Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

alemsa
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la alemsa » 25 nov 2024, 19:54

Mogli je napisao/la:
25 nov 2024, 19:50
alemsa je napisao/la:
25 nov 2024, 17:42
Mogli je napisao/la:
25 nov 2024, 16:54
Garza je trenutno nas najbolji kosarkas (da, bolji je od Nurkica i Muse) i mora dobiti poziv ispred bilo koga. Nebitno sto nam je potrebnija pozicija pleja. I cime li se debilna fiba vodi kad je momku mama nasa i nema pravo nastupa. :urnebes:
Kako ce biti bolji od Nurkica, Nurkic starter cijelu karijeru skoro. Ovaj 5 minuta igra.
Znas i sam kako stvari u nba funkcionisu. Status i ugovor igraju veliku ulogu. Obojica su za backup centra trenutno i meni je Garza bolji. A bice sigurno svima bolji za 1-2 godine. Ne znam sto ne dodje u evropu kao sto je Musa.
Ma ne zezaj Nurkic igro odma jebte po 20 minuta. Ovaj jeste imao Townsa, Goberta i Reida ispred sebe, ali evo nema Townsa, i dalje nije ni igrac rotacije nego garbage time.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 nov 2024, 19:55

Shategabri je napisao/la:
25 nov 2024, 12:07
Raonffa je napisao/la:
25 nov 2024, 11:55
Čestitam bratu Lumaniju na prognozi za run i gun pred dvomeč sa Hrvatima. Za run znam da možemo igrati, ali ovo gun mi je bilo nevjerovatno. I sad mi je nevjerovatno da smo pogodili 18 trica i biće nevjerovatno i za godinu dana i nikad više nećemo ubaciti 18 trojki na jednom meču, isto kao što Hrvati neće ponoviti šutersku noć iz Zagreba.

Što se tiče meča, bilo je zaista fantastično, Lazić i Gegić su odigrali mečeve karijera u reprezentaciji. Kamenjaš je sinoć izašao na parket dostojan nadimka, čovjek je demolirao njihove četvorke i petice, i defanzivno i ofanzivno. Doduše syebao sam se kad sam vidio da nam je on bio najefikasniji igrač sa 21 poenom, moj utisak je da je dao nekih 13-14 poena.

Musa nas je zamalo ukanalio u zadnjoj četvrtini ali okej, on je svojih 19 poena isporučio, imao pet asistencija, igrao vrlo dobru odbranu plus smo na račun njegovog udvajanja zabili još barem 15-20 poena.

Vrabac pravi fajter, momak šuti i radi ono što najbolje zna. Atić je također odigrao odličan meč mada je napravio dva glupa faula (pogotovo onaj prvi je bio glup) u zadnjoj četvrtini i sam sebe za minutu izbacio iz igre.

Alibegović ovoj ekipi također donosi novu vrstu energije, sinoć je konačno i šuterski proradio u jednom bitnom meču, nadam se da će u budućnosti to biti na ovom nivou jer on je definitivno igrač koji u ovakvom rosteru uvijek može ići na 10+ poena.

Bekir je još jednom pokazao da nešto zna, da nije tek tako bio Bošin pomoćnik, iako će zlobnici reći da će ga sinoćnja pobjeda držati još 5 godina na klupi :mrgreen:

Glavešinama iz saveza se još jednom nayebem majke, sinoć dok su momci slavili nakon meča kroz glavu su mi prošli Princ, Miloš, a Boga mi i "bošnjačke patriote", njima je sinoć bilo teže nego Hrvatima i njihovim navijačima, u usta im se pokenjam svima redom :bih: :bih: :bih:
Zna li se šta moraju li vratiti pare ili nas mogu prodati sa Francuzima recimo? :kafa:
Ko, kakve pare, ne kontam :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 25 nov 2024, 19:59

Evo ga, konačno je izašao na YT. Hvala Bogu

Uživajte i halalite na kašnjenju.
Ide kasnije i link za Rumble aBd :bih:
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 25 nov 2024, 20:07

alemsa je napisao/la:
25 nov 2024, 19:54
Mogli je napisao/la:
25 nov 2024, 19:50
alemsa je napisao/la:
25 nov 2024, 17:42

