FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 162

sarann
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sarann » 27 nov 2024, 22:21

Sadašnja ekipa juniora koja je pri dnu tabele je osvojila i pionirsku i kadetsku PL BiiH. Ekipa ima kvalitet,ali Mulaosmanović je svojim neznanjem i nemarom potpuno razjebao ekipu. Juniori su na pripremama imali preko 30 igrača,a zadnjih par kola su morali prebacivati kadete jer nisu mogli skupiti 18 igrača. Totalno je loša atmosfera,a djeca zbog nepravde napuštaju ekipu...i tako je u svim selekcijama

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 28 nov 2024, 00:25

Naši juniori su prije 9 godina pobjedili juniore Salzburga koji je tada u timu imao jednog Konrada Laimera koji danas igra za Bayern.
Danas naši juniori se bore za opstanak. Moj Ćuriću.
Grupa iznad svakog pojedinca.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 28 nov 2024, 08:03

muharemovicdzelo je napisao/la:
27 nov 2024, 16:56
Ublehaš je koštao Želju preko 100.000KM, druga je godina kako je tu, a omladinski pogon je samo u gorem stanju nego što je bio dok je Alihodžić bio na mjestu direktora omladinskog pogona.
Ne znam jel kompetentan za funkciju ili ne, ali što reče Adžem u podkastu skoro, članarine su nam najveći problem.

Osim imena i renomea nemamo šta ponudit djeci, još i članarine uzimamo.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 28 nov 2024, 08:22

Radila juniorska ili ne radila nama je isti k. svakako više ne prebacujemo niti jednog juniora što valja kao što smo nekad radili u prvi tim.

Žao mi roditelja koji šalju svoju djecu u Želju jer vole klub vole Želju, a djeca samo propadaju.

Ima i drugih privatnih klubova djeco pa trenirajte.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 28 nov 2024, 08:39

grbavicka1921 je napisao/la:
28 nov 2024, 08:22
Radila juniorska ili ne radila nama je isti k. svakako više ne prebacujemo niti jednog juniora što valja kao što smo nekad radili u prvi tim.

Žao mi roditelja koji šalju svoju djecu u Želju jer vole klub vole Želju, a djeca samo propadaju.

Ne tako davno jedan od najboljih OP-a u bivšoj Jugoslaviji, to je fakt.
Došli smo do toga, ko što si napisao, radi-ne radi isti k.

Roditelji šalju djecu pa kad skontaju kako sve funkcioniše dižu sidro.
Što je i logično.
Ovako ako nastavimo za par godina neće nas bit nigdje.
Ili radikalne promjene u OP-u, naravno pozitivne, ili investitor pa nek on diriguje.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 28 nov 2024, 15:35

Dok ne bude kampa, nema od nas ništa, ali da mora bolje puno i sa trenutnim stanjem, mora. Mogao se čupati kako djeca hodaju od terena do terena a eto sad ima i teren, pa opet ništa. Ne sjećam se da su bili gori rezultati, što je najgore, ima tu fine djece, od kojih bi možda nešto moglo i biti ako se sa njima bude radilo kako treba.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 28 nov 2024, 19:44

Ejnur je napisao/la:
26 nov 2024, 22:29
Ne znam ko vodi procese i ko sta radi,al znam da colpa ,dzemidzic i pilav moraju ici,ko god da dodje umjesto njih ne moze biti gore
Moze, moze. Ti zaboravio, il ne znas, na pitare i sta se desavalo kada su oni jahali.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 28 nov 2024, 19:44

grbavicka1921 je napisao/la:
28 nov 2024, 08:22

Drug koga da ubacimo u prvi tim vidiš da se ne mogu boriti ni sa svojim godištem, a da ne pričam kolika je razlika između juniora i seniora.

Nažalost svi talenti u našem gradu idu u Sarajevo, ne samo gradu, iz cijele BiH.

