FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

Kristalniluster
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Kristalniluster » 30 nov 2024, 20:53

tabba77 je napisao/la:
30 nov 2024, 20:25
Treba i Zekica otjerati, vratiti Rozmana.
samo s Mehom mozemo naprijed

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 30 nov 2024, 21:05

Borac ostecen minimalno protiv zrinjskog SUDIJA DOBIO 6 utakmica suspenzije (NAJBOLJI SUDI U PL BH)

Zrinjski nijednu utakmicu nije ostecen
Borac minimalno ostecen protiv zrinjskog
Zeljo ostecen samo za penal protiv zrinjskog

A) penal na kosevu 50/50 zrinjskom bi se sigurno svirao kao i borcu
B) ceveni karton za Al jabera posusje, penal za posusje
C) crveni za krpica protiv veleza go lopta presla nije presla

Zrinjski penal protiv posusja u 93 minuti koji nije postojao kod rezultatat 0-0
Penal za zelju koji nije dosudjen u 76 minuti kod 0-1
100% sansa za slobodu kod 0-1 rezultata (tako zavrsilo) igrac ude sam na golmana sudija zaustavlja svira faul
Penal cist nedosudjen u mostaru za nas
Go zrinjskog juce dat kod NEREGULARNOG IZVODJENJA FAULA ZRINJSKI JESTE BIO BOLJI SL POBJEDILI SU 0-1

Sarajevo pomoc minimalna protiv radnika gdje ne dobiva celik crveni u 72 minuti kod rezultata 1-0 za nas

Steta

Posusje 2 penala rezultat 2-2
Zeljo jedanesterac 50/50
Sb ponistavanje 2 gola cista
Zrinjski penal neregularan go

Ovo su utakmice gdje smo direktno tim greskama uzgubili bodove

Plus borac gdje trebaju dobit crveni i gdje nam nedosudjuje penal.

Lose smo juce stojali u drugom pol pogotovu al cinjenica je sledeca borili su se svi i zalagali nije islo i pored uzasne igre izgubili smo sa NEREGULARNIM GOLOM.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 30 nov 2024, 21:27

Kristalniluster je napisao/la:
30 nov 2024, 20:51
SamoDaKazeem je napisao/la:
30 nov 2024, 20:34
mirzatele je napisao/la:
30 nov 2024, 20:24
Ako mislimo napasti titulu, na pauzi dovesti Mujakica, krilo i napadača.
Riješiti se panjine Kyeremeha i Renana.
E Mujakić je sila u pm :oops:
partizan festu napravio kad ga se rijesio
U onom haosu koji kod njih vlada, niko se nije specijalno istakao, čitao sam komentare Grobara, puno ih je pisalo da je bio najbolji dio njihove odbrane.

JuricaSpindl
Kontakt:

Post Postao/la JuricaSpindl » 30 nov 2024, 22:08

:roll:
robertkosar je napisao/la:
30 nov 2024, 19:25
Izgubili smo lose smo igrali :hmmmmm: Ali gol svinjskog je neregularan!! Kako niko od sudija nije reagovao??
nije reagovao, ok, greška. A zašto mi nismo imali šut u okvir gola na KOŠEVU???

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 30 nov 2024, 22:10

SamoDaKazeem je napisao/la:
30 nov 2024, 20:34
mirzatele je napisao/la:
30 nov 2024, 20:24
Ako mislimo napasti titulu, na pauzi dovesti Mujakica, krilo i napadača.
Riješiti se panjine Kyeremeha i Renana.
E Mujakić je sila u pm :oops:
Kod nas dok je igro bio je sila za ovu ligu

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 30 nov 2024, 22:12

JuricaSpindl je napisao/la:
30 nov 2024, 22:08
Izgubili smo lose smo igrali :hmmmmm: Ali gol svinjskog je neregularan!! Kako niko od sudija nije reagovao??
Realno, nemamo se pravo ni zaliti na ono sinoc, zasluzili ljudi bar tricu da nam spucaju.
Steta bi bilo da je gol ponisten jer nismo zasluzili da se ponisti

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 30 nov 2024, 22:24

:thumbup: :thumbup:
PeppermintSA je napisao/la:
30 nov 2024, 16:17
Mnogo zlonamjernih komentara, Husrefovih botova i neobjektivnih kvazianaliza. Hajde da stvari raščlanimo na paramparčad i steknemo neku objektivnu sliku stanja.

