Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Madal
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la Madal » 26 nov 2024, 13:14

dzemil je napisao/la:
26 nov 2024, 11:03
Večina vas je pljuvala po Bekiru i igračima nakon Zagreba. Nisam riječ rekao za momke, jer se momci trude i daju sve od sebe, a kritičar sam Bekira po defaultu. Ne može se igrati protiv spleta okolnosti iz Zagreba, u prevodu 18 ludih trica, kao ni na naših 18 trica, dosta manje ludih, već iz dosta povoljnih situacija za pogoditi, i to od nešuterske ekipe....onda onakve bobenosti, volje i želje, Skenderije i da napraviš 20 razlike za četvrtinu pa makar igrao protiv Slobode.
Ja ga nisam pljuvao ni poslije EB ni nakon Zagreba ali je cinjenica da smo morali imati Amerikanca ovaj dvomec (mozda evo to nije do Bekira) ali je i cinjenica smo mogli, uprkos ludoj utakmici Hrvata, izgubiti sa 7-8 umjesto 13 razlike. Sve smo prokockali u drugom dijelu zadnje cetvrtine gdje umjesto da smo isli na sigurno sto vise topiti razliku, mi smo divljali s napadima i tricama kao da igramo da pobijedimo a ne sto manje izgubimo.

I jos par stvari ima koje mu realno jesu mana ali je zaista odlican izbor za ovu skupinu igraca i to konstantno dokazuju i on i oni. S nekim drugim selektorom bi vjerovatno pokrili rupe koje sada imamo ali je veliko pitanje da li bi (odnosno ne bi sigurno) zadrzali trenutne vrline koje nas krase.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 26 nov 2024, 13:22

relativizam je napisao/la:
26 nov 2024, 13:04
ja za tog castenadu nisam ni cuo dok se nije spomeno kao nas igrac.

sad dodjenom on je alfa i omega,bez njega ce igra biti nemoguca bla bla bla

Garzu bi mi istjerao samo neko tipa larkina,puntera...
Nije cilj naturalizovati amerikanca koji igra Euroligu jer nemas od njega koristi na duže staze. Nama fail kreacija 1 na 1 u napadu, nego ko može sačuvati loptu kada je bitno, pogoditi trojku i raširiti dodatno reket. Garza jeste super igrač, ali on nijednu od navedenih stvari ne radi.

Pa mi bi sa prosjecnim bekom kao što je Jarrod West iz Bosne tukli ovu Hrvatsku i u Zagrebu.
Zadnja izmjena: marlostanf1eld, dana/u 26 nov 2024, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 nov 2024, 13:22

relativizam je napisao/la:
26 nov 2024, 13:04
ja za tog castenadu nisam ni cuo dok se nije spomeno kao nas igrac.

sad dodjenom on je alfa i omega,bez njega ce igra biti nemoguca bla bla bla

Garzu bi mi istjerao samo neko tipa larkina,puntera...
Sta nam znaci Garza kad imamo 2 dobra centra (Juka i Kameni)?

Ovo bez Amerikanca je dobro u kvalifikacijama, kad dodju jaki protivnici vidjet ce se nedostatak igraca na toj poziciji. Musa, a jos manje Atic nisu igraci za playa. Mogu zamijeniti u odredjenoj situaciji, a da se sa njima organizuje igra konstantno u svakoj utakmici, ni u ludilu.

Nadam se da ce Garzi rijesiti papire, pa da i Castaneda i Garza budu na EB (ako odemo).

Mozda je cak i bolje sto Amerikanac nije neko ogromno ime, jer bi oni u vecini slucajeva igrali za sebe i ispucavali se. Mada smo mi imali srece sa svakim Amerom sto je igrao za nas. Svaki je davao maksimum na poziciji playa.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 nov 2024, 13:33

Shategabri je napisao/la:
26 nov 2024, 08:15
Raonffa je napisao/la:
25 nov 2024, 19:55
25 nov 2024, 12:07

Zna li se šta moraju li vratiti pare ili nas mogu prodati sa Francuzima recimo? :kafa:
Ko, kakve pare, ne kontam :D
Ovi iz saveza :kafa:
Ili su se prodali za večeru :D
Pa Hrvati su vjerovatno od srca, Srbi jedva dočekali da ih podrže a Bošnje su možda aminovale za koju miljicu :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 nov 2024, 13:57

Raonffa je napisao/la:
26 nov 2024, 13:33
26 nov 2024, 08:15
Raonffa je napisao/la:
25 nov 2024, 19:55

Ko, kakve pare, ne kontam :D
Ovi iz saveza :kafa:
Ili su se prodali za večeru :D
Pa Hrvati su vjerovatno od srca, Srbi jedva dočekali da ih podrže a Bošnje su možda aminovale za koju miljicu :mrgreen:
Znači ostaše suhog qrca i jedni i drugi i treći :(
Koševo Zapad

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 nov 2024, 14:25

dzemil je napisao/la:
26 nov 2024, 07:34
lumani je napisao/la:
26 nov 2024, 00:41
Raonffa je napisao/la:
25 nov 2024, 23:20

Ja koliko se sjećam nije Adis otpisao Emira nego Emir Adisa odnosno reprezentaciju, nezadovoljan tretmanom na Eurobasketu. Ako neko treba da spusti ego ili šta već, onda je to Sulejmanović.

