Premijer liga BiH - aktuelno

BigZlatan
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la BigZlatan » 18 dec 2024, 15:32

Sabanovic iz Sarajeva odmah u prvi 11 kod kluba u top 5 ligi. :D :kafa:

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 18 dec 2024, 15:33

Nadam se da je, nakon ovog njihovog brodoloma, navijačima Veleža napokon jasno koliko su nebitan faktor u ovoj ligi. :bih:

Mogao bi se čovjek naslađivati danima na ovo sve što im se dešava, ali who cares, realno.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 dec 2024, 15:35

Virtu4l je napisao/la:
18 dec 2024, 15:29
Noke995 je napisao/la:
18 dec 2024, 12:46
Dug je proces, sad kad napokon imamo i trenera kako Bog zapovijeda neke druge stvari ne daju da odskočiš i jbg.

Al opet daleko ispred vas u svakom segmentu.
Sad imamo normalnu raspravu. Prvo, koji je ovo po redu "normalan" trener i početak iznova? Jarni, Kodro, Ješić, Dudić, Varešanović, Rožman... ovo govorim iz glave, možda sam nekog propustio.

Složićemo se da je Zekiću najteže u odnosu na sve pobrojane trenere, jer je on prvi koji ima ograničen budžet. Svi prethodnici bi dobili i ptičije mlijeko da su tražili, složićemo se i u ovome? Najteže mu je i zbog konkurencije koja nikad nije bila ovakva, Borac i Zrinjski nikad nisu bili jači, plus ste im trn u oku i ove sezone (da podvučem - ove sezone) vas neću reći kasape i uništavaju, ali reći ću da zbog sudija imate manje bodova nego ste zaslužili na terenu.

Prethodnih sezona ste uglavnom imali korektno suđenje, nekad su vas znali i pripaziti, pa sta zaostali skoro 100 bodova u tri sezone.

E sad, ja se danas ne bi mijenjao sa vama. Vjerovatno se ni ti ne bi mijenjao sa nama, ali pokušaću obrazložiti.

Mi smo udruženje građana i odluke donose organi kluba, predsjednik ima najveći uticaj, ali bez Skupštine, NO i UO se ne može ništa. To je kakva takva garancija da jedna osoba neće uprskati, prodati zemljište ili uraditi neku glupost. Kod vas se za sve pita jedan čovjek, koji, dokazano, ne zna šta radi. Klupska struktura vam je katastrofalna i ona je jedan od najvećih uzroka što danas nemate 3 titule više i bar jedne grupe evropskih takmičenja. Ne mogu Alimanović i Potura voditi najpotentniji klub u državi.

Da naglasim i to da si me prije 10 godina pitao da li bi se mijenjao sa vama, tada bih razmislio, ali danas ni u ludilu.

Nama par miliona maraka rješava sve probleme i sigurno bi imali ekipu konkurentnu za sami vrh i titulu. Vama tih par miliona ništa ne znači, to bila kap u moru, obzirom na sve obaveze koje imate. Tu je osnovna razlika. Mi smo uvijek sa manje para znali napraviti bolju ekipu, evo i posljednje sezone su dokaz gdje ste nam u te tri sezone pobjegli 12 bodova, a i to samo zbog prošle sezone koja je bila takva kakva je bila.

Danas i dalje imamo mnogo manje para, naš roster košta poprilično manje i na tri boda smo iza vas. Naš najplaćeniji igrač danas ne bi bio u vaših top 5. Tu smo čak malo i napredovali i smanjili razliku, jer prije godinu ili dvije ne bi bio ni u vaših top 10.
Ne baš uvijek, kad je bilo para, davali ste i vi i šakom i kapom, a dolazili su da igraju i kunto i panto.
Recimo iz vremena slučaja Haris Duljević.
Kad nema para, onda se pokrivaš koliko si dug.
To se može izvući i iz ovog tvog posta za nas u smislu da smo s te strane silom prilika napredovali, pa je neki višemilionski budžet danas ograničen i radi se s tim.
Rekao bih da se bolje radilo ove sezone nego prethodnih 3-4 po pitanju transfera.
Koševo Zapad

