KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Wanderson
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Wanderson » 27 nov 2024, 14:54

InatSilniBosanski je napisao/la:
27 nov 2024, 14:30
Wanderson je napisao/la:
27 nov 2024, 13:53
Igranje ABA 2 je gubljenje novca, vremena i zivaca, Bosna treba traziti ABU ili igrati nase prvenstvo i neko Fibino Euro takmicenje.

Siguran sam da Bosna u ABA ligi sama po sebi moze generisati milion KM kroz ulaznice, marketing i sponzorstva, tu jos fali 500 hiljada KM koje uprava kluba i grad treba da pokriju i da imamo klub poput Igokee.
i ja isto to mislim, bas me iznenadio intervju Barbarica kad kaze da Sarajevo nije spremno za regionalnu kosarku
Ma Dubravko spusta loptu i smanjuje pritisak, sam on je u mogucnosti pokriti tih 500 hiljada KM godisnje.

Utakmice za Zvezdom i Partizanom bi same donijele preko 250 hiljada KM.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 27 nov 2024, 15:19

Vala nema šanse da ABA liga nije isplativa na današnjem vaktu. Ako imaš iole konkurentan tim, dakle da nisi dno, nego makar nekakav pogled ka 8. mjestu (koje i ne mora biti ostvareno, ali čisto da si na kraju tipa na omjeru 10-20), nema šanse da će prosječna posjeta u Skenderiji biti ispod 4.000 ljudi. Uz minimum marketinga, uz minimum hajcanja atmosfere i vraćanja toga da je kul biti na utakmicama Bosne. Možemo raditi kalkulaciju i s manjom cifrom od 3.000 ljudi recimo. 15 utakmica po 3.000 ljudi je 45.000 gledalaca, i nek je cijena 10KM, to je 450.000KM. I ovo je žestoko podcijenjeno, jer bez problema možeš staviti tribine 10KM, parter 15KM, plus neće prosječna posjeta biti 3.000, nego će ti i na Partizan, i na Zvezdu, i na Cibonu, i na Budućnost, i na Olimpiju, i na Dubai doći 5.000+ ljudi.

Uz sve ovo imaš i sponzore. Asa i BH Telecom su nekad davali ozbiljne pare. Ne sumnjam da bi uz ABA ligu došli i sponzori tog tipa, pa i jači. Odnosno, nema šanse da se ne može naći 10 kompanija koje će godišnje dati po 100.000KM (uostalom, i tu ima politike, pa "završiš" da ti BH Telecom to daje za razvoj sporta, da Elektroprivreda daje, a malo se i potrudiš da u priču uključiš Bingo, Hifu, Holdinu, Violetu i sl.). I ovdje mislim da se zapravo može lahko uzeti još veća para.

Na kraju ti ostaje vlast od koje možeš iskamčiti milion sigurno, a pogotovo kad igraš na vrhunskom nivou ili, još bolje, ako uzimaš trofej. Sve u svemu, ne bi trebao biti problem napraviti budžet i zatvoriti konstrukciju od 3-4 miliona KM, što bi trebalo biti dovoljno za tu neku ulogu u ABA ligi.

Mislim da je Dubravkov komentar išao i u kontekstu same dvorane koja je loša, jer se i ekipa Bosne žali na to, a i gosti koji dođu. Jednako kako su svi ismijavali svlačionice na Bilinom Polju, tako i u Skenderiji postoji isti problem, plus to što je grijanje slabo, tuševi ima vode, nema vode i živa komplikacija oko svega. Po meni je to malo pritisak i da se ove stvari srede.

Tatatatira12
Kontakt:

Post Postao/la Tatatatira12 » 27 nov 2024, 15:45

Wanderson je napisao/la:
27 nov 2024, 14:54
Wanderson je napisao/la:
Igranje ABA 2 je gubljenje novca, vremena i zivaca, Bosna treba traziti ABU ili igrati nase prvenstvo i neko Fibino Euro takmicenje.

Siguran sam da Bosna u ABA ligi sama po sebi moze generisati milion KM kroz ulaznice, marketing i sponzorstva, tu jos fali 500 hiljada KM koje uprava kluba i grad treba da pokriju i da imamo klub poput Igokee.
i ja isto to mislim, bas me iznenadio intervju Barbarica kad kaze da Sarajevo nije spremno za regionalnu kosarku
Ma Dubravko spusta loptu i smanjuje pritisak, sam on je u mogucnosti pokriti tih 500 hiljada KM godisnje.

Utakmice za Zvezdom i Partizanom bi same donijele preko 250 hiljada KM.
Ma naravno, svi sponozori bi prišli klubu i naravno publika, samo kada sabereš kakvu posjetu imaju Željo i Sarajevo i uz hype kakav se može napraviti, svašta se može uraditi.

