Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

fanatik19
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la fanatik19 » 25 dec 2024, 17:12

Coolpanda24 je napisao/la:
25 dec 2024, 16:53
fanatik19 je napisao/la:
25 dec 2024, 16:41
Ghuraba je napisao/la:
25 dec 2024, 16:28
Je li se meni cini ili je brko dobio par kilograma? Momak definitivno treba biti vracen u reprezentaciju. Realne su sanse da dogodine bude u BL s HSV-om, a jos realnije da Bicakcic sa svojim klubom ispadne u 3. ligu (em ce biti u poznim igrackim godinama). Nemam nista protiv Markovica i slicnih, ali mi tim likovima nismo bili ni rezerva opcija, a Dennis je izabrao BiH kad mnogi ne bi i nebrojano puta je dokazao da je veliki patriota. On je najveca Barbarezova greska dosad.
Barbarez ga ne miriše od prvog dana i to je to. Dao mu je 2 utakmice u junu minutažu na kapaljku i apsolutno nema nikakav uzorak na osnovu kojeg može reći da je slabiji igrač od svih ovih što igraju. Zalaganje na treningu je šuplja priča, jel stvarno neko očekuje da će svi igrači koji dođu iz klubova gdje ih na sedmičnoj bazi ubijaju raznim vrstama treninga da grizu na treningu reprezentacije kao tamo. Postotak igrača koji grizu svaki trening kao da im je zadnji je možda 5-10% na 100 igrača. Evo hajde razumio bih da ima nekog rezultata, nego primamo po 3 i 5 golova sa ovima što se kao zalažu i opet isti ti likovi igraju iako i slijep čovjek vidi da nisu kvalitetniji. Nek on igra na utakmici kvalitetno yebe se nama kako trenira. Ahmedhodžićev govor tijela u Junu na treninzima je bio takav kao da su ga natjerali da dođe igrat pa je opet bio najbolji u one 2 utakmice.
Ahmedhodžića generalno kad vidiš djeluje kao da nije zainteresovan za život, kamoli za trening 🤣 ali odradi pos'o kako spada i doviđenja prijatno.
Žao je i meni Dennisa stvarno, ne kažem da je neki aman gubitak, ali kao što gore rekoše, izabrao je BiH kad mnogi nisu i to treba znati cijeniti - pogotovo Sergej, koji potencira taj patriotizam i ljubav prema dresu.
Međutim ova slika budi nadu da možda nije sve gotovo. Recimo Dedićev unfollow za Anela na Instagramu mi govori da je tu možda ipak došlo do sukoba Anela i sa saigračima, dok Dennisu vidim da uredno lajkaju slike. Jbg, jest to svijet društvenih mreža, ali danas ogroman pokazatelj za mnoge stvari 😁
Generalno moje mišljenje je da uvijek između 2 igrača koja su tu negdje kvalitetom prednost treba dobiti onaj ko nije imao dilemu hoće li igrat za nas. Zbog toga bi uvijek Hadžikadunić meni bio ispred Katića. Barišić je već druga priča, od njeg smo imali koristi i u mladim reprezentacijama i od starta je momak kod nas.
Za Anela možemo nagađat 3 godine istinu nikad saznat nećemo dok se on ili garnitura repke ne izjasne u medijima i kažu šta je bilo.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 25 dec 2024, 17:13

Sto se odbrane tice;

- Mi se trebamo zahvaliti Bicakcicu, Radeljicu i Mujakicu
- Izgladiti stvari i vratiti Ahmethodzica i Hadzikadunica
- Raditi na afirmaciji Barisica i Muharemovica
- Radi sirine pored Markovica kojeg smo pokupili, probati kaparisati Anela Husica iz YB
- Perspektiva - vidjeti sta ce biyi sa Ugwuom, jer radi pristupa iz prislosti, ja uopce ne polazem preveliku nadu dugorocno u Katica...hem sto mi nije neki vanserijski igrac, hem sto se on sjetio nas ne kada je skontao da ne moze igrati za Hrvatsku, nego kada mu je karijera krenula niz brdo nakon povrede. Frajeru je 28 godina i ovo BiH mu je bila mala odskocna daska da ozivi karijeru. Igra u Zurichu koji je sredina svicarske lige i on ako ostvari jos jedan iole dobar transfer ili ugovor - ja mislim da ga reprezentacija nece uopce intetesovati...