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 18 dec 2024, 15:39

invincible1921 je napisao/la:
18 dec 2024, 14:03
H8Z7 je napisao/la:
18 dec 2024, 10:04
invincible1921 je napisao/la:
18 dec 2024, 09:39
Po meni visinu odstete za igraca u nasoj ligi treba da prije svega odredjuje koliki potencijal ima da igra kvalitetno negdje drugo pa tek onda sta pruza u nasoj ligi..znam da to nije lako procjenit al tako je...

Imo si da ne kazem stotine igraca koji su dominirali ligom pa nisu mogli meda ni u HNL a kamol vise od toga...tako da mozes mu stavit 10mil al dzaba kad on ne moze pomaknut van nase lige
Ma kakav Transfermarkt, ne gleda niko to ozbiljno prilikom transfera. Imaš software Wyscout i slične koji svaki ozbiljniji klub koristi. Transfermarkt, sofascore itd. samo navijači i početnici u scouting koji se iz hobija bave time to koriste.
Ma logicno, stvarno mi nije jasno da se ljudi oko ovog raspravljaju...pa ovo mi je u rangu rasprave fifa igrica rejting igraca
Kad nemamo o čemu drugom raspravljati. Kako vi tako i mi a ni ostali nisu Bog zna šta. Prvi bih ja volio da se svađamo oko toga ko će uzeti više para ili mi za Guliashvilia ili vi za Al Jabera. Da se borimo oko toga ko ima više transfera u Lige petice.

Dok se mi "koljemo" oko sitnica anti bosanski klubovi sebe guraju momački, eh to je problem. Međutim dok i vi i mi to skontamo daj Bože da voz ne ode.

Samo ću reći da se trebamo ugledati na naše i vaše prijeratne fazone i zdravu zezanciju, a ovaj beogradski sindrom odbaciti jer to nije naš nivo.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 dec 2024, 15:51

Shategabri je napisao/la:
18 dec 2024, 15:35
Ne baš uvijek, kad je bilo para, davali ste i vi i šakom i kapom, a dolazili su da igraju i kunto i panto.
E tako ti je to kad se pita jedan čovjek, kao što se tada kod nas pitao, zato smo danas tu gdje jesmo. S tim da smo mi tada zaista pokradeni za titulu koju nismo htjeli "završiti" u Krupi. Ne vjerujem da ima klub u ligi koji bi Krupu prepustio slučaju kao što smo mi tada uradili.

To je bio period kada smo imali najviše para a nismo uradili apsolutno ništa, naprotiv.

I o tom periodu sam napisao romane, pa ne bih da mi se nakače oni isti koje sam spomenuo u jednom od prethodnih postova.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 dec 2024, 15:53

Virtu4l je napisao/la:
18 dec 2024, 15:51
E tako ti je to kad se pita jedan čovjek, kao što se tada kod nas pitao, zato smo danas tu gdje jesmo. S tim da smo mi tada zaista pokradeni za titulu koju nismo htjeli "završiti" u Krupi. Ne vjerujem da ima klub u ligi koji bi Krupu prepustio slučaju kao što smo mi tada uradili.

To je bio period kada smo imali najviše para a nismo uradili apsolutno ništa, naprotiv.

I o tom periodu sam napisao romane, pa ne bih da mi se nakače oni isti koje sam spomenuo u jednom od prethodnih postova.
I mi ćemo biti sad, dakle ista matrica :D

U našoj ligi je bitnije imati savez u rukama nego pare. Nažalost.
Koševo Zapad

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 18 dec 2024, 15:55

18 dec 2024, 14:51
obagol je napisao/la:
18 dec 2024, 13:54
Ova priča oko sudija i Borca je Mirvićeva ubjedljivo najveća pobjeda. On je uspio ubijediti navijače da su za neuspjehe Sarajeva (neuspjeh je kad u par sezona skršiš 30 mil KM a ne osvojiš ništa i za prvakom u tri sezone zaostajes 90 bodova) krive sudije i Borac. Sami sebe lažu da bi bili prvaci da nije Borca a zaboravljaju da su zadnje 3 sezone bili ČETVRTI i niste uopšte se ni borili za titulu. U euro takmičenjima gdje nema Borca su vas ispreskakali nekakavi poluamateri.

