Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BoixosNois1899
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la BoixosNois1899 » 17 dec 2024, 21:25

Barbarez je maksimalnih pet bodova dao mladoj zvijezdi Barcelone Lamineu Yamalu, tri boda našeg selektora pripala su veznjaku Cityja Rodriju, a bod Leverkusenovom Florianu Wirtzu.
Izgleda da se selektor ipak razumije u fudbal. :salut:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 dec 2024, 22:22

hurem je napisao/la:
17 dec 2024, 00:11
PasodelMar je napisao/la:
16 dec 2024, 23:12
hurem je napisao/la:
16 dec 2024, 22:56
Ne budite smiješni.
Barbarez i trenutni SS su najbolja opcija i ostaju tu.
De ponovi još koji put, možda i povjeruješ u to što pišeš :rol:.
To sto si ti slijep pored očiju ja ti tu ne mogu ništa pomoći.
Barbarez i ova ekipa su uradili više posla za par mjeseci nego svi selektori i njihova struka za 10 godina.
Otjerati trenutnu garnituru da bi se doveo Jakir, Muslin ili neko treci bi bio promašaj stoljeća.
Hajde navedi Hureme sta su tacno uradili dobrog u ovih par mjeseci i sto smo bolji danas nego 17.12.2023?
Ulazimo u 2025 a nama igra ovisi o Edinu Dzeki koji ce za 3 mjeseca napuniti 39.
Dobro prvo poluvrijeme (ne cijelo) protiv Njemačke kuci i drugo protiv B ekipe Nizozemske je jedino sto smo odigrali pod Sergejom.
Bez kostura ekipe, bez dvije akcije, opet igraci sa rezervnog spiska igraju prije ovih sa spiska. Katic nam komandant odbrane za kojeg je jedan Toni Sunjic stopercina da ga ne poredim sa Hibicem, Konjicem, Papcom ili Zukanovicem.
Mozak ekipe ne postoji, a igru nam kreira defanzivac Tahirovic.
Basic, Hajradinovic, Huseinbasic, Basic, nikako nemaju kontinuitet pa i Burnic i Šaric.
Neki propalitet Nail glumi beka a za njega je Avdija Vrsajevic igrač.
Ja ne vidim niti jedan segment u kojem je Barbarez sa svojom ekipom unaprijedio, osim Spahicevog zavrsavanja Sameda Baždara...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 17 dec 2024, 23:18

U igri se nesto mora mijenjati - valjda ima neko tu da nesto zna. A volio bih da zaigra sa ovim mladim timom
,eventualno Kolasinac da ostane , Dzeko kao dzoker , mozda pokusati sa iskusnim zadnjim veznim ako se sitacija sa Tahirovicem ne promjeni. Ali i Bazdara ali i Barjaktarevica i Basica u vatru baciti, Muharemovic sad vec lagano izgleda kao igrac za prvih 11 u nedostatku "otpisanih " štopera.
Ajvatar

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 17 dec 2024, 23:19

Ma samo neko ko je u srodstvu s Barbarezom, ko mu ga puši, ko ima neku materijalnu korist od njega ili neko ko nema žive veze s fudbalom a cilj mu je trolati ovdje može reći da smo se popravili igrom od dolaska njega i stručnog štaba kojeg je doveo sa sobom. Znači ne da se nismo unaprijedili nego smo se unazadali i to drastično, faking Hadžibegić je uspio postavit prvu i jedinu utakmicu protiv jedne velesile a u tom slučaju Portugala da znamo cijelu utakmicu šta nam je plan igre. Bajević je igrao ligu nacija A gdje je debitovao protiv Italije i gdje mu debituju Saničanin, Hadžiahmetović, Cipetić i uprkos tome smo odigrali jednu od najboljih utakmica zadnjih par godina. Evo dobro, Barbarez nije bio miljenik sreće sa rasporedom gdje stvarno jesmo imali 8 utakmica gdje je bilo sasvim realno da ne ostvarimo niti jednu pobjedu, ali svakog normalnog pored toga što nismo ostvarili pobjedu boli činjenica da niti jednu utakmicu mi 90 minuta nismo imali plan igre kada je u pitanju balans između defanzive i ofanzive. Englezima nismo opalili po golu, Talijanima smo opalili 2 put nakon njihovih kardinalnih grešaka pri čemu su nas ljudi izbacivali duplim pasovima kao da igraju ševu 6-2, Holanđani su nam uvalili 5 komada i tu se bilo kakva analiza završava, s Mađarima se Vasilj pretvorio u Olivera Kahna gdje bismo vjerovatno izgubili 3-4 razlike da nije imao onakvu večer. Sa Njemcima kući smo izgubili 1-2 a realno smo trebali barem 3 razlike. Za cijelu tekmu smo imali 2 ipo šanse gdje je samo jedna iz izrađene akcije a to je ona kad je Demirović pogodio prečku dok su nam se ljudi šetali u 16. Kući s Mađarima suvišno komentarisat, vjerovatno će ostat misterija šta je bio cilj s promjenom formacije, Burnićem na krilu i Hajradinovićem na 10ci koji je stavljen zbog maloumnog pitanja jednog od novinara na pressu.
7-0 protiv Njemačke - najteži poraz u historiji reprezentacije gdje nikakav komentar više ne treba.
1-1 kući protiv izmješanog sastava Holandije. Prvo poluvrijeme ulazi u užu konkurenciju najgorih od dolaska ove garniture dok je drugo bez dileme najbolje što smo vidjeli.

