FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 01 dec 2024, 00:24

Pablo11 je napisao/la:
30 nov 2024, 23:55
godrina je napisao/la:
30 nov 2024, 23:50
Nisu svi preskocili centarsut Galica 😁
Onaj gol Krpica je regularan. Dobro ovo izgleda, ja sam presretan vala.
Karamarko, Sukilovic i Huso su me odusevili.
Najvise mi se svidja sto bas izgledamo kao ekipa i mislim da jos ima prostora za napredak.
Na hajr, da se radujemo do kraja i na kraju pjesma aBd
Utakmicu po utakmicu bodove skupljati, ganjati kup uz to, pa aBd istrazivati Evropske destinacije.. :bih:
Ma yebo Evropu ako cemo tamo ic samo da udarimo pecat u pasosu. Uvijek sam bio tog misljenja.
Ja se nadam da Coric vec zna sta mu fali da unaprijedi igru, da ce mu uprava uspjet ispunit zelje pa da ih uigra. Da napadnemo Evropu, ostvarimo dobar rezultat pa neka tek dogodine budu grupe.
Nema nista preko noci, samo rad, plan i kvalitet.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 01 dec 2024, 00:59

Zeljo dobar,samo bih volio da jos igramo napadacki,barem protiv ovakvih timova,nekako smo stali nakon prvog gola,cak u par navrata i pored vodstva su uspjeli isfrustrirat raju jer ne idu prema naprijed kad imamo ocigledne kontre.
Ne znam koji je razlog ove slabije posjete,zbog igre i rezultata ocekivao sam najmanje 8 hiljada.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 01 dec 2024, 02:32

Ejnur je napisao/la:
01 dec 2024, 00:59
Zeljo dobar,samo bih volio da jos igramo napadacki,barem protiv ovakvih timova,nekako smo stali nakon prvog gola,cak u par navrata i pored vodstva su uspjeli isfrustrirat raju jer ne idu prema naprijed kad imamo ocigledne kontre.
Ne znam koji je razlog ove slabije posjete,zbog igre i rezultata ocekivao sam najmanje 8 hiljada.
Citav dan je padala kisa, da nemamo nikako poraz u sezoni isto bi bilo, izgurati jos jednu tekmu, onda nek sve gori na proljece aBd. :bih:
Fk Željezničar.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 01 dec 2024, 08:54

Ejnur je napisao/la:
Meni je to na stadionu skroz drugacije izgledalo. Ne zaboravi da smo u ovoj utakmici zabili 5 golova od kojih su 2 ponistena. Pa normalno je da ce i sloboda imati svoje sanse i ds ne mozemo napadati 90+ minuta, to moze samo Zrinjski protiv pitara.

Na 2:0 su i dalje grizli momci i svaka im cast na tome. Neko je napisao da je utakmica u Konjicu pravi team building i stvarno jeste. Nakon te utakmice se jaca tomski duh i zajednistvo koje je i do sad bilo odlicno. A i sad se pokazuje da me moras imati milionere na terenu da bi igra bila dobra, ovo je ekipni sport i bitna je atmosfera ekipe. To trebamo zadrzati i dalje raditi kako Coric prica.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 01 dec 2024, 09:14

Ne zaboravimo da je dio igrača ljetos stigao ili u pola priprema, ili čak i nakon priprema, tako da se sve uigravalo u hodu, i u toku sezone. Također, bilo je i kritika na neke od dolazaka, da se ne ponavljamo ko i kako.
Nakon ove dvije utakmice ide pauza, i očekivanja da ćemo zimus na pripremama imati kompletnu ekipu, uz neke eventualno nove igrače. Upitan je Hiroš zbog isteka ugovora, a ostali su pod ugovorom bar do ljeta.
Definitivno zadatak za upravu je produžiti ugovore pojedinim igračima, i dodatno pojačati ekipu i konkurenciju. Ne sumnjam da struka tačno zna šta im treba.
Očekivanja su da na proljeće imamo jaču, ali i uigraniju ekipu.
Raspored i utakmice na proljeće su mnogo teže, pa da vidimo od kakvog smo materijala,i kakvi su dometi trenutne ekipe.
Ono što je bitno je uhvatiti Europu, i već sada razišljati o ekipi za slijedeću sezonu, nadograđivati je na pojedinim pozicijama i jačati konkurenciju.
Mene je Denis pozitivno iznenadio, jer je veliki iskorak za njega iz Goška, Posušja "uskočiti" u Želju, kojeg nikada nije lako voditi. Već ima polusezonu iskustva, uklopio se odlično, i nadam se da će tu ostati na duži rok, jer to je po meni klučno da uhvatimo, nakon dugo vremena taj kontinuitet trenera, kao osnovi preduslov za iskorake u rezultatskom smislu.
Za sada klučno je odigrati ove dvije tekme, pokušati uzeti 6 boba, i na zaslužen odmor definitivno.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 01 dec 2024, 10:01

