Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Velizar
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la Velizar » 22 nov 2024, 13:26

Ghuraba je napisao/la:
21 nov 2024, 23:01
To bi bilo to sto se tice kosarke u ovoj drzavi. Hvala Bekiru i Bosnjacima iz saveza na tome.

Momci su dali ono sto se u najboljem slucaju i ocekivalo od njih. Gegic, Alibegovic, Lazic i Atic ne mogu bolje od ovoga. Kamenjas moze nesto vise, ali ta povreda je ostavila malo traga i otud onolika nesigurnost u svoju low post igru u zadnjoj cetvrtini. Falio je Amerikanac da rastereti Atica i Gegica i da uzme suteve koje su oni uzeli jer su morali, te Halilovic da zamijeni Kamenjasa i/ili Alibegovica i doprinese poenterski (sto Loncar nije mogao). Neshvatljivo mi je da Sani nije dobio ni sekunde, kao ni Manjgafic ispred rekreativca Loncara. Ako Kapusta moze igrati ovakvu utakmicu, moze i Campara sigurno. Fahro igra ozbiljnu ligu i ima dobre brojke, a Markus je u amaterskoj ligi vec 2 godine. Vrabac je bio sasvim korektan i uvijek je dobro dosao s 10-15 minuta na ovom nivou. Mutic bi takodjer bio odlican za 10-15 minuta s klupe, ali Bekir ne zna ni da on postoji.

Ono sto su Bozic i Smith pogadjali s distance veceras, nije im se nikad u karijeri desilo. Kad na 20-ak pogodjenih trojki Hrvatske dodas nasih 10-ak profulanih bacanja, nema sanse da razlika bude jednocifrena. Ubijedjen sam da ih ovako nece ici u Skenderiji + sto bi i Hezonja mogao poremetiti Bozica, ali 13 razlike je naucna fantastika za nas. Atic i Gegic prvim korakom svaki put mogu probiti svog cuvara (nema sanse da ih jedan Kapusta moze pratiti) i na kraju u najgorem slucaju izvuci slobodna bacanja, ali dzaba kad ih ne znaju izvoditi. Steta sto se bar ne mozemo nadati da u drugoj utakmici postoji neka sansa... :(
I ja sam uvjeren da Beciragic ne zna da postoji Lazar Mutic...hvala ti Boša sto si nam preporucio najvecu ublehu u historiji kosarke...kao sto sam i priie govorio, pobjeda protiv slovenije nas je kostala najmanje pet godina reprezentativne kosarke ...i Musa se moze jest....nevjerovatno da smo mi toliki nesretnici da se Eura sada organizuju svako cetri godine, da nas u grupi zapadne Kipar , koji se automatski ivalifikuje, i da nam savez vode ljudi koji miniraju bilo kakav napredak , i to ne samo od ocekivanih dusmana nego i onih iz "probosanske" kvote

Crno crnje najcrnje...pa jadna Bosna

Ljudi koji kritikuje jednog Atica veze nemaju sa kosarkom...on uzima suteve zato sto nema ko drugi...osim ako mislite da su delalic i varabac bolje opcije (o Ilicu debil beciraga i ne razmislja)...uz takvo opterecenje na prevodjenju lopte, skok, organizaciju, logicno da ce njegov i onako los sut, biti jos gori

Hrvatska (pojacana amerikancem) je odigrala svoju najbolju sutersku partiju unazad 20 godina...i zato smo popusili 13 razlike....mi ni Kipar ne mozemo dobit 15ak razlike...tako da nema bas nikakve nade
Zadnja izmjena: Velizar, dana/u 22 nov 2024, 13:33, ukupno mijenjano 1 put.

hujdur007
Kontakt:

Post Postao/la hujdur007 » 22 nov 2024, 13:30

Ostaje gorak ukus, i zaista šteta da smo propustili ovakvu priliku.
Savez i selektora treba prozivati za neuspjeh prilikom dovođenja naturalizovanog igrača.
Kao što je neko spominjao da su i Đedovića doveli kao naturalizovanog, dao bi neki doprinos.
I ne znam kako nisu znali iskoristiti momentum da nam je protivnih hrvatska pa da (pri)dobiju nekog od igrača srpske nacionalnosti, jer valjda bi im dovoljan motiv mogao biti da izbace hrvate sa evropskog prvenstva, ako ništa Gordić koji je dao dosta za reprezentaciju bi možda odigrao ove dvije utakmice protiv hrvatske.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 nov 2024, 13:34

