FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Treba Sturm nazvati i predoloziti im Muftica
Da imam neku funkciju svratio bih i pricao bih s nekim u Sturmu
Oni cijene nas klub i mogli bi preko Muftica steci neko povjerenje i obnoviti veze pokojne legende Osima
Sturm ima puno mladih igraca iz BiH i to je zasluga Ivice
Siguran sam da bi s njima mogli napraviti neku saradnju
Da imam neku funkciju svratio bih i pricao bih s nekim u Sturmu
Oni cijene nas klub i mogli bi preko Muftica steci neko povjerenje i obnoviti veze pokojne legende Osima
Sturm ima puno mladih igraca iz BiH i to je zasluga Ivice
Siguran sam da bi s njima mogli napraviti neku saradnju
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Ocekujem da bude medju top 5-6 nasih igraca. Trenutno on i Mircevski odskacu platama.. pa s tim imam i ocekivanja. Valjda nije zabranjeno?Pablo11 je napisao/la: ↑06 dec 2024, 02:39Cekaj to je argument, u dva derbija bio najbolji? Cisto da razjasnim i ja sam za ostanak Hirosa, ali reci da se Filip nije pokazao je smijesno, drugo je sto su svi ocekivali 2-3 gola po utakmici.zeljovolimte je napisao/la: ↑05 dec 2024, 23:10Dva derbija nas najbolji igrac.. onako iz glave.
Kajkut je za sad vise pokazao od Filipa.
Haj ti meni reci, sta su pokazala oba ta igraca?
Ne bih se složio da je tanak, tako smo nekad i za Muftu a sad ga kujemo u zvijezde. Malom treba utakmica i za godinu-dvije će biti na nivou da se može i zaraditi na njemu ako bude kvalitetno radio.
Btw, on je Zubanov igrač, proizvod naše Omladinske škole.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Hiroš je tu mnogo duže i naravno da je više pokazao. Meni je drag prvenstveno što je Željino dijete i volio bih da ostane do maja 26te sigurno zna loptati i mogao bi ga Denis ustabiliti, što bi bilo dobro i za njega i za nas. Jedinji njegov problem je što nema konzistentnosti, mnogo mu igra oscilira.zeljovolimte je napisao/la: ↑06 dec 2024, 17:29Ocekujem da bude medju top 5-6 nasih igraca. Trenutno on i Mircevski odskacu platama.. pa s tim imam i ocekivanja. Valjda nije zabranjeno?Pablo11 je napisao/la: ↑06 dec 2024, 02:39Cekaj to je argument, u dva derbija bio najbolji? Cisto da razjasnim i ja sam za ostanak Hirosa, ali reci da se Filip nije pokazao je smijesno, drugo je sto su svi ocekivali 2-3 gola po utakmici.zeljovolimte je napisao/la: ↑05 dec 2024, 23:10
Dva derbija nas najbolji igrac.. onako iz glave.
Što se tiče Dangubića, sigurno kvalitetan igrač i već je pokazao da mu je tu mjesto. Šteta što kod nas nema prave metrike jer sam siguran da bi bio igrač koji je najviše pretrčao u odnosu na odigrane minute. Djeluje mi fizički kao najspremniji igrač. Vrlo pismen napadač u svakom pogledu. Već je počeo davati golove i kad bi sa njim i Suljom produžili do maja 26te uz to da se Lauŝ vrati i ako pokaže kvalitet imamo više nego respektabilan napad.
Sa druge strane Mirčevski je, po meni, veliki promašaj. Mnogi tvrde da je sigurno kvalitetan igrač ali mislim da se ne snalazi u ovom sistemu. Nit može na krilo niti na 10tku, mada je na 10tki mnogo bolji. Ova na krilu protiv Sloge je bila katastrofa. Ima ugovor do maja 25te ali nešto ne vidim napredak, možda poslije zimskih priprema se dozove. Zadnja sezona u TSC-u ga je prilično unazadila u karijeri, 7 odigranih utakmica i 25 minuta u prosjeku. Po onom do sada viđenom meni ne ulijeva neku nadu da je na dobrom putu.
Edit : O parama se tu ne treba govoriti. Nije baš da su najplaćeniji igrači u ligi. Za manje para ne možeš dobiti kvalitetnog i već formiranog igrača (davno prošlo vrijeme) i tu moramo biti realni. Jedini način da imamo kvalitetne igrače za malo para je da guramo i afirmišemo našu djecu ili kopamo mlade talente iz nižih liga. U svakom tom slučaju ti treba bar sezona i pol da ih potpuno izgradiš a dok ih izgradiš kosu ćeš da počupaš. Obzirom da je politika Kluba da potpisuje igrače na godinu, max dvije. Oni čim nešto pokažu odoše za parama i ne vidim da će se tu nešto promijeniti.
