Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ŠB.TRN
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la ŠB.TRN » 08 apr 2011, 23:50

Hawking je napisao/la:
ŠB.TRN je napisao/la:
Hawking je napisao/la:Ja sam svjestan da je tebi teško zbog situacije da tvoj klub nepovratno odlazi iz vrha BH fudbala i da si svjestan da će se kad-tad pridružiti Brotnju, Posušju i ostalim sličnim na brzinu timovima, ali ja ti tu ne mogu pomoći... prošle sezone je najavljena, a ove se zaista i događa situacija da vrh zauzimaju klubovi kojima je tu realno i mjesto... bojim se da se na Pecari više nećeš gledati europske utakmice... baš mi je žao zbog toga :lol: :lol: :lol:
A staces,netko po 7 godina ne vidi Europe i kad uđe dobije petaka!! :D :D :D :mrgreen:
Pa šta ćeš, ko igra taj i gubi, ispred Želje su sezone europskih utakmica... ali kad neki tim na foru uhvati par sezona u Evropi iskoristivši lošu situaciju u pravim klubovima, a onda odjednom nestane za sva vremena, to mora da je jako frustrirajuće... dok se Željo borio za opstanak ja sam znao da će doći dan kad će se vratiti u vrh, gdje mu je i mjesto, ali kad će Prvak BiH od prije 10 godina Brotnjo doći u vrh? NIKAD! E pa ista stvar će se desiti i sa tvojim klubom, a kad se to desi onda će Pecara da služi istoj namjeni kao i Mokri Dolac, a to je:

slika
Ma nek barem sluzi necemu!!! :D :D :D :D 7 godina,nit sam tuzan ni ti sretan 7 godina,sto sve bez nje prozivljavam jaaaaaa......

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 08 apr 2011, 23:57

aleksandar_veliki je napisao/la:Tema je Nogometni savez BiH. Mislim da sam dosta rekao i molim vas da se drzimo iste.
Izvini al tema nam je suspendovana :lol: :lol:
Malo sale u ova teska vremena....
Vrijeme prolazi nista se nedesava,UEFA/FIFA se neizjasnjava oko ovog problema.Ko ce,sta ce i kada ce vidjet cemo ali bojim se da ce bit prekasno za reprezentaciju a neke klubove to i ne zanima(mislim na Borac jer su njihovi predstavnici bili za suspenziju odnosno podrzali su FSRS u istoj).

Kod nas je problem politicko-kriminalni i moze se rijesiti samo nametanjem od strane FIFE/UEFA-e a nikako dogovorom ovih **********.
Za ovog lika iz Slavije ne znam :roll: covjek tukao sudiju :o i on u komitetu za normalizaciju,mozda bi mu bolje stajao ili ti ga stojao komitet za nenormalizaciju
RIP SALE VILENJAK

Amadeus
Kontakt:

Post Postao/la Amadeus » 09 apr 2011, 05:26

UPS je napisao/la:Pa ako Kulina iz Slavije i onaj idiot iz Borca mogu biti u toj komisiji onda je jasno da od 'normalizacije' nema nista. Dakle, opet nacionalni kljuc i opet se uvrstavaju oni koji su do ovog stanja i doveli
"kliber" je gradska raja,dobar momak i "fin decko" :)))))

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 09 apr 2011, 09:01

Naravno da će se opet gledati na nacionalnu pripadnost,ali bi se u ovom slučaju morali naći ljudi koji će slušati FIFU i UEFU bez obzira kojem narodu pripadaju,i koji će raditi za dobrobit fudbala u BiH.Vjerovatno bi se mogao naći opet neko ko će imati sklonost razjedinjavanju,samo je pitanje koliko će to moći ako 90% bude pravih ljudi,a ne kao u prošlom savezu kada je 90% bilo istomišljenika-nacionalista,mafijaša i ostale gamadi.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 09 apr 2011, 10:34

Kakav narod takav i Savez!
Zato, ne zaludjujte se tim pricama o novom savezu koji ce opet biti po nacionalnom kljucu ali sa normalnim ljudima. To je nemoguce i to mi svi dobro znamo. Dok se gleda po imenima a ne sposobnosti ljudi, nema naprijed.
Nek nam je Bog na pomoci.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 apr 2011, 13:14

Glavaš: UEFI i FIFI nije u interesu da se reprezentacija BiH izbaci iz kvalifikacija
09. 04. 2011. • 09:46
A. B.