On je meni drag kao igrač a i kao čovjek s obzirom da svi znamo njegovu izuzetno teško privatnu i porodičnu priču i zato apsolutno ne mogu da vjerujem da neko ko je prošao sve to, čekao godinama da zaigra za svoju državu, odluči da se oprosti jer je nezadovoljan minutažom na prvenstvu, a objektivno gledajući igrao je onoliko koliko je zaslužio i koliko je mogao (ne)doprinijeti u tom trenutku.

K'o da sad gledam zadnji meč protiv Litvanije na Eurobasketu, ulazi Sulejmanović svjež odmoran za razliku od ostalih i Sabonis ga tri napada zaredom bukvalno unosi ispod koša i lagano završava na obruču.

Da vam po zadnji put objasnim >razlog jer sam bio tokom EB 4-5 x sa igracima :!: Adis je vidio nesto u Kamenom i odlucio je njega da forsira ispred Sulje na PF :thumbup: Suljo je vec poceo tokom EB da se zali itd....posle E.B je dobio sasvim normalno poziv i odbio :( posle toga su ga zvali Miki/Musa i njima je odbio.Njemu su vrata otvorena ,ali on nece da prihvati.

2.Miki nije dosao zbog povrede ,ovo je insajderska ,ima duze vrijeme neke povrede ,a Neni se trese stolica sve je to povezano.
Kada se ovo pod broj 2 provuče kroz google translate dobije se da je Bekir SVJESNO odustao od jednog Halilovića na zamolbu Nene kome se trese stolica, a povreda ga, iako postoji, ne opterečava da igra za klub. Znači Bekir je izašao u susret Neni na račun reprezentacije.....i to u najznačajnijim utakmicama, a Neno je stavio svoje interese ispred reprezentacije... baš lijepa priča i poučna :mrgreen: dvojice jarana iz prošlosti i sadašnjosti :D

A i ovo za Sulju mi google prevodi drugačije. Suljo nije amater i novopečeni košarkaš kome grijanje klupe stvara problem. Igra profesionalnu košarku i to je sastavni dio karijere da netko drugi može biti ispred tebe kao opcija. Mislim da tu ima dodatak x koji se prešućuje i koji je na ličnom nivou, ne profesionalnom košarkaškom, i što je razlog što on odbija da igra dok je ovaj tu. Da ga je ono baš povredio ko što fake šejhovi znaju raditi svojim muridima.

Klub te placa ;) a nije on ni najmladi da se igra sa povredama...Sulji su otvorena vrata ,ego na stranu :salut:nisi Jokic

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 nov 2024, 14:29

Jakobsen91 je napisao/la:
26 nov 2024, 07:50
Izašao je intervju Mikija na avazu. :)
Sve je objasnio :thumbup:

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 26 nov 2024, 14:35

lumani je napisao/la:
26 nov 2024, 14:25
dzemil je napisao/la:
lumani je napisao/la:
26 nov 2024, 00:41

Da vam po zadnji put objasnim >razlog jer sam bio tokom EB 4-5 x sa igracima :!: Adis je vidio nesto u Kamenom i odlucio je njega da forsira ispred Sulje na PF :thumbup: Suljo je vec poceo tokom EB da se zali itd....posle E.B je dobio sasvim normalno poziv i odbio :( posle toga su ga zvali Miki/Musa i njima je odbio.Njemu su vrata otvorena ,ali on nece da prihvati.

