Denis Huseinbašić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Sindikat12
Kontakt:

Re: Denis Huseinbašić

Post Postao/la Sindikat12 » 22 nov 2024, 23:56

Madal je napisao/la:
22 nov 2024, 22:33
Beduin je napisao/la:
22 nov 2024, 21:26
Neka Denis dogura do Ajaxa pa cemo vidjeti sta i kako dalje.
Sa druge strane Denis je itekako dobijao minutazu u reprezentaciji posljednjih utakmkca i znamo kako je odigrao.
Naravno, ne pravdam ovdje minutazu Tahirovica, to smo ranije apsolvirali na drugim temama o zaslugama, ali ove price kako u klubu igra i neke statistike su bezvezne. Ne ide to tek tako, imas vise minuta i moras biti u prvih 11.
Imao je Huseinbasic i finih poteza u utakmicama. Mislim da je glavni problem sto su nasi svi vezni igraci vodonose u klubovima i iz drugog plana lakse dolaze do izrazaja, a u reprezentaciji mora neko i biti glavni od tih vodonosa, a nema ko.
Huseinbasic se mozda vise moze spominjati u kontekstu Gigovica a ne Tahirovica. Tahirovic igra nesto sto ga nema niko mijenjati, jedino je pitanje da li da igramo s njim ili bez njega.
To da, Gigovic i Huseinbasic se bore za tu istu poziciju. Mada bi ja volio da igramo sa dvije ”osmice” i ”šesticom”

Gigovic - Sunjic - Huseinbasic

Mislim da bi ovaj par mogao dosta toga da pokaze, kad bi se dali vremena da se malo uigraju.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 nov 2024, 00:01

Sindikat12 je napisao/la:
22 nov 2024, 23:53
Jako mala minutaza do sada, ima dva starta u kojem je protiv nizozemaca bio najbolji nas veznjak, protiv njemaca u Zenici toplo hladno kao i ostali veznjaci. Ostalo ulazio gdje nije imao vremena da nesto pokaze.

Kod Sergeja
Gigovic 7 puta starto
Tahirovic 6 puta

Sigurno da je Huseinbasic trebao dobiti dosta vise prilike. Mozda je se strucni stab naljutio na njegov izjavu nakon utakmica u 10 mjesecu
Sergejeva ideja u veznom redu su bili, ne nuzno u istoj postavi
Hajradinovic - totalni promasaj i zakucan za klupu
Tahirovic - ja ga kritikujem jos od vremena kad to nije bilo popularno ali stvarno vidim neki smisao njegovog igranja, jer kad bi napredovao individualno i presao u klub gdje igra bio bi odlican, ali eto pratiti cemo
Gigovic - na papiru izgleda kao da treba biti glavni veznjak ali ocito to nije i ne moze, makar u ovoj kombinaciji suigraca

Kad se podvuce crta promasaj je bila ideja, volio bi da probamo nesto drugacije gdje bi vecu ulogu dali prvenstveno Huseinbasicu pa i Basicu da i njih vidimo u vecoj minutazi i znacajnijim rolama.
Burnic je los i ne bi volio da se forsira a Saric nazalost sa ocajnom minutazom u slabom klubu.
A za Sunjica se nadam da je zacementiran starter.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 23 nov 2024, 00:13

Beduin je napisao/la:

Sa druge strane Denis je itekako dobijao minutazu u reprezentaciji posljednjih utakmkca i znamo kako je odigrao.
Naravno, ne pravdam ovdje minutazu Tahirovica, to smo ranije apsolvirali na drugim temama o zaslugama, ali ove price kako u klubu igra i neke statistike su bezvezne. Ne ide to tek tako, imas vise minuta i moras biti u prvih 11.
Jel' tebi normalno da Tahirovic ima ovakav minutazni score naspram Huseinbasica u zadnje dvije utakmice i to nakon historijskog 7:0? To je nenormalno na kvadrat.

