FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
73
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
17
11%

Ukupno glasova: 151

let3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la let3 » 11 dec 2024, 19:18

TefalTava je napisao/la:
11 dec 2024, 19:00
aferim za saopštenje
Saopstenje nikad bolje :clap:

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 11 dec 2024, 19:46

let3 je napisao/la:
11 dec 2024, 19:18
TefalTava je napisao/la:
11 dec 2024, 19:00
aferim za saopštenje
Saopstenje nikad bolje :clap:
Joj šuka oko stručnosti 😆
Ako se sad Mirvah nije pronašao onda mu može baš svašta pod kožu hehe
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 11 dec 2024, 20:03

Levin je napisao/la:
11 dec 2024, 19:12
Ikić je u jednom trenutku bio jedan od boljih igrača lige i ako Denis smatra da ga može vratiti u kolosjek u Želji ne vidim razlog da ga ne potpišemo. Ovdje imam isključivo povjerenje u Denisa i Rahimića, sigurno smo na toj poziciji deficitarni i treba nam ali izbor ovako posrnulog igrača mnogo govori o našim finansijama.

Slažem se da trebamo dati više prostora Željinoj djeci i očekujem to u drugom dijelu sezone. Tu nema opravdanja. Zaslužili oni to ili ne. Mora se učiniti sve da ih se spremi za prvi tim jer mi nemamo mnogo izbora.

To što je igrao kod pita je manje bitno u ovom trenutku. Ti momci igraju za pare. Tako će i pite rado uzeti malog Karića iz GOŠK-a. Bitno je da grize životom.
Ovo sto si ti napisao a sto sam boldirao, moze proci mozda samo u Vrbanjusi. Razmisljati uopste na taj nakaradni nacin je nevjerovatno glupo.

U seniorskoj ekipi, uvijek treba da igraju, u tom trenutku, najkvalitetniji igraci. Mladi igraci treba da zasluze da igraju, uostalom kao i svi drugi igraci, a ne da im se nesto poklanja i da se guraju bez obzira jesu li kvalitetni ili ne.

Gurali smo godinama unazad, razne mlade antitalente i pojedini navijaci nista nisu naucili. Zar nam nije dosta novih Subasica, Beca, Gasala i ostalih antitalenata koji su dobili toliko prilika a nisu nista pokazali? Jedan je sad rezerva u Radniku iz Bijeljine, drugi igra za Radnik iz Hadzica a treci je u Travniku.

Nevezano sad za tvoj post, ovo sto je klub objavio za Focu i Fener, samo je jos jedan dokaz da smo mi i dalje mrtvi amateri. Igrac koji ima profesionalni ugovor ide na probu u drugi klub, a nas klub to ponosno objavljuje, zalosno. Sta je sljedece, hoce li i Al Jaber i Muftic ici na probu u neki klub?

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 dec 2024, 20:33

Brkooo je napisao/la:
11 dec 2024, 20:03
Levin je napisao/la:
Ikić je u jednom trenutku bio jedan od boljih igrača lige i ako Denis smatra da ga može vratiti u kolosjek u Želji ne vidim razlog da ga ne potpišemo. Ovdje imam isključivo povjerenje u Denisa i Rahimića, sigurno smo na toj poziciji deficitarni i treba nam ali izbor ovako posrnulog igrača mnogo govori o našim finansijama.

Slažem se da trebamo dati više prostora Željinoj djeci i očekujem to u drugom dijelu sezone. Tu nema opravdanja. Zaslužili oni to ili ne. Mora se učiniti sve da ih se spremi za prvi tim jer mi nemamo mnogo izbora.

To što je igrao kod pita je manje bitno u ovom trenutku. Ti momci igraju za pare. Tako će i pite rado uzeti malog Karića iz GOŠK-a. Bitno je da grize životom.
Ovo sto si ti napisao a sto sam boldirao, moze proci mozda samo u Vrbanjusi. Razmisljati uopste na taj nakaradni nacin je nevjerovatno glupo.

U seniorskoj ekipi, uvijek treba da igraju, u tom trenutku, najkvalitetniji igraci. Mladi igraci treba da zasluze da igraju, uostalom kao i svi drugi igraci, a ne da im se nesto poklanja i da se guraju bez obzira jesu li kvalitetni ili ne.

