Utakmice koje su obilježile prošlu i ovu sezonu.
Premijer liga BiH - aktuelno
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Očekujete svašta.
Koliko je to postova dnevno?relativizam je napisao/la: ↑05 dec 2024, 12:1774 to je npr skoro trecina mojih postova a ovaj profil aktivan 3 mjeseca
covjek to za dan skucka

Danas se žestoko zadao, mora mu se priznati.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
I sad se čude sto im kao moraju vracati bodove

- Shategabri
- Kontakt:
Prije bih rekao da je on prešutni drugi član predsjedništva N/FSBiH.
Koševo Zapad
Malo si loncice pomjesaoSuvorov je napisao/la: ↑05 dec 2024, 09:21Rece navijac NK Zeljeznicar ciji je funkcioner Sirokobrijezane nazvao športski prijatelji.

Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
- Kontakt:
U Slobodi - raspad sistema.
Ni najveći pesimisti među navijačima tuzlanske Slobode nisu mogli očekivati da će Crveno-crni u povratničkoj premijerligaškoj sezoni poslije 15 kola imati čak 13 poraza i dva remija. Podatak da je Sloboda postigla tri, a primila 29 golova djeluje kao noćna mora.
Tuzlaci su u 105 godina dugoj historiji dva puta ispadali u niži rang, oba puta iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali u igri su bili do kraja, do posljednjeg kola. Sada djeluje da je oružje odavno položeno, da je bitka izgubljena usred prvenstva, a zaostatak od 14 bodova za mirnom lukom djeluje nenadoknadiv.
Naravno, u sportu je sve moguće, uz otrcanu frazu da je lopta okrugla, ali Sloboda na terenu i van zelenog tepiha djeluje kao razbijena vojska. Klub s Tušnja definitivno je u rasulu i o njemu niko više ne vodi računa.
Navodnu brigu o Slobodi krajem septembra preuzeo je novi-stari predsjednik Azmir Husić. On se vratio užarenoj predsjedničkoj fotelji nakon što je klub određen period, skoro godinu vodio takozvani Odbor za upravljanje na čelu s Aleksandrom Jovićem. Navijači Slobode, evocirajući uspomene iz prvog Husićevog mandata i uspjehe s pokojnim Ćirom Blaževićem, a onda i Husrefom Musemićem, ponadali su se da je povratak popularnog "Amerikanca" svjetlo na kraju tunela. Ispostavilo se da je tunel duži nego što se mislilo.
Husićev povratak na čelo Slobode donio je određene promjene. Malo čudno, ali tik što ga je Skupština, s ljudima koje je sam predložio, "ustoličila" na predsjedničku poziciju, Husić se na dan utakmice sa Slogom zahvalio na saradnji dotadašnjem treneru Marku Maksimoviću i sportskom direktoru Zajku Zebi. Šok-terapija nije uspjela, Sloga je protutnjala Rudarskom 2 i slavila 3:0.
Husić je, zatim, na trenersku stolicu vratio Zlatana Nalića koji je tik pred ovu sezonu nepravedno protjeran nakon što je sa Slobodom uz brojne rekorde izborio povratak u Premijer ligu BiH. Da je slušao razum, a ne emocije, Nalić vjerovatno ne bi razmišljao o povratku u grad soli, ali...
Sloboda je i s Nalićem na kormilu nastavila redati poraze, ukupno šest u eliti bez postignutog pogotka, a klub je novi šamar doživio eliminacijom u šesnaestini finala Kupa BiH od trećeligaša Kreševa u Mostaru.
Tokom promjena u upravljačkim, ali i stručnim pozicijama, na Tušanj nisu prestajali stizati igrači. Na platnom spisku Slobode trenutno se nalazi gotovo 40 fudbalera. Postavlja se pitanje ko će i kako sve to da plati jer fudbal je skupa igračka, a poznato je da Sloboda godinama nije u najboljim "odnosima" s finansijama, da umnogome ovisi od tranše iz gradske kase, da krpi kraj s krajem i da su dugovi iz prošlosti omča oko vrata postojanju kluba.
Iako bilježe katastrofalne rezultate i igraju se s ugledom kluba, fudbaleri imaju svoje ugovore i očekuju plaće. Kako smo uspjeli saznati, od Husićevog dolaska fudbaleri su dobili jednu plaću, umanjenu za određene procente, uz obećanje da će im sve biti nadoknađeno kroz premije za eventualne pozitivne rezultate. Pozitivni rezultati su izostali, a tako i premije.
Da se Sloboda nalazi u teškoj situaciji govori podatak da na pojedina gostovanja, poput nedavnog na Grbavici, kreće na dan utakmice.
Prema informacijama koje smo dobili, prava je rijetkost da se Husić pojavljuje u klubu, briga o prvom timu spala je isključivo na pleća trenera Nalića i mali broj ljudi iz administracije.
Do odlaska na zimsku pauzu i nezasluženi godišnji odmor fudbaleri Slobode igrat će još dvije utakmice - s Veležom u Mostaru i Borcem na Tušnju.
Poslije svega dolazi ko zna koja teška zima, možda neizvjesna i po sudbinu kluba. Jer očito je da u Tuzli ne postoji kritična masa, niti volja ljudi spremnih da se uhvate u koštac s nagomilanim problemima u Slobodi.
Pošto nisu u Hrvatskoj niti se ih moze zvati Hrvatima, a ne vole drzavu u kojoj žive i iz koje poticu, logično je da malo mjesaju pojmove.Argentina je napisao/la: ↑05 dec 2024, 08:59Riječ šport je ukinuta u hrvatskom jeziku. U Republici Hrvatakoj je Ministaratvo sporta, a ne šport. Ne može na silu i protiv izvora
P.S. Kad bude klub mijenjao ime, ajde izbacite ovo NJ i stavite N, da budete zriNski ako vec ganjate relaciju sa Plemicima.
Sto se tice nacije i jezika, neka bude ko sta hoce i treba mu dati sva prava. Njegov izbor.Lavcina je napisao/la: ↑05 dec 2024, 14:27Pošto nisu u Hrvatskoj niti se ih moze zvati Hrvatima, a ne vole drzavu u kojoj žive i iz koje poticu, logično je da malo mjesaju pojmove.Argentina je napisao/la: ↑05 dec 2024, 08:59Riječ šport je ukinuta u hrvatskom jeziku. U Republici Hrvatakoj je Ministaratvo sporta, a ne šport. Ne može na silu i protiv izvora
P.S. Kad bude klub mijenjao ime, ajde izbacite ovo NJ i stavite N, da budete zriNski ako vec ganjate relaciju sa Plemicima.
Ali ako vec govore da pricaju hrtvatskim jezikom, neka onda pricaju kako treba, a ne da izmisljaju rijeci

