Ne baš uvijek, kad je bilo para, davali ste i vi i šakom i kapom, a dolazili su da igraju i kunto i panto.Virtu4l je napisao/la: ↑18 dec 2024, 15:29Sad imamo normalnu raspravu. Prvo, koji je ovo po redu "normalan" trener i početak iznova? Jarni, Kodro, Ješić, Dudić, Varešanović, Rožman... ovo govorim iz glave, možda sam nekog propustio.
Složićemo se da je Zekiću najteže u odnosu na sve pobrojane trenere, jer je on prvi koji ima ograničen budžet. Svi prethodnici bi dobili i ptičije mlijeko da su tražili, složićemo se i u ovome? Najteže mu je i zbog konkurencije koja nikad nije bila ovakva, Borac i Zrinjski nikad nisu bili jači, plus ste im trn u oku i ove sezone (da podvučem - ove sezone) vas neću reći kasape i uništavaju, ali reći ću da zbog sudija imate manje bodova nego ste zaslužili na terenu.
Prethodnih sezona ste uglavnom imali korektno suđenje, nekad su vas znali i pripaziti, pa sta zaostali skoro 100 bodova u tri sezone.
E sad, ja se danas ne bi mijenjao sa vama. Vjerovatno se ni ti ne bi mijenjao sa nama, ali pokušaću obrazložiti.
Mi smo udruženje građana i odluke donose organi kluba, predsjednik ima najveći uticaj, ali bez Skupštine, NO i UO se ne može ništa. To je kakva takva garancija da jedna osoba neće uprskati, prodati zemljište ili uraditi neku glupost. Kod vas se za sve pita jedan čovjek, koji, dokazano, ne zna šta radi. Klupska struktura vam je katastrofalna i ona je jedan od najvećih uzroka što danas nemate 3 titule više i bar jedne grupe evropskih takmičenja. Ne mogu Alimanović i Potura voditi najpotentniji klub u državi.
Da naglasim i to da si me prije 10 godina pitao da li bi se mijenjao sa vama, tada bih razmislio, ali danas ni u ludilu.
Nama par miliona maraka rješava sve probleme i sigurno bi imali ekipu konkurentnu za sami vrh i titulu. Vama tih par miliona ništa ne znači, to bila kap u moru, obzirom na sve obaveze koje imate. Tu je osnovna razlika. Mi smo uvijek sa manje para znali napraviti bolju ekipu, evo i posljednje sezone su dokaz gdje ste nam u te tri sezone pobjegli 12 bodova, a i to samo zbog prošle sezone koja je bila takva kakva je bila.
Danas i dalje imamo mnogo manje para, naš roster košta poprilično manje i na tri boda smo iza vas. Naš najplaćeniji igrač danas ne bi bio u vaših top 5. Tu smo čak malo i napredovali i smanjili razliku, jer prije godinu ili dvije ne bi bio ni u vaših top 10.
Kad nemamo o čemu drugom raspravljati. Kako vi tako i mi a ni ostali nisu Bog zna šta. Prvi bih ja volio da se svađamo oko toga ko će uzeti više para ili mi za Guliashvilia ili vi za Al Jabera. Da se borimo oko toga ko ima više transfera u Lige petice.invincible1921 je napisao/la: ↑18 dec 2024, 14:03Ma logicno, stvarno mi nije jasno da se ljudi oko ovog raspravljaju...pa ovo mi je u rangu rasprave fifa igrica rejting igracaH8Z7 je napisao/la: ↑18 dec 2024, 10:04Ma kakav Transfermarkt, ne gleda niko to ozbiljno prilikom transfera. Imaš software Wyscout i slične koji svaki ozbiljniji klub koristi. Transfermarkt, sofascore itd. samo navijači i početnici u scouting koji se iz hobija bave time to koriste.invincible1921 je napisao/la: ↑18 dec 2024, 09:39Po meni visinu odstete za igraca u nasoj ligi treba da prije svega odredjuje koliki potencijal ima da igra kvalitetno negdje drugo pa tek onda sta pruza u nasoj ligi..znam da to nije lako procjenit al tako je...