-
- Kontakt:
Slazem se sa svim napisanim. Ne volim krajnosti samo, ovdje se Hiros pljuvao na sav glas i proglasen kao nepotrebnim, a daleko je to od toga.Levin je napisao/la: ↑06 dec 2024, 18:16Hiroš je tu mnogo duže i naravno da je više pokazao. Meni je drag prvenstveno što je Željino dijete i volio bih da ostane do maja 26te sigurno zna loptati i mogao bi ga Denis ustabiliti, što bi bilo dobro i za njega i za nas. Jedinji njegov problem je što nema konzistentnosti, mnogo mu igra oscilira.zeljovolimte je napisao/la: ↑06 dec 2024, 17:29Ocekujem da bude medju top 5-6 nasih igraca. Trenutno on i Mircevski odskacu platama.. pa s tim imam i ocekivanja. Valjda nije zabranjeno?
Što se tiče Dangubića, sigurno kvalitetan igrač i već je pokazao da mu je tu mjesto. Šteta što kod nas nema prave metrike jer sam siguran da bi bio igrač koji je najviše pretrčao u odnosu na odigrane minute. Djeluje mi fizički kao najspremniji igrač. Vrlo pismen napadač u svakom pogledu. Već je počeo davati golove i kad bi sa njim i Suljom produžili do maja 26te uz to da se Lauŝ vrati i ako pokaže kvalitet imamo više nego respektabilan napad.
Sa druge strane Mirčevski je, po meni, veliki promašaj. Mnogi tvrde da je sigurno kvalitetan igrač ali mislim da se ne snalazi u ovom sistemu. Nit može na krilo niti na 10tku, mada je na 10tki mnogo bolji. Ova na krilu protiv Sloge je bila katastrofa. Ima ugovor do maja 25te ali nešto ne vidim napredak, možda poslije zimskih priprema se dozove. Zadnja sezona u TSC-u ga je prilično unazadila u karijeri, 7 odigranih utakmica i 25 minuta u prosjeku. Po onom do sada viđenom meni ne ulijeva neku nadu da je na dobrom putu.
Edit : O parama se tu ne treba govoriti. Nije baš da su najplaćeniji igrači u ligi. Za manje para ne možeš dobiti kvalitetnog i već formiranog igrača (davno prošlo vrijeme) i tu moramo biti realni. Jedini način da imamo kvalitetne igrače za malo para je da guramo i afirmišemo našu djecu ili kopamo mlade talente iz nižih liga. U svakom tom slučaju ti treba bar sezona i pol da ih potpuno izgradiš a dok ih izgradiš kosu ćeš da počupaš. Obzirom da je politika Kluba da potpisuje igrače na godinu, max dvije. Oni čim nešto pokažu odoše za parama i ne vidim da će se tu nešto promijeniti.
Mircevski treningr koje sam pratio, najbolji igrac, najbrzi, sve top. Na utakmici je to sad slabo izgledalo, mada smo i mi kolektivni slabo izgledali.
Valjda ce na proljece sve izgledati bolje i da izborimo evropu.
- gegenpressing
- Kontakt:
Šta je pokazao Dangubić?zeljovolimte je napisao/la: ↑06 dec 2024, 17:29Ocekujem da bude medju top 5-6 nasih igraca. Trenutno on i Mircevski odskacu platama.. pa s tim imam i ocekivanja. Valjda nije zabranjeno?Pablo11 je napisao/la: ↑06 dec 2024, 02:39Cekaj to je argument, u dva derbija bio najbolji? Cisto da razjasnim i ja sam za ostanak Hirosa, ali reci da se Filip nije pokazao je smijesno, drugo je sto su svi ocekivali 2-3 gola po utakmici.zeljovolimte je napisao/la: ↑05 dec 2024, 23:10
Dva derbija nas najbolji igrac.. onako iz glave.
Razigrao komplet ekipu,svojim presingom i kretnjom,posebice Krpića,u svakoj tekmi učestvuje u kreiranju šansi i golova,trkom među 4 igrača,a prvi prema intezitetu trke.
Sušta suprotnost Hiroša.
Brohra ribo se...
Nadam se da hoće. Nemamo mi baš ogroman fond igrača ni novca pa da možemo da nam jedan dobro plaćen igrač sakuplja paučinu na klupi.zeljovolimte je napisao/la: ↑06 dec 2024, 18:38Slazem se sa svim napisanim. Ne volim krajnosti samo, ovdje se Hiros pljuvao na sav glas i proglasen kao nepotrebnim, a daleko je to od toga.Levin je napisao/la: ↑06 dec 2024, 18:16Hiroš je tu mnogo duže i naravno da je više pokazao. Meni je drag prvenstveno što je Željino dijete i volio bih da ostane do maja 26te sigurno zna loptati i mogao bi ga Denis ustabiliti, što bi bilo dobro i za njega i za nas. Jedinji njegov problem je što nema konzistentnosti, mnogo mu igra oscilira.zeljovolimte je napisao/la: ↑06 dec 2024, 17:29
Ocekujem da bude medju top 5-6 nasih igraca. Trenutno on i Mircevski odskacu platama.. pa s tim imam i ocekivanja. Valjda nije zabranjeno?