Kako ce biti bolji od Nurkica, Nurkic starter cijelu karijeru skoro. Ovaj 5 minuta igra.
Znas i sam kako stvari u nba funkcionisu. Status i ugovor igraju veliku ulogu. Obojica su za backup centra trenutno i meni je Garza bolji. A bice sigurno svima bolji za 1-2 godine. Ne znam sto ne dodje u evropu kao sto je Musa.
Ma ne zezaj Nurkic igro odma jebte po 20 minuta. Ovaj jeste imao Townsa, Goberta i Reida ispred sebe, ali evo nema Townsa, i dalje nije ni igrac rotacije nego garbage time.
Ja ti kazem ugovor i status su bitni. Eto u tvom Houstonu i dalje trpe onog Greena u startnoj iako sa klupe jasno imate dvojicu boljih.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 nov 2024, 20:11

Mogli je napisao/la:
25 nov 2024, 20:07

Ja ti kazem ugovor i status su bitni. Eto u tvom Houstonu i dalje trpe onog Greena u startnoj iako sa klupe jasno imate dvojicu boljih.
U ovom slucaju nije do tog, Garza nije taj nivo, mozda bi u drugoj ekipi dobio vise vremena na parketu, ali nista znacajno. No opet za taj nivo repke je extra igrac nema sta, vidis i Alibegovica sinoc, ima taj Americki stil igranja, od oka vidis da odudara (barem meni).

Amen Thompson bi starto da Turcin moze tricu ubost konstantno, ovako ne mozes imati dvojicu na parketu koji se boje opaliti trojku, nema to veze s Greenom. Eason se namece i sam vidis da sve vise igra

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 25 nov 2024, 20:13

Hvala za uploade braćo. Jel i na jednom od linkova hrvatski komentator? Slušat ću i Bahu šta fali, ali onako pitam 😆
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 25 nov 2024, 20:15

Ma Luka mora doci u evropu,jbs i NBA ako nema ekipa za tebe koja ce ti dati bar 20ak minuta.Zao mi je sto frajer propada tamo bez ikakvog razloga.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 25 nov 2024, 20:19

Gledajuci sinocnju utskmicu mogu reci da me najvise iznenadio Musa iako igra u Realu mislim da svoj potencijal nece razvit nikad do kraja i da je NBA bila velika greska..
isporuci on 15 20 poena ali tako Ima neka nerezonska rjesenja jednostavno ufati ga djecije ludilo..
Ne mogu da shvatim kako Kamenjas i Gegic igraju Aba Ligu

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 25 nov 2024, 20:24

Pozdrav cijenjeno drustvo, nekad poodavno sam bio aktivniji na ovom forumu al promjena OS kompa i telefona je dovela da ostanem bez accounta pa mi je neko vrijeme bilo mrsko da kreiram novi

Cestitke reprezentativcima i forumasima koji jos uvijek slave ovu pobjedu popravili smo se svi redom nakon crnih prognoza i ne samo rezultatskom smislu vec i u zadnjim namjerama, sto je bilo jos gore od defetizma po moj odnos i ocekivanja od ove utakmice.
Ne pratim cesto politiku, na putu uglavnom pa slusam pozitivu, pomislio sam da ljudi koji su bliski savezu znaju ds je sve namjesteno za Hr i nisam se puno ni cudio, al jest ostavljalo ruzan ukus, koji se preljevao i na druge teme

Izdaja, sracunatost u cilju unistavanja kosarke u Bh je imalo smisla, nagledali smo se veleizdaja od 92 pa sto ne bi i ovo bilo tako unistavano od strane najprvih ljudi pri tom ljudi od vjere, vec vidjeno i jos uvijek se gleda u aktivnom politickom ekosistemu…

Sreca, to je ipak bio plod konstrukcije ljudi u strahu za svoju zemlju, a u strahu su velike oci, od svega se vidi dodatna opasnost. Ako moze ovo podsjecanje da bude za nauk ubuduce da nas ne nosi vatra i bijes jer nesto ne ide onako kako mi mislimo da treba, i dok je jos svjeze da se prodju oni komentari mjesecima prije ove utakmice da se vidi koliko nemaju smisla danas a jednako nisu imali ni tad osim sto smo mislili da znamo nesto vise iza zavjese

Jos jedna primjedba, razumijem da ovde ima puno zaljubljenika i bivsih igraca kosarke, ali srecom znanje iz materije nije dovoljno da bi se pogodili ovakvi ishodi, jer da podsjetim - mi nismo imali nikog na sutu, o 3 poena da ne pricamo, nema igre bez playa itd itd itd

I kad su na 24h prije pozivali u punu Skenderiju nismo vjerovali, ko sto su povjerovali onih 5500 sto su kupili kartu za 50 :) KM, dakle kod nas 8. igrac - publika je vjerovala, igraci i trreneri su vjerovali to je jasno sad ko dan, a nas nekolicina ovde, manje vise svi osim par “dousnika” “petokolonasa” dakle ljudi opasnih namjera, nismo.