Čitam ovo za Gigovica, ljudi dragi, taj lik je u 8 prošlih utakmica odigrao vjv najviše od svih igrača u veznom redu i ništa, apsolutno ništa nije pokazao i opet ga gurate u prvih II, kako, zašto?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 nov 2024, 08:44

Madal je napisao/la:
22 nov 2024, 22:33
Beduin je napisao/la:
Imao je Huseinbasic i finih poteza u utakmicama. Mislim da je glavni problem sto su nasi svi vezni igraci vodonose u klubovima i iz drugog plana lakse dolaze do izrazaja, a u reprezentaciji mora neko i biti glavni od tih vodonosa, a nema ko.
Huseinbasic se mozda vise moze spominjati u kontekstu Gigovica a ne Tahirovica. Tahirovic igra nesto sto ga nema niko mijenjati, jedino je pitanje da li da igramo s njim ili bez njega.
Upravo tako, Huseinbasic sigurno treba minutaze i da dobije svoje zadatke u reprezentaciji, samo sto nema nista sa Tahirovicem.
To me ovdje najvise nervira, kad pricas o napadacu ljudi pocnu za kontra primjer daju ti Mujakica, pricas o golmanu a ljudi pocnu "kako je Nail pozvan" i slicno. Totalno promaseni primjeri u diskusiji i na kraju ih ili blokirati ili napasti. :mrgreen:

Denis je radilica i mozda cak bi mogao biti zamjena Gigovicu ili obrnuto, zavisno od forme.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 nov 2024, 08:46

PasodelMar je napisao/la:
23 nov 2024, 00:13
Beduin je napisao/la:

Jel' tebi normalno da Tahirovic ima ovakav minutazni score naspram Huseinbasica u zadnje dvije utakmice i to nakon historijskog 7:0? To je nenormalno na kvadrat.

Čitam ovo za Gigovica, ljudi dragi, taj lik je u 8 prošlih utakmica odigrao vjv najviše od svih igrača u veznom redu i ništa, apsolutno ništa nije pokazao i opet ga gurate u prvih II, kako, zašto?
Vec sam evo ti odgovorio u prethodnom postu Madalu, jedan iskljucuju drugog. Isto kao sto Vasilj nema nista sa Bicakcicem, npr.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 nov 2024, 10:29

Zbunio se malo doktor fudbala.
Na cinjenicu da se Sergej dzaba pljuvao, izmedju ostalog i od njega, zbog dozirane minutaze Esmiru krene pisati sto je Burnic na beku :urnebes:
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 23 nov 2024, 12:38

Madal je napisao/la:
23 nov 2024, 10:29
Zbunio se malo doktor fudbala.
Na cinjenicu da se Sergej dzaba pljuvao, izmedju ostalog i od njega, zbog dozirane minutaze Esmiru krene pisati sto je Burnic na beku :urnebes:
Džaba momčiluci, Tahirović nije DMF, ne smije to igrati i Sunjic/Hadziahemtovic trebaju, ne, moraju biti ispred njega na DMFu. Preostaje još pozicija osmice, tu vidim Burnića, Tahirovića i Huseinbašića, (Gigovic mi se ne dopada nikako) u konkurenciji, zato dajem naspram minutaze i ritma utakmica u klubu, prednost Huseinbašiću.

Da budem nešto precizniji, meni Tahirovic nije toliki bljesak ni na osmici. Čestitam mu na dugim loptama ali ima tri puna više nedostataka, nego prednosti.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 23 nov 2024, 13:17

Tahirović i Hadžiahmetović su puno sličniji profili nego Hadžiahmetović i Šunjić.

Hadžiahmetović uopšte nije taj defanzivac niti je to ikad bio, može on možda neke zadatke tog tipa obavljati, ali on je prevashodno play iz dubine.

Tahirović/Bašić/Hadžiahmetović bi bili jedan drugom/trećem konkurenti, kao što bi međusobno mogli konkurisati Gigović/Huseinbašić, onda ostaje još da se pronađe zamjena za Šunjića.

MIslim, u teoriji mogu Bašić i Hadžiahmetović odigrati to, kao što može i Tahirović, ali to nije njihova snaga.