Prekrajanje povijeti/istorije/historije nije ok. Plemici Zrinski su bili i imaju bogato nasljedje, a plemici zriNJski nisu nikad postojali

Prvak NR BiH: 1946
-
- Kontakt:
Na pomolu je OFK Sloboda 1919, odnosno 2025 

Zadnja izmjena: Convicts1988, dana/u 05 dec 2024, 14:36, ukupno mijenjano 1 put.
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Sad je jasnije sto su u tolikom kanalu. Sta Husic uopste hoce? Nije mi jasan nikako, a i cudi me da im se sindikat nije vec naklatio na kosti. Dajte ljudima plate.
Ugasi ih sisoje 

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Tik-tak.Ejnur je napisao/la: ↑05 dec 2024, 14:35Evo opet mi se nesto glupiramo,fakat mi kao navijaci moramo dici glas.
Mi smo svoja 2 kandidata kandidovali sa zakasnjenjem od 3h i 15min i sad kad nas odbiju,svi ce nam biti krivi,savez,pitari i svi ostali samo nije do nas.
Ovde nam uprava opasno urusava ugled kluba.
I ovo ce proci ali ce ostati upisano da nasa uprava nije digla glas protiv trenutnog saveza koji je cijeli nakaradan,zato je jako bitno da mi kao navijaci dignemo glas pa makar ovako preko foruma ili komentara cisto da koliko toliko skinemo ljagu sa naseg Zelje.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Pa zeljkane sve si ofirniji i ofirniji, sasvim slucajno zakasnise sa prijavama
Ide glas za Colpu i unuka mu Dzana Saljica od strane zeljeznicara