Gurali smo godinama unazad, razne mlade antitalente i pojedini navijaci nista nisu naucili. Zar nam nije dosta novih Subasica, Beca, Gasala i ostalih antitalenata koji su dobili toliko prilika a nisu nista pokazali? Jedan je sad rezerva u Radniku iz Bijeljine, drugi igra za Radnik iz Hadzica a treci je u Travniku.

Nevezano sad za tvoj post, ovo sto je klub objavio za Focu i Fener, samo je jos jedan dokaz da smo mi i dalje mrtvi amateri. Igrac koji ima profesionalni ugovor ide na probu u drugi klub, a nas klub to ponosno objavljuje, zalosno. Sta je sljedece, hoce li i Al Jaber i Muftic ici na probu u neki klub?
Uz dužno poštovanje tebi kao Željovcu moram reći da je takav način razmišljanja vrlo nazadan.

Ne može mladi igrač sa svojih 18 godina imati kvalitet koji posjeduje neko sa 27 i više godina. To je jednostavno nemoguće. Niti ima znanja niti iskustva za takvo nešto.

Mladi igrač može imati samo talenat i radne navike. On postaje kvalitetan tek sa 22 ili 23 godine i to samo ako dobije priliku da igra i da se razvija u odgovarajućoj dobi. Ako ne dobije priliku sa 18 redovno u prvom timu tu njegova karijera i završava. Poslije toga može samo igrati u klubovima koje si spomenuo.

Treba napraviti razliku između talenta i kvaliteta. Sa jednim se rađaš a drugo stićeš radom i zalaganjem ako imaš pravu priliku. Mlad i talentovan igrač će bljesnuti u jednoj utakmici i vrlo vjerovatno dvije naredne nešto zaje*ati dok se psihički ne ustabili i ne stekne dovoljno iskustva.

Prošlo je vrijeme kad su se mladi igrači pržili u OP i na klupi do 23 godine. Sad se očekuje da u tim godinama nose igru. Kako da to mogu ako se ne gurnu u prvi tim?

Ovdje se često spominju Subasic, Beca i Gasal! Nisu to jedini igrači koje je izbacila naša škola. Ispade da smo samo produkovali antitalente a kad se bolje pogleda skoro sve što je valjalo poslije rata u BiH je produkt naše škole fudbala.

Nemojmo se podcjenjivati. Možda ti momci imaju trenutno lošije rezultate od nekih svojih prethodnika ali sigurno je da tu ima itekako talenta i da iz ove generacije možemo izgraditi bar jednog kvalitetnog igrača.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 dec 2024, 20:44

Moram dodati i za Foču, on ako sad ne ode vjerovatno će završiti baš u Travniku ili Radniku koliko dobija prilike i koliko se promoviše. Naša je sreća samo što ima ugovor pa ne može otiće bez nekog obeštećenja.

Ova djeca i njihovi roditelji to itekako vide i sve ćemo manje imati talenata u OP jer će pod svaku cijenu gledati da se dokopaju nekih fudbalskih škola van države ili probati kroz manje klubove da budu viđeni.

Samo vi, na sav glas, govorite da nema kvaliteta i nemojte vršiti pritisak na klub da uvijek moramo imati U19 iz svoje škole u sastavu. Bit će nam bolje sigurno sa polovnjacima iz Srbije i Makedonije. Je*o ti nas, znam ja nas.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 11 dec 2024, 21:11

To sto ti pises je bilo 1970 i neke, kad su se igraci razvijali godinama. Danas je 2024 i sve je ubrzano, pa tako i fudbal.

Kako je onda Hadziahmetovic sa 17 godina imao veci kvalitet (ne talenat nego kvalitet) nego 95% veznjaka u ligi, u tom trenutku? Isto vrijedi i za druge mlade igrace koji su igrali u tom trenutku(Sadikovic, Memija, Bajic, Hodzic). Svi mladi i kvalitetni i nosili su igru naseg kluba.

Yamal je sa 16 godina jedan od najboljih igraca na svijetu. Sa Spanijom osvojio euro i bio jedan od najboljih igraca. Jel to samo talenat ili kvalitet? Po ovoj tvojoj logici tek ce u 23 postati kvalitet, sad je samo talenat.

