Wanderson je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:54
InatSilniBosanski je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:30
Wanderson je napisao/la: ↑27 nov 2024, 13:53
Igranje ABA 2 je gubljenje novca, vremena i zivaca, Bosna treba traziti ABU ili igrati nase prvenstvo i neko Fibino Euro takmicenje.
Siguran sam da Bosna u ABA ligi sama po sebi moze generisati milion KM kroz ulaznice, marketing i sponzorstva, tu jos fali 500 hiljada KM koje uprava kluba i grad treba da pokriju i da imamo klub poput Igokee.
i ja isto to mislim, bas me iznenadio intervju Barbarica kad kaze da Sarajevo nije spremno za regionalnu kosarku
Ma Dubravko spusta loptu i smanjuje pritisak, sam on je u mogucnosti pokriti tih 500 hiljada KM godisnje.
Utakmice za Zvezdom i Partizanom bi same donijele preko 250 hiljada KM.
Ma naravno, svi sponozori bi prišli klubu i naravno publika, samo kada sabereš kakvu posjetu imaju Željo i Sarajevo i uz hype kakav se može napraviti, svašta se može uraditi.
Ali dvije stvari su loše i to se ne smije zanemariti:
1) marketing-katastrofalan, više ljudi koji su eksperti iz oblasti marketinga su govorili da je Bosna najjaci brend, puno jaci od Želje i Sarajeva. FB, instagram stranica katastrofa, clanske kartice sramotno mali broj.
Treba mobilizirati sve legende kluba (Neno, Avdic, Beciragic, Tanjevic i mnogi drugi koje sam zaboravio), pjevace, glumce itd itd u kampanji u kampanji uclani se i onda ces vidjeti kako sponzori dolaze.
Zatim prioritet da se svaka utakmica igra u Mirzi Delibasic ili zetri, mobilizirati djecu iz skola da za dzaba dolaze organizovano, nuditi porodicne pakete za karte, potencirati ono kao sto Zeljo radi “porodicno okupljanje”. Za Bosnu je lahko jer je Bosna cijelo Sarajevo - nemaš taj problem sa dijeljenjem ljudi. Na kraju krajeva zamoliti/traziti od Zelje i Sarajeva da pozovu svoje clanove da se uclane u KK Bosnu, mislim da niko nece imati nista protiv. Krenuti agresivno sa bilbordima za utakmice i sve naplacivati, svaku kartu osim djece. Karte zaista nisu skupe, vec za cijenu jedne kafe (5 KM) u pristojnijem kaficu imate priliku gledati kakvog/takvog europskog prvaka za finim rosterom u kojem ipak ogrwju neki reprezentativci.
I druga stvar - praviti ozbiljan pritisak za dvoranu, tu nema ni hibrida ni nekog odrzavanja, to je nesto sto je neophodno svakome gradu. Ne moze neki divlji sajam ili koncert imati prioritet u odnosu na Bosnu i to je tako.
Izvinjavam se na duzem postu, ali imao sam potrebu da iskazem par stvari koje su mi na pameti.