Ma nek barem sluzi necemu!!!Hawking je napisao/la:Pa šta ćeš, ko igra taj i gubi, ispred Želje su sezone europskih utakmica... ali kad neki tim na foru uhvati par sezona u Evropi iskoristivši lošu situaciju u pravim klubovima, a onda odjednom nestane za sva vremena, to mora da je jako frustrirajuće... dok se Željo borio za opstanak ja sam znao da će doći dan kad će se vratiti u vrh, gdje mu je i mjesto, ali kad će Prvak BiH od prije 10 godina Brotnjo doći u vrh? NIKAD! E pa ista stvar će se desiti i sa tvojim klubom, a kad se to desi onda će Pecara da služi istoj namjeni kao i Mokri Dolac, a to je:ŠB.TRN je napisao/la:A staces,netko po 7 godina ne vidi Europe i kad uđe dobije petaka!!Hawking je napisao/la:Ja sam svjestan da je tebi teško zbog situacije da tvoj klub nepovratno odlazi iz vrha BH fudbala i da si svjestan da će se kad-tad pridružiti Brotnju, Posušju i ostalim sličnim na brzinu timovima, ali ja ti tu ne mogu pomoći... prošle sezone je najavljena, a ove se zaista i događa situacija da vrh zauzimaju klubovi kojima je tu realno i mjesto... bojim se da se na Pecari više nećeš gledati europske utakmice... baš mi je žao zbog toga![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Nogometni savez BiH
Izvini al tema nam je suspendovanaaleksandar_veliki je napisao/la:Tema je Nogometni savez BiH. Mislim da sam dosta rekao i molim vas da se drzimo iste.
Malo sale u ova teska vremena....
Vrijeme prolazi nista se nedesava,UEFA/FIFA se neizjasnjava oko ovog problema.Ko ce,sta ce i kada ce vidjet cemo ali bojim se da ce bit prekasno za reprezentaciju a neke klubove to i ne zanima(mislim na Borac jer su njihovi predstavnici bili za suspenziju odnosno podrzali su FSRS u istoj).
Kod nas je problem politicko-kriminalni i moze se rijesiti samo nametanjem od strane FIFE/UEFA-e a nikako dogovorom ovih **********.
Za ovog lika iz Slavije ne znam
RIP SALE VILENJAK
"kliber" je gradska raja,dobar momak i "fin decko"UPS je napisao/la:Pa ako Kulina iz Slavije i onaj idiot iz Borca mogu biti u toj komisiji onda je jasno da od 'normalizacije' nema nista. Dakle, opet nacionalni kljuc i opet se uvrstavaju oni koji su do ovog stanja i doveli
Naravno da će se opet gledati na nacionalnu pripadnost,ali bi se u ovom slučaju morali naći ljudi koji će slušati FIFU i UEFU bez obzira kojem narodu pripadaju,i koji će raditi za dobrobit fudbala u BiH.Vjerovatno bi se mogao naći opet neko ko će imati sklonost razjedinjavanju,samo je pitanje koliko će to moći ako 90% bude pravih ljudi,a ne kao u prošlom savezu kada je 90% bilo istomišljenika-nacionalista,mafijaša i ostale gamadi.
Kakav narod takav i Savez!
Zato, ne zaludjujte se tim pricama o novom savezu koji ce opet biti po nacionalnom kljucu ali sa normalnim ljudima. To je nemoguce i to mi svi dobro znamo. Dok se gleda po imenima a ne sposobnosti ljudi, nema naprijed.
Nek nam je Bog na pomoci.
Zato, ne zaludjujte se tim pricama o novom savezu koji ce opet biti po nacionalnom kljucu ali sa normalnim ljudima. To je nemoguce i to mi svi dobro znamo. Dok se gleda po imenima a ne sposobnosti ljudi, nema naprijed.
Nek nam je Bog na pomoci.
- Principatus
- Kontakt:
Glavaš: UEFI i FIFI nije u interesu da se reprezentacija BiH izbaci iz kvalifikacija
09. 04. 2011. • 09:46
A. B.
24SI - U najtežem periodu, onom poratnom kada su se stvarali temelji našeg NS BiH i reprezentacije, smjelo je zaigrao za svoju BiH, porušio sve tabue, ali i jedan period nosio mač nad glavom jer u to vrijeme nije baš bilo popularno biti Hrvat iz Bugojna, a igrati za BiH.