Šunjić je jedini pravi zadnji vezni tu. Bubanja iz Sarajeva bi nam bio drugi najjači da je naš, a ne Crnogorac, toliko malo opcija imamo.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 23 nov 2024, 13:20

Beduin je napisao/la:

Sve sto ovdje pricate na forumu bacite u vodu Barbarez nema niakav rezon poslusao sam dva tri Driblera kod Marjana druge emisije na TV itd jednostavno Barbarez nema iskustva znanja i ne moze niko skontati sta on zapravo hoce sa rep. Nikad ne znas kad ce zakuhati na treningu koga ce otpisati itd..skoro 30 promjena je napravio za 8 utakmica sto znaci da je svaku skoro utakmicu pocelo 2-3 druga igraca

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 nov 2024, 13:25

zgembo89 je napisao/la:
23 nov 2024, 13:20
Sve sto ovdje pricate na forumu bacite u vodu Barbarez nema niakav rezon poslusao sam dva tri Driblera kod Marjana druge emisije na TV itd jednostavno Barbarez nema iskustva znanja i ne moze niko skontati sta on zapravo hoce sa rep. Nikad ne znas kad ce zakuhati na treningu koga ce otpisati itd..skoro 30 promjena je napravio za 8 utakmica sto znaci da je svaku skoro utakmicu pocelo 2-3 druga igraca
Ne bi se slozio da ne zna sta hoce, imao je ideju i poslozene neke kockice, samo se ta ideja urusila jer ne funkcionise a 90% tih kockica je promasaj.
Pogresne je gurao u veznom redu odnosno Tahirovica i Hajradinovica prije svega, a ni Gigovic nije pokazao da igra u ligi petice.
U neku njegovu odbranu stvarno je tesko ukloptiti ovaj nas vezni red iz vise razloga.
Nije Barbarez neki trener mislim da je svima jasno ali ja mu ovo za sad mogu oprostiti ako podvuce crtu, analizira sta ne valja i ne forsira to vise.
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 23 nov 2024, 14:02

Madal je napisao/la:
23 nov 2024, 13:25
zgembo89 je napisao/la:
23 nov 2024, 13:20
Ne bi se slozio da ne zna sta hoce, imao je ideju i poslozene neke kockice, samo se ta ideja urusila jer ne funkcionise a 90% tih kockica je promasaj.
Pogresne je gurao u veznom redu odnosno Tahirovica i Hajradinovica prije svega, a ni Gigovic nije pokazao da igra u ligi petice.
U neku njegovu odbranu stvarno je tesko ukloptiti ovaj nas vezni red iz vise razloga.
Nije Barbarez neki trener mislim da je svima jasno ali ja mu ovo za sad mogu oprostiti ako podvuce crtu, analizira sta ne valja i ne forsira to vise.
Slažem se. Imao je ideju, isto tako je imao igrače koje je više preferirao naspram nekih drugih, da se ne lažemo ovdje. Na kraju je ispalo pogrešno i kontradiktorno. Neko će to priznati kao ti sada, neko će opaliti kilometarski post, a pri tom neće objasniti ništa, nego samo relativirati.

Moje mišljenje je da treba vratit Hadžiahmetovica, što prije, to bolje. Treba nam više opcija na poziciji zadnjeg veznog.

Bolje smo stojali pozadi sa Hadžiahmetovicem nego sa Tahirovicem, ovog zadnjeg treba staviti naprijed na osmicu neka preuzme odgovornost u igri prema naprijed i ako to ne bude mogao = klupa.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 nov 2024, 14:15

23 nov 2024, 14:02
Slažem se. Imao je ideju, isto tako je imao igrače koje je više preferirao naspram nekih drugih, da se ne lažemo ovdje. Na kraju je ispalo pogrešno i kontradiktorno. Neko će to priznati kao ti sada, neko će opaliti kolimetarski post, a pri tom neće objasniti ništa, nego samo relativirati.

Mije mišljenje je da treba vratit Hadžiahmetovica, što prije, to bolje. Treba nam više opcija na poziciji zadnjeg veznog.