24SI - U najtežem periodu, onom poratnom kada su se stvarali temelji našeg NS BiH i reprezentacije, smjelo je zaigrao za svoju BiH, porušio sve tabue, ali i jedan period nosio mač nad glavom jer u to vrijeme nije baš bilo popularno biti Hrvat iz Bugojna, a igrati za BiH.

Naravno, govorimo o Vlatku Glavašu. Ni danas izgleda mnogim zaostalim i bolesnim umovima nije normalno kada jedan Hrvat ili Srbin, ovu zemlju smatra svojom, i uz sve to želi ozdravljenje našem fudbalu protiveći se suspenziji. On je jedan od onih koji su najveći protivnici toga i možda baš on bude dio onog tima koji će bh. fudbal izvesti na pravi put. Ovaj stručnjak već pola godine je bez angažmana, i, kako ističe, novog posla u Fudbalskom savezu bi se prihvatio bez razmišljanja. A upravo je on želja navijača, običnih ljudi koji vole Papetov tim i koje istinski priželjkuju da će se posrnuli bh. fudbal sa stramputice vratiti na pravi put.

"Čitam, gledam, slušam... svugdje se spominje moje ime i iskren da budem ta činjenica mi laska. Ljudi, navijači, ali i sportski radnici u meni vide kompetentnog čovjeka koji u ovom teškom trenutku može pomoći i ja to doživljavam kao obavezu. Zbog toga bih se sigurno i bez razmišljanja prihvatio novog izazova", izjavio je Vlatko Glavaš za San.

Iako mnogi našu fudbalsku svakodnevnicu smatraju crnom, Glavaš je ipak optimističan mada i sam priznaje da je trenutna situacija u najmanju ruku teška.

"Teška jeste, ali izlaz postoji i najbolje rješenje će se sigurno naći. Mislim da će se sve vrlo brzo riješiti i da će sve ovo biti priča sa sretnim krajem. Reprezentacija i klubovi neće ispaštati", smatra Glavaš, te dodaje: "Nikome apsolutno, osim ovim domaćim "minerima", nije u interesu da se reprezentacija izbaci iz kvalifikacija, a klubovima onemogući nastup u evropskim takmičenjima. Zbog toga sam siguran da će se u narednih mjesec dana sve povoljno riješiti po naš fudbal", kazao je za kraj bivši trener u stručnom štabu reprezentacije BiH.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 10 apr 2011, 00:15

Mah svi pricaju stvari koje nase usi zele cuti,ali u biti niko nista ne zna
Zadnja izmjena: delija, dana/u 10 apr 2011, 00:34, ukupno mijenjano 1 put.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 apr 2011, 00:17

Davno je Benz izjavio: Nije realno da se sve sredi do juna u slucaju suspenzije. Misija tog komiteta je da se usvoji statut do kraja godine. Tad ce vec kvalifikacije bit prosute, a BHF i njima slicni neka pricaju bajke o novom pocetku.

A ovi nasi sto pricaju, samo prepricavaju Markove konake. Ne znaju oni nista vise od nas. Zvao me ovaj, zvao me onaj, ali nije bilo nista konkretno. I onda ona standardna "nadam se da ce se sve sredit do juna, jer klubovi i reprezentacija nisu krivi za ovu situaciju". A svi znamo da su mnogi klubovi itekako krivi. U prvom redu Borac i Listica, pa onda ostali.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 10 apr 2011, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 10 apr 2011, 00:18

Cartman je napisao/la:Davno je Benz izjavio: Nije realno da se sve sredi do juna u slucaju suspenzije. Misija tog komiteta je da se usvoji statut do kraja godine. Tad ce vec kvalifikacije bit prosute, a BHF i njima slicni neka pricaju bajke o novom pocetku.

jarane dosadan si sa BHF
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 apr 2011, 00:25

Cartman je napisao/la:Davno je Benz izjavio: Nije realno da se sve sredi do juna u slucaju suspenzije. Misija tog komiteta je da se usvoji statut do kraja godine. Tad ce vec kvalifikacije bit prosute, a BHF i njima slicni neka pricaju bajke o novom pocetku.

A ovi nasi sto pricaju, samo prepricavaju Markove konake. Ne znaju oni nista vise od nas. Zvao me ovaj, zvao me onaj, ali nije bilo nista konkretno. I onda ona standardna "nadam se da ce se sve sredit do juna, jer klubovi i reprezentacija nisu krivi za ovu situaciju". A svi znamo da su mnogi klubovi itekako krivi. U prvom redu Borac i Listica, pa onda ostali.
Potpis !!