Hajde što vam Mirvić prospe priču kako vas Vico i sudije kradu (realno bilo je utakmica gdje su vas oštetili ali vi uopšte niste konkurent za titulu zadnje 3 sezone) nego vam još pod krinkom borbe za dobrobit FK Sarajevo vrati Ibrakovića koji vas je izmasakrirao prošli put i jedva ste ga otjerali. I vi na to ponavljate mantru kako neko ne želi da vi budete prvaci.

I još sad pušite ovu priču oko FSKS i skupštine, gdje vas je Magoda povalio ko bekane boreći se isključivo za sebe.
Znači, što bi rekao Dino Merlin - sve je laž.
Sve je Mirvićev spin, kakve sudije i Borac.

Reci ti meni, koliko utakmica Sarajeva si pogledao ove sezone?
U zavisnosti od odgovora, ukoliko je broj pogledanih utakmica veći od tri, reci mi, kad si pisao ovaj komentar, jesi li se zapitao trebaš li oftamologu?!

Aha, prvo je Mirvić prosuo spin, onda je ipak bilo utakmica gdje su nas oštetili :mrgreen: al to nema veze, mi nismo konkurent za titulu zadnje tri sezone, pa što bi bili i ove...ili je to obuhvaćeno s ovim zadnje tri sezone?!

To što smo na 3 odnosno 6 bodova iza prvog odnosno drugog je isključiva zasluga sudijskog kriterija ;)
No, ako će ti biti lakše, nastavi pisati nebuloze.

preofirno komsije vicina djeco. orkestrirano sad jos uvjeravate i utjerujete sve u laz?!! kako providna amortizacija. hahaha e Boze dragi

da dodamo.

1.snimak mirvic vico
2. upisi na forumima sitnije vico itd.
3. spin mirvica, isticanje bodovne razlike kao da igramo kosarku?! i FKS krivi svakog sem sebe.

mi poklopili 22 kluba umjesto da su poklopljena cetiri kluba. Strasno ali eto nek vam bude, vama je zivjeti s tim.. i tesko je
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 dec 2024, 16:01

Rekao bih da se bolje radilo ove sezone nego prethodnih 3-4 po pitanju transfera.

Naravno da ste radili bolje, odnosno pametnije, ali pitanje je koji je uzrok. Da li je Mirvić danas iskusniji/pametniji ili je jorgan kraći.

Ovo što danas imate jeste tim koji se može potući za titulu, ne kažem osvojiti, nego potući. Bez obzira na sudijske nepravde, Zrinjski je još uvijek bolja i ozbiljnija ekipa, to su i pokazali u dvomeču koji ste imali. Taj dvomeč je još nešto pokazao, sve mane Zorana Zekića i to vas treba zabrinuti.

Sve derbi utakmice je Zekić zakazao. Niste vi blistali u Banja Luci protiv Borca, nego je pobjeda zamazala oči. Borac je promašio penal, zabili ste sretan gol, Borac kasnije promašio dosta šansi, imao stativu. Ja sam na prvu mislio da je Zekić tu bio taktički odličan, ali sad nakon nekog vremena ne mislim tako. Prvo poluvrijeme na derbiju su vas vile pronosale da ne primite minimalno dva komada, pa dvomeč sa Zrinjskim odnosno igrač više u Mostaru, a ovaj posljednji meč na Koševu nije vrijedan da se spomene.

