FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
52%
Prolazak u Play off
34
21%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 165

TrofejiSuTu
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TrofejiSuTu » 29 nov 2024, 23:44

mma_hz je napisao/la:
29 nov 2024, 23:40
Renan totalno nezainteresovano.Takodjer je trebao uvesti Djuricka umjesto Solde jer ga je Nardin nosao na ledjima ko bebu.
To je jedini covjek iz zadnje linije koji zna kvalitetno i ima muda iznijeti loptu.
I previse se lik kritikuje za neke stvari,a ja bas mislim da je falio veceras…
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 29 nov 2024, 23:45

TrofejiSuTu je napisao/la:
29 nov 2024, 23:44
mma_hz je napisao/la:
29 nov 2024, 23:40
Renan totalno nezainteresovano.Takodjer je trebao uvesti Djuricka umjesto Solde jer ga je Nardin nosao na ledjima ko bebu.
To je jedini covjek iz zadnje linije koji zna kvalitetno i ima muda iznijeti loptu.
I previse se lik kritikuje za neke stvari,a ja bas mislim da je falio veceras…
Mislim da bi se visinom i snagom mogao nositi sa Nardinom.Soldo i Jovic su previse sitni za onog majmuna koji je odigrao kao Haland.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 29 nov 2024, 23:55

Nardin i Despotovic su Van Basten i Romario za Turkeša i Renana. Kad se samo sjetim kakav sam linč ovdje doživio, kad sam napisao da je Despotović kapitalac :facepalm:
Šteta što smo veceras maltene završili sezonu, čak nas je i bod ostavljao u životu za titulu, treci bi završili i da nas Kobac Selimovic vodi od početka sezone.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 29 nov 2024, 23:57

ErosViverosViv je napisao/la:
29 nov 2024, 23:19
misstianopenaldo je napisao/la:
29 nov 2024, 23:02
Kako majkumu ni jedan sut u gol...
apsolutna podrska ZZ , al mi igraci nisu jasni. Lose skroz.
Ako iko iz kluba cita, molim vas ne dovodite malene igrace.
Naravno da veceras ne osvajamo visoke lopte kad ih evo godinama vec ne osvajamo, kad imamo igrace sa zeljom da porastu. Al i dalje nabijat loptu i pokusavat istu stvar e to je za izucavanja
Preskakanje sredine i nabijanje lopte u prazno je rezultat vise faktora.
Umor, dobar presing protivnika, nedostatak kreativnosti, bezmuda odbrana, lose pozicioniranje i manjak kretnje bez lopte.

Mi smo to u svakoj utakmici dobro radili, osim kada smo igrali sa dodatnim igracem u vezi, a to je protiv svinjskog, borca i kmelje. Zasto se to i dalje forsira i ne uci na greskama, to samo Zekic zna.

Danas su svi bili losi i svi su krivi za ovaj poraz, neka ih je stid jos jedne propustene sezone nizasta. Sramota sta su nam priredili, ovdje nikakvog izgovora ni branjenja ne smije biti.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 30 nov 2024, 00:05

Lucas je napisao/la:
29 nov 2024, 23:55
Nardin i Despotovic su Van Basten i Romario za Turkeša i Renana. Kad se samo sjetim kakav sam linč ovdje doživio, kad sam napisao da je Despotović kapitalac :facepalm:
Šteta što smo veceras maltene završili sezonu, čak nas je i bod ostavljao u životu za titulu, treci bi završili i da nas Kobac Selimovic vodi od početka sezone.
Šta očekuješ molim te, ovo pitanje nije samo za tebe nego za sve koji mislite da je dovoljno dovesti Zekića i da će se sve odmah posložiti? Nevjerovatno šta pišete pa imate li obraza sekunde jedne? Ok izgubili smo i šta sad? Pa 3 prethodne sezone mi smo bili 4. i sad smo doveli Zekića i on će sve to posložiti za par mjeseci kako treba, ovo očekujete? Vratite se u realnost, pa prije par mjeseci smo svaku utakmici ulazili sa brigom da li ćemo izgubiti ili ne, nije važno, Zvijezda, Sloga ili Zrinjski, sad kad smo počeli na papiru lakše protivnike dobijati vama su odmah oči zacaklile na titulu i dominaciju.

Shvatite da smo ekipa u gradnji, kako mentalno tako i taktički. Ok, Zekić je zeznuo neke stvari i šta sad? Treba ga otjerati? Kako vas nije sramota? Čuj Selimović da vodi bili bi treći (uz dužno poštovanje Selimoviću).