1. Izgubili smo svaki uticaj u savezu i za to smo krivi isključivo mi kao klub. Nekada smo imali upliv, da ne kažem i moć. Možda mlađi ne pamte, ali smo imali i mi svoje sudije - kako prije rata, tako i od nezavisnosti. I to nije ništa čudno. Ako želiš da praviš rezultate, ma u kojoj ligi, moraš biti jak u savezu. U Španiji je Real zaštićen kao polarni medvjed. U Engleskoj, najčistijoj ligi na svijetu, Junajted sa Sir Alexom je bio zaštićen. U Njemačkoj je Bajern zaštićen, a u Italiji je Juventus preko deset godina bio zaštićen. Odnos saveza prema nama boli, ali isključivi krivci smo mi. Digli smo ruke od njega još u Sabrininom mandatu, zamajavali se idejom da je fudbal po defaultu čist i doveli smo se do ovoga. Srećom, napokon nam je došlo iz dupeta u glavu i pokrenuli smo borbu za FSKS. To je prvi korak. Putokaz je upravo Zrinjski. Rijetko kad se prave lakrdije u njegovu korist, on manje više pobjeđuje zasluženo, ali onih 2-5%, kad malčice zaškripi, kad su igrači malčice indisponirani, kad je protivnik malčice razmahan, mahne se neki ofsajd, sviraju se 3-4 nepostojeća sitna faula, navuče se neki penal koji ne mora da se svira.

2. Pune 4 godine lutamo. Promijenili smo igrača i igrača, trenera i trenera smo potrošili. Došli smo u situaciju da je biti u klubu godinu i po jestjednako biti starosjedilac. NEMOGUĆE je praviti rezultate na taj način. Ekipa se mora postepeno i sistematski graditi nekoliko sezona. Ona naša posljednja šampionska generacija je tako stvarana. Ništa mi nemamo od toga što ćemo svakog ljeta promijeniti po 10 igrača. Ne histerisati zbog -7, na zimu se pojačati na pozicijama koje nam škripe, dočekati kraj sezone i ne histerisati ako ne uzmemo trofej. Ponovo se pojačati tamo gdje nam škripi, a riješiti se viškova i krenuti na titulu s istim trenerom.

3. Ni ne pomišljati o smjeni ZZ. Mi smo promijenili neukusan broj trenera u posljednjih nekoliko godina. Spominje se prošla sezona i neuspjeh. Pa kako ćeš pobogu napraviti uspjeh? Smjenjuje se Feđa u po prethodne sezone, dolazi Mirza zbog čega se pokreće bojkot navijača, Mirza ostaje i obavlja pripreme, nakon dvije utakmice u Evropi se smjenjuje, preuzima Dogan kao v.d. rješenje. Počinje putujući cirkus 15 dana, potraga za trenerom, dolazi Rožman. U svemu tome, doveden Viveros kao pojačanje, lik bježi nakon 10 dana. Dolazi Peneranda s pivskim stomakom kao pojačanje, vraćaj ga u zivot. Odlazi ti najbolji igrač iz prethodne sezone Dal, a dolaze ti Hasić, Djurickovic i onaj iz Radomlja u nekakvom petom kolu. Klasični raspad sistema zamaskiran velikom potrošnjom, gdje se ne zna ko pije a ko plaća. Onda kreće epopeja, Gulli se salje na posudbu da bi Peneranda bio guran, afera Ziljkic, suspenzija Ibričića, ostaje li Rozman ili ne ostaje. Isto sapunica. Sad smo napokon doveli ozbiljnog trenera na vakat, odradili pripreme - PUSTITI GA DA RADI DVIJE GODINE PA KUD PUKLO.