Od tih 8 poluvremena, samo je drugo poluvrijeme na derbiju bilo tako da kažem - šampionsko.
Voli te tvoje Sarajevo.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 18 dec 2024, 16:03

Nisam ni pitar ni Manijak. Ali jedan od dva nasa najpoznatija kluba i ono sto su Zvezda,Partizan,Dinamo,Hajduk, to su Zeljo i Sarajevo. Brend,ime,historija,simbol. I oni prihvatili da im Arapi placaju covjeka da ih trenira, da se uci na njima,da stice iskustvo,stazira. Moze,al daj ga u omladinske i nek gleda treninge prve ekipe. A oni ga stavili za glavnog. Toliko o Zelji.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 18 dec 2024, 16:32

obagol je napisao/la:
Ova priča oko sudija i Borca je Mirvićeva ubjedljivo najveća pobjeda. On je uspio ubijediti navijače da su za neuspjehe Sarajeva (neuspjeh je kad u par sezona skršiš 30 mil KM a ne osvojiš ništa i za prvakom u tri sezone zaostajes 90 bodova) krive sudije i Borac. Sami sebe lažu da bi bili prvaci da nije Borca a zaboravljaju da su zadnje 3 sezone bili ČETVRTI i niste uopšte se ni borili za titulu. U euro takmičenjima gdje nema Borca su vas ispreskakali nekakavi poluamateri.

Hajde što vam Mirvić prospe priču kako vas Vico i sudije kradu (realno bilo je utakmica gdje su vas oštetili ali vi uopšte niste konkurent za titulu zadnje 3 sezone) nego vam još pod krinkom borbe za dobrobit FK Sarajevo vrati Ibrakovića koji vas je izmasakrirao prošli put i jedva ste ga otjerali. I vi na to ponavljate mantru kako neko ne želi da vi budete prvaci.

I još sad pušite ovu priču oko FSKS i skupštine, gdje vas je Magoda povalio ko bekane boreći se isključivo za sebe.

U zavisnosti od odgovora, ukoliko je broj pogledanih utakmica veći od tri, reci mi, kad si pisao ovaj komentar, jesi li se zapitao trebaš li oftamologu?!

Aha, prvo je Mirvić prosuo spin, onda je ipak bilo utakmica gdje su nas oštetili :mrgreen: al to nema veze, mi nismo konkurent za titulu zadnje tri sezone, pa što bi bili i ove...ili je to obuhvaćeno s ovim zadnje tri sezone?!

To što smo na 3 odnosno 6 bodova iza prvog odnosno drugog je isključiva zasluga sudijskog kriterija ;)
Kad vi racunate sudijske greske, racunate li samo one na vasu stetu ili racunate i one gdje je i protivnik ostecen?

Evo ostetili su vas u nekoliko utakmica ove sezone. Ali u medijima je slika kako su vama zadnjih nekoliko sezona otimali titulu. Hajde eto budi realan pa reci da nije bilo sudijskih gresaka da li ste bolji od Zrinjskog. Sta je sa euro takmicenjima? Zrinjski i Borac su ove dvije sezone visoko digli ljestvicu. Gdje ste vi? Isto vas sudije masakrirale? Ova prica se uvelicava da se prikrije sva nesposobnost ljudi koji vode FK Sarajevo.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 dec 2024, 16:36

obagol je napisao/la:
18 dec 2024, 16:32
obagol je napisao/la:

Kad vi racunate sudijske greske, racunate li samo one na vasu stetu ili racunate i one gdje je i protivnik ostecen?

Evo ostetili su vas u nekoliko utakmica ove sezone. Ali u medijima je slika kako su vama zadnjih nekoliko sezona otimali titulu. Hajde eto budi realan pa reci da nije bilo sudijskih gresaka da li ste bolji od Zrinjskog. Sta je sa euro takmicenjima? Zrinjski i Borac su ove dvije sezone visoko digli ljestvicu. Gdje ste vi? Isto vas sudije masakrirale? Ova prica se uvelicava da se prikrije sva nesposobnost ljudi koji vode FK Sarajevo.
Malo realnosti, da ih na derbiju nisu ostetili za penal i jos u 15-ak utakmica, sad bi ubjedljivo bili prvi sa 50-ak bodova.
Fk Željezničar.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 18 dec 2024, 16:41

obagol je napisao/la:

Nije stvar titule, stvar je šiljenja za ekipu koja je 4-5. po kvalitetu u ligi. Prošle godine nije oteta Sarajevu, oteta je Zrinjskom. Prije toga mjesto u Evropi nije oteto Sarajevu, oteto je nekoj drugoj ekipi.