Evo nek me neko razuvjeri, nek dokaže suprotno i sve ove negativne činjenice pretvori u pozitivne.

Ono što je odrađeno kao pozitivno od dolaska ove garniture su stvari koje apsolutno nemaju nikakve veze sa terenom i onim što nam prikazuju na terenu jer na kraju priče svakog zanima ono finalno. Uostalom, da kojim slučajem Spahić nije došao za direktora vjerovatno bismo i ove vannastavne aktivnosti mogli ocjeniti kao negativne. Ipak, Emir je uspio sa xy dobrih poteza koje i sam Barbarez napomene na pressu kad dobijemo nekog od ovih igrača koje priželjkujemo zamazati njihovo konstantno sviranje qrcu i putovanje po evropskim utakmicama od kojih apsolutno nikakve koristi nema jer evo putuju ima pola godine a nismo mrdnuli s igrom milimetar prema naprijed.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 dec 2024, 23:30

Podrska selektore :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 18 dec 2024, 00:25

ova liga nacija je bila trazenje isprobavanje i 6 prijateljskih. stvorio je bazu igraca, ne kvalitetnih, ako mu vjeruju i ako picnu vjerovati u sebe . nemamo zvjezde , sad mora tim igrati. Nikad laksa grupa i sad je onaj barbarezov plan , cekati EP i graditi tim upitan.
pozurice se kao obicno da se napravi rezultat, pokusavace se sa iskusnim igracima doci do rezultata.
Ajvatar

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 18 dec 2024, 06:15

Jel to fakat ima još koji vjeruju ovom tipu da on moze nesto napravit.Konta raja igro sa 2 timom Holandije 1-1 kuci i evo ga proradio.Zavlacenje za naivne.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 18 dec 2024, 08:11

Ja ne znam čemu konstantno naglašavanje toga da je Holandija igrala sa drugim timom? Njihov drugi tim je svemirski brod za nas. U toj ekipi su im doslovno svi standardni. Dva-tri igrača u holandskoj ligi, dva igrača u Juventusu i Interu i ostatak u najjačoj engleskoj ligi. Plus svi ti igrači su standardni u svojim klubovima. Mi da imamo takve igrače mi bi pucali na osvajanje svjetskog i sve ispod toga bi bilo loše.

Da smo mi imali i sreće, jesmo. Da ima i jačih reprezentacija od te ima i to više njih. Ali isto tako to je ekipa koja je sigurno bila jača od Kipra i Rumunije.

Ja tu ništa ne branim selektora jer sam i ja sam debelo skeptičan u njegove taktičke sposobnosti i ovaj post nije namijenjen da brani bilo koga. Ali da je Holandija bila mnogo jača od nas, definitivno jeste i sa drugom ekipom.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 18 dec 2024, 08:26

Alipasino je napisao/la:
18 dec 2024, 06:15
Jel to fakat ima još koji vjeruju ovom tipu da on moze nesto napravit.Konta raja igro sa 2 timom Holandije 1-1 kuci i evo ga proradio.Zavlacenje za naivne.
cuj 2.tim holandije haha, koga sad briga sto smo mi jgrali sa 3.timom u gostima protiv rumunije kad su nas nabili 4-1, oni misle zato da su jaci od nas

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 18 dec 2024, 09:25

Ideja je da se sa 15 novih igrača uđe u ove kvalifikacije.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 18 dec 2024, 10:22

Alipasino je napisao/la:
18 dec 2024, 06:15
A da je pravi covjek za selektora i nije. Ali da treba postaviti neke stvari na svoje mjesto i zervovati koju godinu i stvoriti stil igre od omladinaca do seniora to se svi slazu da je neophodno.
Taktiku neku moze i "prepisati " kadar je takav kakav imamo, mentalitet nam je cudan - ali trenutno gubitnicki , a trebalo bi da smo disciplinovani kad nam je pola ekipe sa svedsko-njemackim navikama.
Volio bih vidjeti pomaka u mladjim kategorijama sa ovim trenerskim kadrom , a ovo seniorska ce onda u buducnosti lako ici. Ovo kako se mi krpamo sa polovnim igracima , a ne dobijamo vec gotove produkte iz u19 i u21 nije rjesenje
Ajvatar