Lično znam momka koji navija za Želju (nije iz Sarajeva) a sada igra u Sarajevu jer ti nude sve. Od smještaja, stipendija itd.
Jednostavno svaki roditelj koji je neutralan će svoje dijete poslati kod pita.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 29 nov 2024, 10:21

Da li ce neko pricati o utakmici i mogucoj sestoj pobjedi zaredom ili cemo traziti detalje sad kako bi pljuvali sto mozemo? Hajde Željo!
Fk Željezničar.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 29 nov 2024, 11:10

Da se ovakve stvari dešavaju u prvom timu, kao što se dešavaju u omladinskom pogonu, posebno u U19 ekipi, Grbavica bi se već tresla, a promjene bi bile tektonske. Za mnogo manje smo otjerali Adžema i Bašića iz prvog tima. Omladinski pogon, koji je godinama bio naša snaga, sada je ispod nivoa Radnika iz Hadžića. Strašno.

Akademija mnogo košta, i moramo priznati da smo trenutno veoma daleko od njenog stvaranja. Ono što najviše frustrira jeste nedostatak konkretnog plana i vizije. Trenutno, bez investitora, ne možemo ući u ozbiljan projekat razvoja akademije, a ne postoji ni plan ni vizija za slučaj da se ne pojavi ozbiljan investitor. Čak mislim da investitor nije presudno rješenje. Rezultati u Evropi mogu donijeti značajna sredstva – pogledajte primjer Borca. Pogotovo s ovim sistemom takmičenja imamo priliku za uspjeh, ali moramo promijeniti mentalitet i pristup. Prije svega, trebaju nam pravi ljudi na pravim mjestima. Volio bih, na primjer, vidjeti povratak Adžema na mjesto direktora omladinskog pogona, jer bi uz trenutni Upravni odbor i stručni štab mogao napraviti značajne promjene.

Pogođeni smo istim problemima kao i šire društvo, što bih nazvao "sindromom samoporažavanja". Koliko god to nekome zvučalo smiješno, nedostaje nam pobjednički mentalitet, strpljenje, patriotizam, radne navike, intuicija, vizija, hrabrost i još mnogo toga.

U prvom timu se u kratkom vremenu promijenilo mnogo toga, i mislim da je krajnje vrijeme da se neko ozbiljno pozabavi omladinskim pogonom. Potrebna je detaljna analiza i dovođenje pravih ljudi koji mogu napraviti promjene. Ćurić je direktor od 2022. godine, ali rezultati su sve lošiji – ne samo na tabeli, već i u igračkom kadru. Početkom godine izgubili smo ogroman broj mladih igrača koji su mogli praviti razliku, ali to je samo vrh ledenog brijega. Situacija više nego alarmantna.

Siguran sam da ovi momci imaju potencijal samo je pitanje kvalitetnog rada. Mora neko stati pred članove Kluba i preuzeti odgovornost za sve ove loše rezultate. Jednostavno je tako.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 29 nov 2024, 19:10, ukupno mijenjano 2 puta.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 29 nov 2024, 11:39

Davljenika nikada ne trebe potcijeniti!!!

Sloboda je posljednja na tabeli ali to nikako ne znači da je to njihov stvarni domet. Realno gledano Sloboda ima dovoljno kvalitetnu ekipu da budu iznad crte ali svi problemi i dešavanja u Klubu i oko Kluba itekako utiču i na igrače pa ne pružaju dovoljno kvalitetne partije. Ono što Slobodi treba je jedan pozitivan niz da se mentalno vrati i siguran sam da će Sloboda skinuti poneki skalp vodećim klubovima. Mi itekako moramo pripaziti da taj niz ne počne sutra na Grbavici. Odigrati hrabro, pametno kao i do sada i ne bi trebalo biti problema. Nikako ih ne smijemo potcijeniti!

Imam povjerenje u Denisa i stručni štab tako da očekujem nastavak pobjedničkog niza. Atmosfera u slačionici je odlična i vrijedno se radi. Ovi pozitivni vjetrovi itekako ulijevaju nadu u neka bolja vremena za naš kolektiv.