Sarajevo je protiv Zrinjskog oštećeno u obje utakmice. U prvoj nije sviran evidentan penal, u drugoj je postignut neregularan gol. I bez obzira na to, haman niko se nije žalio, jer su svi svjesni da je Zrinjski dobra ekipa i NIKOME ne pada teško da budu prvaci. Ima Zrinjski poguranac, ali je sve to podnošljivo, jer imaju kvalitet.

Borcu se odvratno namješta SVAKA utakmica, protiv SVAKE ekipe. Ne pričamo više o penalima, nego o sitnim faulovima, žutim kartonima, svemu. Odvratno je.

Za Evropu pokazuješ koliko veze sa životom nemaš. Svako ko bude prvak (makar to bila Stupčanica) će praviti iskorak. Što ga Zrinjski nije napravio ove sezone? Što ga Borac nije napravio prošle? Mućni malo tom glavom prije upotrebe.

Jesu li ljudi koji vode FK Sarajevo nesposobni? Naravno. Sumnjam da iko među navijačima misli drugačije. No, da su na čelu Sarajeva ljudi iz Bayerna, ne bi ovo imalo bolji ishod. Problem FK Sarajevo je što ne bi bili prvaci i da se ne šilji Borcu i da je sve najregularnije, upitno je. Međutim, to ništa ne amnestira činjenicu da Borac krade SVAKU utakmicu. Dakle, APSOLUTNO SVAKU.

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 18 dec 2024, 16:55

killafrommanilla je napisao/la:
18 dec 2024, 14:49
A za Kadušića ste uzeli kitu cvijeća :mrgreen:

Ja imam osjećaj da Virto pravi profile shizopitara i da ih nabacuje sebi na volej, ne možeš biti toliko glup da ne znaš koga si prodao a ko ti je otišao besplatno. Ili možeš.
Napisao sam "evo iz glave" totalno sam zaboravio da je otišao u Zrinjski đabalesku, nije baš da je bilo prošle godine.

A sad se napuši kurca, za sve ovo ostalo što si napisao.
MNON

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 18 dec 2024, 17:10

Niste svjesni koliko je lakse igrati igracu Borca nego bilo kojem drugom igracu u ligi. Igrac Borca igra bez pritiska, svjestan je i ako bude los, i ako nista ne ide, sudija ce ih pogurati i pobijedit ce (u 90% slucajeva). S druge strane, u drugim klubovima si pod pritiskom da budes dobar, najbolji, svaku tekmu. U Brocu tog pritiska nema jer znas da ce te sudija svakako pogurati. Dalje, ne moras paziti na zuti i hoces li nekoga malo jace udariti, dok kad igras protiv Borca moras itekako paziti i na najmanji kontakt. Nesto slicno kao sto se Rahmanovicu prastalo i bio je ubjedljivo najgrublji igrac lige.

To je sve u glavama igraca i to je to guranje Borca koje se ni ne vidi, koje postoji i kad zanemaris sve penale, crvene kartone, ofsajde itd.
FKŽ !

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 dec 2024, 17:14

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
18 dec 2024, 15:55
obagol je napisao/la:

preofirno komsije vicina djeco. orkestrirano sad jos uvjeravate i utjerujete sve u laz?!! kako providna amortizacija. hahaha e Boze dragi

da dodamo.