Ali dvije stvari su loše i to se ne smije zanemariti:

1) marketing-katastrofalan, više ljudi koji su eksperti iz oblasti marketinga su govorili da je Bosna najjaci brend, puno jaci od Želje i Sarajeva. FB, instagram stranica katastrofa, clanske kartice sramotno mali broj.

Treba mobilizirati sve legende kluba (Neno, Avdic, Beciragic, Tanjevic i mnogi drugi koje sam zaboravio), pjevace, glumce itd itd u kampanji u kampanji uclani se i onda ces vidjeti kako sponzori dolaze.

Zatim prioritet da se svaka utakmica igra u Mirzi Delibasic ili zetri, mobilizirati djecu iz skola da za dzaba dolaze organizovano, nuditi porodicne pakete za karte, potencirati ono kao sto Zeljo radi “porodicno okupljanje”. Za Bosnu je lahko jer je Bosna cijelo Sarajevo - nemaš taj problem sa dijeljenjem ljudi. Na kraju krajeva zamoliti/traziti od Zelje i Sarajeva da pozovu svoje clanove da se uclane u KK Bosnu, mislim da niko nece imati nista protiv. Krenuti agresivno sa bilbordima za utakmice i sve naplacivati, svaku kartu osim djece. Karte zaista nisu skupe, vec za cijenu jedne kafe (5 KM) u pristojnijem kaficu imate priliku gledati kakvog/takvog europskog prvaka za finim rosterom u kojem ipak ogrwju neki reprezentativci.

I druga stvar - praviti ozbiljan pritisak za dvoranu, tu nema ni hibrida ni nekog odrzavanja, to je nesto sto je neophodno svakome gradu. Ne moze neki divlji sajam ili koncert imati prioritet u odnosu na Bosnu i to je tako.

Izvinjavam se na duzem postu, ali imao sam potrebu da iskazem par stvari koje su mi na pameti.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 27 nov 2024, 16:03

Wanderson je napisao/la:

Nije zadovoljan posjetom na ABA2 utakmicama. Protiv Sutjeske realno prva utakmica u sezoni nije mogao više ocekivati, protiv Rabotničkog dobra posjeta s tim da su užasnom organizacijom prodaje ulaznica usr.li i Šefa i stanicu.
Nije zadovoljan odzivom sponzora, šta je mislio da može bolje za ovaj nivo takmicenja.
Nisu mu kakvi argumenti.
Treba mu biti jasno da bez ABA1 i ev. titule kanton povlači ručnu.
No ovo liči na okretanje pule naopako.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 27 nov 2024, 16:03

Ethel je napisao/la:
27 nov 2024, 14:53
Wanderson je napisao/la:

Pa i nije spremno, ni Sarajevo ni bilo koji grad u BiH, pogotovo oni sa vecinskim stanovnistvom kojemu je BiH na pravom mjestu. 99,9% je da nece nikada ni biti jer je sport u nasoj drzavi na marginama, a ni mi kao drustvo nismo dovoljno razvijeni da shvatimo koliko je to bitna stavka jednog grada, kantona, drzava itd.

Zna i on dobro kolika je kocka ulaziti u ABA ligu a da pri tome zavisis hoces li dobiti nesto od kantona ili grada.

Sad da li se isplati igrati ABA 2 ili FIBA Europe Cup, mozda zbog ponekog atraktivnijeg protivnika ovo drugo ali i tu ti trebaju veca ulaganja da ne bi bio epizodista, a i nakon 2-3 sezone vjerovatno ce i to da smori publiku.
Cemu onda ovako dobra pojacanja, ako je mjera da se ne ide u ABA 1. Brate svaki od ovih igraca je igrao na ozbiljnijem nivou, izuzev par mladih tipa Gutic.

Koji je razlog sastavljanja ovakve ekipe, drugo nema se jos na osnovu cega suditi odziv publike i sponzora, to dvoje uglavnom zavisi od rezultata, od kojih za sada imas Kup, koji je najnebitnije takmicenje u drzavi.

Ne kazem da se za Dubravkovog mandata moglo vise, ali sam isto siguran da bi se pravo mjerilo moglo viditi tek u ABA 1 ligi gdje bi svaki od rivala bio atraktivan. Shvatam problem sa dvoranom koji je nedopustiv i da vlast nema sluha, ali siguran sam da su marketinski pratili rast kluba, da bi preko navijaca mogli dobar pritisak napraviti.

Ako Sarajevo ne moze odrzavati stabilnog ABA ligasa onda je najbolje ugasiti kosarku u cijeloj drzavi, a za kosarkom i ostale sportove pa sva sredstva uloziti u folklor makar u tome da budemo konkurentni.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Tatatatira12
Kontakt:

Post Postao/la Tatatatira12 » 27 nov 2024, 16:30

27 nov 2024, 16:03
Ethel je napisao/la:
27 nov 2024, 14:53

Pa i nije spremno, ni Sarajevo ni bilo koji grad u BiH, pogotovo oni sa vecinskim stanovnistvom kojemu je BiH na pravom mjestu. 99,9% je da nece nikada ni biti jer je sport u nasoj drzavi na marginama, a ni mi kao drustvo nismo dovoljno razvijeni da shvatimo koliko je to bitna stavka jednog grada, kantona, drzava itd.

