NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

jestamaji
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la jestamaji » 02 dec 2024, 08:24

allen-amari (spontani) play of the season :o :tokralju:
obavezno pogledati

jedino je statistika ovakvog playa maloumna, allen dobija i passing i receiving TD što je van zdrave pameti

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 02 dec 2024, 11:57

jestamaji je napisao/la:
02 dec 2024, 08:24
allen-amari (spontani) play of the season :o :tokralju:
obavezno pogledati

jedino je statistika ovakvog playa maloumna, allen dobija i passing i receiving TD što je van zdrave pameti
Po statistici ispada da je sam sebi bacio loptu :D

Sto se tice derbija kola, mislim da je opravdao ocekivanja :D :D Zatvoriti Henry-ja po svaku cijenu, Lamara drzati "da ne bjezi mnogo", pustiti mu duga dodavanja (mada je u pocetku bio fino poceo)...S druge strane, istjerati Hurtsa iz pocketa, jer tad je na dodavanju prakticki beskoristan. Barklija su drzali koliko su mogli, dok nije "progulio".
Veliko hvala i Tuckeru koji je odrzao Eagles-e u zivotu kad ofanzivno nisu mogli uraditi skoro nista.
Jos jedna teska utakmica do kraja sezone, protiv Steelers-a, a ko da gledam da ce se jos negdje okliznuti. Mozda protiv Washington-a.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 02 dec 2024, 12:47

kako stvari stoje, ako ne bude nekih dodatnih povreda, za eaglese je najvjerovatnije da će biti drugi seed, sve ostalo je puno manje realno

bilo bi jako lijepo da ih detroit ispraši otprilike ko tampa prošle godine

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 02 dec 2024, 13:50

Momak, ides na blok :D :D :D

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 dec 2024, 14:42

Kako slatka pobjeda protiv Cheatera :D

Koliko će se dugo njima vraćati sreća, varanje i sudijsko guranje u zadnjih 20 godina? Ja se nadam bar 40 sljedećih godina da im bude kao sad :mrgreen:

Jučer su imali 7 razlike i Richardsona koji se raspadao, i prođe im u gamewinning driveu 3 puta na 4th down uključujući i 4th and goal 12 sec do kraja. I kao šlag na tortu prođe i konverzacija na 2 poena, za koju sam bio siguran da neće proći (jer prije toga 3x 4th je već prošao, a protiv Detroita si 0/2 imao 2 point conv, po meni suluda odluka, al' kad prođe onda te dižu u visine). Da stvar bude gora za Patriote, za 12 sekundi su uspjeli doći na sredinu terena, i pokušali pogodit FG sa 68yd što je apsolutni rekord, još po hladnom vremenu i Slye za dlaku kratak bio (mislim da bi ušla sa 67yd :mrgreen: )

Za Coltse previše važna pobjeda, ide bye pa tekma u Denveru koja direktno odlučuje za wc spot. Kad pogledaš raspored, Coltsi ako uzmu u Denveru, mogla bi se čak napasti i divizija. Sad je tu još veća žal 2 poraza od Hjustona na jednu loptu, gdje su u drugoj tekmi sudije direktno uticale na ishod i sada imaju tiebreaker, ali eto Houston se raspada a imaju pretežak raspored do kraja.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 02 dec 2024, 15:01

da je meni znati u kojem pomjerenom football svijetu ti živiš. coltsi su donji i povrh svega totalno neinteresantni i negledljivi a richardson je jednostavno za podvoz. i cheateri i coltsi su na najboljem putu da se narednih 20 (ili 40) godina bore u međusobnim susretima za neka tamo predzadnja mjesta, sa razlikom što su cheateri to zaslužili kada se zna kakve su sve marifetluke radili a coltsi su osim manning ere svakako uvijek takvi tako da je to najnormalnija stvar

samo takvi ko ti ih vide kako osvajaju divizije, superbowlove itd ... isto ko i navijači meda samo što je to kod njih barem interesantno i zabavno :D

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 dec 2024, 15:41

Ekipa koja drži wc spot veći dio sezone i trenutno je jedno mjesto ispod crte za playoff, može samo u tvojoj deluzionoj mašti biti ekipa koja se bori za predzadnja mjesta.