I ovaj lumani djeluje vise kao jedan od onih 5500 sto je kupio kartu nego da je dio saveza, uglavnom bio je mimo forumskih cinika sto smo puni sumnje gledali tv a nas nekolko i linkove jer nemamo telemach npr koji smo uprkos vjeri da nemamo sanse groznicavo vrtili kanale nebil mozda gledali ovu ovakvu pobjedu.

Pozz svim paranoicima Bosnian type, a ovim momcima sto poducise druge timove kako se dobija favorit hvala licno na drugacijoj vrsti lekcije :bih: 👍 :bih:

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 25 nov 2024, 20:39

zgembo89 je napisao/la:
25 nov 2024, 20:19
Gledajuci sinocnju utskmicu mogu reci da me najvise iznenadio Musa iako igra u Realu mislim da svoj potencijal nece razvit nikad do kraja i da je NBA bila velika greska..
isporuci on 15 20 poena ali tako Ima neka nerezonska rjesenja jednostavno ufati ga djecije ludilo..
Ne mogu da shvatim kako Kamenjas i Gegic igraju Aba Ligu
Igra Kameni i Eurokup. Realno Budućnost mu je mjera, mogao bi vjerovatno bilo gdje u Evropi imat neku ulogu osim u euroligaskim ekipama. Ima nedostatke koje ozbiljni protivnici mogu napast uvijek. Al ima i neke osobine koje su rijetkost za centre. Timski je igrač 100%, srce tvrdo bosansko, u glavi je napredovao i sazrio. Veliko poštovanje za ovog momka.
Samo naprijed Saraj'vo!

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 25 nov 2024, 20:41

:bih:
ovisnik je napisao/la:
25 nov 2024, 18:16
Dzaba se pominje Kondic, momak nece da igra za nas i to je potvrdio u ranijem periodu.Kada je bio 3 play igokee odbajao ke pozive, a da sad ne odbije kad odlično igra u Megi.Neki dan je bila informacija da Srbija traži izlazno pismo od KSBiH sa ciljem promjene košarkaškog državljanstva.Kondic je gotova priča.Tako je to sa većinom Sr-Hr igrača, odrastaju u takvom ambijentu da se identificiraju sa Srbijom i Hrvatskom i čak i kad nemaju potreban kvalitet da igraju za njih ne žele da igraju za nas iako bi im to donijelo napredak u karijeri i ino transfer.Npr Talica su zvali i Bosnic i Bekir, lik izmišljao povrede ali nije htio da se odazove iako bi u ovoj konstelaciji snaga imao sigurne minute, bio naš prvi ili rezervni play dok je igrao Roberson, igrao 2 EP, kvalifikacije za OI, on se predjelio da ne želi igrati za BiH i sad igra u Borcu, prop’o ko žeton.Ne treba se uzdati u te igrače, pogotovo iz Igokee i Širokog, ako kroz mlađe selekcije neko ispadne tipa Lazića i Ilića dobro i jest, al teško će se to dešavat jer za BiH igraju oni koji nisu dovoljno dobri za Sr i Hr reprezentaciju.Mi moramo podici kvalitet rada u “bošnjačkim” klubovima, Bosna se podigla i počela ispravno raditi, nažalost Sparsi koji su većinom stvorili ovu reprezentaciju su prilično pali i ne znam skupljaju li i dalje djecu iz cijele BiH, Tuzla i Zenica godinama ništa ne rade, nisu napravili igrača od Mikija Halilovića i Ivana Opačka…mora se unaprijediti rad sa djecom ako ne želimo da totalno propadnemo kao u fudbalu i rukometu, jer za par godina ovi momci koji sad igraju ce završiti karijeru i ako ne budemo stvarali nove igrače neće nas biti nigdje.