Iz aviona se vidi kad neko ima talenat i takvi zasluzuju sansu i apsolutno podrzavam to.
Zaboravljas cinjenicu da mi nismo 10+ godina izbacili iz op talentovanog mladog igraca za seniorsku ekipu. Omladinsku skolu smo devastirali, potpuno je razvalili a i dalje je razvaljuju Curic i kompanija..

Pustite vise suplju pricu i komentare treba dati sansu mladim igracima. Napokon imamo trenera i sportskog direktora koji imaju znanje i oni dobro znaju kako stvari stoje. Eto kao da ne bi Coric volio da gura nekog novog Hadziahmetovica, Bajica, Hodzica itd itd. Jedino Sabic ima neki kvalitet, ostali su jako tanki.

Zar ima ljudi koji misle da ce Kolic sa svojih 150 i kusur centimetara visine nesto napraviti u seniorskom fudbalu? Zna se dobro zbog cega dobija sansu. Zar ima neko ko misli da ce od Semdina biti nesto, tu su iskljucivo zbog pravila u21, da popune broj..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 dec 2024, 21:15

Svaki put kad smo kao klub "davali šansu mlađim igračima" to je značilo da smo kokuzi i da nemamo za kifle.

Mladi igrači - da, pod svaku cijenu - ne.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 dec 2024, 22:35

Što se tiče OP ja se lično nadam da će se vrlo brzo preduzeti odgovarajući koraci jer neko tu itekako mora biti pozvan na odgovornost bez obzira na finansijski aspekt.

U prethodnom komentaru namjerno nisam htio spomenuti tu generaciju sa igračima koje spominješ jer je to jedan ekstrem koji je samo dokaz kakva je bila Željina omladinska škola i kakvu mogu biti Željina djeca kad se gurnu u vatru.

Na žalost OP u ovom trenutku ne proizvodi igrače spremne za prvi tim i to se ne može promijeniti preko noći. Jedino što se može jeste da prvi tim preuzme njihov dalji razvoj selektujući one najtalentovanije i gurajući ih u vatru iako možda nisu spremni za to.

Što se tiče trenera i SD, od mene imaju punu podršku (pogledaj moje prethodne komentare) ali je isto tako i činjenica da su isti pod konstantim pritiskom i na nišanu pojedinih interesnih skupina kojih srećom dijelom više nema u Klubu. Obzirom na rezultat dosadašnjeg dijela sezona sad je taj pritisak prilično amortizovan i zaista očekujem da će pojedini omladinci dobiti više prilike u drugom dijelu sezone. Samo mi kao navijači moramo izvršiti veći pritisak u tom smjeru.

I sam kažeš da mali Šabić ima neki kvalitet. Zašto mu ne dati više prilike i od njega napraviti igrača. Sigurno će mnogo naučiti i od Boljevića, Krpića i Dangubića. Naučit će ono što je trebao u OP a nije. Talenta sigurno ima, ostalo će nadoći u hodu. Možda se tu nađe još neko pa nas iznenadi.

Kada govorim o guranju mladih igrača ja ne govorim o tome kao što je to urađeno 2014/2015 već moramo to sistemski da radimo. Nama je dovoljno da izgradimo jednog svake godine i promovišemo ga u prvi tim. Kad imamo tu konstantu postat ćemo zamiljiviji i menadžerima, skautima i Klubovima.

Zašto to ne bi ove godine bio Šabić ili Fočo pa sljedeće neko drugi. Bećina njih, imali ili nemali talenat, neće dalje od Radnika i Travnika ako i dotle. To je jednostavno tako.

OP je u lošem stanju tako da Denis i Rahimić moraju preuzeti taj završni korak u izgradnji tih mladih igrača. Samo mi moramo izvršiti dovoljan pritisak da se to desi. Ako imaš vodstvo od 3:1 u 60toj minuti, u 61-voj mora ući u igru jedan od tih momaka. Ako imaš 10 odličnih i uštimanih igrača na terenu 11ti mora biti jedan od tih momaka i ko god da dođe na klupu Kluba to tako mora biti ali to će itekako zavisiti od nas navijača.

