Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

bordobijeli
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la bordobijeli » 25 nov 2024, 17:31

dzemil je napisao/la:
25 nov 2024, 17:28
lumani je napisao/la:
25 nov 2024, 17:09
mercurial je napisao/la:
25 nov 2024, 16:16
Ovaj novi Amer ce nam donijeti drugu dimenziju u napadu, bice vise otvorenih trojki, Atic nece morati cariniti loptu.
Mislim da smo pogodili s Castenedom i on ima sigurne poene u rukama. Steta sto ce Garza izvisiti, ali nam je play potrebniji.
Zao mi je zbog prevelikom ega prije svih Halilovica i Sulejmanovica koji ocito ne prihvataju ulogu rezerviste, ali bi nam bili od koristi, Penava takodjer. Ne mozemo uvijek igrati sa 8 igraca u rotaciji i ne moze nam Loncar biti zamjenski centar.
Casteneda-Gegic
Atic-Vrabac
Musa-Lazic
Sulejmanovic-Alibegovic
Kamenjas-Halilovic
Koliko znaci zajednistvo i uigranost. To je najveca prednost ove reprezentacije sto godinama igraju skupa. Mislim da je vrijeme da ova ekipa prodje grupu na EP, a onda je sve moguce uz onakvu energiju kao jucer niko ne bi volio igrati protiv nas. Vidjeli smo ima tu i suta kad se akcija izradi pa se igraci namjeste, osim Kamenjasa i Vrabca svi mogu pogoditi za 3.

Suljo ispred Amara :mrgreen: Vrabac 2 :o
Ti si netko ko je blizu ili si dio Saveza ili samog stafa od reprezentacija, pa su čudim samo kako nipodoštavaš igrače - ovim nisi Sulejmanovića ponizio, nego Vrabca, a vidim da dijeliš ideje od Bekira, na stranu što si jedan od rijetkih ovdje ko ga brani.

A da je Sulejmanović Vrabac 2, pa vjerovatno bi igrao u našoj ligi a ne u Španiji. Ti uzimaš jednu utakmicu, onu od sinoć i drži te adrenalin kao mjerilo svega, kao da ničega nije bilo prije.

Sada nitko na račun ove pobjede ovih igrača ne spominje više Savez niti Bekiru sve po spisku, ali to nikada neće moći proči bez obzira koliko se trudio da zamaskiraš stvari trenutnom euforijom na koju se rja lako hvata pošto je mrtvilo što se tiče sporta a i svega drugog oko nas, pa se ljudi hvataju i za ono malo što ih učini sretnim na trenutak.

A ti ko neki miš, izašao sada pa se malo duriš i kitiš tuđim perjem i dersiš ljudima.
Vjerovatno misli da Vrabac nije 2 nego pozicija 3 .

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 25 nov 2024, 17:32

bordobijeli je napisao/la:
25 nov 2024, 17:31
dzemil je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Ti si netko ko je blizu ili si dio Saveza ili samog stafa od reprezentacija, pa su čudim samo kako nipodoštavaš igrače - ovim nisi Sulejmanovića ponizio, nego Vrabca, a vidim da dijeliš ideje od Bekira, na stranu što si jedan od rijetkih ovdje ko ga brani.

A da je Sulejmanović Vrabac 2, pa vjerovatno bi igrao u našoj ligi a ne u Španiji. Ti uzimaš jednu utakmicu, onu od sinoć i drži te adrenalin kao mjerilo svega, kao da ničega nije bilo prije.

Sada nitko na račun ove pobjede ovih igrača ne spominje više Savez niti Bekiru sve po spisku, ali to nikada neće moći proči bez obzira koliko se trudio da zamaskiraš stvari trenutnom euforijom na koju se rja lako hvata pošto je mrtvilo što se tiče sporta a i svega drugog oko nas, pa se ljudi hvataju i za ono malo što ih učini sretnim na trenutak.