2.Miki nije dosao zbog povrede ,ovo je insajderska ,ima duze vrijeme neke povrede ,a Neni se trese stolica sve je to povezano.
Kada se ovo pod broj 2 provuče kroz google translate dobije se da je Bekir SVJESNO odustao od jednog Halilovića na zamolbu Nene kome se trese stolica, a povreda ga, iako postoji, ne opterečava da igra za klub. Znači Bekir je izašao u susret Neni na račun reprezentacije.....i to u najznačajnijim utakmicama, a Neno je stavio svoje interese ispred reprezentacije... baš lijepa priča i poučna :mrgreen: dvojice jarana iz prošlosti i sadašnjosti :D

A i ovo za Sulju mi google prevodi drugačije. Suljo nije amater i novopečeni košarkaš kome grijanje klupe stvara problem. Igra profesionalnu košarku i to je sastavni dio karijere da netko drugi može biti ispred tebe kao opcija. Mislim da tu ima dodatak x koji se prešućuje i koji je na ličnom nivou, ne profesionalnom košarkaškom, i što je razlog što on odbija da igra dok je ovaj tu. Da ga je ono baš povredio ko što fake šejhovi znaju raditi svojim muridima.

Klub te placa ;) a nije on ni najmladi da se igra sa povredama...Sulji su otvorena vrata ,ego na stranu :salut:nisi Jokic
Pa i Musu plaća klub, još je ista situacija kao sa njim, ali je on bio tu. Opet pereš Bekira.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 nov 2024, 14:51

dzemil je napisao/la:
26 nov 2024, 14:35
lumani je napisao/la:
26 nov 2024, 14:25
dzemil je napisao/la:

Pa i Musu plaća klub, još je ista situacija kao sa njim, ali je on bio tu. Opet pereš Bekira.
Kakvog bolan Bekira :?: Miki je povrijeden ,sta ti nije jasno :?: Bekir vam je svima zacepio usta i vrijeme je tebi za :arrow: Zip it,koji ti je vise.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 26 nov 2024, 14:52

Pa i Atić je bio kao i Sulejmanović u svađi sa selektorom, pa su izgladili to i ovaj je sada svako okupljanje tu. Da je Aziz zauvijek prekrižio Sulejmanovića, prekrižio bi onda i Atića.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 nov 2024, 14:55

Nirton je napisao/la:
26 nov 2024, 14:52
Pa i Atić je bio kao i Sulejmanović u svađi sa selektorom, pa su izgladili to i ovaj je sada svako okupljanje tu. Da je Aziz zauvijek prekrižio Sulejmanovića, prekrižio bi onda i Atića.
Ama lupaju a nemaju pojma o Kosarci :D Gegic je se sa Adisom posvadao 5-6 puta ovaj mu objasni Gega to prihvati.

Jbt ,Mirza bacao dres pa se vratio.Neno i Mrsic se tukli >pa grlili...ima hiljadu drugih primjera i kod komsija ,eto Bozic.....
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 26 nov 2024, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 26 nov 2024, 15:02

Ako su igrači za Bekira ne znam što se u opšte polemiše na tu temu. Rezultati su ok u skladu sa okolnostima i realnim kapacitetima, uvijek može bolje i nadat je se da će ova ekipa igrati Evropsko prvenstvo i uz malo sreće napraviti neki iskorak rezultatski.

Atmosfera u ekipi je top, mislim da su nekako odrasli kao ekipa ne samo u nekom taktičkom pogledu gdje znaju šta ko može odigrati i kako doprinijeti ekipi nego i u onim ljudskim odnosima gdje se zaista vidi da su tu jedan za drugog i to je najveća snaga ove reprezentacije uz to što su i fizički spremni da se "potuku" sa svakim.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 26 nov 2024, 15:06

Nirton je napisao/la:
Nurkic, Garza, Kameni, Halilovic, Alibegovic

Visoki koji su bolji od Sulejmanovica. Za momka nema minuta i treba biti sretan ako dobije poziv.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 nov 2024, 15:07

chily-rz je napisao/la:
26 nov 2024, 15:02
Ako su igrači za Bekira ne znam što se u opšte polemiše na tu temu. Rezultati su ok u skladu sa okolnostima i realnim kapacitetima, uvijek može bolje i nadat je se da će ova ekipa igrati Evropsko prvenstvo i uz malo sreće napraviti neki iskorak rezultatski.

Atmosfera u ekipi je top, mislim da su nekako odrasli kao ekipa ne samo u nekom taktičkom pogledu gdje znaju šta ko može odigrati i kako doprinijeti ekipi nego i u onim ljudskim odnosima gdje se zaista vidi da su tu jedan za drugog i to je najveća snaga ove reprezentacije uz to što su i fizički spremni da se "potuku" sa svakim.
Igraci su 100% iza Bekira ,ja sam svjedok ,ali to pricam ima 2 godine ;) Bice to jos bolje ako se u Savezu posloze stolice.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 nov 2024, 15:24

Mogli je napisao/la:
26 nov 2024, 15:06
Nirton je napisao/la:

Visoki koji su bolji od Sulejmanovica. Za momka nema minuta i treba biti sretan ako dobije poziv.