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 10 apr 2011, 00:39

X
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 10 apr 2011, 00:46

Daj bože da oni formiraju savez do slijedećih kvalifikacija.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 10 apr 2011, 01:03

Moram reci, ovaj sb.trn je BOG!!!

Cartman,mislim i nadam se da ces se ugrist za jezik. Mada djelimicno dijelim tvoje misljenje...DJELIMICNO! Kani se BHF-a!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 10 apr 2011, 12:34

neroazzuro je napisao/la:Moram reci, ovaj sb.trn je BOG!!!

Cartman,mislim i nadam se da ces se ugrist za jezik. Mada djelimicno dijelim tvoje misljenje...DJELIMICNO! Kani se BHF-a!
:D :D :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 apr 2011, 17:45

Kao sto osim rece bit cemo izbaceni iz kvalifikacija za Evropsko.Sto je 99% u pravu.
A 30 jula ove godine je i zrijeb za svjetsko u Brazilu 2014.
Znaci propadose nam godine uzalud.
Uefa ugovara sa Kulinom a Osima uopste nisu kontaktirali.A plus i maksimalno razvlace sto je pametnom dovoljno.
Gdje su samo oni,koji su zarko zeljeli ovu suspenziju. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 apr 2011, 18:07

harishp je napisao/la:Kao sto osim rece bit cemo izbaceni iz kvalifikacija za Evropsko.Sto je 99% u pravu.
Uefa ugovara sa Kulinom a Osima uopste nisu kontaktirali.A plus i maksimalno razvlace sto je pametnom dovoljno.
Ma sigurno suspenzija nece trajati kratko tako da klubolvi i reprezentacija nece moci igrati. Jedino ako se UEFA i FIFA zajebavali, a oni to ne rade!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 11 apr 2011, 18:14

harishp je napisao/la:Kao sto osim rece bit cemo izbaceni iz kvalifikacija za Evropsko.Sto je 99% u pravu.
mi smo vec izbaceni iz kvalifikacija... ne znam da li je iko sluzbeno iz fife i uefe potvrdio onu pricu o komitetu za nomalizaciju, novim ljudima, kako niko od ovih starih nece bit' u tom novom savezu itd.... benz i zavrl nista nisu zvanicno rekli... samo je receno da ce saopstit' daljnje korake u narednom periodu... a o tome ni traga, evo vec proslo 11 dana...

nase kvalifikacije moze spasit' jedino vanredna skupstina sadasnjeg saveza i usvajanje statuta prema fifa/uefa zahtjeva... a ovi nasi se igraju gluhih telefona... cekaju instrukcije iz uefe, kao da je to njihov problem, a ne nas, sto smo suspendovani...

ako se ne desi cudo, ode nas fudbal u pm u narednih 5 godina...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 apr 2011, 18:17

To i jeste cilj ovih iz rs i zapadne hercegovine.
Zato su i glasali protiv.
Tek kad odvali po usima,propadne generacija a u savez dodju opet slicni,onda ce ovima sto su pozdrazavali suspenziju biti jasno(jer kontat sa Kulinom a ne sa Osimom sve govori,sta nam Evropa pod okriljem UEFE zeli uciniti.)
Da je samo pet godina,posljedice mogu biti mnogo,mnogo duze.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 11 apr 2011, 18:21, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 11 apr 2011, 18:20

Ako se ovako nastavi negine nam situacija u fudbalu kao sto je slucaj u San Marinu i Luxenburgu itd.... :cry:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

taracess
Kontakt:

Post Postao/la taracess » 11 apr 2011, 18:26

Osim bi mogo dignut svoje dupe i prestat filozofirat. Cuj nije ga niko pozvo.

Pa KO ce te pozvat??? Ko???

On treba da zove ljude i skuplja i organizuje, a ne da njega zovu. ili to ili penzija. Svi navikli da dodzu tamo neki i sve nam rijese. Nismo zreli za drzavu, ni za savez i nece nas ni biti. nazalost ali je tako. Samo filozofija, iz supljeg u prazno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Brix, CAGarfia, Cwirek, denza, MostarNeretva, Nah1ddd, Normus90, perun, Proximic, Serha i 67 gostiju.