1.snimak mirvic vico
2. upisi na forumima sitnije vico itd.
3. spin mirvica, isticanje bodovne razlike kao da igramo kosarku?! i FKS krivi svakog sem sebe.

mi poklopili 22 kluba umjesto da su poklopljena cetiri kluba. Strasno ali eto nek vam bude, vama je zivjeti s tim.. i tesko je
Kako je jadno što štrumpfovi životom brane Borac i ljude iz saveza. :puke:

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 18 dec 2024, 17:15

Virtu4l je napisao/la:
18 dec 2024, 15:29
Noke995 je napisao/la:
18 dec 2024, 12:46
Dug je proces, sad kad napokon imamo i trenera kako Bog zapovijeda neke druge stvari ne daju da odskočiš i jbg.

Al opet daleko ispred vas u svakom segmentu.
Sad imamo normalnu raspravu. Prvo, koji je ovo po redu "normalan" trener i početak iznova? Jarni, Kodro, Ješić, Dudić, Varešanović, Rožman... ovo govorim iz glave, možda sam nekog propustio.

Složićemo se da je Zekiću najteže u odnosu na sve pobrojane trenere, jer je on prvi koji ima ograničen budžet. Svi prethodnici bi dobili i ptičije mlijeko da su tražili, složićemo se i u ovome? Najteže mu je i zbog konkurencije koja nikad nije bila ovakva, Borac i Zrinjski nikad nisu bili jači, plus ste im trn u oku i ove sezone (da podvučem - ove sezone) vas neću reći kasape i uništavaju, ali reći ću da zbog sudija imate manje bodova nego ste zaslužili na terenu.

Prethodnih sezona ste uglavnom imali korektno suđenje, nekad su vas znali i pripaziti, pa sta zaostali skoro 100 bodova u tri sezone.

E sad, ja se danas ne bi mijenjao sa vama. Vjerovatno se ni ti ne bi mijenjao sa nama, ali pokušaću obrazložiti.

Mi smo udruženje građana i odluke donose organi kluba, predsjednik ima najveći uticaj, ali bez Skupštine, NO i UO se ne može ništa. To je kakva takva garancija da jedna osoba neće uprskati, prodati zemljište ili uraditi neku glupost. Kod vas se za sve pita jedan čovjek, koji, dokazano, ne zna šta radi. Klupska struktura vam je katastrofalna i ona je jedan od najvećih uzroka što danas nemate 3 titule više i bar jedne grupe evropskih takmičenja. Ne mogu Alimanović i Potura voditi najpotentniji klub u državi.

Da naglasim i to da si me prije 10 godina pitao da li bi se mijenjao sa vama, tada bih razmislio, ali danas ni u ludilu.

Nama par miliona maraka rješava sve probleme i sigurno bi imali ekipu konkurentnu za sami vrh i titulu. Vama tih par miliona ništa ne znači, to bila kap u moru, obzirom na sve obaveze koje imate. Tu je osnovna razlika. Mi smo uvijek sa manje para znali napraviti bolju ekipu, evo i posljednje sezone su dokaz gdje ste nam u te tri sezone pobjegli 12 bodova, a i to samo zbog prošle sezone koja je bila takva kakva je bila.

Danas i dalje imamo mnogo manje para, naš roster košta poprilično manje i na tri boda smo iza vas. Naš najplaćeniji igrač danas ne bi bio u vaših top 5. Tu smo čak malo i napredovali i smanjili razliku, jer prije godinu ili dvije ne bi bio ni u vaših top 10.
Mirvić, Alimanović, Potura i slični ljudi njima u klubu su ustvari najveći krivci zašto nismo napravili veći iskorak.
Zato su se i tjerali iz kluba, bar s tribine na koju idem, osim prvog, iako je možda zaslužio ponajviše jer je najodgovorniji, ali eto valjda ne režeš granu na kojoj sjediš.
Sad je već nešto drugačija situacija, malo smo posloženiji, pa ćemo u narednom periodu vidjet na šta će ovo sve izaći.
Ali svejedno ja se s tobom nikad ne bi mijenjao, pa ni 2009,2010,2011,2012..
To što imate manje para, ne znači da kad bi imali para vi bi nešto bolje, jer da se ne lažemo već dugo tražite investitora bezuspješno.