Od 1999. do 2019. samo 5 puta Coltsi nisu ušli u playoff, i to kad su Peyton i Luck bili povrijeđeni. Nakon toga zadnjih 5 sezona doduše samo jednom, ali ne možeš imati elite QB u 3 različite ere u nizu, daj mi ekipu koja je to uspjela. Ipak i u ovih 5 sezona nisu bili loša ekipa nikada, čak štaviše dvije sezone su bili prvi ispod crte i falila je pobjeda u zadnjoj tekmi sezone.

Trenutno QB je slaba tačka, ali ostatak ekipe je iznad prosjeka i zato je borba za playoff, ali opet kažem nakon Peytona, Lucka teško je treći put za redom pogoditi QB.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 02 dec 2024, 16:08

tih nekoliko pobjeda svake godine su tu samo zahvaljujući već desetljećima najgoroj diviziji u footballu
manning je bio monstrum i to je jedini razlog zašto je to sve tih nekih desetak godina izgledalo puno bolje. luck je bio zavala, dobio dvaput po prnjoci i podvio rep bez da je išta napravio

ali nema veze naravno, ako je tebi merak gledati njih kako muče i sebe i narod ... bujrum, nema u tome ništa loše!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 dec 2024, 16:16

Pa onda kritikuj ostale ekipe iz divizije, kao i ove iz ostalih divizija. Bukvalno sve ekipe u NFL su nekad imali rupu od nekoliko godina gdje su bili loši. Navedi mi neku franchizu da je u 20 godina ušla 15 puta u playoff osim možda NE sa Bradyem i eventualno GB sa Favre, pa Rodgers erama? To je u NFL-u nemoguće. Coltsi su imali sreće sa Peyton, pa s Luckom ali ne možeš tri puta za redom pogoditi elite QB kako već rekoh. U 20 godina u NFL-u timovi idu od vrha do dna. Uzmi za primjer gdje su Chiefsi bili prije Mahomesa ili Billsi prije Allena?

Iskreno, poenta ti nema nikakvog smisla.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 02 dec 2024, 16:34

ma poanta je samo da se ti pališ ko hepo kockica a nije realno da išta naprave, i to već par godina. fino je navijati ali malo realnosti ne bi bilo na odmet. pa richardson je parmak kakav se rijetko viđa, me može pogoditi olimpijski bazen. naravno da nfl sistem otkako je uveden salary cap brine za to da su svi timovi sinusoide, ali ovo za diviziju je istina, afc south je u prosjeku daleko najlošija divizija nakon prelaska na 32 tima i trenutni sistem divizija

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 02 dec 2024, 16:42

još nešto, meni je super da ima ljudi koji navijaju za marginalne timove koje izvan njihovog zip koda nikoga ne interesuju. panthersi, titansi, coltsi, cinci, ravensi, tampa, arizona ... to je baš fino, posebno arizona sa svojom istorijom ali treba biti svjestan da su u pitanju čekrčići nfl-a
a još više je cool kada neko navija za brownse ili mede, znaš da si proklet i ne nadaš se previše ničemu ali je barem cool zajednica i veliki tim je u pitanju :D

u nflu postoje dva tima koja nikoga ne interesuju, pa ni njihovu lokalnu zajednicu a to su chargersi i jaguarsi. ovi prvi su ukleti i sve su naopako uradili otkako postoje, a ovi drugi su nastali na livadi kojom caruju gatorsi i dolphinsi i nema im fajde osim zbrisati u london. za njih nema smisla navijati jer je to totalno beznadežno, svi ostali su skroz OK

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 dec 2024, 21:20

Ama ne palim se uopce, otkako je Luck otisao da putuje po Evropi logicno da Coltsi nisu contenderi za neki ozbiljniji playoff run. Ali ako se mozes opstat da odigras nesto i u januaru, pa makar jednu tekmu kao najlosiji seed, sto da ne. Pa ja sam jedan od rijetkih koji napise neki smislenu analizu vezano za svoju ekipu, a i generalno kad krene playoff, obicno se ovdje pise u par recenica i tjt. Kako su Manning i Brady otisli tema lici na teniski podforum bez Fedala. Koja stranica se napisi u playoffu i SB, bas kao i tamo na zavrsnici slamova.

