Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

VeteranSA
Kontakt:

Re: Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Post Postao/la VeteranSA » 22 dec 2024, 08:51

Mislim da nema navijača koji ne bi volo da naša djeca, članovi našeg omladinskog pogona budu u većem broju dio naše prve ekipe, standardni igrači, nosioci igre. Isto tako nemam sumnju da pojedini malci, koji su tu, oko prvog tima, treniraju rade, dobiju neku minutu, pokazali svojim radom i kvalitetom da zaslužuju mjesto u prvih 11, ili više minuta da bi im Denis to dao.
Pokušavamo mi godinama promovisati mlade igrače, ali nema tu kvaliteta. Šabanadžović, Hajdarević, Gasal, Drina, Beća samo su neki od njih koji su zadnjih godina dobijali i više nego dovoljno prilika, i niko ih nije iskoristio, a znamo gdje su otprilike svi završili.
I to u periodu kada smo "životarili" po ligi. Zamisli sada kada se oporavljamo, kada nam ambicije rastu, kada pojačavamo ekipu kvalitetom, kako iz svoij redova izvući U21 igrača da je kvalitet za prvih 11.
U principu biće to jedan od glavnih izazova slijedeće sezone kada Šukilović izgubi status U21 igrača. I ostali timovi imaju slične probleme, i mislim da nikada nije manje mladih igrača igralo u ligi općenito. U principu igraju najviše tamo gdje je kokuzluk, pa se silom prilika guraju.
Fočo, Babaluk, Zeničanin, Efendić, Laušević, Šemdin, Kolić...možda još neki mladi igrači će siguran sam odraditi zimske pripreme sa ekipom. I dobiće priliku da pokažu šta znaju. Koliko ja poznajem loptu, to je u ovom momentu onaj minimum što trener može učiniti za njih. Imaće i podršku ekipe, iskusnijih igrača ne sumnjam. Ali najviše je na njima, da svojim radom, kvalitetom, inteligencijom, samopouzdanjem pokažu da zaslužuju više, i eventualno mjesto u prvoj ekipi. Nema protekcije, samo red, rad, disciplina...

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 dec 2024, 11:13

Levin je napisao/la:
22 dec 2024, 03:13
VeteranSA je napisao/la:
21 dec 2024, 20:39
braco je napisao/la:
21 dec 2024, 19:19
Da li dovesti još jednog rotacijskog napadača ako ćemo igrat od prve minute sa Krpićem i Dangubićem ili se osloniti na Lauševića?
Momak tek izlazi iz teške povrede, i upitno je koliko može. Po meni bi trebao još jedan rezervni špic (ako neko od mladih nije opcija) a na ostalim pozicijama gdje smo tanki, moramo pokušati dovesti igrače za prvih 11. Mada je zimi uvijek teško naći igrača.
Lično očekujem da će se tražiti još jedan igrač na toj poziciji iako mislim da nema potrebe za tim i da je bolje produžiti ugovore Dangubiću i Krpiĉu.
Ma pitam jer kad igramo sa Dangubićem i Krpićem od prve minute, onda na klupi nemamo nijednog rezervnog špica, pa kontam ne bi bilo loše imati neku opciju, a opet tu su i kartoni, povrede itd.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 dec 2024, 12:32

Kad smo kod napadača, Semir Smajlagić je na meti Zrinjskog prema tvrdnjama Slovenaca kako sam uspio isčačkati. Doveli bi ga navodno kao zamjenu za Mulahusejnovića ako se proda.

Ove sezone igra za ekipu Primorja koja je tek ušla u prvu slovensku ligu ove sezone i upisao je 7 golova i 1 asistenciju u ovoj prvoj polusezoni, što ga čini drugim strijelcem lige.

Ugovor mu ističe na ljeto.