Imo si da ne kazem stotine igraca koji su dominirali ligom pa nisu mogli meda ni u HNL a kamol vise od toga...tako da mozes mu stavit 10mil al dzaba kad on ne moze pomaknut van nase lige
E tako ti je to kad se pita jedan čovjek, kao što se tada kod nas pitao, zato smo danas tu gdje jesmo. S tim da smo mi tada zaista pokradeni za titulu koju nismo htjeli "završiti" u Krupi. Ne vjerujem da ima klub u ligi koji bi Krupu prepustio slučaju kao što smo mi tada uradili.Shategabri je napisao/la: ↑18 dec 2024, 15:35Ne baš uvijek, kad je bilo para, davali ste i vi i šakom i kapom, a dolazili su da igraju i kunto i panto.
Recimo iz vremena slučaja Haris Duljević.
I mi ćemo biti sad, dakle ista matricaVirtu4l je napisao/la: ↑18 dec 2024, 15:51E tako ti je to kad se pita jedan čovjek, kao što se tada kod nas pitao, zato smo danas tu gdje jesmo. S tim da smo mi tada zaista pokradeni za titulu koju nismo htjeli "završiti" u Krupi. Ne vjerujem da ima klub u ligi koji bi Krupu prepustio slučaju kao što smo mi tada uradili.Shategabri je napisao/la: ↑18 dec 2024, 15:35Ne baš uvijek, kad je bilo para, davali ste i vi i šakom i kapom, a dolazili su da igraju i kunto i panto.
Recimo iz vremena slučaja Haris Duljević.
To je bio period kada smo imali najviše para a nismo uradili apsolutno ništa, naprotiv.
I o tom periodu sam napisao romane, pa ne bih da mi se nakače oni isti koje sam spomenuo u jednom od prethodnih postova.
Shategabri je napisao/la: ↑18 dec 2024, 14:51Znači, što bi rekao Dino Merlin - sve je laž.obagol je napisao/la: ↑18 dec 2024, 13:54Ova priča oko sudija i Borca je Mirvićeva ubjedljivo najveća pobjeda. On je uspio ubijediti navijače da su za neuspjehe Sarajeva (neuspjeh je kad u par sezona skršiš 30 mil KM a ne osvojiš ništa i za prvakom u tri sezone zaostajes 90 bodova) krive sudije i Borac. Sami sebe lažu da bi bili prvaci da nije Borca a zaboravljaju da su zadnje 3 sezone bili ČETVRTI i niste uopšte se ni borili za titulu. U euro takmičenjima gdje nema Borca su vas ispreskakali nekakavi poluamateri.
Hajde što vam Mirvić prospe priču kako vas Vico i sudije kradu (realno bilo je utakmica gdje su vas oštetili ali vi uopšte niste konkurent za titulu zadnje 3 sezone) nego vam još pod krinkom borbe za dobrobit FK Sarajevo vrati Ibrakovića koji vas je izmasakrirao prošli put i jedva ste ga otjerali. I vi na to ponavljate mantru kako neko ne želi da vi budete prvaci.
I još sad pušite ovu priču oko FSKS i skupštine, gdje vas je Magoda povalio ko bekane boreći se isključivo za sebe.
Sve je Mirvićev spin, kakve sudije i Borac.
Reci ti meni, koliko utakmica Sarajeva si pogledao ove sezone?
U zavisnosti od odgovora, ukoliko je broj pogledanih utakmica veći od tri, reci mi, kad si pisao ovaj komentar, jesi li se zapitao trebaš li oftamologu?!
Aha, prvo je Mirvić prosuo spin, onda je ipak bilo utakmica gdje su nas oštetilial to nema veze, mi nismo konkurent za titulu zadnje tri sezone, pa što bi bili i ove...ili je to obuhvaćeno s ovim zadnje tri sezone?!
To što smo na 3 odnosno 6 bodova iza prvog odnosno drugog je isključiva zasluga sudijskog kriterija![]()
No, ako će ti biti lakše, nastavi pisati nebuloze.
Shategabri je napisao/la: ↑18 dec 2024, 15:35Rekao bih da se bolje radilo ove sezone nego prethodnih 3-4 po pitanju transfera.