19vendetta87 je napisao/la:
22 nov 2024, 13:12
lumani je napisao/la:
22 nov 2024, 13:01
22 nov 2024, 11:54
Zasto niko ne pita ublehu Adisa o ostavci?
Protiv CG je upropastio plasman na SP, protiv Poljske zijanio kvalifikacije za OI, sad protiv Hrvata upropastio odlazak na EP...dokle vise?
Mislis sigurno na 2 poraza od B Litvanije :kafa:

slika
Ne znam zasto mislis da prizivam Bosnica ako prozivam ovu trenercinu ekipe sa Kosova?
Evo sta sam sinoc napisao o Vedranu:
Bi, ali u mom qrcu. Pricate o njemu ko da je Gregg Popovich...
Pa mi smo popusili od Litvanije 19 razlike, a jos u rosteru bili Musa, Sulejmanovic i Penava
Ali ovo je razlog zasto nismo otisli na S.P

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 22 nov 2024, 13:36

DamirT je napisao/la:
22 nov 2024, 10:53
Koliko je lik forsirao sut, mislio sam da su gore brojke. A opet je bio ocajan sinoc. Stetocina. Najgore sto ga Bekir ne mijenja, a vidi da nece nikad sut pogoditi. Pa oni sa klupe ne bi bili toliko losiji od njega.
Glup si ko qrac...

ali ne daj se smesti, valja ostavit pedeset psotova dnevno, i biti na forumu 24h

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 nov 2024, 13:37

dzemil je napisao/la:
22 nov 2024, 13:16
lumani je napisao/la:
Protiv CG je upropastio plasman na SP, protiv Poljske zijanio kvalifikacije za OI, sad protiv Hrvata upropastio odlazak na EP...dokle vise?

slika
Vjerovatno misliš na utakmice gdje je naš vrli MVP 'briljirao' i gdje se po ko zna koji put pogubio.
Znaci kad Vedran gubi kriv je Musa :rol: :rol: :rol:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 nov 2024, 13:41

Velizar je napisao/la:
22 nov 2024, 13:36
DamirT je napisao/la:
Koliko je lik forsirao sut, mislio sam da su gore brojke. A opet je bio ocajan sinoc. Stetocina. Najgore sto ga Bekir ne mijenja, a vidi da nece nikad sut pogoditi. Pa oni sa klupe ne bi bili toliko losiji od njega.
Glup si ko qrac...

ali ne daj se smesti, valja ostavit pedeset psotova dnevno, i biti na forumu 24h
Sta sam krivo rekao ne kontam? Sa onolikim brojem suteva, sramota je da ima samo 11 poena.

A te uvrede ostavi ocu za kuce, pic.ka ti materina seljacka.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 22 nov 2024, 13:46

DamirT je napisao/la:
22 nov 2024, 13:41
Velizar je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
Glup si ko qrac...

Sta sam krivo rekao ne kontam? Sa onolikim brojem suteva, sramota je da ima samo 11 poena.

Tako je debilcicu, potvrdi moju tezu da si 24 h na forumu

Nije uzeo nijedan los sut...ali sta ti znas sta je los sut, ti si samo robot kojem je bitno da nakuca 50-100 postova dnevno

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 22 nov 2024, 13:53

Cijena karte od 50 KM je još jedna od opstrukcija. Ne smije se ponoviti Skenderija 1997.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 22 nov 2024, 13:58

Drape je napisao/la:
22 nov 2024, 13:53
Cijena karte od 50 KM je još jedna od opstrukcija. Ne smije se ponoviti Skenderija 1997.
50KM
:o :o
Pa ne igraju u Dubaiu 😁
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 nov 2024, 13:58

Velizar je napisao/la:
22 nov 2024, 13:46
DamirT je napisao/la:
22 nov 2024, 13:41
Velizar je napisao/la:

Glup si ko qrac...