Mircevski treningr koje sam pratio, najbolji igrac, najbrzi, sve top. Na utakmici je to sad slabo izgledalo, mada smo i mi kolektivni slabo izgledali.
Već godinama naš je problem što mi ne volimo sami sebe, ne volimo našu djecu. Kad kažem naš, mislim prvenstveno na nas navijače. Šta se sve ovdje pisalo o Mufti u vakat.
Kad se mi navijači tako ponašamo neće ni Denis a ni bilo ko.u Klubu mnogo drukčije da razmišlja.
Recimo mali Šabić da igra u Zvijezdi, Partizanu, Hajduku ili Dinamu nakon onog poluvremena protiv Torpeda ne bi ga niko mogao istjerati iz prvog tima dok nešto debelo ne zaje*e i već bi imao okačenu cijenu od nekoliko miliona na svom imenu.
Istina je da Omladinskom pogonu ne ide najbolje ove sezone ali ti momci su naši i najbolji su na svijetu. Mi moramo i pod cijenu pokojeg rezultata imati svaku utakmicu jedno naše dijete iz juniora na terenu. Drukčije nam i nije neka budućnost.
- MocMahale444
Malo prenese lakija
E cuj sta je uradio Dangubic, neJma sta nije pa lik je od panja Krpica napravio Sultan Sulejmana kako je dosao i naĆero Krpu da ore njivu(teren).
Ono bez lopte kretnja kod Filipa je najbolja u timu.
Isto tako nemoj misliti da sta govorim/pisem lose o Hirosu jer je igracina kad hoce i treba nam isto tako i Hiros.
Nadam se da ce produziti.

E cuj sta je uradio Dangubic, neJma sta nije pa lik je od panja Krpica napravio Sultan Sulejmana kako je dosao i naĆero Krpu da ore njivu(teren).
Ono bez lopte kretnja kod Filipa je najbolja u timu.
Isto tako nemoj misliti da sta govorim/pisem lose o Hirosu jer je igracina kad hoce i treba nam isto tako i Hiros.
Nadam se da ce produziti.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- Riquelme1921
- Kontakt:
Brate meni je duša kad vidim neko naše dijete da izlazi na teren jer znam kako je o tome sanjao jer smo svi o tome maštali, ali moramo gledati objektivno.Levin je napisao/la: ↑06 dec 2024, 19:04Nadam se da hoće. Nemamo mi baš ogroman fond igrača ni novca pa da možemo da nam jedan dobro plaćen igrač sakuplja paučinu na klupi.zeljovolimte je napisao/la: ↑06 dec 2024, 18:38Slazem se sa svim napisanim. Ne volim krajnosti samo, ovdje se Hiros pljuvao na sav glas i proglasen kao nepotrebnim, a daleko je to od toga.Levin je napisao/la: ↑06 dec 2024, 18:16
Hiroš je tu mnogo duže i naravno da je više pokazao. Meni je drag prvenstveno što je Željino dijete i volio bih da ostane do maja 26te sigurno zna loptati i mogao bi ga Denis ustabiliti, što bi bilo dobro i za njega i za nas. Jedinji njegov problem je što nema konzistentnosti, mnogo mu igra oscilira.
Već godinama naš je problem što mi ne volimo sami sebe, ne volimo našu djecu. Kad kažem naš, mislim prvenstveno na nas navijače. Šta se sve ovdje pisalo o Mufti u vakat.
Kad se mi navijači tako ponašamo neće ni Denis a ni bilo ko.u Klubu mnogo drukčije da razmišlja.
Recimo mali Šabić da igra u Zvijezdi, Partizanu, Hajduku ili Dinamu nakon onog poluvremena protiv Torpeda ne bi ga niko mogao istjerati iz prvog tima dok nešto debelo ne zaje*e i već bi imao okačenu cijenu od nekoliko miliona na svom imenu.
Istina je da Omladinskom pogonu ne ide najbolje ove sezone ali ti momci su naši i najbolji su na svijetu. Mi moramo i pod cijenu pokojeg rezultata imati svaku utakmicu jedno naše dijete iz juniora na terenu. Drukčije nam i nije neka budućnost.