Pablo11 je napisao/la:
01 dec 2024, 02:32
Ejnur je napisao/la:
Citav dan je padala kisa, da nemamo nikako poraz u sezoni isto bi bilo, izgurati jos jednu tekmu, onda nek sve gori na proljece aBd. :bih:
Ne bi trebala kisa toliko da utice jer imamo krov...

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 01 dec 2024, 10:15

Raja jel se meni cini ili je Suljo nekako postao brzi. Ne znam sta radi ali trci kiler ne staje.
I ne mogu se nagledat Karamarku. Koliko je lik napredovao i kako uz njega Mustafa izgleda dobro. Kad se sjetim na pocetku patnje zbog u21 a gledaj ga sad.
Ne reklo se.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 01 dec 2024, 10:44

jointunija je napisao/la:
01 dec 2024, 00:12
S kim god sam pričao u vezi Mirčeskog,svi su mi isto rekli,da je top igrač,od trenera,suigrača...
On je još pod tim nekim pritiskom da opravda svoju reputaciju,i ne pruža trenutno što može.
Mislim da bi poslije zimskih priprema mogao biti baš iznenađenje!
Ključ, mislim da ima straha još. Njega je htio Fenerbahče, čak mu je zastupnik bio u Istanbulu, siguran sam da će eksplodirati na proljeće.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 01 dec 2024, 10:48

godrina je napisao/la:
01 dec 2024, 10:15
Raja jel se meni cini ili je Suljo nekako postao brzi. Ne znam sta radi ali trci kiler ne staje.
I ne mogu se nagledat Karamarku. Koliko je lik napredovao i kako uz njega Mustafa izgleda dobro. Kad se sjetim na pocetku patnje zbog u21 a gledaj ga sad.
Ne reklo se.
Suljo ima drugu ulogu na terenu kada je tu i Danga. Odmah je osjetno da je drugačije čim nema onih izleta na 45m od našeg gola da kupi loptu.

Karamarko je mašina, od derbija je drugi igrač, uraditi što je u našoj moći da ostane bar još godinu sa nama. 250 i 300k što se spominje su male pare, puno on nama znači da ga se pusti sad.

Mustafa i Huso su se kvalitetno ispišali po većini forumaša.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 01 dec 2024, 10:49

Ma prije proljeca imamo dvije opet nezgodne tekme. Zbog svih situacija i parametara ove lige (ne gleda se samo forma i igracki kadar nazalost) ja sam zadovoljan sa 4 hoda.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 01 dec 2024, 11:18

Orvel je napisao/la:
01 dec 2024, 10:49
Ma prije proljeca imamo dvije opet nezgodne tekme. Zbog svih situacija i parametara ove lige (ne gleda se samo forma i igracki kadar nazalost) ja sam zadovoljan sa 4 hoda.
Slazem se, stim da kuci trebamo pobjedit.
A na proljeće jak raspored ali valjda je vrijeme za plavo proljeće.
@dzelo Huso, Mustafa i Karamarko, ja sam bio bas skeptican ali momci su se pokazali bas dobrim igrac ima. Ma svako ima neku ulogu na terenu i radi dobro.
Malo mi krivo sto je Sabic zapostavljen ali de budi negativan pri ovakvim rezultatima.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 01 dec 2024, 12:47

Ejnur je napisao/la:
01 dec 2024, 10:01
Pablo11 je napisao/la:
Ejnur je napisao/la:
Mislim na to da dosta raje izbjegava uopste da izlazi, dok dodje na stadion, gleda kako da ne pokisne.
Fk Željezničar.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 01 dec 2024, 12:54

Zeljeznicar se vraca tamo gdje i pripada
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 01 dec 2024, 13:03

Nadam se da naši razmišljaju o Kariću, strašan napredak u par mjeseci, šteta bi bilo da ode negdje drugo. Mislim da su minimalne šanse (ako ih i ima) da Gošk opstane u ligi.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 01 dec 2024, 13:07