Tako je debilcicu, potvrdi moju tezu da si 24 h na forumu

Nije uzeo nijedan los sut...ali sta ti znas sta je los sut, ti si samo robot kojem je bitno da nakuca 50-100 postova dnevno
Cim krenes vrijedjati, znam da sam upravu :kafa:

Taman da nakucam jos 200 postova, sta se to tebe tice? Ne svidja ti se sta pisem, lijepo stavis na ignore i miran si.

Toliko od mene.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dzekooooTz
Kontakt:

Post Postao/la dzekooooTz » 22 nov 2024, 13:59

Zasto mislite da ne moze hrv dobit vise od 13 razlike nije mi jasno padaju lagano !!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 nov 2024, 14:09

dzemil je napisao/la:
22 nov 2024, 12:02
Ovo
Na svaku stranicu zalijepiti da glupanima dodje iz guzice u glavu. Upropastio generaciju cijelu radi svojih kompleksa. Glodar celavi.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 22 nov 2024, 14:19

dzekooooTz je napisao/la:
22 nov 2024, 13:59
Zasto mislite da ne moze hrv dobit vise od 13 razlike nije mi jasno padaju lagano !!!
Ajde bošnjo, ne glumi silu. Nije ti ovo sjedeća odbojka

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 22 nov 2024, 14:43

Velizar je napisao/la:
22 nov 2024, 13:26
I ja sam uvjeren da Beciragic ne zna da postoji Lazar Mutic...hvala ti Boša sto si nam preporucio najvecu ublehu u historiji kosarke...kao sto sam i priie govorio, pobjeda protiv slovenije nas je kostala najmanje pet godina reprezentativne kosarke ...i Musa se moze jest....nevjerovatno da smo mi toliki nesretnici da se Eura sada organizuju svako cetri godine, da nas u grupi zapadne Kipar , koji se automatski ivalifikuje, i da nam savez vode ljudi koji miniraju bilo kakav napredak , i to ne samo od ocekivanih dusmana nego i onih iz "probosanske" kvote

Ljudi koji kritikuje jednog Atica veze nemaju sa kosarkom...on uzima suteve zato sto nema ko drugi...osim ako mislite da su delalic i varabac bolje opcije (o Ilicu debil beciraga i ne razmislja)...uz takvo opterecenje na prevodjenju lopte, skok, organizaciju, logicno da ce njegov i onako los sut, biti jos gori

Hrvatska (pojacana amerikancem) je odigrala svoju najbolju sutersku partiju unazad 20 godina...i zato smo popusili 13 razlike....mi ni Kipar ne mozemo dobit 15ak razlike...tako da nema bas nikakve nade
I na sve to dodas dvije trojke u zadnjim sekundama prvog i drugog poluvremena, a bez njih bi razlika bila bukvalno upolovljena. Da samo to nisu pogodili, vjerovao bih u pobjedu od 8 razlike, ali ovako... Ne mogu da shvatim kako ih je onako sve islo i kako smo ovoliki pehovi. :D Jos kad na to dodas nemar i ocajnu organizaciju u svakom pogledu, dobro mi ikako imamo reprezentaciju. I na svjetsko nismo otisli jer su izgubili dobijenu utakmicu od Litve u Mejdanu, pa su amateri samovoljno raspustili igrace prije revansa u Litvi zbog rata u Rusiji (na kraju jedva nasli dovoljan broj igraca da ih posalju tamo), pa su s najjacim mogucim rosterom izgubili 20 razlike od Crne Gore itd. Ovdje se nakon Eurobasketa trebalo halaliti s Robersonom i odmah angazovati novog Amerikanca. Uz duzno postovanje Garzi, koji nam je svima postao drag, ali mi bismo i Poljake dobili da smo imali kvalitetnog pleja u ekipi, a vrlo moguce i Francuze u februaru. Ovo od sinoc nam je frisko i svi smo vidjeli koliko bi znacio stranac.