Ide glas za Colpu i unuka mu Dzana Saljica od strane zeljeznicara

jasno je bilo svakome pametnom da kod slobode nije problem samo nekvalitet igrackog kadra. ima tu i nekih finih igraca, nisu tolike tarabe da ih se ubija u pojam svako kolo. zabiti 2 gola za polusezonu i primiti 30 nije moguce, pa kantonalne i juniorske ekipe bi bolje rezultate pravile.
vec poodavno se pricalo da u tc nemaju plate (dok su jos bili u plbih) i da azmir ima problema privatno i poslovno. nedavno je izasla vijest da zena, od koje se razvodi, trazi da joj isplati 20 miliona. ja ne znam zaista da li je njemu fudbal uopste na pameti trenutno i zasto je ikako ulazio u slobodu.
isto tako, njima je neko ozbiljne suplje bacao s nekim ciljem. lagali ih da dovode santosa. ja im licno objasnjavao na temi da momak ne moze igrati takmicenja pod okriljem uefe dok ne rijesi spor koji ima sa bivsim klubom. zato je sad u australiji. oni nisu vjerovali, kontali ja ljubomoran, sta li.
steta velika iskreno, na stranu rivalstvo. steta za grad tuzlu i tk, ali ocito da sloboda slabo koga tamo interesuje i da ne postoji kriticna masa da pokrene neke procese ozdravljenja kluba.
vec poodavno se pricalo da u tc nemaju plate (dok su jos bili u plbih) i da azmir ima problema privatno i poslovno. nedavno je izasla vijest da zena, od koje se razvodi, trazi da joj isplati 20 miliona. ja ne znam zaista da li je njemu fudbal uopste na pameti trenutno i zasto je ikako ulazio u slobodu.
isto tako, njima je neko ozbiljne suplje bacao s nekim ciljem. lagali ih da dovode santosa. ja im licno objasnjavao na temi da momak ne moze igrati takmicenja pod okriljem uefe dok ne rijesi spor koji ima sa bivsim klubom. zato je sad u australiji. oni nisu vjerovali, kontali ja ljubomoran, sta li.
steta velika iskreno, na stranu rivalstvo. steta za grad tuzlu i tk, ali ocito da sloboda slabo koga tamo interesuje i da ne postoji kriticna masa da pokrene neke procese ozdravljenja kluba.
Zadnja izmjena: svemalim1, dana/u 05 dec 2024, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.
Skupstine,uprave,treneri i igraci su prolazni,Zeljo je jedini taj koji ostaje,trenutna uprava nije Zeljo i nije dostojna se nositi sa ovim.Pendulum je napisao/la: ↑05 dec 2024, 14:39Tik-tak.Ejnur je napisao/la: ↑05 dec 2024, 14:35Evo opet mi se nesto glupiramo,fakat mi kao navijaci moramo dici glas.
Mi smo svoja 2 kandidata kandidovali sa zakasnjenjem od 3h i 15min i sad kad nas odbiju,svi ce nam biti krivi,savez,pitari i svi ostali samo nije do nas.
I ovo ce proci ali ce ostati upisano da nasa uprava nije digla glas protiv trenutnog saveza koji je cijeli nakaradan,zato je jako bitno da mi kao navijaci dignemo glas pa makar ovako preko foruma ili komentara cisto da koliko toliko skinemo ljagu sa naseg Zelje.![]()
skupstina se ovdje pita, ne uprava.Ejnur je napisao/la: ↑05 dec 2024, 14:57Skupstine,uprave,treneri i igraci su prolazni,Zeljo je jedini taj koji ostaje,trenutna uprava nije Zeljo i nije dostojna se nositi sa ovim.Pendulum je napisao/la: ↑05 dec 2024, 14:39Tik-tak.Ejnur je napisao/la: ↑05 dec 2024, 14:35Evo opet mi se nesto glupiramo,fakat mi kao navijaci moramo dici glas.
I ovo ce proci ali ce ostati upisano da nasa uprava nije digla glas protiv trenutnog saveza koji je cijeli nakaradan,zato je jako bitno da mi kao navijaci dignemo glas pa makar ovako preko foruma ili komentara cisto da koliko toliko skinemo ljagu sa naseg Zelje.![]()
- Shategabri
- Kontakt:
Previše toga je da bi bilo slučajno.
Samo budala može vjerovati da su to nesvjesno uradili.
Onaj ko odlučuje kod komšija, zna šta radi

Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, ErosViverosViv, feniksptica i 24 gosta.