Zbog takvih kao vi smo ovdje gdje i jesmo, ne samo kao klub nego kao i društvo, ali da ne idem u off topic.

Može vas stid biti, imamo najbolji start u historiji klub ako se ne varam a vama problem što smo izgubili 0:1 od Zrinjskog. :puke:

L'otavo re di Roma F.T.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 30 nov 2024, 00:08

Meni je najsokantnije bilo ono setanje Bilbije s loptom dok se namjesta da je zabije,nigdje nikoga jbt..
Bas je ono bilo otuzno,pa onako nesto ni Gosk sebi nije dozvolio.

Potpuno ugaseni cijelu tekmu,i onda se pitas sta se desi u glavama tih ljudi koji bi trebalo da su profi,bar su tako placeni.
Zadnja izmjena: TrofejiSuTu, dana/u 30 nov 2024, 00:08, ukupno mijenjano 1 put.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 30 nov 2024, 00:08

nevezano za veceras
al nama trebaju 2 klasna stopera
meni nijedan nas stoper ne ulijeva nikakvo povjerenje
i trenutni su dobri za ovo sto i jesmo
ako cemo nesto vise onda ce ici tesko s njima

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 30 nov 2024, 00:19

Mi nikad ne mozemo svesti prelazni rok na dva do tri imena,jer se konstantno ispostavlja da imamo flopova,pa onda gomila tamo,gomila igraca ovamo,novi trener i opet sve ispocetka.

Politika dovodjenja se treba dici na veci nivo,s tim onda imas preduslove za konstantnost tima,uz minimalne korekcije.

Pitanje svih pitanja je kako zadrzati i kvalitetnog trenera duze od dvije sezone plafon?

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 30 nov 2024, 00:21

Htjelismo da uzmemo 3 boda sa ofanzivnom igrom. Prvo poluvrijeme Nurdin udara naseg golmana ljudi sviraju ofsid ono je zuti karton, takodje sut Gulashvilija koji je blokiran u korner koji nije dosudjen radi NE OFSIDA , ona sansa kad je Guli promasio loptu cinimi se da je bilo blizu 100% sansa ako nije, centar sut Djordjevica i za malo kasnjenje Jovica. Zrinjski je imao onu sansu kad je onaj osuto blago od zemlju i preko gola i ona obrana Rogica sa 3 m kad je soldo zakasnio..

Al prvo poluvrijeme nije bilo cemu jesu bili za nijansu bolji, al realno nekad ti treba taj go da ti digne samopouzdanje..

Drugo pol nisam gledao, pratio sam tekstualni zvucalo je uzasno, i sta se da primjetit da zamjene posebno RENAN TURKES, nisu nista donijeli kao ni ostale tri, sto ponovo potrvdjuje da je Zekic sa pocetnim sastavom pogodio i da ovi sto si ustali na klupi su tu sa razlogom..

Mulahuseinovic i stoperski par zrinjskog su bili bolji od Renana Turkesa kao i napad je bio fizicki jaci od nasih stopera..

Desava se jednostavno da ti nista neide naruku..

Sudjenje je bilo 50/50

Jedino ja gdje vidim da je mozda trebo drugacije jeste to da je trebao ubacit Djurickovica (znam da mu se dijete rodilo neznam jel i bio protokolu) i mozda Mustafica umjesto Pavicica… Nekazem da bi nas to spasilo poraza al Mulahuseinovic je jednostavno i visoci i snazni od solda nidala i jovica, i mislim da bi Djurickovic bio bolji za ovu utakmicu. LULIC I PAVICIC SE NISU NI VIDILI KAO NI Djordjevic.

Takodje menije Zrinjski izgledao kondiciono mnogo bolji nego u mostaru, i mislim da bi mogao to bit faktor van nase kontrole koji je napravio razliku, neumanjujuci pobjedu zrinjskog al 9-10 dana vise odmora i bez utakmice na teskim okolnostima (los teren) mi u gabeli on u bjeljini. Ove utakmice na ovakom vremenu mogu potemetit kondiciju koncepciju a i fizicku snagu ekipi..

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 30 nov 2024, 00:22

Nardin ko Dzeko ..toliko pravio razliku protiv nasih stopera.

