Uistinu cudna politika kluba, sa produzavanjem ugovora ove trojice. Mi to naravno navijacki gledamo, gdje se podrazumijeva da bi svaki trebao produziti, em sto su legende kluba, em sto definitivno ima u njima kvalitete da nose ovaj tim sljedecih 2-3 godine, Trent naravno svakako jos i duze.
S druge strane, mislim da je realnost da rukovodstvo naravno na sve to gleda kao cisti biznis, proracun na kraju godine, bilans - kako god. Da li se njima isplati sve trojici produziti ugovor, dati im opet velike pare, iako dvojica imaju vec preko 30 i svaka iduca sezona nosi 50+ utakmica po sezoni. Potrosna roba, nema tu strasti.
Mi srcem, oni digitronom.
Ali sve to na stranu, za sve trojicu smatram da su apsolutni profesionalci, te da imaju taj pobjednicki mentalitet, koji ovom timu treba u smislu vodja u svlacionici, na terenu i bivanja uzora mladjoj generaciji igraca.
Salaha sto se tice posvecenosti, determinacije, fokusa definitivno stavljam u sami vrh, usudio bih se reci sa Messijem i Ronaldom. Igrac za kojeg vjerujem da na ovom nivou komotno moze igrati jos minimalno 2 godine, bez posustajanja u formi. Mislim da je jedan od onih igraca koje lozi ta dugovjecnost, da mu na jedan zdrav, sportski nacin hrani ego i da je veoma success driven.
Imati takve igrace u svlacionici je privilegija, kad ti kolege vide koji standard postavljas, ili ce se postidjeti, te suociti se sa cinjenicom da sami nisu napravljeni od takvog vlakna ili ce biti jos vise determinirani da se i sami izdignu na nivo vise ulozenom kolicinom rada.
Kenjam previse, ali u sustini, stvarno se potajno nadam, da ce u nadolazecoj bozicnoj kampanji klub izbaciti video u kojem su prikazana njih trojica kao najbolji moguci poklon za sve navijace
Naivno naravno, ali hej, nadati se i imati snove je jos uvijek besplatno