Zna i on dobro kolika je kocka ulaziti u ABA ligu a da pri tome zavisis hoces li dobiti nesto od kantona ili grada.

Sad da li se isplati igrati ABA 2 ili FIBA Europe Cup, mozda zbog ponekog atraktivnijeg protivnika ovo drugo ali i tu ti trebaju veca ulaganja da ne bi bio epizodista, a i nakon 2-3 sezone vjerovatno ce i to da smori publiku.
Cemu onda ovako dobra pojacanja, ako je mjera da se ne ide u ABA 1. Brate svaki od ovih igraca je igrao na ozbiljnijem nivou, izuzev par mladih tipa Gutic.

Koji je razlog sastavljanja ovakve ekipe, drugo nema se jos na osnovu cega suditi odziv publike i sponzora, to dvoje uglavnom zavisi od rezultata, od kojih za sada imas Kup, koji je najnebitnije takmicenje u drzavi.

Ne kazem da se za Dubravkovog mandata moglo vise, ali sam isto siguran da bi se pravo mjerilo moglo viditi tek u ABA 1 ligi gdje bi svaki od rivala bio atraktivan. Shvatam problem sa dvoranom koji je nedopustiv i da vlast nema sluha, ali siguran sam da su marketinski pratili rast kluba, da bi preko navijaca mogli dobar pritisak napraviti.

Ako Sarajevo ne moze odrzavati stabilnog ABA ligasa onda je najbolje ugasiti kosarku u cijeloj drzavi, a za kosarkom i ostale sportove pa sva sredstva uloziti u folklor makar u tome da budemo konkurentni.
Naravno da može, sve je stvar marketinga. Običan covjek ni ne zna kada ni sta igra Bosna, ovo sto sam iznad pisao pa procitajte. Stavi jednog Čolu, Dinu Merlina, Đuru i nek pozovu na utakmicu, pa ces vidjeti, sve je stvar pravljenja hypea. Na drustvenim mrezama se vodi prava bitka, a kod bosne su baš loše. Mora se, ali mora iskoristiti ova atmosfera oko reprezentacije.

Bosna na Instagramu ima 3270 followera, Željo 88000, Sarajevo 83500, to mi je dovoljno.

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 27 nov 2024, 19:17

Marinkovic i sluzbeno, a te price da ne zele ABA1 su vam suplje. Roster preskup za ABA 2 nivo.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 27 nov 2024, 19:19

2sb1996 je napisao/la:
27 nov 2024, 19:17
Marinkovic i sluzbeno, a te price da ne zele ABA1 su vam suplje. Roster preskup za ABA 2 nivo.
Nisu suplje Dubravkova izjava, slazem se i moram ti priznati da si za mnoge stvari bio upravu, nemam pojma sta smjera
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 27 nov 2024, 19:20

Pregovara se sa jos jednim jako ozbiljnim igracem.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 27 nov 2024, 19:23

Konačno centar. Dobrodošao Marinkoviću.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 nov 2024, 19:26

27 nov 2024, 19:20
može u pp?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 27 nov 2024, 19:26

Sarajevo je drzava za sebe i ako igdje ima para u ovoj drzavi ima ih u Sarajevu. Sigurno da bi Aba 1 liga privukla gledatelje i sponzore i sigurno da se moze osigurati budzet od min 4 mil km. Kao sto nako navede samo od ulaznica se moze uzeti cca 1 mil km. Kanton i grad mogu skupa 1 mil godisnje izdvajati za Bosnu bez problema. Danas sutra ce doci i odsteta za nekog igraca kad imas scenu na kojoj ces ga promovisati.
Dubravko je iskusan lisac i sigurno pili naopako jer svakako nema smisla uci u prvu ligu i odmah ispasti. Trebaju se svi mobilizirati da se to ne dogodi. Bukva je rekao da ce Zetru urediti da se tu redovno igra kosarka, pa mozda nekad i tamo igrati jer je manja dvorana. Bosna je brend poput Cibone, Beograda i Partizana i sigurno medju 4-5 najvecih imena u svim sportovima na Ex-yu prostorima.
Zasto Atic i Gegic da igraju po Hrvatskoj ili C.Gori kad mogu biti kuci..