A ti ko neki miš, izašao sada pa se malo duriš i kitiš tuđim perjem i dersiš ljudima.
do mene je, izvinjavam se.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 25 nov 2024, 17:40

lumani je napisao/la:
mercurial je napisao/la:
Ovaj novi Amer ce nam donijeti drugu dimenziju u napadu, bice vise otvorenih trojki, Atic nece morati cariniti loptu.
Mislim da smo pogodili s Castenedom i on ima sigurne poene u rukama. Steta sto ce Garza izvisiti, ali nam je play potrebniji.
Zao mi je zbog prevelikom ega prije svih Halilovica i Sulejmanovica koji ocito ne prihvataju ulogu rezerviste, ali bi nam bili od koristi, Penava takodjer. Ne mozemo uvijek igrati sa 8 igraca u rotaciji i ne moze nam Loncar biti zamjenski centar.
Casteneda-Gegic
Atic-Vrabac
Musa-Lazic
Sulejmanovic-Alibegovic
Kamenjas-Halilovic
Koliko znaci zajednistvo i uigranost. To je najveca prednost ove reprezentacije sto godinama igraju skupa. Mislim da je vrijeme da ova ekipa prodje grupu na EP, a onda je sve moguce uz onakvu energiju kao jucer niko ne bi volio igrati protiv nas. Vidjeli smo ima tu i suta kad se akcija izradi pa se igraci namjeste, osim Kamenjasa i Vrabca svi mogu pogoditi za 3.

Ma nebitno je pozicija, bitna je poetna. Nece ni Kamenjas biti starter kad je Nurk tu. Mada Sulejmanovic je igrac sa boljim CVem od Amara realno. Mada Sulejmanovic ne zeli igrati dok je Aziz tu, a steta se odricati igraca zbog trenera. Igraci donose pobjede ne treneri, bar ne Aziz.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 nov 2024, 17:42

Mogli je napisao/la:
25 nov 2024, 16:54
Garza je trenutno nas najbolji kosarkas (da, bolji je od Nurkica i Muse) i mora dobiti poziv ispred bilo koga. Nebitno sto nam je potrebnija pozicija pleja. I cime li se debilna fiba vodi kad je momku mama nasa i nema pravo nastupa. :urnebes:
Kako ce biti bolji od Nurkica, Nurkic starter cijelu karijeru skoro. Ovaj 5 minuta igra.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 25 nov 2024, 17:52

KarlMarx je napisao/la:
25 nov 2024, 16:26
zaostrog je napisao/la:
25 nov 2024, 15:16
Malo sam bacio oko na dvorane u BiH, iako znam da od promjene domaćinstva nema ništa, jer je ovo odlična šansa KSBiH da zaradi neke pare, pa se isplate samo Sarajevo, Tuzla ili Zenica :D

Dvorana u Bihaću je renovirana, izgleda sasvim ok, ali maksimalno mogu naštimati kapacitet 2.000 za košarku.
Dvorana u Cazinu je također uslovna, može u nju za košarku stati skoro 3.000 ljudi, samo meni nikako nije za košarke.
Dvorana u Bugojnu je veća, preko 4.000 može primiti, ali sam je ja zapamtio ko neuslovnu.

U budućnosti bih gledao da dam slabije utakmice ovim ili sličnim gradovima. Valjda bude nekad i Mostar, ali ne bih bježao ni od Žepča i sličnih varijanti, za baš tanke utakmice. Recimo, u posljednjih 10-ak godina Kipar, Armenija, Slovačka, Rumunija, sve je to moglo u manje :D
Mislim da bi bilo prvo u interesu svima da naprave pristojnu dvoranu, a lako ćemo gdje će se igrati...
Skenderija je kao da se vratiš u 80 godine.
Pa imas pristojnu, jednu od bolji na ovim prostorima, sta imas praviti novu…
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 nov 2024, 17:52

mercurial je napisao/la:
25 nov 2024, 17:40
lumani je napisao/la:
mercurial je napisao/la:
Casteneda-Gegic
Atic-Vrabac
Musa-Lazic
Sulejmanovic-Alibegovic
Kamenjas-Halilovic

Ma nebitno je pozicija, bitna je poetna. Nece ni Kamenjas biti starter kad je Nurk tu. Mada Sulejmanovic je igrac sa boljim CVem od Amara realno. Mada Sulejmanovic ne zeli igrati dok je Aziz tu, a steta se odricati igraca zbog trenera. Igraci donose pobjede ne treneri, bar ne Aziz.
Bilo je nešto drugo napisano , nije vezano uopsta za ovo .