Pablo11 je napisao/la:
01 dec 2024, 12:47
Ejnur je napisao/la:
Pablo11 je napisao/la:

Mislim na to da dosta raje izbjegava uopste da izlazi, dok dodje na stadion, gleda kako da ne pokisne.
Ma i ne bih bas rekao,bila je prosle sezone utakmica sa Borcem po kisi i to u sezoni koja ja je jedna od najgorih ikad i jos na to sve zadnje kolo kad je sve gotovo bilo pa se skupilo 9-10 hiljada

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 01 dec 2024, 13:16

Ejnur je napisao/la:
01 dec 2024, 13:07
Pablo11 je napisao/la:
Ejnur je napisao/la:

Ma i ne bih bas rekao,bila je prosle sezone utakmica sa Borcem po kisi i to u sezoni koja ja je jedna od najgorih ikad i jos na to sve zadnje kolo kad je sve gotovo bilo pa se skupilo 9-10 hiljada
Ma svejedno, izgurati Gosk kuci, onda ono nase na proljece.
Fk Željezničar.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 01 dec 2024, 13:35

muharemovicdzelo je napisao/la:
01 dec 2024, 13:03
Nadam se da naši razmišljaju o Kariću, strašan napredak u par mjeseci, šteta bi bilo da ode negdje drugo. Mislim da su minimalne šanse (ako ih i ima) da Gošk opstane u ligi.
Apsolutno se slažem. Dečko je bio guran u omladinskim selekcijama, stari jak, general ga gurao, baš ono maksimalno guran, a u omladinskim selekcijama nije odudarao od konkurencije.
Sad očigledno sazrijeva, a tek mu je 19. godina.
U njegovim godinama ni Šeha ni Mufta nisu bili ovako dobri. Baš naprotiv...
Neka nam Zuban proda Muftu i dovede Karića, win win situation.
Pa makar za početak bio i drugi golman.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 01 dec 2024, 13:40

mavi je napisao/la:
01 dec 2024, 13:35
muharemovicdzelo je napisao/la:
01 dec 2024, 13:03
Apsolutno se slažem. Dečko je bio guran u omladinskim selekcijama, stari jak, general ga gurao, baš ono maksimalno guran, a u omladinskim selekcijama nije odudarao od konkurencije.
Sad očigledno sazrijeva, a tek mu je 19. godina.
U njegovim godinama ni Šeha ni Mufta nisu bili ovako dobri. Baš naprotiv...
Neka nam Zuban proda Muftu i dovede Karića, win win situation.
Pa makar za početak bio i drugi golman.
[/quot

Tako će ti na kraju i biti. Momku ističe ugovor na kraju sezone. Ova u gosku mu je perfektno došla. Mufta svakako ide u Kayserispor. A imamo i Abdulahovica, mladog Duskaja…

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 01 dec 2024, 13:42

Ejnur je napisao/la:
01 dec 2024, 13:07
Pablo11 je napisao/la:
Ejnur je napisao/la:

Pa dobro nije isto izaći na kišu u maju na 20° i na kišu/susnježicu na 2°, lično znam tonu raje koja jednostavno ne voli izlaziti kada je hladnije vrijeme, nisu taj tip ako ne ugrije radije će samo kući ostati, a i generalno očekujem na proljeće sve punije jer se narod uželi. Ja imam osjećaj kao da nas manja euforija trese nego inače, nekako razmišljam da smo izgubili zadnje 3 došla bi milja više sinoć, ma ludi smo mi navijači.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 01 dec 2024, 14:03

Rutinski

Lično smatram da su "rutinske pobjede" najteže jer su upravo one rezultat dobrog rada kompletne ekipe i stručnog štaba a posebno van terena. Tako bih svim momcima a posebno stručnom štabu čestitao i zahvalio na kvalitetnom radu u dosadašnjem dijelu prvenstva jer ove zadnje dvije pobjede su rezultat svega dobrog što se radi. Samo naprijed! Puna podrška Denisu za sve što radi. Denise jedan si od nas. Lijepo je doći na Grbavicu i vidjeti vrlo lijepu igru i ovo zalaganje i trku što igrači pokazuju na terenu a ne strahovati za rezultat.