Očekujem :
Muftić
Galić - Šukilović - Karamarko - Marković
Cvetanovski - Al Jaber - Radovac - Boljević
Dangubić - Krpić

Ovaj sistem sa dva napača itekako daje rezultate posljednih nekoliko utakmica i očekujem da će Denis nastaviti u istom ritmu. Sve smo opasniji iz ubačaja i kombinatorika je sve bolja. Fizički ekipa djeluje mnogo bolje nego na početku sezone. Vidno je da se igrači sve bolje razumiju na terenu. Izmjene formacije u toku utakmice su česte i ne utiču negativno na igru, štaviše itekako otvaraju prostor Cvetanovskom i Boljeviću da naprave višak ulaskom naprijed. Ostaje samo problem kvaliteta šuteva van kaznenog prostora. Nekako mi se čini da u tom segmentu još kaskamo a to bi nam itekako dalo na širini.

Idemo jako i po pobjedu. Imamo kvalitet i za Slobodu, i za GOŠK ali i za Slogu. Ostaje samo pitanje mentalne pripreme ekipe.

Svi na Grbavicu i ponesimo jedno pozitivno raspoloženje i nosimo plave do pobjede!!!
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 29 nov 2024, 13:48

muharemovicdzelo je napisao/la:
27 nov 2024, 16:56
Ublehaš je koštao Želju preko 100.000KM, druga je godina kako je tu, a omladinski pogon je samo u gorem stanju nego što je bio dok je Alihodžić bio na mjestu direktora omladinskog pogona.
Da se razumijemo, ja nisam koštao Želju marke.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 29 nov 2024, 13:51

Sutra i u naredne 2 utakmice se postaviti kao favorit,a to i jesmo,od prve minute agresivno i napadački,ne sumnjamo u vas momci,pokazali ste da možete,Ćoriću puna podrška za sve što radiš.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 nov 2024, 16:10

ublehas je napisao/la:
29 nov 2024, 13:48

:mrgreen: :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 29 nov 2024, 18:07

Pablo11 je napisao/la:
29 nov 2024, 10:21
Da li ce neko pricati o utakmici i mogucoj sestoj pobjedi zaredom ili cemo traziti detalje sad kako bi pljuvali sto mozemo? Hajde Željo!
Znači po tebi je stanje u omladinskom pogonu uredno?

Ne kontam u čemu je problem što komentarišemo? Nisu samo seniori Željo, Željo su i juniori, kadeti, pioniri, pretpioniri, pjetlići, cicibani i drugi. Ja ne kritikujem što mi je ćejf, nego što je stanje u omladinskom pogonu ozbiljan problem, a o tome se i ne priča.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 29 nov 2024, 18:09

ublehas je napisao/la:
29 nov 2024, 13:48
Mislio sam na ublehaša Ćurića.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 nov 2024, 19:59

Curic viska covjek u OP
To se vec godinu, dvije prica s razlogom

Sutra igra Zeljeznicar :bih:
Nadamo se novoj pobjedi i nastavku sjajne forme izabranika gospodina Corica
Bice teska utakmica, jer Slobodi gori
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 29 nov 2024, 20:52

NoDi80 je napisao/la:
29 nov 2024, 19:59
Curic viska covjek u OP
To se vec godinu, dvije prica s razlogom

Sutra igra Zeljeznicar :bih:
Nadamo se novoj pobjedi i nastavku sjajne forme izabranika gospodina Corica
Bice teska utakmica, jer Slobodi gori
Isto mislim,nece se puno sutrasnja tekma razlikovati od ostalih na Grbavici. Naravno volio bih 3:0 da bude, ali treba hladne glave uci u utakmicu.
Fk Željezničar.

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 29 nov 2024, 21:12

Sutra poderati SLOBODANKU I ETO NAS BLIZU 3 MJESTA.A poslije zimskih pojacanja ganjati se jos gore.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 29 nov 2024, 23:02

Zna li se kako stvari stoje po pitanu:

1. Jug izgradnja
2. Al Dzaber transfer
3. I ima li ikakvih prica o istoku i pokretanju osposobljavanja prostora ispod?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Paromlinac i 45 gostiju.