4. Struka mora dovoditi igrače. U zadnje cetiri godine su igrace dovodili Mirvah i Ajla, uz Kepciju i onu splitsku menadzersku agenciju koja nam je **** znanje. ZZ nam je preporucio glavnog skauta. Taj skaut nam je doveo Jovića i Đorđevića, koji su docekani na noz jer nisu bombasticna imena, no pokazaše se kao najveća ovosezonska pojačanja. Pustiti struku da radi, bez talova, uplitanja, “šminkerskih pojačanja”. Polako graditi tim. Fula će biti, fula i Chelsea. Zato treba nekoliko godina da se iskristališe tim. Ovdje pojedinci drkaju na Jakira (**** vas on), a zaboravljaju da isti ovaj Zrinjski nije izasao u Evropu s njim prve sezone. Treba vremena. Mora se igracka krizaljka posloziti, mora se trenerova vizija implementovati, mora se ekipa uigrati, mora doći do automatizacije.

5. Prestati s pljuvanjem. Mi smo sebi najveci dusmani. Koja dva kluba u regionu imaju navijace koji najvise seru? Mi i Hajduk, i zato su oba kluba tu gdje jesu. Meljo bi ispao iz lige da nema navijace mitomane koji i od sranja naprave kolač. Zašto 80% našeg otpada zavrsi u Zrinjskom i tamo proigra? Pa ovaj isti Mulahusejnovic je bio kod nas. Bilbija je bio kod nas. Amer Bekic je bio kod nas. Lasta je bio kod nas. Mali Ramić je bio kod nas. Jukic je bio kod nas. Kadusic je bio kod nas. Svi su tjerani i ismijavani, dok su tamo uzimali titule. Zadnja linija im je je nepromijenjena 5-6 godina, mi našu mijenjamo svake polusezone. Dakle, GRADITI I TRPITI I IMATI KONTINUITET.

6. Prestati odgovornost prebacivati na druge. To je stvar glave. Mi jesmo drasticno osteceni u Sirokom, npr, ali isto tako smo primili 3 komada od polovnog Sirokog nakon 3 KATASTROFALNE reakcije odbrane. Mene vise ovo drugo boli. Sudija nas je klao protiv Borca, ali ko to spominje danas? Niko, jer smo izasli, odigrali jako i cvrsto i zrelo i mocno pa nam nisu mogli meda. To je putokaz.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 30 nov 2024, 22:51

bvsic je napisao/la:
30 nov 2024, 22:12
Realno, nemamo se pravo ni zaliti na ono sinoc, zasluzili ljudi bar tricu da nam spucaju.
Ako je iko zasluzio da se ponisti go ONDA JE TO FK SARAJEVO..

Naj losije odigrana utakmica do jucerasnje je bila protiv zelje gdje zeljo imao 2 100% sanse jednu fulo jednu pogodio i to u prvom pol obje sanse. U drugom zeljo nije presao centar.. i da je bilo malo srece moglo je bit 1-4. Najvise smo golova dali najljepse za oko igramo I NAJVISE SMO OSTECENI DIREKTNO SUDISKIM GRESKAMA I VICINIM ZELJAMA..

Nekazem da je zrinjskom trebalo ponistit regularan go, VEC GO KOJI JE NE REGULARAN. I drugi problem je sto sudija nece bit kaznjen,ispostavilo se da je njegovom greskom zeinjski dobio 3 boda

I

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 30 nov 2024, 23:03

Pitar6785 je napisao/la:
30 nov 2024, 22:51
bvsic je napisao/la:

Naj losije odigrana utakmica do jucerasnje je bila protiv zelje gdje zeljo imao 2 100% sanse jednu fulo jednu pogodio i to u prvom pol obje sanse. U drugom zeljo nije presao centar.. i da je bilo malo srece moglo je bit 1-4. Najvise smo golova dali najljepse za oko igramo I NAJVISE SMO OSTECENI DIREKTNO SUDISKIM GRESKAMA I VICINIM ZELJAMA..