I meni su smijesne kritike Aticu, koji je dao maksimalno sto je mogao. I njemu je blagi sok da iz kluba gdje igra 15 mpg (i to kao klasicna trojka) dodje u reprezentaciju da odigra 35 minuta kao glavni organizator igre. Samo da je Camparu uveo po 5 minuta u oba poluvremena, Gegic i Atic bi bili neuporedivo svjeziji. Osim toga, Ilic je stilom igre bio ko narucen za ovakve Hrvate. Nema sanse da likovi poput Kapuste, Rogica, Kruslina i M. Dreznjaka mogu uhvatiti njegov prvi korak, kao sto nisu mogli uhvatiti ni Amara ni Edina kad god su krenuli u prodor. Jednostavno su atletski i fizicki neuporedivo inferiorniji od nasih bekova, a bilo koji rasplet takvih situacija za nas bi bio pozitivan (da li da idu do kraja na polaganja, da li da dobiju bacanja, da li daju pas Kamenjasu na zicer). Ko da su Hrvati toliko kvalitetni, pa ne smijes odmoriti ove standardne igrace. Meni bi ovaj Loncar bio zadnja opcija od svih 20+ igraca koje je stavio na siri spisak, a lik mu daje 10 minuta. Prvo jer je Hrvat, drugo jer je trenutno rekreativac i jer ni ranije nije igrao na nekom nivou i trece jer Hrvati nisu imali nijednog visokog igraca preko 208 cm. Radije daj Sejfica (koji je samo prije pad dana unosio u kos njihovog godinama standardnog centra Planinica) da koji put raznese Budnovica. Ne bi ovaj sigurno imao mekanu ruku u zadnjim minutama, ali otom potom...

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 22 nov 2024, 14:45

lumani je napisao/la:
22 nov 2024, 13:37
dzemil je napisao/la:
lumani je napisao/la:

slika
Vjerovatno misliš na utakmice gdje je naš vrli MVP 'briljirao' i gdje se po ko zna koji put pogubio.
Nije kad Vedran gubi, nego kad si već naveo te utakmice. I to protiv 'B tima' nije mogo meda. Čak šta više, pogubio se. Naletio na odrasle ljude :mrgreen:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 nov 2024, 15:08

dzemil je napisao/la:
22 nov 2024, 14:45
lumani je napisao/la:
22 nov 2024, 13:37
dzemil je napisao/la:

Nije kad Vedran gubi, nego kad si već naveo te utakmice. I to protiv 'B tima' nije mogo meda. Čak šta više, pogubio se. Naletio na odrasle ljude :mrgreen:
naveo sam, jer je Vedran bio Selektor !samo Nurkic nije igrao protiv B Litvanije :mrgreen: izdajica ne bi trebao ovdje biti tema.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 nov 2024, 15:20

Ghuraba je napisao/la:
22 nov 2024, 14:43
Velizar je napisao/la:

I na sve to dodas dvije trojke u zadnjim sekundama prvog i drugog poluvremena, a bez njih bi razlika bila bukvalno upolovljena. Da samo to nisu pogodili, vjerovao bih u pobjedu od 8 razlike, ali ovako... Ne mogu da shvatim kako ih je onako sve islo i kako smo ovoliki pehovi. :D Jos kad na to dodas nemar i ocajnu organizaciju u svakom pogledu, dobro mi ikako imamo reprezentaciju. I na svjetsko nismo otisli jer su izgubili dobijenu utakmicu od Litve u Mejdanu, pa su amateri samovoljno raspustili igrace prije revansa u Litvi zbog rata u Rusiji (na kraju jedva nasli dovoljan broj igraca da ih posalju tamo), pa su s najjacim mogucim rosterom izgubili 20 razlike od Crne Gore itd. Ovdje se nakon Eurobasketa trebalo halaliti s Robersonom i odmah angazovati novog Amerikanca. Uz duzno postovanje Garzi, koji nam je svima postao drag, ali mi bismo i Poljake dobili da smo imali kvalitetnog pleja u ekipi, a vrlo moguce i Francuze u februaru. Ovo od sinoc nam je frisko i svi smo vidjeli koliko bi znacio stranac.