Nadam se da si svjestan da je drugi svijet seniorski fudbal od juniorskog, nekoliko desetina puta teži, a naši juniori trenutno ne mogu biti iznad svojih vršnjaka sudeći prema rezultatima. Nažalost tako je.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Vidi, fudbal je timski sport na koji utiče niz faktora i moguće je da ti loši rezultati nisu produkt nekvaliteta tih momaka.Riquelme1921 je napisao/la: ↑06 dec 2024, 19:29Brate meni je duša kad vidim neko naše dijete da izlazi na teren jer znam kako je o tome sanjao jer smo svi o tome maštali, ali moramo gledati objektivno.
Nadam se da si svjestan da je drugi svijet seniorski fudbal od juniorskog, nekoliko desetina puta teži, a naši juniori trenutno ne mogu biti iznad svojih vršnjaka sudeći prema rezultatima. Nažalost tako je.
Recimo, i sad smatram da je prošlogodišnji prvi tim imao individualni kvalitet da se bori za 4-to mjesto i da je loš rezultat najviše produkt psihološke pripreme igrača (pogotovo za gostujuće utakmice) ali i nestabilnosti u unutrašnjim strukturama kluba. Zahvaljujući Denisu (koji radi izvrstan posao na tom polju) i trenutnom štabu ali i stabilizaciji Kluba prije nekoliko mjeseci prvi tim se prilično oporavio i moguće je da juniorski pogon još uvijek pati od istog sindroma.
Nekad je Klub imao i profesionalnog sportskog psihologa (bila je to Jasna Bajraktarević u vremenu Bišćevića i ekipe - ne mogu se sad sjetiti koja je godina bila) ali i vrlo kvalitetnu unutarnju strukturu stalno zaposlenih. Sad nam je propuh na sve strane i vrlo smo tanki u tom dijelu organizacije. Nemamo ni psihologa, ni osobu za odnose sa javnošću, kvalitetnu administraciju itd itd. Mnoge se stvari rade volonterski i onda ličimo na amatersku organizaciju a ne na profesionalni klub. Mslm, kasnimo sa prijavama delegata u FSKS, prosto nevjerovatno.
Često pominjem Šabića jer je jedini od juniora koji je dobio priliku i sigurno je pokazao da tu ima materijala na kojem se može graditi igrač. Dečko ima najbolji centaršut u ekipi i odličan pas. Svakako ima materijala. Međutim, sjeti se prve utakmice protiv Širokog ove sezone kad je igrao lijevog beka. Taj strah, nervozu i manjak samopouzdanja si mogao vidjeti i osjetiti sa tribina ali već nakon par utakmica i treninga sa prvim timom počeo je odbranu Torpeda bacati kao da ima 50 utakmica u nogama.
Mi navijači moramo promijeniti stav i pritiskati Klub da u svakom početnom sastavu ima bar jedan junior, da se svake godine promovišu bar tri momka iz juniorskog sastava u prvi tim kao god juniorski tim stajao na tabeli (Naravno ne da kupe paučinu na klupi već da aktivno igraju). To će dati dodatni motiv talentovanim momcima da izaberu Željezničar ali i da ostanu u Klubu i ne idu na prvu ponudu kao što je to uradio Muftić i potpisao ugovor a mogao je otići kao mnogi što su to uradili jer su znali da neće dobiti priliku.
I opet kažem, da je Šabić u nekom od klubova koje sam gore spomenuo već bi imao nakačenu milionsku cifru za odštetu i ne bi izlazio iz igre dok nešto dobro ne zaje*e.
Zeza nas mentalitet, dok Srbijanci imaju kompleks veće vrijednosti pa tuše manje kvalitetne igrače za dobru lovu koji ništa ne naprave kasnije mi imamo kompleks niže vrijednosti pa ostavljamo našu djecu da kupe paučinu i kad pokažu određeni kvalitet.
U pravu si, seniorski fudbal je drugi svijet ali kao što te ne može fakultet pripremiti u potpunosti za posao ni najbolja akademija te ne može pripremiti za seniorski fudbal. Da bi naučili oni moraju na teren sa velikim momcima. Jednostavno to je tako.
Filip Dangubić da igra za Sarajevo išao bi na 20+ svake sezone i za par sezona bi prestigao recimo Ahmetovića. Namjerno navodim Sarajevo kao primjer, jer oni igraju taj napadački fudbal koji bi bio savršen za Dangubića. Stvaraju dovoljno prilika i nemilosrdni su prema protivnicima koje mogu natrpati.
Naša igra je već godinama takva da napadači nemaju konkretan doprinos i uglavnom im ocjenjujemo trku i borbenost a ne ono što bi trebali - šanse i golove.
Naši napadači su uvijek bili robusni razbijači, tehnički limitirani ali su pucali od snage. Adilović, Lendrić, Krpić, Popović, itd. Svaki od njih je za minimalno 10-12 cm visočiji od Dangubića, odličan u igri glavom i uglavnom sa loptom na vi, osim Armina Hodžića.