Mada, nema dobrog veceras.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 30 nov 2024, 00:31

BegovicRamiz je napisao/la:
30 nov 2024, 00:08
nevezano za veceras
al nama trebaju 2 klasna stopera
meni nijedan nas stoper ne ulijeva nikakvo povjerenje
i trenutni su dobri za ovo sto i jesmo
ako cemo nesto vise onda ce ici tesko s njima
Nama za 352 koju igramo trebaju najmanje 3 do 4 igrača. Baš, baš odličan stoper uz Soldu i Čelika, LWB jer takvog nemamo i profil napadača kao Čataković. Kad se sve svede na papir mislim da ćemo prije formaciju promijeniti nego takve tipove igrača pronaći.

L'otavo re di Roma F.T.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 30 nov 2024, 00:32

Za vecerasnju tekmu su komotno mogli izabrati 11 momaka sa 3 tribine da igraju. Toliko nicega smo gledali od naseg Sarajeva.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Herson

Post Postao/la Herson » 30 nov 2024, 00:32

Podrška igračima i stručnom štabu ne dolazi u pitanje, ali isto tako ne treba bježati od činjenice da je Zekić večeras Zrinjskom otvorio put ka tituli. U ovako bitnim utakmicama se ne rade eksperimenti.

Neza
Kontakt:

Post Postao/la Neza » 30 nov 2024, 00:33

Ma losa formacija, losta postavka 100%. Danas moderni fudbal se igra sa 4-3-3 formacijom, pogledajte City, Liverpool, Real. Mi imamo savrsene igrace za 4-3-3. Desno krilo - Guli, lijevo krilo Keremeh, spic ili lazna devetka Turkes/Oliveira, jedan CM Lulic, drugi CM Pavicic/Djordjevic, zadnji vezni(CDM) Bubanja. Ja ne znam odakle ova formacija da Gulia stavljas u spica, Keremeha na wing backa. Uzas teski iskreno. Da ne bude da hejtujem Zekica, ja sam za da on ostane i narednu sezonu ma sta god se desilo, ali ne znam zasto smo ovako losi u jacim utakmicama. Nismo pobjedili: Zrinjski, Zelju, Spartak, Posusje.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 30 nov 2024, 00:40

E nocas je ZZ Top kiksao. Ali idemo dalje…bice kikseva do kraja, samo se dobro pojacati na zimu pa napasti u drugom dijelu.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 30 nov 2024, 00:46

Ono sto je najgore nisi ih ni tamo mogao dobiti sa igracem vise pola sata.Sta vise blizi smo bili porazu a gotovo sigurno bi izgubili da je ostalo 11v11

Pomirit se s tim da od titule nema nista i da su najbolji trenutno.Na proljece pokusati zauzeti sto bolje mjesto,zaganjati kup,pojacati i uigravati ekipu.Treba nam remont odbrane.Ti bez jednog klasnog stopera prvak neces biti,bekovi ne znaju ubaciti sto ti napadacu za 70% smanjuje sansu za gol.Kad smo vec kod napadaca i to nam treba.Nikakav trkac vec ubica u 16,igrac koji ima osjecaj za prostor,zna igrati glavom.Mozemo mi ostati 352 ali ne sa ovim bekovima.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 30 nov 2024, 00:48

Herson je napisao/la:
30 nov 2024, 00:32
Podrška igračima i stručnom štabu ne dolazi u pitanje, ali isto tako ne treba bježati od činjenice da je Zekić večeras Zrinjskom otvorio put ka tituli. U ovako bitnim utakmicama se ne rade eksperimenti.
Ovdje pola foruma ograniceno, ako poslije utakmice kritikujes nesto odmah si mrzitelj svega.
Pa nije zekic Emery da ne moze biti glavni krivac nekada.
Mi zivimo za Sarajevo, a svi oni za platu, pa makar donijeli 15 titula. Da ne govorim o premijama za svaku pobjedu. Nije ovo peta liga da neko iz ljubavi igra, jednostavno je tako na citavoj planeti.
Te stvari kad shvatite onda cete dobiti siru sliku kritike i pohvale.
Koliko god je ove sezone uspostavljen neki sistem i prepoznat rukopis, mi smo opet ispusili titulu prije zime.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 30 nov 2024, 01:49

APSULUTNA PODRSKA ZORANU ZEKICU I SS I IGRACIMA..

Desi se takav dan, zrinjski je dobro slozena ekipa i kad joj das bilo kakvu prednost tesko je izvuc i remi a kamoli da ih pobjedis.. zrinjski je imao oko 25 dana u cugu pauzu odprilike koliko traju zimske pripreme.. takodje bolje su se prilagodili hladnom vremenu i da ekipa koja je prije 25 dana izgledala mnogo fizicki i kondiciono slabija od nas danas je bila mnogo svjezija (sa uzim rosterom) nemozemi niko reci da ovo neregularno takmicenje nije pogodovalo zrinjskom.. Ako se vratimo na 3-4 utakmice zrinjskog prije vidjecemo da su to pobjede sa 1-0 i nazor dok smo mi te sve ekipe nabijali po 3 i vise golova..