I meni su smijesne kritike Aticu, koji je dao maksimalno sto je mogao. I njemu je blagi sok da iz kluba gdje igra 15 mpg (i to kao klasicna trojka) dodje u reprezentaciju da odigra 35 minuta kao glavni organizator igre. Samo da je Camparu uveo po 5 minuta u oba poluvremena, Gegic i Atic bi bili neuporedivo svjeziji. Osim toga, Ilic je stilom igre bio ko narucen za ovakve Hrvate. Nema sanse da likovi poput Kapuste, Rogica, Kruslina i M. Dreznjaka mogu uhvatiti njegov prvi korak, kao sto nisu mogli uhvatiti ni Amara ni Edina kad god su krenuli u prodor. Jednostavno su atletski i fizicki neuporedivo inferiorniji od nasih bekova, a bilo koji rasplet takvih situacija za nas bi bio pozitivan (da li da idu do kraja na polaganja, da li da dobiju bacanja, da li daju pas Kamenjasu na zicer). Ko da su Hrvati toliko kvalitetni, pa ne smijes odmoriti ove standardne igrace. Meni bi ovaj Loncar bio zadnja opcija od svih 20+ igraca koje je stavio na siri spisak, a lik mu daje 10 minuta. Prvo jer je Hrvat, drugo jer je trenutno rekreativac i jer ni ranije nije igrao na nekom nivou i trece jer Hrvati nisu imali nijednog visokog igraca preko 208 cm. Radije daj Sejfica (koji je samo prije pad dana unosio u kos njihovog godinama standardnog centra Planinica) da koji put raznese Budnovica. Ne bi ovaj sigurno imao mekanu ruku u zadnjim minutama, ali otom potom...

Ata je odigrao dosta korektno.Pokusao je nisu usle i kraj price.Delalic je istu stvar napravio ,mozda u Skenderiji pogodi 2-3.Pregledao sam tekmu 3 puta do sada i nevjerovatno je koliko puta su pogodili na istek napada.Nadajmo se u Sarajevo losu noc Hezonje i dobru noc nekog naseg igraca i sve je moguce :arrow: Ako nije moguce +13 bitna je bilo kakva pobjeda ima se i sa Francuzima igrati.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 22 nov 2024, 16:06

Apsolutno je realno stići onaj zaostatak obzirom na omjer kvalitete, ali nisam pretjerani optimista kad nam ekipu vodi trener koji dozvoljava igračima da posljednja četiri napada prevedu loptu i šutiraju trojke da stignu rezultat, kao da je utakmica nokaut faze. U barem tri napada se lako moglo doći do polaganja ili barem bacanja i utakmica bi završila 6-8 razlike što je sasvim okej na njihovih 18 trojki.

Ako smo već odabrali da igramo bez šutera u vidu Zrna i Gutića i da Ilić presjedi meč, zašto se onda udvaja i pomaže na prvom pasu pa ne možemo uraditi ni preuzimanja koja smo radili Francuskoj i što je segment igre koji nam relativno ide sa ovom visokom postavom.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 nov 2024, 16:16

Ghuraba je napisao/la:
22 nov 2024, 14:43
Velizar je napisao/la:

Baš čudno, lik skratio rotaciju maksimalno. Neka uđe Sejfić i neka 1-2 raznese Budnovića i Božića pa neće onako trice davati ko na treningu. Božić ko Jokić sinoć, iz okreta ide trica, preko ruke, itd ma kako god da stane ide trica. A imamo i mi igrače koji mogu da šutaju, koliko toliko, eto Čampara i Ilić sigurno su mogli dati koji poen, malo rasteretiti prvu petorku.

Može se stići ova prednost, da smo normalna ekipa i da imamo normalnog selektora. Pošto nemamo, ne da nećemo stići nego ćemo lagano izgubiti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 22 nov 2024, 16:50

Kamenjas je sinoc podbacio. Trebao je dati priliku Campari protiv Kapuste da proba sta pogoditi. Ovako je ekipa se izmorila i pitanje je oporavka.
U uzvratu ce Hezonja cuvati Musu sigurno i to ce mu biti tesko. Nerealno koliko Aziz ne zna voditi utakmicu. Mi ne mozemo dobiti nikoga 15 razlike, kamoli Hrvatsku, tako da ne ocekujem puno. Trebaju nam poeni, vidjeli smo da ne mozemo dobiti nikog bez poentiranja bez obzira koliko dobru odbranu igrali i kontrolisali skok. Bez ubacenih trojki se ne igra kosarka. Musa ce isporuciti 15, ali i Hezonja ce tako da je to otprilike isto.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 15 gostiju.