Nekazem da je zrinjskom trebalo ponistit regularan go, VEC GO KOJI JE NE REGULARAN. I drugi problem je sto sudija nece bit kaznjen,ispostavilo se da je njegovom greskom zeinjski dobio 3 boda

I
One moje slike sto pratim lakrdije, ono nase Sarajevo nije zasluzilo
A nase Sarajevo je zasluzilo bar 3 komada u mrezi, i zasluzilo je samar realnosti i nama i Zekicu i igracima.
Nadam se da je samar bio dobar i da cemo se vratiti jaci nego ikad.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 30 nov 2024, 23:04

Hajd ove sezone smo barem (skoro) do decembra bili blizu vrha i u igri za titulu.
Iduce da prebacimo barem do polusezone, pa onda one tamo mozda i do kraja sezone biti tu negdje u bod-dva.
Ne može preko noci polako.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 30 nov 2024, 23:20

Smiješno je reći da smo mi krivci za gostovanje gdje ti ponište apsolutno čist gol. Nema tu “ali”, svako opravdanje takvih stvari je smiješno. Nakon tog gola bi vrlo vjerovatno sve bilo gotovo, teško da bi se protivnik vratio iz toga.
Umjesto skoro gotovog meča, dobili smo cirkus.
Što se tiče dijela oko skauting službe, nije to dovođenje baš tako išlo. Da ne idem u detalje, ali nije onako kako je napisano.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 30 nov 2024, 23:57

Šta i kako protiv Radnika? Koja formacija, sastav, kakva su vaša očekivanja?
Rogić
Čelik Đuričković Soldo
Unušić Lulić Bubanja Đorđević Jović
Renan Guliashvili

Mislim da će teren biti težak, ne u smislu blata već neravnina će vjerojatno mnogo biti.
Trebamo se vratiti preostale dvije utakmice u 352, završiti polusezonu pa onda vidjet šta i kako. Očekujem Unušića u prvoj jer je Beganović zreo za klupe. Možda ne bi bilo loše Mujkića probati umjesto Đuričkovića. Realno očekujem ili Đuričkovića ili Mujkića na stoperskoj poziciji a Jovića na LWB, jer nemamo koga na LWB, Kuprešak jednostavno nije taj iz prošle sezone, a Duraković mislim da bi nazad bio loš.

Vezni red mislim da je ovo najbolje trenutno kao i napad. Sa klupe Pavičić, Kyeremeh, Mustafić, Turkeš i Hamzić.

Moramo rano povesti i što prije završiti utakmicu, svaku šansu koja se pruži iskoristiti bez milosti.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 01 dec 2024, 00:47

Ja bih ovako: Rogić, Beganović, Čelik, Soldo, Jović, Bubanja, Lulić, Đorđević, Kyeremech, Guliashvili i Renan.
Kamo srece da smo protiv Zrinjskog ovako počeli.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 01 dec 2024, 00:53

Rogic
Unusic-Celik-Soldo-Jovic
Bubanja
Lulic Pavicic (Ako Đorđevic nije spreman)
Guli Keremeh
Turkes
Mislim da nam ovo najbolje lezi, i da se rijesi utakmica u prvih pola sata

60.min Renan da ih napadne s trkom

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 01 dec 2024, 00:55

Ja mislim da je protiv Radnika najbolje ici brez prave 9ke od samog početka meca. I naravno za ocekivati je, da cemo im uvaliti 3 komada u prvom poluvremenu, jer cemo igrati sa laznom 9kom ko Barca onomad.

Kasnije u drugom onda zajedno ubaciti Renana i Turkesa po mogucnosti na istu poziciju. To jest 9ka. Jer opasniji si kad imas dvije 9ke nego kad imas jednu. Logično.

I pobjeda nesmije doci u pitanje.

Neza
Kontakt:

Post Postao/la Neza » 01 dec 2024, 01:07

Svake godine ispadamo iz trke za titulu prije Nove Godine. Tuga.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 01 dec 2024, 01:35

Lavcina je napisao/la:
01 dec 2024, 00:55
Ja mislim da je protiv Radnika najbolje ici brez prave 9ke od samog početka meca. I naravno za ocekivati je, da cemo im uvaliti 3 komada u prvom poluvremenu, jer cemo igrati sa laznom 9kom ko Barca onomad.