- Bekovi, desna strana sasvim dobro - Dedic, Gazibegovic...Nadam se da cemo uspjeti rijesiti i Jasica...

- Bekovi lijeva strana zestoko skripe... Kolasinac ili je povrijedjen ili je pod suspenzijom a i 31 godina je... Karica bih volio imati cisto u opticaju jer Kolasinca vise nema nego ima, ali opet Karica uopce nema u opticaju u Sturmu...na lijevoj strani moramo izmisliti nekog...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 dec 2024, 17:17

Nadam se da nece vise zvati Bicakcica. Realno nema nikakvu osnovu za to. Star, istrosen, igra u drugoligasu koji ima velike sanse da postane treceligas itd. Razumio bi da igra u engleskoj Premier ligi, ali u ovim okolnostima apsolutno nepotreban.

Eto imamo Markovica sada, izgladiti stvar sa Hadzikadunicem. Nije ni on neka klasa, ali je mladji 9-10 godina, koliko vec. Bolje i njega imati nego starohana Bickacica koji ni u prajmu nije bio neka klasa.

Uz Muharemovica i ovih jos par momaka sto su redovni bili u LN i ne treba nam vise. Ako neko mladji izleti jos bolje.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 25 dec 2024, 17:51

Vaya je napisao/la:
25 dec 2024, 17:13
Sto se odbrane tice;

- Radi sirine pored Markovica kojeg smo pokupili, probati kaparisati Anela Husica iz YB
Zašto bi Anel Husić imao prednost nad Radeljićem? Odbrana Rijeke ove godine funkcioniše fantastično, a ono malo što je odigrao za reprezentaciju je bilo sasvim korektno.

A da se Anel vrati poslije onog Spahićevog pisma, to je jednostavno nemoguće.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 25 dec 2024, 17:56

Zglavkar je napisao/la:
25 dec 2024, 17:51
Vaya je napisao/la:
Sto se odbrane tice;

Zašto bi Anel Husić imao prednost nad Radeljićem? Odbrana Rijeke ove godine funkcioniše fantastično, a ono malo što je odigrao za reprezentaciju je bilo sasvim korektno.

Haj Husic može igrati i lijevog beka ? Šta je sa galesicem iz rijeke,je li ima on uopste pravo za nas igrati ? Marković imam osjećaj da će biti pojačanje.
Soldo i ovaj Djurasovic ne bi bilo loše pokušati,ovaj hodza sto je bio u rijeci da li ima neke veze sa nama ?
Krila bilbija, i je ima onaj neki u Švicarskoj ligi sto ga je nodi pominjao ?
Možda bi trebalo pokušati i ovog horkasa na golu pridobit,mada poslije transfera ni on ništa ne pokazuje

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 25 dec 2024, 18:01

Vaya je napisao/la:
Sto se odbrane tice;

- Perspektiva - vidjeti sta ce biyi sa Ugwuom, jer radi pristupa iz prislosti, ja uopce ne polazem preveliku nadu dugorocno u Katica...hem sto mi nije neki vanserijski igrac, hem sto se on sjetio nas ne kada je skontao da ne moze igrati za Hrvatsku, nego kada mu je karijera krenula niz brdo nakon povrede. Frajeru je 28 godina i ovo BiH mu je bila mala odskocna daska da ozivi karijeru. Igra u Zurichu koji je sredina svicarske lige i on ako ostvari jos jedan iole dobar transfer ili ugovor - ja mislim da ga reprezentacija nece uopce intetesovati...