Ma ima mjesta i za njega ,ali mora prihvatiti ulogu.Amar je dugo cekao na svoju priliku .jbg ,Adis je Kamenog gurao na 4 zbog trke i skoka...Kada je Nurkic tu sve se mijenja .

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 26 nov 2024, 15:26

lumani je napisao/la:
26 nov 2024, 15:24
Mogli je napisao/la:
Nirton je napisao/la:

Ma ima mjesta i za njega ,ali mora prihvatiti ulogu.Amar je dugo cekao na svoju priliku .jbg ,Adis je Kamenog gurao na 4 zbog trke i skoka...Kada je Nurkic tu sve se mijenja .
Uloga mu je mahanje peskirima na klupi. Na prvenstvu je bio ocajan u minutama sto je dobio i onda mu selektor kriv. :yawn:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 nov 2024, 15:34

Mogli je napisao/la:
26 nov 2024, 15:26
lumani je napisao/la:
Mogli je napisao/la:

Uloga mu je mahanje peskirima na klupi. Na prvenstvu je bio ocajan u minutama sto je dobio i onda mu selektor kriv. :yawn:
Najgore u svemu mi brzo poletimo :thumbdown: Posao jos nije gotov :arrow: treba se nadati da Hrvati izgube.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 26 nov 2024, 15:40

Steta za Garzu, ali pored Nurkica i Kamenjasa steta je sto imamo takvu kvalitetu na centru, a ne mogu igrati svi. Neko ce se morati zadovoljiti sa 10 minuta. Jedino da Garza na 4 igra.
Kondic filozofira u vezi reprezentacije, ceka da vidi rasplet kvalifikacija pa da se ubaci u avion za EP ili da odigra dobru sezonu u dresu Mege pa da ga Srbija eventualno pozove, sto je manje vjerovatno. Ja ga ne bih zvao vise jer je imao prilike unazad 2 godine i nikad nije htio. Realno nema kvalitet za startnog playa, a Aziz svakako Atica vidi kao rezervnog.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 26 nov 2024, 15:48

lumani je napisao/la:
26 nov 2024, 15:34
Mogli je napisao/la:
26 nov 2024, 15:26
lumani je napisao/la:

Najgore u svemu mi brzo poletimo :thumbdown: Posao jos nije gotov :arrow: treba se nadati da Hrvati izgube.
ma jbga ako pobjede nema sta sad .. nasi su odradili sta su mogli i sta je trebalo da igramo kuci pa bi rekao i fra uzimamo ono cemu smo se nadali prije pocetka se ostvarilo sad ako hr uzme fra jbga svaka cast i to je to a valjda ne uzmi .D

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 26 nov 2024, 16:01

Kaze Musa na prvom intervjuu po dolasku na pitanje “sad ste kapiten” kroz osmijeh “ jeste kao onda kad smo bili prvaci Evrope vrijeme je da to ponovimo” a sutra sa CRO u zaostatku -13, sanse za plasmsn uopste jako male

Gledao sam ovaj intervju na N1, tipican post-pobjednicki, ali su mnoge stvari jasnije, prvo ta vjera njihova i samopuzdanje nije prolazna pojava vezana za samo ovaj mec, a glavni uzrok tog je upravo Bekir. Mene je covjek odusevio svojim vidjenjima, onda vidi se koliko mu igraci vjeruju, koliko je on ubijedjen da su oni vrh tim koji zasluzuje da mu odcepi jednom, i odatle sve ono sto smo vidjeli. Drugo, mi sad selektora da vratimo Vujosevica tesko da mozemo, ali Bekir je u stalnom kontaktu sa Bosom, Markovicrm, Mutapcicem, ocigledno je da nije egoist znaci poslusace savijet i drugih, plus i njima je svima stalo da se napravi rezultat, a bilo koji drugi selektor ne bi imao taj bond sa igracima i vjeru u njih do nivoa da od njih pravi najbolje verzije sebe dugorocno, ovi momci ce napokon dozivjeti punu igracku afirmaciju tek iza EB i nepravda ce biti ispravljena da nadju timove u kojim mogu pokazati sta stvarno mogu, sto bi da imamo jaku KK Bosnu garantovano vec imalo za rezultat.
Bekir je najbolje rjesenje za ove igrace, mozda za nekog drugog sa strane nije, ali ovim igracima ne treba niko da ih uci kosarci nego da od njih napravi ono sto oni vec jesu i pokazu sta znaju i od cega su.
Na momente sam sumnjao, sreca nisam pisao sta sam mislio 😂😂😂sretno momcima u njihovim planovima, za pocetak nek im uspije da dobiju jos ove dvije do kraja, pa da zapratimo zrijeb…😉👍

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 6 gostiju.