A Coltsi imaju finu ekipu vec par godina, kad su napokon 2018 napravili tim, Luck je otisao u penziju, a iza sebe ostavio top 3 OL lige koja je i dan danas i all pro RBa. To je ta nesreca da takav napad ostavis koji si napokon dobio nakon dugo godina. U odbrani isto imas par finih imena i odbrana zadnjih par sezona i nosi ekipu, nisi ih dzaba klepio na fantasyu. :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 dec 2024, 14:56

fudbal iz jestine mladosti, kolorizovano :mrgreen:

ohio vs notre dame :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 dec 2024, 02:11

Uze Georgia sa rezervnim QBem SEC, i to na produzetke. Strasan hit na Stocktonu na onom predzadnjem playu kad im je donio first and goal, pa je Beck sa jednom zdravom rukom morao uci da da loptu Etiennu za TD

Sad da vidimo Penn state i Oregon :njanjanja:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 dec 2024, 13:21

prvo što sam pomislio je nedaj bože da tuu neko onako sastavi. ovaj se samo otresao i ustao!

alabama ili smu?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 dec 2024, 19:23

jestamaji je napisao/la:
08 dec 2024, 13:21
prvo što sam pomislio je nedaj bože da tuu neko onako sastavi. ovaj se samo otresao i ustao!

alabama ili smu?
SMU po meni, vise su zasluzili, daleko bolja sezona od Bame, al ne bi me iznenadilo da su ih ugurali opet

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 dec 2024, 22:43

ja nisam siguran koliko je to u dure jer nisu ozbiljne utakmice imali, ali nije se ni alabama proslavila. očito su odabrali opciju manje frke.

ono što mene šokira je kako su ustvari dva najbolja tima kažnjena groznim žrijebom dok texas i penn state dobijaju šetnju do polufinala. naravno, to je bio put najveće dobiti za ncaa, ali malo je reći da nije fer!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 09 dec 2024, 12:56

mahomes je izgleda odlučio da ove godine igra samo po zadnji drive. kako će oni da naglavu izlete u playoffu .. to će bit merak gledati.

pogledah upravo fantazi, ova liga je postala zakurac. ovaj novi tip igra za playoff i ostavi neaktivnog igrača. na kraju će još ovaj imaginarni ući u playoff. mislim da mi je ovo zadnja godina da igram, postalo je totalno bezveze

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 dec 2024, 12:23

jestamaji je napisao/la:
09 dec 2024, 12:56
mahomes je izgleda odlučio da ove godine igra samo po zadnji drive. kako će oni da naglavu izlete u playoffu .. to će bit merak gledati.

pogledah upravo fantazi, ova liga je postala zakurac. ovaj novi tip igra za playoff i ostavi neaktivnog igrača. na kraju će još ovaj imaginarni ući u playoff. mislim da mi je ovo zadnja godina da igram, postalo je totalno bezveze
Da, nije ovako loše bilo nikada. Zamisli da je imaginarni ušao zamalo sa 2 movesa u sezoni. To bi bio presadan svih presedana. Ovako ni 12tu godinu nije uspio među prvih 6 što dovoljno govori, a počeo je 7-2 ove sezone.

Upravo zbog ovih stvari smo uveli sistem ispadanja, jer nam je druga liga aktivnija od prve, a cilj prve lige je da ima što više movesa i aktivnosti, a ne da pet ljudi vrte igrače a ostali ništa. Emir ispada ove godine, nadam se da će se vratiti iduće, jer je jedan od boljih igrača kada hoće da igra. Ove sezone zadnje mjesto + 4 puta inactive igrač je previše. A realno sramota je da druga liga ima više waiver offers sedmično i da su tamo ljudi aktivniji nego kod nas i zato se to mora isfiltrirati. Nadam se već od iduće sezone da će krenuti uspon i da se liga vrati na stare staze.

Ako ništa, playoff će biti spektakularan kao i uvijek. Tu su standardni igrači, nema Elme koji se raspao ove godine, ali tu je Amarinho kao debitant i napokon je radom i trudom zaslužio playoff. Samo što je chokao prvo mjesto i bye u zadnjem weeku i odmah imamo derbi playoffa, amarinho i ja u wc rundi. Drugi par nešto slabiji po projekcijama ali ništa manje zanimljiv, Kijo protiv kad_kako. Jesta i mig odmaraju prvu rundu i čekaju protivnike.

Ja ovo kolo nabijem 150 poena, Allen petobanku sam, ali mi to ništa ne znači jer nisam mogao ni gore ni dole. Znači uvijek pred playoff kad mi ništa ne znači (ili budem bye ili kao ovo sad) rasturim i ispušu mi se igrači i onda u playoffu obavezno podbace. Samo sreća igram protiv rookiea :mrgreen:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 10 dec 2024, 12:34

usao sam znaci u zadnjim milisekundama u PO. :D nadam se da nece biti one&out.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.