Odavno nisam vidio igrača da se kreće kao Dangubić, definicija školovanog i pismenog fudbalera, preda loptu i odmah trči u prazan prostor, nakon toga se vraća i aktivno učestvuje u izgradnji napada i uglavnom je uvijek otvoren i spreman da primi loptu. Mi to ne možemo iskoristiti, nemamo taj ofanzivni potencijal, nedostaju nam wing bekovi, uglavnom nam nedostaje jedno krilo i samim tim je sredina već u startu hendikepirana.
Naši bekovi su toliko loši da nisu u stanju natjerati protivnika da im se približi i da samim tim ostavi prazan prostor u sredini. To vazda na kraju puca po napadačima pa ih stalno kritikujemo, ali ti ljudi uopšte ne primaju dovoljno lopti i već dugo ne možemo da iskoristimo njihov potencijal.
U ovom Želji vjerovatno ni Džeko ni Levandovski ne bi zabili 15 golova.
U posljednjih desetak sezona smo samo četiri puta imali napadača koji je zabio 10+. Dva puta Krpić, jednom Lendrić i jednom Bajić. U tri od te četiri sezone smo se borili za titulu. U prevodu, bez napadača nema ni rezultata.
Dangubić je svakako najkorisniji na poziciji iza napadača i kao što reče MocMahale, Krpić je procvjetao kad je Dangubić počeo igrati iza njega.
Naša igra je već godinama takva da napadači nemaju konkretan doprinos i uglavnom im ocjenjujemo trku i borbenost a ne ono što bi trebali - šanse i golove.
Naši napadači su uvijek bili robusni razbijači, tehnički limitirani ali su pucali od snage. Adilović, Lendrić, Krpić, Popović, itd. Svaki od njih je za minimalno 10-12 cm visočiji od Dangubića, odličan u igri glavom i uglavnom sa loptom na vi, osim Armina Hodžića.
Odavno nisam vidio igrača da se kreće kao Dangubić, definicija školovanog i pismenog fudbalera, preda loptu i odmah trči u prazan prostor, nakon toga se vraća i aktivno učestvuje u izgradnji napada i uglavnom je uvijek otvoren i spreman da primi loptu. Mi to ne možemo iskoristiti, nemamo taj ofanzivni potencijal, nedostaju nam wing bekovi, uglavnom nam nedostaje jedno krilo i samim tim je sredina već u startu hendikepirana.
Naši bekovi su toliko loši da nisu u stanju natjerati protivnika da im se približi i da samim tim ostavi prazan prostor u sredini. To vazda na kraju puca po napadačima pa ih stalno kritikujemo, ali ti ljudi uopšte ne primaju dovoljno lopti i već dugo ne možemo da iskoristimo njihov potencijal.
U ovom Želji vjerovatno ni Džeko ni Levandovski ne bi zabili 15 golova.
U posljednjih desetak sezona smo samo četiri puta imali napadača koji je zabio 10+. Dva puta Krpić, jednom Lendrić i jednom Bajić. U tri od te četiri sezone smo se borili za titulu. U prevodu, bez napadača nema ni rezultata.
Dangubić je svakako najkorisniji na poziciji iza napadača i kao što reče MocMahale, Krpić je procvjetao kad je Dangubić počeo igrati iza njega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Za Šabića se 100% slažem. Pisao sam već na forumu prije par sedmica da ga želim više vidjeti na terenu. Momak ima strašan centaršut. Ipak ekipa je krenula sa velikim nizom pobjeda pa nije bilo smisla nešto mijenjati, ali smatram da bi možda na krilima trebali koristiti Boljevića i Šabića, ne jer je Cvetanoski loš nego jer imam osjećaj da bi duplo jači bio s klupe kad uđe svjež na umornu obranu. A tim usput i guramo našeg Šabu.Levin je napisao/la: ↑06 dec 2024, 22:24Vidi, fudbal je timski sport na koji utiče niz faktora i moguće je da ti loši rezultati nisu produkt nekvaliteta tih momaka.Riquelme1921 je napisao/la: ↑06 dec 2024, 19:29Brate meni je duša kad vidim neko naše dijete da izlazi na teren jer znam kako je o tome sanjao jer smo svi o tome maštali, ali moramo gledati objektivno.
Recimo, i sad smatram da je prošlogodišnji prvi tim imao individualni kvalitet da se bori za 4-to mjesto i da je loš rezultat najviše produkt psihološke pripreme igrača (pogotovo za gostujuće utakmice) ali i nestabilnosti u unutrašnjim strukturama kluba. Zahvaljujući Denisu (koji radi izvrstan posao na tom polju) i trenutnom štabu ali i stabilizaciji Kluba prije nekoliko mjeseci prvi tim se prilično oporavio i moguće je da juniorski pogon još uvijek pati od istog sindroma.