Što se tiče suđenja, ne bi se složio za prošlu sezonu, jer smo i tu imali dosta situacija na našu štetu, pogotovo u duelima s Borcem, ali realno ni sa normalnim suđenjem nismo zaslužili da budemo ni prvi ni drugi.
Ova sezona je nešto sasvim drugo, kad sve ide na tvoj mlin, igraš neloše,stvari se posložile koliko toliko, imaš solidnu ekipu za potući se, dođu ovi koljači i jasno ti pokažu da ne smiješ ni blizu
E sad opet dolazimo do FSKS, ne mogu to da prebolim nikako, kako ste nas naguzili, neoprostivo.

Zato ću stat i nećemo više.
MNON

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 dec 2024, 17:20

obagol je napisao/la:
obagol je napisao/la:

Pa eto, navedi ko je protiv nas zaklan od sudija?
Kojim medijima? Piše se samo o ovoj sezoni.
Zrinjski je bio bolji od nas na Koševu. Igrom.
U Mostaru je bila egal utakmica i to ne samo rezultatom nego i prikazanom igrom obje ekipe.
Ne prikriva se ništa.
Kako je Borac digao ljestvicu? Isključivo kvalitetom?
Koševo Zapad

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 dec 2024, 17:21

Pablo11 je napisao/la:
18 dec 2024, 16:36
Malo realnosti, da ih na derbiju nisu ostetili za penal i jos u 15-ak utakmica, sad bi ubjedljivo bili prvi sa 50-ak bodova.
Nećemo se ni mi praviti naivni, oštetili su ih debelo. Uzeli su im minimalno dvije gostujuće pobjede, Široki i Posušje, oba teška gostovanja, kako mi volimo reći tradicionalno nezgodna.

U nekoj ujednačenoj borbi za titulu, jedan bod je mnogo, a ne četiri boda.

S tim da su to dvije različite utakmice. Protiv Širokog čak mislim da je u pitanju bilo sudijsko neznanje prije nego namjera, jer da je bila namjera onda bi priznali četvrti gol Širokog i završili posao.

Protiv Posušja je bila čista namjera sudije da Sarajevo ne pobijedi.

Sa druge strane Zrinjski je isto toliko poguran, dosuđen im je komičan penal protiv Posušja i nama nije dosuđen čist penal na Grbavici.
Voli te tvoje Sarajevo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 dec 2024, 17:21

Virtu4l je napisao/la:
18 dec 2024, 16:01

Naravno da ste radili bolje, odnosno pametnije, ali pitanje je koji je uzrok. Da li je Mirvić danas iskusniji/pametniji ili je jorgan kraći.

Ovo što danas imate jeste tim koji se može potući za titulu, ne kažem osvojiti, nego potući. Bez obzira na sudijske nepravde, Zrinjski je još uvijek bolja i ozbiljnija ekipa, to su i pokazali u dvomeču koji ste imali. Taj dvomeč je još nešto pokazao, sve mane Zorana Zekića i to vas treba zabrinuti.

Sve derbi utakmice je Zekić zakazao. Niste vi blistali u Banja Luci protiv Borca, nego je pobjeda zamazala oči. Borac je promašio penal, zabili ste sretan gol, Borac kasnije promašio dosta šansi, imao stativu. Ja sam na prvu mislio da je Zekić tu bio taktički odličan, ali sad nakon nekog vremena ne mislim tako. Prvo poluvrijeme na derbiju su vas vile pronosale da ne primite minimalno dva komada, pa dvomeč sa Zrinjskim odnosno igrač više u Mostaru, a ovaj posljednji meč na Koševu nije vrijedan da se spomene.

Od tih 8 poluvremena, samo je drugo poluvrijeme na derbiju bilo tako da kažem - šampionsko.
Nemam ti šta odbiti niti dodati ovdje.
Koševo Zapad

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 18 dec 2024, 18:30

slika

Barbarez ga zvao u reprezentaciju, sada bi mogao doći u Zrinjski ili Željezničar?

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, Napapijri, Orjuna i 13 gostiju.