Ne stremimo mi od Kondica, Talica i Matkovica. Imamo mi izdajica dovoljno u svojoj avliji ilivam dvorištu. Djedovicev potez, Biberovicev izbor, nas skromni baliluk u vidu svadje igrača i selektora kod Sulejmanovica, Halilovica i slično. Pa prije toga Bosnica sa savezom. Kurcobolja čelnika saveza da se ne skine zvjezdica sa imena Luke Garze te pronalaska uvijek 2 opcije američkih igrača. Pa prije svega toga Mahmutovica sa savezom. Da postoji zajedništvo kao sto je bilo sinoć na parketu, mi ne bismo strepili nikada da li ćemo na Europsko prvenstvo, te da ne kažem da ni Svjetsko i Olimpijada ne bi bile nedostižne.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 nov 2024, 20:46

Cwirek je napisao/la:
25 nov 2024, 20:41
ovisnik je napisao/la:
Dzaba se pominje Kondic, momak nece da igra za nas i to je potvrdio u ranijem periodu.Kada je bio 3 play igokee odbajao ke pozive, a da sad ne odbije kad odlično igra u Megi.Neki dan je bila informacija da Srbija traži izlazno pismo od KSBiH sa ciljem promjene košarkaškog državljanstva.Kondic je gotova priča.Tako je to sa većinom Sr-Hr igrača, odrastaju u takvom ambijentu da se identificiraju sa Srbijom i Hrvatskom i čak i kad nemaju potreban kvalitet da igraju za njih ne žele da igraju za nas iako bi im to donijelo napredak u karijeri i ino transfer.Npr Talica su zvali i Bosnic i Bekir, lik izmišljao povrede ali nije htio da se odazove iako bi u ovoj konstelaciji snaga imao sigurne minute, bio naš prvi ili rezervni play dok je igrao Roberson, igrao 2 EP, kvalifikacije za OI, on se predjelio da ne želi igrati za BiH i sad igra u Borcu, prop’o ko žeton.Ne treba se uzdati u te igrače, pogotovo iz Igokee i Širokog, ako kroz mlađe selekcije neko ispadne tipa Lazića i Ilića dobro i jest, al teško će se to dešavat jer za BiH igraju oni koji nisu dovoljno dobri za Sr i Hr reprezentaciju.Mi moramo podici kvalitet rada u “bošnjačkim” klubovima, Bosna se podigla i počela ispravno raditi, nažalost Sparsi koji su većinom stvorili ovu reprezentaciju su prilično pali i ne znam skupljaju li i dalje djecu iz cijele BiH, Tuzla i Zenica godinama ništa ne rade, nisu napravili igrača od Mikija Halilovića i Ivana Opačka…mora se unaprijediti rad sa djecom ako ne želimo da totalno propadnemo kao u fudbalu i rukometu, jer za par godina ovi momci koji sad igraju ce završiti karijeru i ako ne budemo stvarali nove igrače neće nas biti nigdje.

Ne stremimo mi od Kondica, Talica i Matkovica. Imamo mi izdajica dovoljno u svojoj avliji ilivam dvorištu. Djedovicev potez, Biberovicev izbor, nas skromni baliluk u vidu svadje igrača i selektora kod Sulejmanovica, Halilovica i slično. Pa prije toga Bosnica sa savezom. Kurcobolja čelnika saveza da se ne skine zvjezdica sa imena Luke Garze te pronalaska uvijek 2 opcije američkih igrača. Pa prije svega toga Mahmutovica sa savezom. Da postoji zajedništvo kao sto je bilo sinoć na parketu, mi ne bismo strepili nikada da li ćemo na Europsko prvenstvo, te da ne kažem da ni Svjetsko i Olimpijada ne bi bile nedostižne.
Pa mogu'l skinuti zna li neko kako tacno idu pravila? Znam da je prije bilo da je jedan roditelj bio dovoljan da izvadis pasos.

Kompletan sastav sa Nurkicem, Garzom, Xaiverom, Musom, Alibegovicem itd. Nece se niko naigrati protiv njih (barem na Evropskom kontinentu), Srbija i Francuzi su vjerovatno defacto jaci ovo ostalo sve u brk.

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 25 nov 2024, 20:47

PikachuSA je napisao/la:
25 nov 2024, 19:59
Evo ga, konačno je izašao na YT. Hvala Bogu

Uživajte i halalite na kašnjenju.
Ide kasnije i link za Rumble aBd :bih:
Hvala! Nadam se da ga nece obrisati sa yt..

Ps. Stavi private, ako vec nisi...
Zadnja izmjena: NKSvatovacPoljice, dana/u 25 nov 2024, 20:50, ukupno mijenjano 1 put.