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 18 dec 2024, 12:54

Neće nikad reprezentacije proizvoditi igrače, to mogu raditi samo klubovi.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 18 dec 2024, 17:28

DeeWa je napisao/la:
18 dec 2024, 08:11
Ja ne znam čemu konstantno naglašavanje toga da je Holandija igrala sa drugim timom? Njihov drugi tim je svemirski brod za nas. U toj ekipi su im doslovno svi standardni. Dva-tri igrača u holandskoj ligi, dva igrača u Juventusu i Interu i ostatak u najjačoj engleskoj ligi. Plus svi ti igrači su standardni u svojim klubovima. Mi da imamo takve igrače mi bi pucali na osvajanje svjetskog i sve ispod toga bi bilo loše.

Da smo mi imali i sreće, jesmo. Da ima i jačih reprezentacija od te ima i to više njih. Ali isto tako to je ekipa koja je sigurno bila jača od Kipra i Rumunije.

Ja tu ništa ne branim selektora jer sam i ja sam debelo skeptičan u njegove taktičke sposobnosti i ovaj post nije namijenjen da brani bilo koga. Ali da je Holandija bila mnogo jača od nas, definitivno jeste i sa drugom ekipom.
Da neće igrati kojim slučajem 4-2-4 iz pv sa Holandijom? Šta je naš sistem nakon 8? Da staneš sada ispred njega, pitaš ga, selektore šta je sistem? Pogubio bi se načisto. Pa neka se zahvali bratu Gnabry da se izvukao na 7:0. Debil.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 18 dec 2024, 17:39

18 dec 2024, 17:28
Da neće igrati kojim slučajem 4-2-4 iz pv sa Holandijom? Šta je naš sistem nakon 8? Da staneš sada ispred njega, pitaš ga, selektore šta je sistem? Pogubio bi se načisto. Pa neka se zahvali bratu Gnabry da se izvukao na 7:0. Debil.
Totalna laz, istina da je smo imali ideje i pokusaj uspostavljanja sistema koji je propao. Ali bile su jasne te ideje. Na kraju krajeva iz sistema smo zabili Njemcima kuci i koliko toliko se nadali cudu u finisu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 18 dec 2024, 18:35

Madal je napisao/la:
18 dec 2024, 17:39
18 dec 2024, 17:28
Totalna laz, istina da je smo imali ideje i pokusaj uspostavljanja sistema koji je propao. Ali bile su jasne te ideje. Na kraju krajeva iz sistema smo zabili Njemcima kuci i koliko toliko se nadali cudu u finisu.
Iz kakvog smo mi sistema to zabili kući gol haj nas prosvjetli živ bio. Znači za cijelu utakmicu smo imali 2 ipo šanse gdje je prva došla kao plod individualnog kvaliteta i kombinacije 3 najbolja igrača reprezentacije na terenu u tom trenutku(Džeko, Kolašinac i Demirović) gdje smo pogodili prečku, druga a ujedno i taj gol Džeke nije plod nikakve akcije nego klase koju posjeduje Džeko i vjerovatno ne bismo ni dali gol da se bilo ko drugi našao u toj poziciji + činjenica da je Nubel odreagovao katastrofalno. I treća polušansa je situacija kada je Šarić imao dulum prostora ispred sebe nakon njihove greške i zakucao loptu u 3 lijepe pm.

E hajde molim te demantuj me i navedi šta smo to mi planski radili na toj utakmici. Znači ljudi su nam se šetali u 16 cijelu utakmicu bez obzira što se mi nominalno branimo s 5 opet je curilo na sve strane. Zabili su nam još 3 gola koja je var poništio a mogli su još toliko da su bili imalo koncentrisaniji u nekim situacijama. Ta nas je utakmica zapravo i zavarala da smo dobri, da smo odigrali dobro i da ova garnitura vodi reprezentaciju kako treba. Igra je možda i ličila na nešto do 0-2, a onda smo imali crnu rupu od 40 minuta gdje smo strepili da ne doživimo debakl sve do trenutka kad ga je Džeko dao pa smo se nečem ponadali i uz neko divljanje još 1 relativno zaprijetili iako je jedina istina da su nas ljudi uprkos tom golu rutinirali i sakrili nam loptu iako mi lovimo rezultat.
Jedino vrijedno za spomenut sa te utakmice je Džeko koji je iznio utakmicu na nivou finala Svjetskog prvenstva a sve ostalo su priče za malu djecu.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 18 dec 2024, 18:48

Korner je bio uigran. :thumbup:
-Beogradski sindikat

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 18 dec 2024, 18:50

Madal je napisao/la:
18 dec 2024, 18:48
Korner je bio uigran. :thumbup:
Zahvaljujući tome ćemo otić na Svjetsko :bih: :thumbup:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 18 dec 2024, 19:00

Pa necemo samo ste ti i ovaj pajdas neralni drkatori koji samo seru i ispoljavaju licne frustracije na tastaturi. Rezon vam je da im Barbarez kaze hajte lopte kad izadju na teren a nije istina.