Naravno, govorimo o Vlatku Glavašu. Ni danas izgleda mnogim zaostalim i bolesnim umovima nije normalno kada jedan Hrvat ili Srbin, ovu zemlju smatra svojom, i uz sve to želi ozdravljenje našem fudbalu protiveći se suspenziji. On je jedan od onih koji su najveći protivnici toga i možda baš on bude dio onog tima koji će bh. fudbal izvesti na pravi put. Ovaj stručnjak već pola godine je bez angažmana, i, kako ističe, novog posla u Fudbalskom savezu bi se prihvatio bez razmišljanja. A upravo je on želja navijača, običnih ljudi koji vole Papetov tim i koje istinski priželjkuju da će se posrnuli bh. fudbal sa stramputice vratiti na pravi put.
"Čitam, gledam, slušam... svugdje se spominje moje ime i iskren da budem ta činjenica mi laska. Ljudi, navijači, ali i sportski radnici u meni vide kompetentnog čovjeka koji u ovom teškom trenutku može pomoći i ja to doživljavam kao obavezu. Zbog toga bih se sigurno i bez razmišljanja prihvatio novog izazova", izjavio je Vlatko Glavaš za San.
Iako mnogi našu fudbalsku svakodnevnicu smatraju crnom, Glavaš je ipak optimističan mada i sam priznaje da je trenutna situacija u najmanju ruku teška.
"Teška jeste, ali izlaz postoji i najbolje rješenje će se sigurno naći. Mislim da će se sve vrlo brzo riješiti i da će sve ovo biti priča sa sretnim krajem. Reprezentacija i klubovi neće ispaštati", smatra Glavaš, te dodaje: "Nikome apsolutno, osim ovim domaćim "minerima", nije u interesu da se reprezentacija izbaci iz kvalifikacija, a klubovima onemogući nastup u evropskim takmičenjima. Zbog toga sam siguran da će se u narednih mjesec dana sve povoljno riješiti po naš fudbal", kazao je za kraj bivši trener u stručnom štabu reprezentacije BiH.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Mah svi pricaju stvari koje nase usi zele cuti,ali u biti niko nista ne zna
Zadnja izmjena: delija, dana/u 10 apr 2011, 00:34, ukupno mijenjano 1 put.
Davno je Benz izjavio: Nije realno da se sve sredi do juna u slucaju suspenzije. Misija tog komiteta je da se usvoji statut do kraja godine. Tad ce vec kvalifikacije bit prosute, a BHF i njima slicni neka pricaju bajke o novom pocetku.
A ovi nasi sto pricaju, samo prepricavaju Markove konake. Ne znaju oni nista vise od nas. Zvao me ovaj, zvao me onaj, ali nije bilo nista konkretno. I onda ona standardna "nadam se da ce se sve sredit do juna, jer klubovi i reprezentacija nisu krivi za ovu situaciju". A svi znamo da su mnogi klubovi itekako krivi. U prvom redu Borac i Listica, pa onda ostali.
A ovi nasi sto pricaju, samo prepricavaju Markove konake. Ne znaju oni nista vise od nas. Zvao me ovaj, zvao me onaj, ali nije bilo nista konkretno. I onda ona standardna "nadam se da ce se sve sredit do juna, jer klubovi i reprezentacija nisu krivi za ovu situaciju". A svi znamo da su mnogi klubovi itekako krivi. U prvom redu Borac i Listica, pa onda ostali.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 10 apr 2011, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
padobranac1978
- Kontakt:
Cartman je napisao/la:Davno je Benz izjavio: Nije realno da se sve sredi do juna u slucaju suspenzije. Misija tog komiteta je da se usvoji statut do kraja godine. Tad ce vec kvalifikacije bit prosute, a BHF i njima slicni neka pricaju bajke o novom pocetku.
jarane dosadan si sa BHF
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
- Goalgetter
- Kontakt:
Potpis !!Cartman je napisao/la:Davno je Benz izjavio: Nije realno da se sve sredi do juna u slucaju suspenzije. Misija tog komiteta je da se usvoji statut do kraja godine. Tad ce vec kvalifikacije bit prosute, a BHF i njima slicni neka pricaju bajke o novom pocetku.
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
XCartman je napisao/la:Davno je Benz izjavio: Nije realno da se sve sredi do juna u slucaju suspenzije. Misija tog komiteta je da se usvoji statut do kraja godine. Tad ce vec kvalifikacije bit prosute, a BHF i njima slicni neka pricaju bajke o novom pocetku.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
- ibrakadabra
- Kontakt:
Daj bože da oni formiraju savez do slijedećih kvalifikacija.
