15 da. Doduše, malo su prebacili :D

Dakle, iste ekipe iz prvog poluvremena koje su igrale 50:50, isti igrači, ali drastično drugačije drugo poluvrijeme. Splet okolnosti je doveo da mi pobjedimo sa 20 razlike. Mogućnost da mi nekome damo 20 koševa više za jednu trećinu su isto tako vjerovatno neponovljive, pa i sa Kiprom ili čak i lošijim selekcijama ako postoje takve. Taj scenario ulazi i anale i istoriju.

Dakle, pored Skenderije, volje i želje igrača, borbenost, čak ću ubaciti i run/gun verziju pobjede, motivacije, Muse, kašika od Munire, osnova je da su se nama poklopile stvari, da se desio splet okolnosti koji je išao nama na ruku i mlin, Jer mi ne možemo ponavljati ovakve utakmice, jer da možemo ponavljali bi ih, ali se to ne dešava, tako da je to splet okolnosti, sreća, nafaka, Božija volja šta se kome već sviđa.

Sutra da igramo protiv Hrvata bio bi drugi rezultat, možda bi pobjedili ponovo, a možda i izgubili, ali ovakav splet se više ne može ponoviti, tako da samo možemo zahvaliti Bogu što se desio takav splet okolnosti.

Oni koji misle da je sve do njih, taktike, petog ili desetog, pa neka to ponove ako mogu. A ne mogu.

Ne možeš proizvesti da svi budu nabrijani, u elementu, da su kao cjeline, da nitko ne iskače, i da se postižu poeni.

Mi se možemo okliznuti protiv Kipra, jer se Skenderija ne može ponovoti niti ta energija, emocija koja se pojavljuje i javlja samo protiv susjeda. Da smo igrali protiv Mađara, ne vjerujem da bi bilo ovako.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 25 nov 2024, 16:12

Da li je istina da ce za Kipar igrati Sasa Vezenkov u zadnjem prozoru?

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 25 nov 2024, 16:16

Ovaj novi Amer ce nam donijeti drugu dimenziju u napadu, bice vise otvorenih trojki, Atic nece morati cariniti loptu.
Mislim da smo pogodili s Castenedom i on ima sigurne poene u rukama. Steta sto ce Garza izvisiti, ali nam je play potrebniji.
Zao mi je zbog prevelikom ega prije svih Halilovica i Sulejmanovica koji ocito ne prihvataju ulogu rezerviste, ali bi nam bili od koristi, Penava takodjer. Ne mozemo uvijek igrati sa 8 igraca u rotaciji i ne moze nam Loncar biti zamjenski centar.
Casteneda-Gegic
Atic-Vrabac
Musa-Lazic
Sulejmanovic-Alibegovic
Kamenjas-Halilovic
Koliko znaci zajednistvo i uigranost. To je najveca prednost ove reprezentacije sto godinama igraju skupa. Mislim da je vrijeme da ova ekipa prodje grupu na EP, a onda je sve moguce uz onakvu energiju kao jucer niko ne bi volio igrati protiv nas. Vidjeli smo ima tu i suta kad se akcija izradi pa se igraci namjeste, osim Kamenjasa i Vrabca svi mogu pogoditi za 3.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 25 nov 2024, 16:24

lumani je napisao/la:
25 nov 2024, 14:01
Fudbalmozak2 je napisao/la:
25 nov 2024, 13:52
Moze li Garza biti domaci igrac? Posto dolazi Xavier
Ako Garbajosa ustane na pravu nogu>sve je moguce.
Mozda je Teletovic mogao nesto napraviti da je bilo volje, jer on sigurno ima veliki utjecaj u Spaniji u kosarkaskim krugovima. Ili Nurkic i Musa preko Miska da probaju. Steta bi bilo da ostane naturalizovani Bosanac.
Kondica bih prihvatio ako bi se on odazvao, sto da ne. Ima neki kvalitet, a sigurno da bi pokazao nesto, ako je vec tu. Igraca je uvijek lako izbaciti iz rotacije. Ali on se sigurno nada jednog dana da ce zaigrati za Srbiju.