- Bekovi, desna strana sasvim dobro - Dedic, Gazibegovic...Nadam se da cemo uspjeti rijesiti i Jasica...

- Bekovi lijeva strana zestoko skripe... Kolasinac ili je povrijedjen ili je pod suspenzijom a i 31 godina je... Karica bih volio imati cisto u opticaju jer Kolasinca vise nema nego ima, ali opet Karica uopce nema u opticaju u Sturmu...na lijevoj strani moramo izmisliti nekog...
Ma kakav Anel, prežaljen i zaboravljen.
Taj dečko prvo mora da posjeti psihologa.
Sredi privatni život i razmirice u familiju i javno se izvini suigračima, stručnom štabu i navijačima.
Tek onda može biti aktuelan kao potencujalni.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 25 dec 2024, 18:05

Zglavkar je napisao/la:
25 dec 2024, 17:51
Vaya je napisao/la:
Sto se odbrane tice;

1. Anel Husic je mladji 5 godina od Radeljica i mislim da je dugorocnija perspektiva imati u opticaju Anela nego Stjepana.
2. Iako sam svjestan da su donekle u istoj ili slicnoj ravni kada je u pitanju kalkulisanje, jer da je imao priliku mislim da bi Anel do sada zaigrao za Svicarsku, medjutim skutorski latinluk posebno "boli". Ista je prica i sa Stjepanom...

P.S. Mi ovdje govorimo o poziciji 4 ili 5 stopera, ako nam najveci problem bude Husic ili Radeljic - da se udaramo nogom u guzicu. Obojica su u stagnaciji, Husic ulazi samo sa klupe, a Radeljic u zadnja 2 mjeseca ima odigranih 45 minuta. S toga zbog 5 godina razlike dajem Husicu ogromnu prednost nad Radeljicem.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 25 dec 2024, 18:09

Kutarisi se jednog da bi doveo istog ili goreg, kakav Anel Husic, iduca sezona mu je povratak u drugu ligu. Sta vam je samo bi mijenjali

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 25 dec 2024, 18:13

Defanzivnivezni je napisao/la:
25 dec 2024, 18:01
Vaya je napisao/la:
Sto se odbrane tice;

Ma kakav Anel, prežaljen i zaboravljen.
Taj dečko prvo mora da posjeti psihologa.
Sredi privatni život i razmirice u familiju i javno se izvini suigračima, stručnom štabu i navijačima.
Tek onda može biti aktuelan kao potencujalni.
Pa dobro, neka u procesu pomirenja bude i to njegovo psiholosko stabiliziranje koje mu je ocito potrebno. Ali opet s druge strane to ne ponistava cinjenicu da je nas najbolji stoper. Jos ukoliko bude taj transfer u EPL...

Nista, nek se vrati prvo Hadzikadunic, pa neka se i on ukljuci u proces reintegracije Anela... :bih:

Iskreno u zadnjih par godina reprezentacije, kada se sagleda igra odbrane i ono sto je bilo u opticaju od stopera, kombinacija Anel - Dennis je najkompaktnija bila...

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 25 dec 2024, 18:17

Sheyi je napisao/la:
25 dec 2024, 18:09
Kutarisi se jednog da bi doveo istog ili goreg, kakav Anel Husic, iduca sezona mu je povratak u drugu ligu. Sta vam je samo bi mijenjali
Bolje je imati u opticaju zamjene kao sto su Markovic i Husic nego Radeljic i Mujakic...i stojim 100% iza toga...

Mi ako imako kakvog buduceg Nestu da iskopamo da igra umjesto svih gore navedenih - bujrum...