Kad vi racunate sudijske greske, racunate li samo one na vasu stetu ili racunate i one gdje je i protivnik ostecen?Shategabri je napisao/la: ↑18 dec 2024, 14:51Znači, što bi rekao Dino Merlin - sve je laž.obagol je napisao/la: ↑18 dec 2024, 13:54Ova priča oko sudija i Borca je Mirvićeva ubjedljivo najveća pobjeda. On je uspio ubijediti navijače da su za neuspjehe Sarajeva (neuspjeh je kad u par sezona skršiš 30 mil KM a ne osvojiš ništa i za prvakom u tri sezone zaostajes 90 bodova) krive sudije i Borac. Sami sebe lažu da bi bili prvaci da nije Borca a zaboravljaju da su zadnje 3 sezone bili ČETVRTI i niste uopšte se ni borili za titulu. U euro takmičenjima gdje nema Borca su vas ispreskakali nekakavi poluamateri.
Hajde što vam Mirvić prospe priču kako vas Vico i sudije kradu (realno bilo je utakmica gdje su vas oštetili ali vi uopšte niste konkurent za titulu zadnje 3 sezone) nego vam još pod krinkom borbe za dobrobit FK Sarajevo vrati Ibrakovića koji vas je izmasakrirao prošli put i jedva ste ga otjerali. I vi na to ponavljate mantru kako neko ne želi da vi budete prvaci.
I još sad pušite ovu priču oko FSKS i skupštine, gdje vas je Magoda povalio ko bekane boreći se isključivo za sebe.
U zavisnosti od odgovora, ukoliko je broj pogledanih utakmica veći od tri, reci mi, kad si pisao ovaj komentar, jesi li se zapitao trebaš li oftamologu?!
Aha, prvo je Mirvić prosuo spin, onda je ipak bilo utakmica gdje su nas oštetilial to nema veze, mi nismo konkurent za titulu zadnje tri sezone, pa što bi bili i ove...ili je to obuhvaćeno s ovim zadnje tri sezone?!
To što smo na 3 odnosno 6 bodova iza prvog odnosno drugog je isključiva zasluga sudijskog kriterija![]()
Malo realnosti, da ih na derbiju nisu ostetili za penal i jos u 15-ak utakmica, sad bi ubjedljivo bili prvi sa 50-ak bodova.obagol je napisao/la: ↑18 dec 2024, 16:32Kad vi racunate sudijske greske, racunate li samo one na vasu stetu ili racunate i one gdje je i protivnik ostecen?Shategabri je napisao/la: ↑18 dec 2024, 14:51Znači, što bi rekao Dino Merlin - sve je laž.obagol je napisao/la: ↑18 dec 2024, 13:54Ova priča oko sudija i Borca je Mirvićeva ubjedljivo najveća pobjeda. On je uspio ubijediti navijače da su za neuspjehe Sarajeva (neuspjeh je kad u par sezona skršiš 30 mil KM a ne osvojiš ništa i za prvakom u tri sezone zaostajes 90 bodova) krive sudije i Borac. Sami sebe lažu da bi bili prvaci da nije Borca a zaboravljaju da su zadnje 3 sezone bili ČETVRTI i niste uopšte se ni borili za titulu. U euro takmičenjima gdje nema Borca su vas ispreskakali nekakavi poluamateri.
Evo ostetili su vas u nekoliko utakmica ove sezone. Ali u medijima je slika kako su vama zadnjih nekoliko sezona otimali titulu. Hajde eto budi realan pa reci da nije bilo sudijskih gresaka da li ste bolji od Zrinjskog. Sta je sa euro takmicenjima? Zrinjski i Borac su ove dvije sezone visoko digli ljestvicu. Gdje ste vi? Isto vas sudije masakrirale? Ova prica se uvelicava da se prikrije sva nesposobnost ljudi koji vode FK Sarajevo.
Nije stvar titule, stvar je šiljenja za ekipu koja je 4-5. po kvalitetu u ligi. Prošle godine nije oteta Sarajevu, oteta je Zrinjskom. Prije toga mjesto u Evropi nije oteto Sarajevu, oteto je nekoj drugoj ekipi.obagol je napisao/la: ↑18 dec 2024, 16:32Kad vi racunate sudijske greske, racunate li samo one na vasu stetu ili racunate i one gdje je i protivnik ostecen?