Pokusavao je 352 sa visokim presingom gdje je dao rezultat protiv Italije i Engleske kad je Hajradinovic presjekao lopte i ocajno sutirao.
Kad god smo dolazili u protivnicku trecinu imali smo dobar broj igraca tu, sigurno oko 5 gdje smo imali vise opcija iz tih malobrojnih napada.
S te dvije cinjenice nismo bunkerisali kako cesto pisete vec smo reprezentacija koja meda ne moze i protivnik je sabije u svoj 16rac. Bunkerisanje nije izlaziti visoko i ganjati loptu ili ici naprijed svim silama kad smo u nekoj rijetkoj prilici.

Protiv Madjarske kuci probao nesto novo - zivi ocaj. Protiv Nizozemske drugo poluvrijeme vrtio vise stvari i nesto od tog je i proradilo.

Dakle ima planova, vizija, trazi sistem, da ga nije nasao je uredu, da je fulao sa nekim sistemima je uredu kritika pa evo izvolite i pljuvanje, ali pisati da sistem ne postoji i da ni on ne zna sta je radio je je jednostavno laz, zlo, podlo da ne kazem i maloumno.
-Beogradski sindikat

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 18 dec 2024, 19:10

Madal je napisao/la:
18 dec 2024, 19:00
Pa necemo samo ste ti i ovaj pajdas neralni drkatori koji samo seru i ispoljavaju licne frustracije na tastaturi. Rezon vam je da im Barbarez kaze hajte lopte kad izadju na teren a nije istina.

Pokusavao je 352 sa visokim presingom gdje je dao rezultat protiv Italije i Engleske kad je Hajradinovic presjekao lopte i ocajno sutirao.
Kad god smo dolazili u protivnicku trecinu imali smo dobar broj igraca tu, sigurno oko 5 gdje smo imali vise opcija iz tih malobrojnih napada.
S te dvije cinjenice nismo bunkerisali kako cesto pisete vec smo reprezentacija koja meda ne moze i protivnik je sabije u svoj 16rac. Bunkerisanje nije izlaziti visoko i ganjati loptu ili ici naprijed svim silama kad smo u nekoj rijetkoj prilici.

Protiv Madjarske kuci probao nesto novo - zivi ocaj. Protiv Nizozemske drugo poluvrijeme vrtio vise stvari i nesto od tog je i proradilo.

Dakle ima planova, vizija, trazi sistem, da ga nije nasao je uredu, da je fulao sa nekim sistemima je uredu kritika pa evo izvolite i pljuvanje, ali pisati da sistem ne postoji i da ni on ne zna sta je radio je je jednostavno laz, zlo, podlo da ne kazem i maloumno.
O kakvom ti visokom presingu s Engleskom pričaš kraljino mi opalili po golu nismo cijelu tekmu. Tebi je referentno to što smo u 2 utakmice po jednom uspjeli oduzet loptu protivniku kada izađemo u visoki presing.

Možda bi me se i moglo nazvati nerealnim kad bi svugdje važilo pravilo da uvijek kvalitetniji tim mora pobijediti manje kvalotetniji ali demantuju takve stvari u startu neki rezultati na posljednjem Euru poput Rumunjska Ukrajina 3 0 gdje je evidentna razlika u kvaliteti, Slovenci 4 tekme bez poraza protiv drastično kvalitetnijih protivnika. Gruzija Portugal 2 0 gdje je smiješno poredit kadar i tako dalje..

Evo ne moramo uraditi ovo što su navedene reprezentacije u smislu rezultata ali daj nam jednu utakmicu od 1. Do 90. Minute da se zna plan igre i da se uhvatimo za to i kažemo ovo je dobro.

Ti nikako da priznaš da je svaki selektor prije Barbareza barem jednu utakmicu protiv kvalitetnijeg protivnika spremio da se zna od 1. Do 90. Minute šta je plan igre a Barbarez nije nijednu na već dosta velikom uzorku utakmica i to je stvar koja svakog iole normalnog zabrinjava.

Inače, najiskrenije želim da nas baš Barbarez odvede na Svjetsko prvenstvo.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 18 dec 2024, 19:21

Druze odmori bar koji dan. Nisam bio 10 Dana na forumu i zadnji post na Barbarezovoj Temu je tvoj.
Da pobijede Rumuniju i Kipar ti ces naci zamjerku da ga vrijedjas.
Da Sutra skocis s prozora Barbarez ce ostat selektor do 2028 tako da bez veze se koprcas
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bhfanatic14 i 13 gostiju.