Bolje smo stojali pozadi sa Hadžiahmetovicem nego sa Tahirovicem, ovog zadnjeg treba staviti naprijed na osmicu neka preuzme odgovornost u igri prema naprijed i ako to ne bude mogao = klupa.
Nije to stvar priznavanja nego ti previse agresivno i jednostrano gledas stvari. Ja recimo nikada nisam ni bio posebno za Sergeja, nisam pljuvao Ivayla i Vicu jer ga je doveo, ali kad smo ih sve izmijenjali i vidio da nas niko nece - daj vise Sergeja da i to vidimo. I pogresno je nakon par utakmica mijenjati sve jer smo to vec radili i nikud to ne vodi. I nije problem ni mijenjati vec je problem ko ce doci - Dragan Okuka, Krstajic, Bazdarevic i slicni. Onda radije da ne mijenjamo.

Ja sam pljuvao Tahirovica jos od Luksemburga u Zenici kad je izgledao kao igrac iz federalne lige ali stvarno ima nekog smisla da ga gura ne bi li procepio jer ima slifa za nesto vise, sto on trenutno nije. Da ga je previse gurao to svakako. Ali on da ispravi neke svoje nedostatke u igri mi bi imali dimenziju vise na terenu.
Ili za formaciju, cinjenica je da nama ta 352 ne lezi nesto posebno ali u situaciji gdje nemamo destruktivca na spisku (sto je iskljucivi krivac strucni stab) samoubistvo je bilo koja druga formacija na nivou A Lige nacija. A to se vidjelo i u Zenici protiv Madjarske.

Ne samo da treba vratiti Hadziahmetovica vec smo se prerano i prelako odrekli i drugih poput Pjanica i Begovica. Nece oni vidjeti tog Eura ali moramo takve igrace gurati dokle god hodaju na 2 noge. Nije Amir ta klasa ali nisu u nasem veznom redu ni ostali neke klase.
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 23 nov 2024, 14:26

Madal je napisao/la:
23 nov 2024, 14:15

Nije to stvar priznavanja nego ti previse agresivno i jednostrano gledas stvari. Ja recimo nikada nisam ni bio posebno za Sergeja, nisam pljuvao Ivayla i Vicu jer ga je doveo, ali kad smo ih sve izmijenjali i vidio da nas niko nece - daj vise Sergeja da i to vidimo. I pogresno je nakon par utakmica mijenjati sve jer smo to vec radili i nikud to ne vodi. I nije problem ni mijenjati vec je problem ko ce doci - Dragan Okuka, Krstajic, Bazdarevic i slicni. Onda radije da ne mijenjamo.

Ja sam pljuvao Tahirovica jos od Luksemburga u Zenici kad je izgledao kao igrac iz federalne lige ali stvarno ima nekog smisla da ga gura ne bi li procepio jer ima slifa za nesto vise, sto on trenutno nije. Da ga je previse gurao to svakako. Ali on da ispravi neke svoje nedostatke u igri mi bi imali dimenziju vise na terenu.
Ili za formaciju, cinjenica je da nama ta 352 ne lezi nesto posebno ali u situaciji gdje nemamo destruktivca na spisku (sto je iskljucivi krivac strucni stab) samoubistvo je bilo koja druga formacija na nivou A Lige nacija. A to se vidjelo i u Zenici protiv Madjarske.

Ne samo da treba vratiti Hadziahmetovica vec smo se prerano i prelako odrekli i drugih poput Pjanica i Begovica. Nece oni vidjeti tog Eura ali moramo takve igrace gurati dokle god hodaju na 2 noge. Nije Amir ta klasa ali nisu u nasem veznom redu ni ostali neke klase.
Na sve napisano gledam apsolutno na isti način, izuzevši samo prvu rečenicu :mrgreen:.

Što se tiče Amira, nije to sve toliko bitno, da li bio neka posebna klasa, da li bio cvajtaš, ili ne. Previše se ovdje forsira pogled na igrača preko njegovog suhog (ne) kvaliteta.