Kasnije u drugom onda zajedno ubaciti Renana i Turkesa po mogucnosti na istu poziciju. To jest 9ka. Jer opasniji si kad imas dvije 9ke nego kad imas jednu. Logično.

I pobjeda nesmije doci u pitanje.
Mislim da je Zekicu jasno i da je skontao da vise nijednu utakmicu na nasoj klupi ne treba krenuti bez klasicnog napadaca.

Volio bi vidjeti Turkesa u prvi 11 ali u 433 sa krilima i bekovima Unusic-Kupresak koji znaju ubaciti.Ubjedjen sam da bi ga krenulo kad bi igrali to nekoliko utakmica u kontinuitetu.Turkes je klasican target man.Mladja verzija Merse i od njega necemo dobiti ovo sto Zekic hoce.Igru treba prilagoditi prema napadacu kao sto vecina ekipa radi a ne da se od njega trazi nesto sto ne moze i nije navikao jer nije takav profil napadaca.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 01 dec 2024, 01:53

jel ziv mortem? Da nije i njega admin klepio ako je sta protiv banjaluke rekao?

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 01 dec 2024, 02:02

bvsic je napisao/la:
30 nov 2024, 23:03
Pitar6785 je napisao/la:
bvsic je napisao/la:

I
A nase Sarajevo je zasluzilo bar 3 komada u mrezi, i zasluzilo je samar realnosti i nama i Zekicu i igracima.
Ne mogu se složiti s tobom ovaj put, a razlog je jednostavan, a to je da Zrinjski nije zaslužio pobjedu jer su do iste došli neregularnim golom. Pored naše katastrofalne igre pošteno bi bilo jedino ako su dali regularan gol, a nisu. Onda kažeš da je Sarajevo zaslužilo tri komada u mreži, slažem se samo da je u nekom slučaju i golman bio očajan, ali nije i branio je odlično, a golman je isto dio ekipe i bezbroj je primjera gdje upravo golman donese bodove. Apsolutno ne želim opravdati katastrofalnu igru ali na kraju samo se bodovi pišu. Mi smo Želji trebali utrpati 4-5 komada i koga sada briga što smo ostali za dva boda manje i ako smo "zaslužili" mi dva boda više nemamo. Gdje smo još sve zaslužili da dobijemo,a pokrali su nas i suvišno je spominjati. Pozz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 01 dec 2024, 02:29

Amcho1 je napisao/la:
01 dec 2024, 02:02
bvsic je napisao/la:
30 nov 2024, 23:03
Pitar6785 je napisao/la:

I
Ne mogu se složiti s tobom ovaj put, a razlog je jednostavan, a to je da Zrinjski nije zaslužio pobjedu jer su do iste došli neregularnim golom. Pored naše katastrofalne igre pošteno bi bilo jedino ako su dali regularan gol, a nisu. Onda kažeš da je Sarajevo zaslužilo tri komada u mreži, slažem se samo da je u nekom slučaju i golman bio očajan, ali nije i branio je odlično, a golman je isto dio ekipe i bezbroj je primjera gdje upravo golman donese bodove. Apsolutno ne želim opravdati katastrofalnu igru ali na kraju samo se bodovi pišu. Mi smo Želji trebali utrpati 4-5 komada i koga sada briga što smo ostali za dva boda manje i ako smo "zaslužili" mi dva boda više nemamo. Gdje smo još sve zaslužili da dobijemo,a pokrali su nas i suvišno je spominjati. Pozz
Slazem se ja i s tom stranom. Rogic :salut:
Vise sam mislio u fazonu zalaganja, zivosti i borbe, velika 0. Ljudi dosli da se pobiju s nama a mi "pobjegli".
Naravno nekada se treba imati i srece pa da se ponisti ono jer nije regularno. Samo mi nismo na toj strani "srece", zanima me da se desilo nama to da li bi ponistio
Da li ce arena Kaljancu dati ovu situaciju? Ako bude, morat cu je ubacit u moju crnu listu :urnebes:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Benjolos, johntravolta123, Lecler, nedimmmm1337, Pena, skoJaa i 61 gost.