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 25 nov 2024, 20:49

https://- - -/sport/kosarka/941763/nacija-ce-biti-jos-ponosnija-na-zmajeve-nakon-ovih-informacija-odigrali-su-iznad-bioloskih-mogucnosti
Zadnja izmjena: BobRock, dana/u 25 nov 2024, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 25 nov 2024, 20:58

Huda i Sanel Patak nagradjuju svakog igraca sa po 100 euraa za pobjedu nad Hrvatskom!!! Svaka im cast.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 25 nov 2024, 20:59

alemsa je napisao/la:
25 nov 2024, 20:46
Cwirek je napisao/la:
25 nov 2024, 20:41
ovisnik je napisao/la:

Pa mogu'l skinuti zna li neko kako tacno idu pravila? Znam da je prije bilo da je jedan roditelj bio dovoljan da izvadis pasos.

Kompletan sastav sa Nurkicem, Garzom, Xaiverom, Musom, Alibegovicem itd. Nece se niko naigrati protiv njih (barem na Evropskom kontinentu), Srbija i Francuzi su vjerovatno defacto jaci ovo ostalo sve u brk.
Naravno da ima način. Postoje 2 ili 3 načina.
Xaiver jeste dobra opcija, ali ne i najbolja. Može se uvijek dobiti bolji igrač. Ko ne zna ili se ne može sjetiti, mi smo prije 5,6 godina trebali dobiti Wilbekina u reprezentaciji, ali turski košarkaški savez nas preduhitrio odnosno izlevatio. I sada paralela, vise nam je Turska košarkaška repka oduzela, ukrala i to hinjski nego li Hrvatska ili Srbija. Hinjski Biberovic, hinjski Preldzic.. Neću da spominjem tek poslijeratni period kad je možda bilo i nemoguce dobiti u repki jednog rahmetli Pascanovica Parsa ili Delica..

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 25 nov 2024, 21:03

Ne razumijem sta pojedini hoce da kazu s tim da se nije vjerovalo, evo ja prvi sigurno 10 godina nisam propustio mec reprezentacije, sve ove igrace redovno pratim i u klubovima, bas zbog toga nisam imao nade da se nesto ovako moze desiti.

Uprkos svemu svi moraju biti svjesni da je ovo nestvarna pobjeda, Gegic se do prije par sezona na jedvite jade mucio sa slobodnim bacanjima o sutu za 3 je bilo suvisno pricati, sad pogadja preko ruke side step Bozicu i bukvalno u lice Hezonji, Lazic meni najdrazi reprezentativac igra u Kini 3x3 odigra utakmicu bez greske i mnogo drugih faktora.

Ne zelim reci da je nezasluzeno, nedo Bog niti da osporim kvalitet i muda ovih momaka, nemam problem ni da cestitam Bekiru, pa i @lumanom koji je zaista bio upravu i drago mi je sto je tako.

Samo zelim reci da ne smijemo zivjeti na krilima ove pobjede, status Xaviera se mora jasno definisati, treba izaci u javnost i obrazloziti status Sulejmanovica, Halilovica, Kondica, a na navijacima je da izvrse pritisak na KSBiH da se rijese papiri Garzi.

Meni je zao sto Sulejmanovica nema, ali realni da budemo on je u idealnim uslovima treca opcija, Mutic ako nastavi ovako postat ce i cetvrta.

p.s imam potrebu samo da se nadovezem na slucaj Loncara, ne zanima me gdje je drzao ruku ili koji sesir nosi, mada kao sto neko napisa ja bi stavio ruku kad je drze svi pa kako god bilo, njegovo kretanja u dribling je identicno onome kod visoke djece koja nisu savlada spustanje tezista ka dole, sramotno za nekoga ko zivi od kosarke, razumio bih da je jak u duelu recimo Sejfic mada je to davna proslost kosarke i prolazi samo u nekim ligama, ali njega moze nositi svako, Bozic ga u jednom duela odbaci do tribina…
Nista bolji igrac od Krajnica malog nije
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 25 nov 2024, 21:05

BobRock je napisao/la:
25 nov 2024, 20:49
https://a v a z/sport/kosarka/941763/nacija-ce-biti-jos-ponosnija-na-zmajeve-nakon-ovih-informacija-odigrali-su-iznad-bioloskih-mogucnosti

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 nov 2024, 21:07

Dakle, mi pobijedimo Kipar i u isto vrijeme Francuzi dobiju Hrvate i to je to, idemo na EB?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 25 nov 2024, 21:08

.
Zadnja izmjena: BobRock, dana/u 25 nov 2024, 21:12, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.