-
neroazzuro
- Kontakt:
Moram reci, ovaj sb.trn je BOG!!!
Cartman,mislim i nadam se da ces se ugrist za jezik. Mada djelimicno dijelim tvoje misljenje...DJELIMICNO! Kani se BHF-a!
Cartman,mislim i nadam se da ces se ugrist za jezik. Mada djelimicno dijelim tvoje misljenje...DJELIMICNO! Kani se BHF-a!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
neroazzuro je napisao/la:Moram reci, ovaj sb.trn je BOG!!!
Kao sto osim rece bit cemo izbaceni iz kvalifikacija za Evropsko.Sto je 99% u pravu.
A 30 jula ove godine je i zrijeb za svjetsko u Brazilu 2014.
Znaci propadose nam godine uzalud.
Uefa ugovara sa Kulinom a Osima uopste nisu kontaktirali.A plus i maksimalno razvlace sto je pametnom dovoljno.
Gdje su samo oni,koji su zarko zeljeli ovu suspenziju.
Uefa ugovara sa Kulinom a Osima uopste nisu kontaktirali.A plus i maksimalno razvlace sto je pametnom dovoljno.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Probisvjet
- Kontakt:
Ma sigurno suspenzija nece trajati kratko tako da klubolvi i reprezentacija nece moci igrati. Jedino ako se UEFA i FIFA zajebavali, a oni to ne rade!harishp je napisao/la:Kao sto osim rece bit cemo izbaceni iz kvalifikacija za Evropsko.Sto je 99% u pravu.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
mi smo vec izbaceni iz kvalifikacija... ne znam da li je iko sluzbeno iz fife i uefe potvrdio onu pricu o komitetu za nomalizaciju, novim ljudima, kako niko od ovih starih nece bit' u tom novom savezu itd.... benz i zavrl nista nisu zvanicno rekli... samo je receno da ce saopstit' daljnje korake u narednom periodu... a o tome ni traga, evo vec proslo 11 dana...harishp je napisao/la:Kao sto osim rece bit cemo izbaceni iz kvalifikacija za Evropsko.Sto je 99% u pravu.
nase kvalifikacije moze spasit' jedino vanredna skupstina sadasnjeg saveza i usvajanje statuta prema fifa/uefa zahtjeva... a ovi nasi se igraju gluhih telefona... cekaju instrukcije iz uefe, kao da je to njihov problem, a ne nas, sto smo suspendovani...
ako se ne desi cudo, ode nas fudbal u pm u narednih 5 godina...
To i jeste cilj ovih iz rs i zapadne hercegovine.
Zato su i glasali protiv.
Tek kad odvali po usima,propadne generacija a u savez dodju opet slicni,onda ce ovima sto su pozdrazavali suspenziju biti jasno(jer kontat sa Kulinom a ne sa Osimom sve govori,sta nam Evropa pod okriljem UEFE zeli uciniti.)
Da je samo pet godina,posljedice mogu biti mnogo,mnogo duze.
Zato su i glasali protiv.
Tek kad odvali po usima,propadne generacija a u savez dodju opet slicni,onda ce ovima sto su pozdrazavali suspenziju biti jasno(jer kontat sa Kulinom a ne sa Osimom sve govori,sta nam Evropa pod okriljem UEFE zeli uciniti.)
Da je samo pet godina,posljedice mogu biti mnogo,mnogo duze.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 11 apr 2011, 18:21, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Ponos Torina
- Kontakt:
Ako se ovako nastavi negine nam situacija u fudbalu kao sto je slucaj u San Marinu i Luxenburgu itd.... 
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Osim bi mogo dignut svoje dupe i prestat filozofirat. Cuj nije ga niko pozvo.
Pa KO ce te pozvat??? Ko???
On treba da zove ljude i skuplja i organizuje, a ne da njega zovu. ili to ili penzija. Svi navikli da dodzu tamo neki i sve nam rijese. Nismo zreli za drzavu, ni za savez i nece nas ni biti. nazalost ali je tako. Samo filozofija, iz supljeg u prazno.
Pa KO ce te pozvat??? Ko???
On treba da zove ljude i skuplja i organizuje, a ne da njega zovu. ili to ili penzija. Svi navikli da dodzu tamo neki i sve nam rijese. Nismo zreli za drzavu, ni za savez i nece nas ni biti. nazalost ali je tako. Samo filozofija, iz supljeg u prazno.
Trenutno korisnika/ca: 231983, husrefbeg, Normus90, s4mke, torbica, tuzlanskinacin, zamorano1plus8, Zglavkar i 68 gostiju.