Ne moraš se složiti sa mnom. Uopšte nije bitno.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 11 dec 2024, 23:11

Riquelme1921 je napisao/la:
11 dec 2024, 16:31
Pablo11 je napisao/la:
11 dec 2024, 15:51
TeaM87 je napisao/la:
11 dec 2024, 15:44
Jadno saopcenje na zvanicnoj, kao da ga je Vico licno pisao.
Svaki post ti je isti, ne kontam kako su se trebali oglasiti?
Što? Jer nećemo pogurati pitare koji bi nas da mogu pogurali u mezar? Novi čudan tvoj post, prije par dana si tvrdio da smo se prodali Vici za kup i kako smo namjestili utakmicu sa Slogom.
Ne ulazim u to sta pitari hoce, ali podrzavat vicu i savez i jos se kao pravdat je po meni jadno da jadnije ne moze...ako nas vec drzi za damu a ocigledno drzi onda nek makar sute..

Svakom njgeovo al ovaj stav ne podrzavam
=\_1921_/=

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 11 dec 2024, 23:20

invincible1921 je napisao/la:
11 dec 2024, 23:11
Pablo11 je napisao/la:

Što? Jer nećemo pogurati pitare koji bi nas da mogu pogurali u mezar? Novi čudan tvoj post, prije par dana si tvrdio da smo se prodali Vici za kup i kako smo namjestili utakmicu sa Slogom.
Ne ulazim u to sta pitari hoce, ali podrzavat vicu i savez i jos se kao pravdat je po meni jadno da jadnije ne moze...ako nas vec drzi za damu a ocigledno drzi onda nek makar sute..

bujrum pa stani ti na stranu sa hajrudinom kapetanovicem, benjom isovicem, mirvicem i ostalim pitarskim sljamom :nene: naspram ovih imena vico dodje kao dalaj lama i majka tereza u jednom po nas klub

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 11 dec 2024, 23:38

Pablo11 je napisao/la:

Sjeti se ko je Željezničaru klanjao dženazu poslije osvojene titule. Vico nije.
I garantujem ti da će je opet klanjati ako osvoje.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 dec 2024, 23:45

On vam je patriJota, ne gleda on stvari na taj način. ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 11 dec 2024, 23:49

11 dec 2024, 23:38

Sjeti se ko je Željezničaru klanjao dženazu poslije osvojene titule. Vico nije.
I garantujem ti da će je opet klanjati ako osvoje.
Vico ce nam je klanjat svima ako vec nije
=\_1921_/=

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 dec 2024, 23:53

Kako si ti iz saopstenja uspio procitati da Zeljo podrzava krimosa Vicu i Savez :wtf: jbt, pises ko kakav pitar sa hotonja.

Zeljo nece nikakve licne interese pojedinaca koji bi da se uvale u Savez. Pozvani su svi bili u plavi salon na dijalog, a znamo ko se nije odazvao ;) i svaka im cast za saopstenje :thumbup:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 11 dec 2024, 23:54

let3 je napisao/la:
11 dec 2024, 23:53

Kako si ti iz saopstenja uspio procitati da Zeljo porzava Vicu i Savez :wtf: jbt, pises ko kakav pitar sa hotonja.

Zeljo nece nikakve licne interese pojedinaca koji bi da se uvale u Savez. Pozvani su svi bili u plavi salon na dijalog, a znamo ko se nije odazvao ;) i svaka im cast za saopstenje :thumbup:
Izvinjavam se htio sam rec trebali smo kontra saveza

Mada nebitno ne mogu jos i ovim da se zamaram, mozda i ne vidim kako treba
=\_1921_/=

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 12 dec 2024, 00:05

Jufke jesu nasi neprijatelji bez daljnjeg ali i Vico je vide od Nicki’s
Taj isti dronjak je poklonio titulu pitarima, mogao je barem popraviti nas teren dok je drugim seljackim klubovima popravio cijeli na racun saveza, Željo jok.

Zeznuto je ako ides protiv jufki sto je normalno onda biras stranu cetnickog kriminalca vice.
Nazalost je tako.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 dec 2024, 00:09

MocMahale444 je napisao/la:
12 dec 2024, 00:05
Taj isti dronjak je poklonio titulu pitarima, mogao je barem popraviti nas teren dok je drugim seljackim klubovima popravio cijeli na racun saveza, Željo jok.