Evo ostetili su vas u nekoliko utakmica ove sezone. Ali u medijima je slika kako su vama zadnjih nekoliko sezona otimali titulu. Hajde eto budi realan pa reci da nije bilo sudijskih gresaka da li ste bolji od Zrinjskog. Sta je sa euro takmicenjima? Zrinjski i Borac su ove dvije sezone visoko digli ljestvicu. Gdje ste vi? Isto vas sudije masakrirale? Ova prica se uvelicava da se prikrije sva nesposobnost ljudi koji vode FK Sarajevo.
Napisao sam "evo iz glave" totalno sam zaboravio da je otišao u Zrinjski đabalesku, nije baš da je bilo prošle godine.killafrommanilla je napisao/la: ↑18 dec 2024, 14:49A za Kadušića ste uzeli kitu cvijeća![]()
Ja imam osjećaj da Virto pravi profile shizopitara i da ih nabacuje sebi na volej, ne možeš biti toliko glup da ne znaš koga si prodao a ko ti je otišao besplatno. Ili možeš.
Kako je jadno što štrumpfovi životom brane Borac i ljude iz saveza.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑18 dec 2024, 15:55Shategabri je napisao/la: ↑18 dec 2024, 14:51Znači, što bi rekao Dino Merlin - sve je laž.obagol je napisao/la: ↑18 dec 2024, 13:54Ova priča oko sudija i Borca je Mirvićeva ubjedljivo najveća pobjeda. On je uspio ubijediti navijače da su za neuspjehe Sarajeva (neuspjeh je kad u par sezona skršiš 30 mil KM a ne osvojiš ništa i za prvakom u tri sezone zaostajes 90 bodova) krive sudije i Borac. Sami sebe lažu da bi bili prvaci da nije Borca a zaboravljaju da su zadnje 3 sezone bili ČETVRTI i niste uopšte se ni borili za titulu. U euro takmičenjima gdje nema Borca su vas ispreskakali nekakavi poluamateri.
preofirno komsije vicina djeco. orkestrirano sad jos uvjeravate i utjerujete sve u laz?!! kako providna amortizacija. hahaha e Boze dragi
da dodamo.
1.snimak mirvic vico
2. upisi na forumima sitnije vico itd.
3. spin mirvica, isticanje bodovne razlike kao da igramo kosarku?! i FKS krivi svakog sem sebe.
mi poklopili 22 kluba umjesto da su poklopljena cetiri kluba. Strasno ali eto nek vam bude, vama je zivjeti s tim.. i tesko je
Mirvić, Alimanović, Potura i slični ljudi njima u klubu su ustvari najveći krivci zašto nismo napravili veći iskorak.Virtu4l je napisao/la: ↑18 dec 2024, 15:29Sad imamo normalnu raspravu. Prvo, koji je ovo po redu "normalan" trener i početak iznova? Jarni, Kodro, Ješić, Dudić, Varešanović, Rožman... ovo govorim iz glave, možda sam nekog propustio.
Složićemo se da je Zekiću najteže u odnosu na sve pobrojane trenere, jer je on prvi koji ima ograničen budžet. Svi prethodnici bi dobili i ptičije mlijeko da su tražili, složićemo se i u ovome? Najteže mu je i zbog konkurencije koja nikad nije bila ovakva, Borac i Zrinjski nikad nisu bili jači, plus ste im trn u oku i ove sezone (da podvučem - ove sezone) vas neću reći kasape i uništavaju, ali reći ću da zbog sudija imate manje bodova nego ste zaslužili na terenu.
Prethodnih sezona ste uglavnom imali korektno suđenje, nekad su vas znali i pripaziti, pa sta zaostali skoro 100 bodova u tri sezone.
E sad, ja se danas ne bi mijenjao sa vama. Vjerovatno se ni ti ne bi mijenjao sa nama, ali pokušaću obrazložiti.