Igrač utakmice

Boljević - Ostaje nekako žal za ona dva promašena zicera ali kad se sve sabere i oduzme po meni je upravo on igrač utakmice. Postignut pogodak, vrhunsko ubacivanje za prvi gol, prečka iz slobodnjaka, odlična ubacivanja iza zadnje linije, izuzetne kretnje u prostor, otvaranja, proigravanja, kvalitetna podrška u odbrani. Ima tu još malo negativnih aspekata u igri ali sve u svemu odlična predstava i iz utakmice u utakmicu pokazuje da je naš najbolji igrač.

Iznad crte

Krpić, Dangubić, Radovac, AlJaber, Karamarko, Šukilović, Radinović, Galić, Muftić, Cvetanovski.

Neko je doprinijeo malo više, neko malo manje ali sve u svemu, kao što to pokazuju statistika i rezultat, odlična predstava kompletnog tima.

Možda smo očekivali veći ofanzivni učinak Cvetanovskog ali ono što je uradio u veznom redu i sve veća podrška u odbrambenim zadacima su itekako pomogli ekipi da izbori ovaj rezultat. Malo je možda Radinović pokvario utisak u zadnjih 15 minuta ali po meni je odigrao odličnu utakmicu. Raduje i povratak AlJabera. Nekoliko izuzetnih pasova i vrlo malo grešaka generalno. Bit će on još bolji.

Suljo me oduševljava, pristup, trka, skokovi, otvaranja, zalaganje, stvarno nemam riječi. Dangubić i on djeluju odlično. Mislim da Denis izvlači najbolje od obojice.

Ispod crte

Ovo je prva utakmica ove godine gdje sam lično zadovoljan prikazanim kompletnog tima. Ima tu itekako još prostora za napredak i uz ovaj pristup te atmosferu u ekipi uopšte ne sumnjam da će se to desiti.

Bilo je tu još dosta grešaka u predaji lopte (Cvetanovski, Al Jaber), realizacija se itekako još može popraviti (Boljević), kod pojedinih igrača je vidljivo da im pada fokus u pojedinim momentima (Radinović, AlJaber, Galić) i Galić definitivno mora poraditi na ubačajima iz auta, dosta lopti igubimo kad on ubacuje loptu iz auta.

Izmjene

Sama činjenica da je Karić postigao pogodak (Zamisli molim te) uz asistenciju Mirčevskog govori mnogo toga. Odinaka (Nekoliko dobrih prodora) i Hiroš (Odlično proigravanje za Boljevića u finišu utakmice) su također dali dobar doprinos. Ono što raduje je da izmjene nisu uzrokovale pad tempa i dinamike već naprotiv. Oduševljen sam kako je ekipa pripremljena.

Protivnik

Sloboda je izašla vrlo hrabro i vrlo visoko na našu odbranu i svaka čast na vrlo korektnoj utakmici. Da su ovako odigrali na početku sezona kada smo imali problem u iznošenju lopte iz zadnje linije te prilično slabu kombinatoriku u veznom redu i ka naprijed ko zna kakav bi rezultat bio. Međutim, jasno je vidljivo koliko je kompletna ekipa napredovala od utakmice sa Širokim i itekako raduje sigurnost koju pokazuje kopletna zadnja linija na čelu sa Karamarkom.

Opet tvrdim da po igračkom kadru Sloboda zaslužuje više od dva boda ali, znamo to mi najbolje, koliko problemi u strukturama kluba mogu uticati na rezultat. Tako da, vrlo bitna pobjeda za nas jer sam siguran da će Sloboda skinuti neki skalp vodećim klubovima u drugom dijelu sezone. Valjda ćemo to znati iskoristiti.

Suđenje

Moram reći vrlo korektno (ništa specijalno ali korektno) iako nisam uvjeren da je kod drugog poništenog gola lopta bila cijelim obimom van terena. Kod prvog je ruka bila očigledna. Šivac od mene ima prolaznu ocjenu posebno što nije bilo toliko razvlačenja i odugovlaćenja kod pregledavanja VAR-a. Mogao je pokazati par žutih na početku jer je otvorio prostora za grublju igru što su igrači i iskoristili. Ipak veliki broj prekršaja u konačnici.

Sa mnogo optimizma očekujem utakmicu sa Slogom. Uz ovakav pristup, korektno suđenje i bez zakulisnih radnji mislim da pobjeda ne može doći u pitanje.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: amypitar i 39 gostiju.