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 25 nov 2024, 16:26

zaostrog je napisao/la:
25 nov 2024, 15:16

Mislim da bi bilo prvo u interesu svima da naprave pristojnu dvoranu, a lako ćemo gdje će se igrati...
Skenderija je kao da se vratiš u 80 godine.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 25 nov 2024, 16:27

CAZIN je napisao/la:
25 nov 2024, 16:12
Da li je istina da ce za Kipar igrati Sasa Vezenkov u zadnjem prozoru?
Neće igrati u zadnjem prozoru.

Vjerovatno će igrati za njih na EB, tek razmišlja o tome, međutim s obzirom da je rođen tamo i ima njihov pasoš i državljanstvo od rođenja, te ulazi u ono glupo pravilo u FIBA-i koje dozvoljava promjenu reprezentacije u slučaju da će dolazak u neku promovisati i razvijati košarku u toj zemlji, nema prepreka.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 25 nov 2024, 16:29

mercurial je napisao/la:
25 nov 2024, 16:24
Mozda je Teletovic mogao nesto napraviti da je bilo volje, jer on sigurno ima veliki utjecaj u Spaniji u kosarkaskim krugovima. Ili Nurkic i Musa preko Miska da probaju. Steta bi bilo da ostane naturalizovani Bosanac.
Nema Jusuf veze sa Miškom, niti je kad imao.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 25 nov 2024, 16:52

@Dzemil, hvala na upload :salut:
naprijed rejal

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 25 nov 2024, 16:54

Garza je trenutno nas najbolji kosarkas (da, bolji je od Nurkica i Muse) i mora dobiti poziv ispred bilo koga. Nebitno sto nam je potrebnija pozicija pleja. I cime li se debilna fiba vodi kad je momku mama nasa i nema pravo nastupa. :urnebes:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 nov 2024, 17:05

Mogli je napisao/la:
25 nov 2024, 16:54
Garza je trenutno nas najbolji kosarkas (da, bolji je od Nurkica i Muse) i mora dobiti poziv ispred bilo koga. Nebitno sto nam je potrebnija pozicija pleja. I cime li se debilna fiba vodi kad je momku mama nasa i nema pravo nastupa. :urnebes:
:facepalm:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 nov 2024, 17:09

mercurial je napisao/la:
25 nov 2024, 16:16
Ovaj novi Amer ce nam donijeti drugu dimenziju u napadu, bice vise otvorenih trojki, Atic nece morati cariniti loptu.
Mislim da smo pogodili s Castenedom i on ima sigurne poene u rukama. Steta sto ce Garza izvisiti, ali nam je play potrebniji.
Zao mi je zbog prevelikom ega prije svih Halilovica i Sulejmanovica koji ocito ne prihvataju ulogu rezerviste, ali bi nam bili od koristi, Penava takodjer. Ne mozemo uvijek igrati sa 8 igraca u rotaciji i ne moze nam Loncar biti zamjenski centar.
Casteneda-Gegic
Atic-Vrabac
Musa-Lazic
Sulejmanovic-Alibegovic
Kamenjas-Halilovic
Koliko znaci zajednistvo i uigranost. To je najveca prednost ove reprezentacije sto godinama igraju skupa. Mislim da je vrijeme da ova ekipa prodje grupu na EP, a onda je sve moguce uz onakvu energiju kao jucer niko ne bi volio igrati protiv nas. Vidjeli smo ima tu i suta kad se akcija izradi pa se igraci namjeste, osim Kamenjasa i Vrabca svi mogu pogoditi za 3.

Suljo ispred Amara :mrgreen: Vrabac 2 :o

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 nov 2024, 17:25

Btw ,za ove koji traze tekmu>sve tekme imate na Courtside1891 .Ne znam koliko kosta sada ,ja sam platio mislim oko 20€ prosle godine.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 25 nov 2024, 17:28

lumani je napisao/la:
25 nov 2024, 17:09
mercurial je napisao/la:
25 nov 2024, 16:16
Casteneda-Gegic
Atic-Vrabac
Musa-Lazic
Sulejmanovic-Alibegovic
Kamenjas-Halilovic

Suljo ispred Amara :mrgreen: Vrabac 2 :o
Neka nama Sulje

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.