killafrommanilla je napisao/la: ↑10 dec 2024, 20:10
Ali evo, Mrmot je objasnio ono što sam i pretpostavljao - svjesni da ne mogu uzeti titulu narednih X godina, cilj je to isto onemogućiti gradskom rivalu
Veoma nezrelo i neozbiljno razmišljanje koje ćemo pripisati "žaru borbe".
Željezničar ne može nikome onemogućiti da uzme titulu, kao što to ne može niti jedan klub u državi. Željezničar ima jedan glas koji ne može promijeniti apsolutno ništa, čisto da shvatiš koliko je neozbljno to što pričaš.
Taj gradski rival kojeg spominješ, ima četiri sigurna glasa, zamisli to. Vlasnici su, ili kontrolišu, četiri kantonalna kluba. Gradski rival kandiduje vlasnika kluba za mjesto u IO NFSBiH, sve pod maskom borbe za bolje sutra.
Željezničar nije klub jednog lica, odluke donose organi kluba, s tim da uvijek iskoči neko ko misli da je veći od kluba pa napravi neku glupost. Ne moram vama to objašnjavati. Isto kao što tebi smetaju političke objave tvog kluba, tako i meni smetaju odluke nekih pojedinaca u klubu za koji ja navijam. Ja sam poprilično siguran da navijači Veleža ne podržavaju saopštenja u kojima se klub uvlači federalnom premijeru, ali to je neko napisao i pustio u eter. Isto tako se ni ja, a ni ostali navijači Željezničara, ne slažem sa dopisom izvjesnog Cernice u kojem se ograđuje od postupaka delegata Trbonje. U početku sam mislio da je to klupska odluka, čisto da ne budemo kažnjeni, na kraju se ispostavilo da je to uradio predsjednik Skupštine na svoju ruku.
Željezničar, kao najveći klub u državi, ima svoj put i neće biti ničije sredstvo za dolazak do cilja, a ponajmanje Ismiru Mirviću, Abdulahu Ibrakoviću, Tariku Trbiću i sličnim karikaturama.