Nekad je Klub imao i profesionalnog sportskog psihologa (bila je to Jasna Bajraktarević u vremenu Bišćevića i ekipe - ne mogu se sad sjetiti koja je godina bila) ali i vrlo kvalitetnu unutarnju strukturu stalno zaposlenih. Sad nam je propuh na sve strane i vrlo smo tanki u tom dijelu organizacije. Nemamo ni psihologa, ni osobu za odnose sa javnošću, kvalitetnu administraciju itd itd. Mnoge se stvari rade volonterski i onda ličimo na amatersku organizaciju a ne na profesionalni klub. Mslm, kasnimo sa prijavama delegata u FSKS, prosto nevjerovatno.
Često pominjem Šabića jer je jedini od juniora koji je dobio priliku i sigurno je pokazao da tu ima materijala na kojem se može graditi igrač. Dečko ima najbolji centaršut u ekipi i odličan pas. Svakako ima materijala. Međutim, sjeti se prve utakmice protiv Širokog ove sezone kad je igrao lijevog beka. Taj strah, nervozu i manjak samopouzdanja si mogao vidjeti i osjetiti sa tribina ali već nakon par utakmica i treninga sa prvim timom počeo je odbranu Torpeda bacati kao da ima 50 utakmica u nogama.
Mi navijači moramo promijeniti stav i pritiskati Klub da u svakom početnom sastavu ima bar jedan junior, da se svake godine promovišu bar tri momka iz juniorskog sastava u prvi tim kao god juniorski tim stajao na tabeli (Naravno ne da kupe paučinu na klupi već da aktivno igraju). To će dati dodatni motiv talentovanim momcima da izaberu Željezničar ali i da ostanu u Klubu i ne idu na prvu ponudu kao što je to uradio Muftić i potpisao ugovor a mogao je otići kao mnogi što su to uradili jer su znali da neće dobiti priliku.
I opet kažem, da je Šabić u nekom od klubova koje sam gore spomenuo već bi imao nakačenu milionsku cifru za odštetu i ne bi izlazio iz igre dok nešto dobro ne zaje*e.
Zeza nas mentalitet, dok Srbijanci imaju kompleks veće vrijednosti pa tuše manje kvalitetne igrače za dobru lovu koji ništa ne naprave kasnije mi imamo kompleks niže vrijednosti pa ostavljamo našu djecu da kupe paučinu i kad pokažu određeni kvalitet.
U pravu si, seniorski fudbal je drugi svijet ali kao što te ne može fakultet pripremiti u potpunosti za posao ni najbolja akademija te ne može pripremiti za seniorski fudbal. Da bi naučili oni moraju na teren sa velikim momcima. Jednostavno to je tako.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Hoćeš da kažeš da je neko budala pa da preplaćuje loše igrače?
Igrač, kao i svaka druga roba, vrijedi onoliko koliko je neko spreman platiti za njega/nju.
Srbijanci prodaju igrače za velike pare jer je liga dostigla taj nivo. Govorimo o ligi koja je dala osvajače lige šampiona, kapitene nekih od najvećih svjetskih klubova, dakle igrače koji su se dokazali na najvišem nivou. Isto važi i za hrvatsku ligu.
Naša liga nije dala kako treba igrača za neku od liga petice, a da ne pričam o nekim uspjesima i tragovima koje bi ti igrači eventualno ostavili. Kukuruzspori su i dalje vrhunac za naše igrače, a i to je samo zahvaljujući menadžerskim talovima, a ne zbog kvaliteta.
Zašto ti igrači kasnije ništa ne naprave? Ja bih to preformulisao, zašto većina talentovanih klinaca ništa ne napravi? Zato što na to utiče mnogo faktora i nije baš lako svako malo napraviti novog Vidića, Stankovića, Matića, Ivanovića ili Kolarova, ali kada ih jednom napraviš, onda si pod lupom skauta i menadžera koji će rizikovati sa nekim Lukom Jovićem i sličnima.
Zato će Sunderland rizikovati sa nekim Aleksićem i dati 3,5 miliona eura za njega, pa možda nikad ništa ne bude od tog igrača, ali je vrijedan rizika jer dolazi iz lige koja je dala ogroman broj igrača liga petice.
Možeš ti Šabića, Guliašvilija ili Jabera zacijeniti pet miliona, džaba ti, jer onaj koji daje tolike pare igrače ne traži na našim terenima.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nedo Turković kaze da Muftic vrijedi max 500 h e i ja mu vjerujem.
Drug, replikaVirtu4l je napisao/la: ↑06 dec 2024, 23:44
Hoćeš da kažeš da je neko budala pa da preplaćuje loše igrače?
