Jao Dona Jes ih pokrao

Klasično poslijeratno balijsko mešetarenje , svoju firmu im uvali , svoj stan ima uvali , preko njih kupovao poslovne prostore

E baš me interesuje šta će biti u budućnosti , da li će u tvorza .
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Jao Dona Jes ih pokrao
Gdje ce ko na Dona kad je nalemao Jalu ubio boga u njemuVensanKasel je napisao/la: ↑01 dec 2024, 13:58Jao Dona Jes ih pokrao![]()
![]()
Klasično poslijeratno balijsko mešetarenje , svoju firmu im uvali , svoj stan ima uvali , preko njih kupovao poslovne prostore![]()
Ne znam šta mi je krvavije, stan i poslovni prostor u Vogošći po 30k ili to što je Dini Merlinu isplaćeno 13KM zaradeVensanKasel je napisao/la: ↑01 dec 2024, 13:58Jao Dona Jes ih pokrao![]()
![]()
Klasično poslijeratno balijsko mešetarenje , svoju firmu im uvali , svoj stan ima uvali , preko njih kupovao poslovne prostore![]()
Ma hajde ti stanovi su privatni , mogu mu i pokloniti yebeš ga , ali Dino Merlin i 13 KMArvid je napisao/la: ↑01 dec 2024, 15:12Ne znam šta mi je krvavije, stan i poslovni prostor u Vogošći po 30k ili to što je Dini Merlinu isplaćeno 13KM zaradeVensanKasel je napisao/la: ↑01 dec 2024, 13:58Jao Dona Jes ih pokrao![]()
![]()
E baš me interesuje šta će biti u budućnosti , da li će u tvorza .![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa na početku ti je onaj rekao , moraš znati da oni prije nisu ništa dobijali i sad odjednom dobijaju nešto zato je njima bilo top , bolje išta nego ništa ...
100%, pitanje je samo danaakisarajevo92 je napisao/la: ↑30 nov 2024, 15:17pa nije bas besplatno, svakim ulaskom na neki njihov video imaju zaradu od mene, makar i 0.01 centadmin je napisao/la: ↑30 nov 2024, 12:36Koji je to princip po kojem smatraš da ti YouTube usluga pripada besplatno?akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 nov 2024, 12:13eto natjerase me reklame na yt da uzmem premium, doduse samo cu ovaj besplatan mjesec, poslije necu iz principa![]()
mada ruku na srce kul su i ostale beneficije s premiumom osim blokade reklama, yt music dodje kao spotify
na tv iritira u zadnje vrijeme, na kompu i telefonu se i mogu blokirati bez premium
iz principa bezobrazluka na koji guraju reklame u zadnje vrijeme, i daleko cesce i daleko duze, ali eto polazi im za rukom to sto su naumili izazvati kod prosjecnog korisnika, evo cak su i mene natjerali makar na free trial
jel to pripremas teren za nesto slicno sa forumom![]()
admin je napisao/la: ↑01 dec 2024, 16:43100%, pitanje je samo danaakisarajevo92 je napisao/la: ↑30 nov 2024, 15:17pa nije bas besplatno, svakim ulaskom na neki njihov video imaju zaradu od mene, makar i 0.01 cent
iz principa bezobrazluka na koji guraju reklame u zadnje vrijeme, i daleko cesce i daleko duze, ali eto polazi im za rukom to sto su naumili izazvati kod prosjecnog korisnika, evo cak su i mene natjerali makar na free trial
Probajte i sa portalomadmin je napisao/la: ↑01 dec 2024, 16:43100%, pitanje je samo danaakisarajevo92 je napisao/la: ↑30 nov 2024, 15:17pa nije bas besplatno, svakim ulaskom na neki njihov video imaju zaradu od mene, makar i 0.01 cent
Onaj Guja svašta nešto potpisivao, a kao nista ne zna.