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 25 nov 2024, 18:03

mostar35 je napisao/la:
22 nov 2024, 14:19
dzekooooTz je napisao/la:
22 nov 2024, 13:59
Zasto mislite da ne moze hrv dobit vise od 13 razlike nije mi jasno padaju lagano !!!
Ajde bošnjo, ne glumi silu. Nije ti ovo sjedeća odbojka
Jesi ziv?
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 25 nov 2024, 18:04

cak smo i gol dali za 60:50
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 nov 2024, 18:07

Mora se igrat u Sarajevu
Ulaznica je 50 maraka
Kako mislite da voljena reprezentacija ode u Francusku
Treba avion platit i smještaj
I imat siguran jedan bod

Ili nek skupe ove ostali kantoni novac što su dobili od KS ponder 2 i nek igra reprezentacija izvan Sarajeva a ulaznica nek bude 10 maraka

I problem riješen
Samo treba malo razmišljat

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 25 nov 2024, 18:11

Ovim putem se izvinjavam kolegama forumašima koji čekaju upload. U namjeri da video bude dostupan što ranije sam napravio grešku u koracima...
Naime, napravio sam jedan značajan previd, a to je da nisam provjerio max veličinu snimka koju je moguće uploadovati na različitim platformama. Na YT je ovo ograničenje znatno više od veličine mog videa, tako da tu nema problema. Međutim, jedina alternativna platforma koja dolazi u obzir je Rumble, tako da sam de facto (iz)gubio vrijeme uploadom na Dailymotion.
Nadam se da će da će za nekoliko sati biti gotov upload na YT i Rumble.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 25 nov 2024, 18:15

svrakino1921 je napisao/la:
25 nov 2024, 18:07
Mora se igrat u Sarajevu
Ulaznica je 50 maraka
I imat siguran jedan bod

Ili nek skupe ove ostali kantoni novac što su dobili od KS ponder 2 i nek igra reprezentacija izvan Sarajeva a ulaznica nek bude 10 maraka

I problem riješen
Mater ti u usta sizofrenicnu

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 25 nov 2024, 18:16

Dzaba se pominje Kondic, momak nece da igra za nas i to je potvrdio u ranijem periodu.Kada je bio 3 play igokee odbajao ke pozive, a da sad ne odbije kad odlično igra u Megi.Neki dan je bila informacija da Srbija traži izlazno pismo od KSBiH sa ciljem promjene košarkaškog državljanstva.Kondic je gotova priča.Tako je to sa većinom Sr-Hr igrača, odrastaju u takvom ambijentu da se identificiraju sa Srbijom i Hrvatskom i čak i kad nemaju potreban kvalitet da igraju za njih ne žele da igraju za nas iako bi im to donijelo napredak u karijeri i ino transfer.Npr Talica su zvali i Bosnic i Bekir, lik izmišljao povrede ali nije htio da se odazove iako bi u ovoj konstelaciji snaga imao sigurne minute, bio naš prvi ili rezervni play dok je igrao Roberson, igrao 2 EP, kvalifikacije za OI, on se predjelio da ne želi igrati za BiH i sad igra u Borcu, prop’o ko žeton.Ne treba se uzdati u te igrače, pogotovo iz Igokee i Širokog, ako kroz mlađe selekcije neko ispadne tipa Lazića i Ilića dobro i jest, al teško će se to dešavat jer za BiH igraju oni koji nisu dovoljno dobri za Sr i Hr reprezentaciju.Mi moramo podici kvalitet rada u “bošnjačkim” klubovima, Bosna se podigla i počela ispravno raditi, nažalost Sparsi koji su većinom stvorili ovu reprezentaciju su prilično pali i ne znam skupljaju li i dalje djecu iz cijele BiH, Tuzla i Zenica godinama ništa ne rade, nisu napravili igrača od Mikija Halilovića i Ivana Opačka…mora se unaprijediti rad sa djecom ako ne želimo da totalno propadnemo kao u fudbalu i rukometu, jer za par godina ovi momci koji sad igraju ce završiti karijeru i ako ne budemo stvarali nove igrače neće nas biti nigdje.
Zadnja izmjena: ovisnik, dana/u 25 nov 2024, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 nov 2024, 18:18

marlostanf1eld je napisao/la:
25 nov 2024, 18:15
Mora se igrat u Sarajevu
Ulaznica je 50 maraka
I imat siguran jedan bod

I problem riješen
To ne praštam
Mati mi je na umoru

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 nov 2024, 18:26

dzemil je napisao/la:
25 nov 2024, 17:32
bordobijeli je napisao/la:
25 nov 2024, 17:31
dzemil je napisao/la:

do mene je, izvinjavam se.
Oprosteno ti je .