Uigranost homogenost ekipe nije samo iskljucivo radi kvaliteta igraca vec i dotog kostura ekipe gdje 80% ekipe ima 3 i vise godina zajedno najbolja 2 igraca po 6+ godina trener zrinjskog je 4-5 godina sa ekipom kao pomocnik uz povremeno pustanje da vodi sam (tako reci testirali su ga koliko napreduje) kad je pokazao da moze dobio je skuhan grah sad samo servira onako kako su treneri prije njega to radili uz minimalne ili nikakve svoje sastojke.

Unad Obuca repuh onaj sa husrefom sto je bio odmasmo im **** mater i proglasili kao ojebine, sto oni jesu al i ivankovic je sigurno bio krampa kad je tek poceo al uz jakira krunu jos par trenera napredovao (jednostavno da je glup ko kita samo da je zapisivao koje vjezbe taktike rokafe profile igraca bilo bi dovoljno.,

I sad lagano imaju trenera narednih 6-7 godina za 6 k km dok mi za takvog trenera moramo dat 24 k km

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 30 nov 2024, 05:32

Evo pogledah sad sazetak, GOL ZRINJSKOG NEREGULARAN dodao loptu koja nije stajala plus dva puta loptu u pokretu igrac igrao koja je bila u pokretu..

Naravno VICO VALJIC PILAV COLPA CE RECI DA JE TO SPORT I DA SE DESAVA..

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 30 nov 2024, 06:20

H8Z7 je napisao/la:
30 nov 2024, 00:05
Lucas je napisao/la:
29 nov 2024, 23:55
Šta očekuješ molim te, ovo pitanje nije samo za tebe nego za sve koji mislite da je dovoljno dovesti Zekića i da će se sve odmah posložiti? Nevjerovatno šta pišete pa imate li obraza sekunde jedne? Ok izgubili smo i šta sad? Pa 3 prethodne sezone mi smo bili 4. i sad smo doveli Zekića i on će sve to posložiti za par mjeseci kako treba, ovo očekujete? Vratite se u realnost, pa prije par mjeseci smo svaku utakmici ulazili sa brigom da li ćemo izgubiti ili ne, nije važno, Zvijezda, Sloga ili Zrinjski, sad kad smo počeli na papiru lakše protivnike dobijati vama su odmah oči zacaklile na titulu i dominaciju.

Shvatite da smo ekipa u gradnji, kako mentalno tako i taktički. Ok, Zekić je zeznuo neke stvari i šta sad? Treba ga otjerati? Kako vas nije sramota? Čuj Selimović da vodi bili bi treći (uz dužno poštovanje Selimoviću).

Zbog takvih kao vi smo ovdje gdje i jesmo, ne samo kao klub nego kao i društvo, ali da ne idem u off topic.

Može vas stid biti, imamo najbolji start u historiji klub ako se ne varam a vama problem što smo izgubili 0:1 od Zrinjskog. :puke:
Brate odgovaras liku koji sa 15 fb profila, 3 instagram profila i ovdje na forumu na isti nacin pljuje svakog trenera unazad 10 godina, svakog ko ne igra 4231 formaciju. Pusti, ne gledaj sta se pise nego ko pise.

Ja se vise pitam gdje su oni likovi koji su kenjali kako bi Zrinjski bio 6. u ligi bez pomoci sudija. Ne znam sto je prosjecnom pitaru tako tesko priznat da su ljudi trenutno mnogo jaci klub. U zadnjih 10 godina imaju 6 titula, grupnu fazu i jos dva playoffa, beton utakmice u grupi itd. U zadnjih 10 tekmi s nama im je omjer 7-2-1. Znaci trenutno su oni Man City a mi Arsenal, u najmanju ruku. Al napisi ista objektivno ovdje, dodje dezurna brigada da ti pise da se ubijes i da smo mi "klub s dusom", da smo mi zakinuti za 6 titula i 3 grupne faze unazad 7 godina itd. Ljudi zive u iluzijama, pa se ibrete kad te neko fakat izdominira na terenu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amidzaa, Dave, Galantni, gh0stHZ, Haksss, keli, Lecler, Posejdon, Rule_hz, Shategabri, UltraSa46 i 84 gosta.