Igrač, kao i svaka druga roba, vrijedi onoliko koliko je neko spreman platiti za njega/nju.
Srbijanci prodaju igrače za velike pare jer je liga dostigla taj nivo. Govorimo o ligi koja je dala osvajače lige šampiona, kapitene nekih od najvećih svjetskih klubova, dakle igrače koji su se dokazali na najvišem nivou. Isto važi i za hrvatsku ligu.
Naša liga nije dala kako treba igrača za neku od liga petice, a da ne pričam o nekim uspjesima i tragovima koje bi ti igrači eventualno ostavili. Kukuruzspori su i dalje vrhunac za naše igrače, a i to je samo zahvaljujući menadžerskim talovima, a ne zbog kvaliteta.
Zašto ti igrači kasnije ništa ne naprave? Ja bih to preformulisao, zašto većina talentovanih klinaca ništa ne napravi? Zato što na to utiče mnogo faktora i nije baš lako svako malo napraviti novog Vidića, Stankovića, Matića, Ivanovića ili Kolarova, ali kada ih jednom napraviš, onda si pod lupom skauta i menadžera koji će rizikovati sa nekim Lukom Jovićem i sličnima.
Zato će Sunderland rizikovati sa nekim Aleksićem i dati 3,5 miliona eura za njega, pa možda nikad ništa ne bude od tog igrača, ali je vrijedan rizika jer dolazi iz lige koja je dala ogroman broj igrača liga petice.
Možeš ti Šabića, Guliašvilija ili Jabera zacijeniti pet miliona, džaba ti, jer onaj koji daje tolike pare igrače ne traži na našim terenima.![]()

Prvo, tog osvajača Lige šampiona o kojem govoriš je dala liga koju je osvao i naš Klub a ne ovo sad i to nikad nije bila liga Srbije.
Drugo, liga ne prodaje igrače već menadžeri i Klubovi. Molio bih te da poslušaš Andy-a Baru, po meni on je vrlo dobro sažeo naše regionalne lige ali i kako se to radi. Kustošija je pravi primjer. Naš klub nema nikakve veze sa menadžerima izuzev ovih što lihvare po Balkanu.
Treće, naši igrači završe u Kukuruzsporu zbog Zubana i još par ljudi a ne naprave ništa zato što neće niko sa Turcima da radi. Preplačuju igrače pa se njima i ne ide nigdje a da ne govorim kakvi su lihvari. Opet poslušaj Andy-a Baru i po pitanju Turske lige. Oni kad odu u Tursku potpuno su izgubljeni.
Četvrto, Sunderland rizikovati sa nekim Aleksićem i dati 3,5 miliona eura za njega zato što im je neki menadžer od povjerenja to savjetovao da uradi ali to ne znači da nema boljih i talentiranijih od njega.
Peto, onaj koji daje pare ne traži na našim terenima zato što niko nema njegov broj telefona pa da ga pozove na ručak u Klub i pokaže mu sa čim sve raspolažemo.
Šesto, da to je sve stvar mentaliteta. Dok Hrvati i Srbi imaju pobjednički mentalitet a ovi potonji i kompleks više vrijednosti pa oru po terenima dok se ne dokopaju neke dobre lige mi kuburimo u samosažaljenju, i želji za nekim instant uspjesima bez nekog plana i dugoročnog razmišljanja.
Mi sebe potcjenjujemo i niko drugi. Godinama ostavljamo naše momke da truhnu u nekim omladinskim pogonima dok neki pametniji ubacuju djecu od 16 godina da igraju. Možeš se slagati ili ne, ali to ti je istina.
Pročitao sam šta si napisao nedavno i zato me malo iznenadio tvoj komentar. Ja vjerujem da tu ima još par momaka koji imaju određeni potencijal i treba im dati više prilike.Riquelme1921 je napisao/la: ↑06 dec 2024, 23:20Za Šabića se 100% slažem. Pisao sam već na forumu prije par sedmica da ga želim više vidjeti na terenu. Momak ima strašan centaršut. Ipak ekipa je krenula sa velikim nizom pobjeda pa nije bilo smisla nešto mijenjati, ali smatram da bi možda na krilima trebali koristiti Boljevića i Šabića, ne jer je Cvetanoski loš nego jer imam osjećaj da bi duplo jači bio s klupe kad uđe svjež na umornu obranu. A tim usput i guramo našeg Šabu.
Evo slažemo se oko Šabića i da treba dobiti više prilike pa pogledaj sastav utakmice juniora protiv Širokog. Šabić je i igrao i dao pogodal ali opet su izgubili. Tu nešto ozbiljno ne štima, oni ne funkcionišu kao ekipa i to 3-4 talentovana momka ne mogu promijeniti. Ali, to i dalje ne znači da ta 3-4 talentovana momka ne mogu postati odlični igrači ako im se da prilika u prvom timu koji konačno funkcioniše kako treba i gdje imamo vrhunskih znalaca od kojih mogu naučiti.