Bitan je kolektiv i pokrivanje terena u kolektivu. Tu mi se Amir najviše dopao od svih ovih solo igrača na terenu.

Treba pogledati samo Amirovu fizionomiju, momak je daleko spremniji odigrati zadnjeg veznog u bilo kojem obliku od Tahirovica, na primjer. Bio je odsutan dugo, neka to bude neki izgovor za to što se sada nije pozvao za ovaj ciklus ali iskren da budem, on bi u svom limitiranom obliku igranja donio ipak dimenziju više u našu igru ispred odbrane.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 23 nov 2024, 14:38

23 nov 2024, 14:26
Madal je napisao/la:
23 nov 2024, 14:15
23 nov 2024, 14:02
Slažem se. Imao je ideju, isto tako je imao igrače koje je više preferirao naspram nekih drugih, da se ne lažemo ovdje. Na kraju je ispalo pogrešno i kontradiktorno. Neko će to priznati kao ti sada, neko će opaliti kolimetarski post, a pri tom neće objasniti ništa, nego samo relativirati.

Mije mišljenje je da treba vratit Hadžiahmetovica, što prije, to bolje. Treba nam više opcija na poziciji zadnjeg veznog.

Na sve napisano gledam apsolutno na isti način, izuzevši samo prvu rečenicu :mrgreen:.

Što se tiče Amira, nije to sve toliko bitno, da li bio neka posebna klasa, da li bio cvajtaš, ili ne. Previše se ovdje forsira pogled na igrača preko njegovog suhog (ne) kvaliteta.

Bitan je kolektiv i pokrivanje terena u kolektivu. Tu mi se Amir najviše dopao od svih ovih solo igrača na terenu.

Treba pogledati samo Amirovu fizionomiju, momak je daleko spremniji odigrati zadnjeg veznog u bilo kojem obliku od Tahirovica, na primjer. Bio je odsutan dugo, neka to bude neki izgovor za to što se sada nije pozvao za ovaj ciklus ali iskren da budem, on bi u svom limitiranom obliku igranja donio ipak dimenziju više u našu igru ispred odbrane.
Nama su destruktivci vazda bili problem. Krpili smo kako znamo i umijemo. Ja imam osjećaj da bi se Barbarezova generacija recimo plasirala na Euro 2004. da je Slišković zvao Rahimića. Mi smo na krilima upravo Rahimića i Zahirovića uspjeli otići u Brazil (kao jedna od komponenti uspjeha, ne kažem da je to bila jedina stvar ali je bila jedna od bitnijih). Kasnije smo imali Bešića kojeg nismo ni imali poslije Brazila pa smo se krpili nekako (čitaj nikako) gdje su polivalentni CM igrali DM. Jedan od njih je Hadžiahmetović upravo. Tako da mi on baš nije neko riješenje za DM. Ali se slažem da je bolje rješenje od mlakog Tahirovića na toj poziciji i možda može krpiti kao zamjena za Šunjića dok ne izmislimo DMa pa tamam iz naše lige bio.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 nov 2024, 12:46

U prvih 11 protiv Hannovera
Kljucna utakmica protiv konkurenta u borbi za ulazak u Bundesligu
Koln u dobroj formi
posljednje 4 utakmice, 4 pobjede, bez primljenog gola
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 08 dec 2024, 15:40

90 minuta u pobjedi protiv Regensburga u gostima od 0 1.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 15 dec 2024, 09:41

Cvajta je bas teski cirkus, tako bi Köln mogao skociti sa devetog na prvo mjesto u ovom kolu. :lolno:
slika

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 15 dec 2024, 12:34

Beduin je napisao/la:

Gigovic je starter u Bundesligi.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 15 dec 2024, 12:37

dinoze je napisao/la:
15 dec 2024, 12:34
Beduin je napisao/la:

Jos jednu polusezonu, pa onda cvajta.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 15 dec 2024, 13:05

kempes je napisao/la:
15 dec 2024, 12:37
dinoze je napisao/la:
15 dec 2024, 12:34

Jos jednu polusezonu, pa onda cvajta.
I onda cemo imati samo jednog startera u BL.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.