Zeznuto je ako ides protiv jufki sto je normalno onda biras stranu cetnickog kriminalca vice.
Nazalost je tako.
Moc, to je jedna lazna dilema koju forsiraju upravo jufke na ovom forumu.
Ako niste za nas, onda ste za Vicu :rol: ma jelde... budi realan, prica za budale.

Nismo za njih, necemo nikad ni biti za njihove ljude i sta cemo sad :D nek nas tuze :mrgreen: .. al to ne znaci da smo za cetnike i ustase iz Saveza, kako nas ta poremcena gamad naziva ovdje.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 12 dec 2024, 00:13

let3 je napisao/la:
12 dec 2024, 00:09

Nazalost je tako.
Moc, to je jedna lazna dilema koju forsiraju upravo jufke na ovom forumu.
Ako niste za nas, onda ste za Vicu :rol: jelde... budi realan, prica za budale.

Nismo za njih, necemo nikad ni biti za njihove ljude i sta cemo sad :D nek nas tuze :mrgreen: .. al to ne znaci da smo za cetnike i ustase iz Saveza, kako nas ta poremcena gamad naziva ovdje.
Naravno da nismo za tu bagru ali zaboravljamo poklon titulu i teren.
Hajde nema veze mislim da je ovako najbolje.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 12 dec 2024, 00:17

Levin je napisao/la:
11 dec 2024, 20:33
Brkooo je napisao/la:
11 dec 2024, 20:03
Levin je napisao/la:

Uz dužno poštovanje tebi kao Željovcu moram reći da je takav način razmišljanja vrlo nazadan.

Ne može mladi igrač sa svojih 18 godina imati kvalitet koji posjeduje neko sa 27 i više godina. To je jednostavno nemoguće. Niti ima znanja niti iskustva za takvo nešto.

Mladi igrač može imati samo talenat i radne navike. On postaje kvalitetan tek sa 22 ili 23 godine i to samo ako dobije priliku da igra i da se razvija u odgovarajućoj dobi. Ako ne dobije priliku sa 18 redovno u prvom timu tu njegova karijera i završava. Poslije toga može samo igrati u klubovima koje si spomenuo.

Treba napraviti razliku između talenta i kvaliteta. Sa jednim se rađaš a drugo stićeš radom i zalaganjem ako imaš pravu priliku. Mlad i talentovan igrač će bljesnuti u jednoj utakmici i vrlo vjerovatno dvije naredne nešto zaje*ati dok se psihički ne ustabili i ne stekne dovoljno iskustva.

Prošlo je vrijeme kad su se mladi igrači pržili u OP i na klupi do 23 godine. Sad se očekuje da u tim godinama nose igru. Kako da to mogu ako se ne gurnu u prvi tim?

Ovdje se često spominju Subasic, Beca i Gasal! Nisu to jedini igrači koje je izbacila naša škola. Ispade da smo samo produkovali antitalente a kad se bolje pogleda skoro sve što je valjalo poslije rata u BiH je produkt naše škole fudbala.

Nemojmo se podcjenjivati. Možda ti momci imaju trenutno lošije rezultate od nekih svojih prethodnika ali sigurno je da tu ima itekako talenta i da iz ove generacije možemo izgraditi bar jednog kvalitetnog igrača.
Slazem se sa brkom, ne treba se pod svaku cijenu gurati, zna se sta zasluzuje prvi tim, Sabic je tu donekle zasluzio sansu, ali realno na njegovoj poziciji smo dobro popunjeni. Kvalitet i guranje omladinca je kad imas igraca kao sto je Durdov iz Hajduka gdje vidis ozbiljan potencijal. Ovo za Focu znamo da je preko Adilovica, nece mali moci dalje od Turske. Iskreno se nadam da ce svi oni imati zavidne karijere i da svi naprave nesto, ali tesko.
Fk Željezničar.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 12 dec 2024, 00:19

Nazalost je tako.
Mislim da se nismo potrudili oko terena, da smo ponudili nesto novca i zauzeli se oko terena da bi se renoviralo. Niko od nasih nije to ni spominjao, a ne vidim razloga zasto Vico ne bi i nama zamijenio?
Fk Željezničar.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: almaron, WeekendOffender i 28 gostiju.