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 nov 2024, 19:34

27 nov 2024, 19:20
Pisi bratu u pp. :mrgreen:

Dolazak Marinkovica je odlican posao, samo je sad pitanje u kakvom je on fizickom stanju jer nema kluba od pocetka sezone. Zamjerka jedino moze biti sto ga nisu doveli prije mjesec dana kad su vidjeli da ne mogu bez jos jednog centra, pa da se momak uigra s ekipom i uhvati optimalnu formu do ovih najbitnijih utakmica, ali vjerujem da i ovako bez problema moze pomoci s kvalitetnih 15-20 minuta.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 27 nov 2024, 20:21

mercurial je napisao/la:
27 nov 2024, 19:26
Dubravko je iskusan lisac i sigurno pili naopako jer svakako nema smisla uci u prvu ligu i odmah ispasti. Trebaju se svi mobilizirati da se to ne dogodi. Bukva je rekao da ce Zetru urediti da se tu redovno igra kosarka, pa mozda nekad i tamo igrati jer je manja dvorana.
Vala Zetra nije za košarke. Ogromna dvorana površinom, tribine pogodne za koncert i hokej i ni za šta više. Eh sad, oni za košarku teren postave poprečno, sa montažnim tribinama na tri strane, ali to baš izgled hladno. :D

U biti, Skenderija je idealna za Bosnu. Ligaške tekmue u maloj dvorani su ok uvijek i uvijek će biti. ABA ili neka Evropa se igraju u Mirzi, a i zatvaranje jedne tribine u Mirzi je neka opcija.

Opet kažem, ako Bosna uđe u ABA ligi, Skenderiju treba renovirati: svlačionice, plafon, ventilaciju, postaviti led displej, zamijeniti drvene stolice, nabaviti nove montažne tribine. U perspektivi, ogradu na balkonu oko cijele dvorane zamijeniti led displejima. Ovakva Skenderija bi mogla kandidirati za ozbiljne stvari :D

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 27 nov 2024, 20:31

Koliki budzet ima igokea?

A Dubravko po ovom intervjuu nije zadovoljan bas posjetom i odzivom sponzora. Također kanton zbog finansijskih problema ne moze garantovati planiranu podrsku koliko razumijem. I intervju je zato u fazonu ne treba se zalijetati, sto je ok i razumno.

Zetra nije sportska dvorana, doslovno sto neko rece samo za hokej. Imate snimke rukometnih tekmi pa je i taj teren premal za dvoranu a kamoli kosarkaski koji jos manji. Iskreno mislim da ni u ABA osim Zvezde, Partizana i mozda Dubaija ako budu na nivou niko nece puniti Skenderiju.
Bosna ni u crtanom nije veci brend od Zelje i Sarajeva, pa cak i ako nema tih podijela i u teoriji citav grad je za nju.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 nov 2024, 21:19

Dovoljan je brend da bude među 6-7 najboljih ekipa u regiji i to je najvažnija stvar. Poređenje sa fudbalom je nemoguće, pogotovo što nije isto sportsko društvo.

To je isto kao da porediš Cibonu i Dinamo recimo, ex Jugoplastiku i Hajduk, jednostavno nema smisča, a svaki od tih kolektiva je brend u domenu svog sporta.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Tatatatira12
Kontakt:

Post Postao/la Tatatatira12 » 28 nov 2024, 09:45

Zna li neko da li se mogu karte za utakmicu fizicki kupiti na platou ovih dana ili su samo na dan utakmice u prodaji.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 28 nov 2024, 11:54

Tatatatira12 je napisao/la:
28 nov 2024, 09:45
Zna li neko da li se mogu karte za utakmicu fizicki kupiti na platou ovih dana ili su samo na dan utakmice u prodaji.
Samo na dan utakmice.

Ne znam da li imamo neko sponzorstvo sa Entriom prema kojem su ekskluzivni distributeri ulaznica, ali ako nemamo, loš potez da se onemogući kupovina unaprijed na platou.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 28 nov 2024, 12:27

PikachuSA je napisao/la:
28 nov 2024, 11:54
Tatatatira12 je napisao/la:
28 nov 2024, 09:45
Samo na dan utakmice.

Ne znam da li imamo neko sponzorstvo sa Entriom prema kojem su ekskluzivni distributeri ulaznica, ali ako nemamo, loš potez da se onemogući kupovina unaprijed na platou.
Pa bile su do sad ulaznice na entriu, mnogi ovdje svasta pisu od banalnih do "insajderskih" info, de malo se uozbiljite...

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 28 nov 2024, 13:29

zasto su 2 instagram profila, kkbosna visit sarajevo i kk bosna royal, koji je i verifikovan, dok ovaj novi nije? to je malo neozbiljno za pocetak, onda, aktivirati malo tiktok, najaktivniji su na fb koji pretezno koriste stariji kako bi se dopisivali sa nekim prijateljima iz djetinjstva i da salju poruke "kako su tvoji", "lijepa si" itd...marketing im se ubio za 2014-15 godinu

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.