Muftic je dosegao max, treba ici, pocet ce padati. A i akonjos 2x primi gol sto zapliva ili ga lobuje, nece ga uzeti niko.
Odlican golman, ima potencijala na svim poljima. Velika mana je visina i ti izlasci.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Pod osvajači lige šampiona sam mislio na igrače, Vidić, Ivanović, Stanković, itd.
Znači mi u stvari imamo kvalitet, samo niko to nije prepoznao? Ovi igrači zaslužuju transfere u lige petice ili makar u Ajaks i PSV, samo nema niko da ih pogura? Pa za sve ove godine se ne nađe niti jedan da bar pokuša?
Čudi me da taj genijalni Andy Bara nije prodao bar petoricu u Atletiko i Lajpcig, ne mogu vjerovati da bar do njega nisu došli ti nebrušeni dijamanti. Čovjek nađe talente u Africi ali eto propustio je ove koji su mu pred nosom.
Moram biti malo sarkastičan jer to što ti pišeš nema veze sa životom, uz svo dužno poštovanje prema tebi, ali ja to ne umijem drugačije reći.
I da, godinama si trpio te "talentovane", dao im šansu, pa pogledaj gdje su sad. Pod talentovani mislim na Gasala, Beću ili Drlju. Odigrali su preko 200 utakmica.
Peonta - nema kvaliteta.
I još ješto, na jednoj utakmici HNL ima toliko skauta koliko kod nas nema za cijelu sezonu na svim utakmicama.
Znači mi u stvari imamo kvalitet, samo niko to nije prepoznao? Ovi igrači zaslužuju transfere u lige petice ili makar u Ajaks i PSV, samo nema niko da ih pogura? Pa za sve ove godine se ne nađe niti jedan da bar pokuša?
Čudi me da taj genijalni Andy Bara nije prodao bar petoricu u Atletiko i Lajpcig, ne mogu vjerovati da bar do njega nisu došli ti nebrušeni dijamanti. Čovjek nađe talente u Africi ali eto propustio je ove koji su mu pred nosom.
Moram biti malo sarkastičan jer to što ti pišeš nema veze sa životom, uz svo dužno poštovanje prema tebi, ali ja to ne umijem drugačije reći.

I da, godinama si trpio te "talentovane", dao im šansu, pa pogledaj gdje su sad. Pod talentovani mislim na Gasala, Beću ili Drlju. Odigrali su preko 200 utakmica.
Peonta - nema kvaliteta.
I još ješto, na jednoj utakmici HNL ima toliko skauta koliko kod nas nema za cijelu sezonu na svim utakmicama.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Slazem se sve i treba da ide radi svoje karijere, al ovaj dio

Momak visok 186 cm, nije linijas, posto je golman ima jos prostora za napredak.
Vidi ne očekujem da se složiš samnom, to uopšte nije poenta mog pisanja i o ovome bi se moglo cijelu noć diskutovati.Virtu4l je napisao/la: ↑07 dec 2024, 00:28Pod osvajači lige šampiona sam mislio na igrače, Vidić, Ivanović, Stanković, itd.
Moram biti malo sarkastičan jer to što ti pišeš nema veze sa životom, uz svo dužno poštovanje prema tebi, ali ja to ne umijem drugačije reći.![]()
Peonta - nema kvaliteta.
Za nas trenutno nisu lige petice i moraju se naši igrači pokazati po srednjoevropskim ligama prvo da dođemo na radar. Na žalost mi više nismo na radaru ni u tim ligama zbog velikog broja faktora koji nemaju veze sa talentom Željine djece.
Naravno da igrač neće imati kvalitet ako ne igra. Iz juniorskog pogona se ne prodaju igrači druže. Oni moraju da se guraju preko prvog tima kao što to rade pite sa onim "talentovanim" kikserom od Čelika. Ne može biti igrač formiran i kvalitetan ako već sa 20 godina nije nosilac igre u jednoj ligi kao naša a da bi bio nosilac igre sa 20 on mora full igrati sa 18 u prvom timu.
Naravno, mora se tu napraviti i rezultat u ligi i Evropi, moraju se razvijati kontakti. Misliš da je slučajno Šahtar bio zainteresovan za AlJabera ili da je slučajno mali Drina otišao u Poljsku?
To je jedini način, nema drugog. Svašta možemo očekivati u narednom periodu pošto su tu Rahimić i Štila koji imaju dobre konekcije. Treba nam još takvih.
Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, ristagrad, tiagofaria25 i 55 gostiju.