pa boga mi se ovdje spominju neke cifre od 5-6miliona u zadnjih par godina, plus ovo ostalo sto je don almirano izvukao preko ovog udruzenje izvodjaca i sviraca da se ne zaboraviLegendKiller je napisao/la: ↑01 dec 2024, 21:26Meni nije jasno odakle je odjednom ovo krenulo za Don Almira, odavno se to radi. Inače treba znati da postoje dva udruženja, AMUS i AIS. AMUS su kompozitori i muzički stvaraoci, a AIS su izvođači. Taj AIS je nastao, ako se ko sjeća, kada je Merlin kao predsjednik Skupštine AMUSa izbacio Pecikozu i Švrakića sa skupštine, pa su ovi kao napravili drugo udruženje. AMUS uzima naknadu za kompozitore, a AIS za izvođače. AMUS ima više love i više naplaćuje, Merlin tu pare uzima, taj AIS ga toliko ne tangira. Trenutno je Sejo Sexom predsjednik skupštine AMUS-a. Mnogo veća imena vode AMUS. AMUS ima prihode oko 8 miliona, a AIS jedva milion prebaci. AIS je samo tu na ugostiteljima uzme još koju marku, to i vode uglavnom pjevači level Don Almir.
pa spominju za 3 godine, 3,3 miliona prihoda imao AIS, dakle nešto preko milion godišnje prihoduju na ime naknada. Almir je i radio samo preko AIS. Koga zanima može na njihovoj stranici pogledati finansijske izvještaje. To udruženje je i napravljeno da bi ovi likovi tipa dom almir, švrakići uzimali nešto, jer sa AMUSom ovo nisu mogli raditi. Ovdje je najveći krivac Institut za intelektualno vlasništvo, koje im je dalo dozvolu, a nisu vršili adekvatan nadzor.QUARTERBACK je napisao/la: ↑01 dec 2024, 21:57
pa boga mi se ovdje spominju neke cifre od 5-6miliona u zadnjih par godina, plus ovo ostalo sto je don almirano izvukao preko ovog udruzenje izvodjaca i sviraca da se ne zaboravi![]()
Ovdje se spominju 3 , šta je sa Fonogramom ?LegendKiller je napisao/la: ↑01 dec 2024, 21:26Meni nije jasno odakle je odjednom ovo krenulo za Don Almira, odavno se to radi. Inače treba znati da postoje dva udruženja, AMUS i AIS. AMUS su kompozitori i muzički stvaraoci, a AIS su izvođači. Taj AIS je nastao, ako se ko sjeća, kada je Merlin kao predsjednik Skupštine AMUSa izbacio Pecikozu i Švrakića sa skupštine, pa su ovi kao napravili drugo udruženje. AMUS uzima naknadu za kompozitore, a AIS za izvođače. AMUS ima više love i više naplaćuje, Merlin tu pare uzima, taj AIS ga toliko ne tangira. Trenutno je Sejo Sexom predsjednik skupštine AMUS-a. Mnogo veća imena vode AMUS. AMUS ima prihode oko 8 miliona, a AIS jedva milion prebaci. AIS je samo tu na ugostiteljima uzme još koju marku, to i vode uglavnom pjevači level Don Almir.
LegendKiller je napisao/la: ↑01 dec 2024, 21:26Meni nije jasno odakle je odjednom ovo krenulo za Don Almira, odavno se to radi. Inače treba znati da postoje dva udruženja, AMUS i AIS. AMUS su kompozitori i muzički stvaraoci, a AIS su izvođači. Taj AIS je nastao, ako se ko sjeća, kada je Merlin kao predsjednik Skupštine AMUSa izbacio Pecikozu i Švrakića sa skupštine, pa su ovi kao napravili drugo udruženje. AMUS uzima naknadu za kompozitore, a AIS za izvođače. AMUS ima više love i više naplaćuje, Merlin tu pare uzima, taj AIS ga toliko ne tangira. Trenutno je Sejo Sexom predsjednik skupštine AMUS-a. Mnogo veća imena vode AMUS. AMUS ima prihode oko 8 miliona, a AIS jedva milion prebaci. AIS je samo tu na ugostiteljima uzme još koju marku, to i vode uglavnom pjevači level Don Almir.
To bi bila velika muska dzenaza ovog foruma.admin je napisao/la: ↑01 dec 2024, 16:43100%, pitanje je samo danaakisarajevo92 je napisao/la: ↑30 nov 2024, 15:17pa nije bas besplatno, svakim ulaskom na neki njihov video imaju zaradu od mene, makar i 0.01 cent
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Benko123 i 17 gostiju.