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 25 dec 2024, 18:59

Na SC najavljuju veznog Osijeka Marka Soldu kao novog reprezentativca.
Veznih i napadača na izvoz ali nigdje bekova i krila.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 25 dec 2024, 19:05

25 dec 2024, 18:59
A od svih veznjaka koje imamo, nemas ni jednog krstenog defanzivnog veznog, onog destruktivca ala Besic, ni ti imas ijednog normalnog ofanzivnog veznog koji zna nesto kreirati ili napraviti neku asistenciju...

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 dec 2024, 19:07

Mlad pa hajde neka ga kaparisu, ali misljenja sam da su igraci poput Jasica, Bilbije, Hasica puno potrebniji
Imas Pjanica, Krunica, Sunjica, Huseinbasica, Gigovica, Tahirovica, Varsesanovica, Basica…
Demirovic amf treba da igra
Nemas krila **** vezne igrace kad nemaju koga sa strane uposliti
Da imas Xavija i Modrica isto bi bilo kad nemas krila vracaj nazad, nabijaj gore napadcima koji su u sendvicu i to je to
Prodavanje lopti i gubljenje posjeda
Najbolji primjer je Gigovic kako u Kielu igra dmf/cmf i daje golove, a u repki ne moze meda
Ne moze zato sto fali igraca sa strane, a fali zato sto formacija kurcu ne valja
Vjeruj giga i huseinbasic bi mogli hladno igrati cmf i dmf, a demirovic ispred njih na amf samo da dodas sa strane krilne igrace i stavis jednog napadaca
Mi imamo ok vezne igrace i to je najmanji problem
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 25 dec 2024, 21:11

Mogli je napisao/la:
25 dec 2024, 16:55
25 dec 2024, 16:09
25 dec 2024, 16:02
Ko je djevoka sa osmijehom?
Ćerka od Ibričića, zato sam i prekrio facu.
Jel punoljetna? :yawn:
2010. jbt dan
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 25 dec 2024, 23:23

NazorUso je napisao/la:
25 dec 2024, 21:11
Mogli je napisao/la:
25 dec 2024, 16:55
25 dec 2024, 16:09

Ćerka od Ibričića, zato sam i prekrio facu.
Jel punoljetna? :yawn:
2010. jbt dan
Bolesnik pedofilski.
Zato i piše protiv onih pantera. Vjerovatno su uhvatili do sad.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 26 dec 2024, 05:42

O kom Markovicu je rijec sto smo ga pokupili, onaj Svetozar iz Partizana sto nas je vec jednom odbio ili neki drugi?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 26 dec 2024, 06:38

Dzaba milion veznjaka ako su svi poluproizvodi. Kad ih sve saberes nemaš dva poštena.

Niti imamo jednog destruktivca kao defanzivnog veznog, niti jednog klasičnog veznjaka kao kreativca.
Sve neki likovi da popune postavu da nas ima dovoljan broj.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 26 dec 2024, 13:11

DeeWa je napisao/la:
26 dec 2024, 06:38
Dzaba milion veznjaka ako su svi poluproizvodi. Kad ih sve saberes nemaš dva poštena.

Niti imamo jednog destruktivca kao defanzivnog veznog, niti jednog klasičnog veznjaka kao kreativca.
Sve neki likovi da popune postavu da nas ima dovoljan broj.
Imamo to što imamo.
Solidan vezni red, nije to nimalo loše izgledalo protiv Holandije. Šunjić se pokazao kao pojačanje na poziciji destruktivca dok je Tahirović u par navrata izbacio njihov cijeli vezni red.
Ipak mladi su to momci i slažem se da ima mjesta za napredak ali u modernom fudbalu nemaš šta tražiti ako nemaš kvalitetnih bekova poput Mujdže i Lulića onomad.Bekovi su ti koji stvaraju višak u napadu.

Deco
Kontakt:

Post Postao/la Deco » 26 dec 2024, 14:11

O kojem Markovicu pricate raja?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 dec 2024, 14:12

Deco je napisao/la:
26 dec 2024, 14:11
O kojem Markovicu pricate raja?
Svetozar Markovic.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.