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 25 nov 2024, 18:33

25 nov 2024, 18:18
marlostanf1eld je napisao/la:
25 nov 2024, 18:15
Mora se igrat u Sarajevu
Ulaznica je 50 maraka
I imat siguran jedan bod

I problem riješen
To ne praštam
Mati mi je na umoru
Izvinjavam se, ruzno od mene.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 25 nov 2024, 19:06

Mora se igrat u Sarajevu
Ulaznica je 50 maraka
I imat siguran jedan bod

I problem riješen
Kad ti ne bi razmišljao, mi ne bi ni imali problema.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 nov 2024, 19:07

zaostrog je napisao/la:
25 nov 2024, 15:16
Malo sam bacio oko na dvorane u BiH, iako znam da od promjene domaćinstva nema ništa, jer je ovo odlična šansa KSBiH da zaradi neke pare, pa se isplate samo Sarajevo, Tuzla ili Zenica :D

Dvorana u Bihaću je renovirana, izgleda sasvim ok, ali maksimalno mogu naštimati kapacitet 2.000 za košarku.
Dvorana u Cazinu je također uslovna, može u nju za košarku stati skoro 3.000 ljudi, samo meni nikako nije za košarke.
Dvorana u Bugojnu je veća, preko 4.000 može primiti, ali sam je ja zapamtio ko neuslovnu.

U budućnosti bih gledao da dam slabije utakmice ovim ili sličnim gradovima. Valjda bude nekad i Mostar, ali ne bih bježao ni od Žepča i sličnih varijanti, za baš tanke utakmice. Recimo, u posljednjih 10-ak godina Kipar, Armenija, Slovačka, Rumunija, sve je to moglo u manje :D
Domacini smo na par utakmica godisnje, sasvim dovoljno da se Skenderija i Mejdan ne zasite kosarke. Iskreno ne bih micao kosarku iz ova 2 grada za sad, ovo su kosarkaske dvorane i publika, uz postovanje ostalima.
Tako da nema potrebe manje utakmice igdje seliti, svih 11 je u Mejdanu bilo krcato i rasprodano a bilo je i mikimaus ekipa protiv nas.
Inace od 5 poraza u Mejdanu tu su Francuska x2, Rusi, Litvanija, Grcka. Jbg uvalite nam teske pa kvare skor :D

Lumani jel se zna gdje je protiv Kipra :)
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 25 nov 2024, 19:38

Prije bih se odrekao Amerikanca, nego Garze. Ili neka savez uradi sve što je u njihovoj mogućnosti, neka povuku i veze ako treba, pa momku skinu stavku da je naturalizovan igrač. Odričemo se ogromnog potencijala.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 nov 2024, 19:43

emir79 je napisao/la:
25 nov 2024, 19:38
Prije bih se odrekao Amerikanca, nego Garze. Ili neka savez uradi sve što je u njihovoj mogućnosti, neka povuku i veze ako treba, pa momku skinu stavku da je naturalizovan igrač. Odričemo se ogromnog potencijala.
Ma nije ogroman potencijal vec mu je 25 godina, 4 godine je igrao college i bio medju zadnjim na draftu. U NBA je vec 3a sezona nije ni igrac rotacije. Jeste dobar za te uslove/nivo ono naravno. Hezonja je bio igrac zadatka 9 poena po tekmi koliko je vec imao u NBA, sinoc 25(?) sroci.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 25 nov 2024, 19:50

alemsa je napisao/la:
25 nov 2024, 17:42
Mogli je napisao/la:
25 nov 2024, 16:54
Garza je trenutno nas najbolji kosarkas (da, bolji je od Nurkica i Muse) i mora dobiti poziv ispred bilo koga. Nebitno sto nam je potrebnija pozicija pleja. I cime li se debilna fiba vodi kad je momku mama nasa i nema pravo nastupa. :urnebes:
Kako ce biti bolji od Nurkica, Nurkic starter cijelu karijeru skoro. Ovaj 5 minuta igra.
Znas i sam kako stvari u nba funkcionisu. Status i ugovor igraju veliku ulogu. Obojica su za backup centra trenutno i meni je Garza bolji. A bice sigurno svima bolji za 1-2 godine. Ne znam sto ne dodje u evropu kao sto je Musa.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga i 13 gostiju.