Mi smo udruženje građana i odluke donose organi kluba, predsjednik ima najveći uticaj, ali bez Skupštine, NO i UO se ne može ništa. To je kakva takva garancija da jedna osoba neće uprskati, prodati zemljište ili uraditi neku glupost. Kod vas se za sve pita jedan čovjek, koji, dokazano, ne zna šta radi. Klupska struktura vam je katastrofalna i ona je jedan od najvećih uzroka što danas nemate 3 titule više i bar jedne grupe evropskih takmičenja. Ne mogu Alimanović i Potura voditi najpotentniji klub u državi.
Da naglasim i to da si me prije 10 godina pitao da li bi se mijenjao sa vama, tada bih razmislio, ali danas ni u ludilu.
Nama par miliona maraka rješava sve probleme i sigurno bi imali ekipu konkurentnu za sami vrh i titulu. Vama tih par miliona ništa ne znači, to bila kap u moru, obzirom na sve obaveze koje imate. Tu je osnovna razlika. Mi smo uvijek sa manje para znali napraviti bolju ekipu, evo i posljednje sezone su dokaz gdje ste nam u te tri sezone pobjegli 12 bodova, a i to samo zbog prošle sezone koja je bila takva kakva je bila.
Danas i dalje imamo mnogo manje para, naš roster košta poprilično manje i na tri boda smo iza vas. Naš najplaćeniji igrač danas ne bi bio u vaših top 5. Tu smo čak malo i napredovali i smanjili razliku, jer prije godinu ili dvije ne bi bio ni u vaših top 10.
Pa eto, navedi ko je protiv nas zaklan od sudija?obagol je napisao/la: ↑18 dec 2024, 16:32Kad vi racunate sudijske greske, racunate li samo one na vasu stetu ili racunate i one gdje je i protivnik ostecen?Shategabri je napisao/la: ↑18 dec 2024, 14:51Znači, što bi rekao Dino Merlin - sve je laž.obagol je napisao/la: ↑18 dec 2024, 13:54Ova priča oko sudija i Borca je Mirvićeva ubjedljivo najveća pobjeda. On je uspio ubijediti navijače da su za neuspjehe Sarajeva (neuspjeh je kad u par sezona skršiš 30 mil KM a ne osvojiš ništa i za prvakom u tri sezone zaostajes 90 bodova) krive sudije i Borac. Sami sebe lažu da bi bili prvaci da nije Borca a zaboravljaju da su zadnje 3 sezone bili ČETVRTI i niste uopšte se ni borili za titulu. U euro takmičenjima gdje nema Borca su vas ispreskakali nekakavi poluamateri.
Nećemo se ni mi praviti naivni, oštetili su ih debelo. Uzeli su im minimalno dvije gostujuće pobjede, Široki i Posušje, oba teška gostovanja, kako mi volimo reći tradicionalno nezgodna.
Nemam ti šta odbiti niti dodati ovdje.Virtu4l je napisao/la: ↑18 dec 2024, 16:01Shategabri je napisao/la: ↑18 dec 2024, 15:35Rekao bih da se bolje radilo ove sezone nego prethodnih 3-4 po pitanju transfera.
Naravno da ste radili bolje, odnosno pametnije, ali pitanje je koji je uzrok. Da li je Mirvić danas iskusniji/pametniji ili je jorgan kraći.
Ovo što danas imate jeste tim koji se može potući za titulu, ne kažem osvojiti, nego potući. Bez obzira na sudijske nepravde, Zrinjski je još uvijek bolja i ozbiljnija ekipa, to su i pokazali u dvomeču koji ste imali. Taj dvomeč je još nešto pokazao, sve mane Zorana Zekića i to vas treba zabrinuti.
Sve derbi utakmice je Zekić zakazao. Niste vi blistali u Banja Luci protiv Borca, nego je pobjeda zamazala oči. Borac je promašio penal, zabili ste sretan gol, Borac kasnije promašio dosta šansi, imao stativu. Ja sam na prvu mislio da je Zekić tu bio taktički odličan, ali sad nakon nekog vremena ne mislim tako. Prvo poluvrijeme na derbiju su vas vile pronosale da ne primite minimalno dva komada, pa dvomeč sa Zrinjskim odnosno igrač više u Mostaru, a ovaj posljednji meč na Koševu nije vrijedan da se spomene.
Od tih 8 poluvremena, samo je drugo poluvrijeme na derbiju bilo tako da kažem - šampionsko.