Izgleda da se selektor ipak razumije u fudbal.Barbarez je maksimalnih pet bodova dao mladoj zvijezdi Barcelone Lamineu Yamalu, tri boda našeg selektora pripala su veznjaku Cityja Rodriju, a bod Leverkusenovom Florianu Wirtzu.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Izgleda da se selektor ipak razumije u fudbal.Barbarez je maksimalnih pet bodova dao mladoj zvijezdi Barcelone Lamineu Yamalu, tri boda našeg selektora pripala su veznjaku Cityja Rodriju, a bod Leverkusenovom Florianu Wirtzu.
Hajde navedi Hureme sta su tacno uradili dobrog u ovih par mjeseci i sto smo bolji danas nego 17.12.2023?hurem je napisao/la: ↑17 dec 2024, 00:11To sto si ti slijep pored očiju ja ti tu ne mogu ništa pomoći.PasodelMar je napisao/la: ↑16 dec 2024, 23:12De ponovi još koji put, možda i povjeruješ u to što pišeš.
Barbarez i ova ekipa su uradili više posla za par mjeseci nego svi selektori i njihova struka za 10 godina.
Otjerati trenutnu garnituru da bi se doveo Jakir, Muslin ili neko treci bi bio promašaj stoljeća.
cuj 2.tim holandije haha, koga sad briga sto smo mi jgrali sa 3.timom u gostima protiv rumunije kad su nas nabili 4-1, oni misle zato da su jaci od nas
A da je pravi covjek za selektora i nije. Ali da treba postaviti neke stvari na svoje mjesto i zervovati koju godinu i stvoriti stil igre od omladinaca do seniora to se svi slazu da je neophodno.
Da neće igrati kojim slučajem 4-2-4 iz pv sa Holandijom? Šta je naš sistem nakon 8? Da staneš sada ispred njega, pitaš ga, selektore šta je sistem? Pogubio bi se načisto. Pa neka se zahvali bratu Gnabry da se izvukao na 7:0. Debil.DeeWa je napisao/la: ↑18 dec 2024, 08:11Ja ne znam čemu konstantno naglašavanje toga da je Holandija igrala sa drugim timom? Njihov drugi tim je svemirski brod za nas. U toj ekipi su im doslovno svi standardni. Dva-tri igrača u holandskoj ligi, dva igrača u Juventusu i Interu i ostatak u najjačoj engleskoj ligi. Plus svi ti igrači su standardni u svojim klubovima. Mi da imamo takve igrače mi bi pucali na osvajanje svjetskog i sve ispod toga bi bilo loše.
Da smo mi imali i sreće, jesmo. Da ima i jačih reprezentacija od te ima i to više njih. Ali isto tako to je ekipa koja je sigurno bila jača od Kipra i Rumunije.
Ja tu ništa ne branim selektora jer sam i ja sam debelo skeptičan u njegove taktičke sposobnosti i ovaj post nije namijenjen da brani bilo koga. Ali da je Holandija bila mnogo jača od nas, definitivno jeste i sa drugom ekipom.
Totalna laz, istina da je smo imali ideje i pokusaj uspostavljanja sistema koji je propao. Ali bile su jasne te ideje. Na kraju krajeva iz sistema smo zabili Njemcima kuci i koliko toliko se nadali cudu u finisu.PasodelMar je napisao/la: ↑18 dec 2024, 17:28Da neće igrati kojim slučajem 4-2-4 iz pv sa Holandijom? Šta je naš sistem nakon 8? Da staneš sada ispred njega, pitaš ga, selektore šta je sistem? Pogubio bi se načisto. Pa neka se zahvali bratu Gnabry da se izvukao na 7:0. Debil.
Iz kakvog smo mi sistema to zabili kući gol haj nas prosvjetli živ bio. Znači za cijelu utakmicu smo imali 2 ipo šanse gdje je prva došla kao plod individualnog kvaliteta i kombinacije 3 najbolja igrača reprezentacije na terenu u tom trenutku(Džeko, Kolašinac i Demirović) gdje smo pogodili prečku, druga a ujedno i taj gol Džeke nije plod nikakve akcije nego klase koju posjeduje Džeko i vjerovatno ne bismo ni dali gol da se bilo ko drugi našao u toj poziciji + činjenica da je Nubel odreagovao katastrofalno. I treća polušansa je situacija kada je Šarić imao dulum prostora ispred sebe nakon njihove greške i zakucao loptu u 3 lijepe pm.Madal je napisao/la: ↑18 dec 2024, 17:39Totalna laz, istina da je smo imali ideje i pokusaj uspostavljanja sistema koji je propao. Ali bile su jasne te ideje. Na kraju krajeva iz sistema smo zabili Njemcima kuci i koliko toliko se nadali cudu u finisu.PasodelMar je napisao/la: ↑18 dec 2024, 17:28Da neće igrati kojim slučajem 4-2-4 iz pv sa Holandijom? Šta je naš sistem nakon 8? Da staneš sada ispred njega, pitaš ga, selektore šta je sistem? Pogubio bi se načisto. Pa neka se zahvali bratu Gnabry da se izvukao na 7:0. Debil.
O kakvom ti visokom presingu s Engleskom pričaš kraljino mi opalili po golu nismo cijelu tekmu. Tebi je referentno to što smo u 2 utakmice po jednom uspjeli oduzet loptu protivniku kada izađemo u visoki presing.Madal je napisao/la: ↑18 dec 2024, 19:00Pa necemo samo ste ti i ovaj pajdas neralni drkatori koji samo seru i ispoljavaju licne frustracije na tastaturi. Rezon vam je da im Barbarez kaze hajte lopte kad izadju na teren a nije istina.
Pokusavao je 352 sa visokim presingom gdje je dao rezultat protiv Italije i Engleske kad je Hajradinovic presjekao lopte i ocajno sutirao.
Kad god smo dolazili u protivnicku trecinu imali smo dobar broj igraca tu, sigurno oko 5 gdje smo imali vise opcija iz tih malobrojnih napada.
S te dvije cinjenice nismo bunkerisali kako cesto pisete vec smo reprezentacija koja meda ne moze i protivnik je sabije u svoj 16rac. Bunkerisanje nije izlaziti visoko i ganjati loptu ili ici naprijed svim silama kad smo u nekoj rijetkoj prilici.
Protiv Madjarske kuci probao nesto novo - zivi ocaj. Protiv Nizozemske drugo poluvrijeme vrtio vise stvari i nesto od tog je i proradilo.
Dakle ima planova, vizija, trazi sistem, da ga nije nasao je uredu, da je fulao sa nekim sistemima je uredu kritika pa evo izvolite i pljuvanje, ali pisati da sistem ne postoji i da ni on ne zna sta je radio je je jednostavno laz, zlo, podlo da ne kazem i maloumno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.