Highlightsi iz ove sezone:

191 cm visoki napadač od 26 godina koji je već igrao za dosta klubova u karijeri:

slika

https://www.transfermarkt.com/semir-sma ... ler/396661

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 dec 2024, 19:15

braco je napisao/la:
22 dec 2024, 11:13
Levin je napisao/la:
22 dec 2024, 03:13
VeteranSA je napisao/la:
21 dec 2024, 20:39

Momak tek izlazi iz teške povrede, i upitno je koliko može. Po meni bi trebao još jedan rezervni špic (ako neko od mladih nije opcija) a na ostalim pozicijama gdje smo tanki, moramo pokušati dovesti igrače za prvih 11. Mada je zimi uvijek teško naći igrača.
Lično očekujem da će se tražiti još jedan igrač na toj poziciji iako mislim da nema potrebe za tim i da je bolje produžiti ugovore Dangubiću i Krpiĉu.
Ma pitam jer kad igramo sa Dangubićem i Krpićem od prve minute, onda na klupi nemamo nijednog rezervnog špica, pa kontam ne bi bilo loše imati neku opciju, a opet tu su i kartoni, povrede itd.
Pa vidi, ako se ne varam četiri klasična napadača su neki standard danas u fudbalu. Dva ozbiljna napadača, još jedan za rotaciju (i ako se desi neka povreda) i junior. Toga se nekako drže i prve tri ekipe. Gledano tom logikom a i ako budemo igrali sa dva špica definitivno nam treba još jedan.

Mada, lično nisam ljubitelj previše širokog rostera jer se desi da plaćaš nekoga ko ne igra uopšte (što nije dobro ninza njega ni za tebe) tako da mislim da je ovo dovoljno ako je mali Laušević fizički i mentalno spreman.

Edit: Ako budu nekoga dovodili nadam se da će to biti neko između 24-26 godina i da je dobar u skoku kao i da bude neki duži projekat. Nešto slično kao ovaj dečko na kojeg cilja Zrinjski. Ne vidim razlog da ga ne potraže čakni u Federalnoj ili RS ligi.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 23 dec 2024, 10:56

Priča se da bi Nemanja Antonov mogao napustiti mađarskog prvoligaša MTK Budimpešta sad na zimu.

https://www.transfermarkt.com/nemanja-a ... ler/171062

Antonov je lijevi bek iz Srbije, star 29 godina, sa odličnim CV-em i statistikom. Može igrati i lijevo krilo.

Ima oko 130 nastupa u mađarskoj ligi, 50 nastupa u švicarskoj ligi, 30-ak nastupa u belgijskoj ligi, igrao je i za Partizan.

Posljednjih nekoliko sezona ima sjajnu statistiku:

slika

Ovo su klubovi za koje je igrao:

slika

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 23 dec 2024, 12:35

Nezvanične informacije do kojih je došao SportSport govore da u Željezničaru neće biti previše aktivni u prelaznom roku, ali to ne znači da se Plavi eće pokušati pojačati.

Kako smo uspjeli saznati, šef struke Denis Ćorić je zadovoljan trenutnim igračkim kadrom, no volio bi ekipu pojačati sa barem dvojicom provjerenih igrača i to na poziciji zadnjeg veznog i krilu, tako da iza Nove godine se može očekivati nešto više informacijama po ovom pitanju.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 23 dec 2024, 12:58

braco je napisao/la:
23 dec 2024, 12:35
Nezvanične informacije do kojih je došao SportSport govore da u Željezničaru neće biti previše aktivni u prelaznom roku, ali to ne znači da se Plavi eće pokušati pojačati.

Kako smo uspjeli saznati, šef struke Denis Ćorić je zadovoljan trenutnim igračkim kadrom, no volio bi ekipu pojačati sa barem dvojicom provjerenih igrača i to na poziciji zadnjeg veznog i krilu, tako da iza Nove godine se može očekivati nešto više informacijama po ovom pitanju.
Edit : Ne znam zašto ali meni je pravo teško povjerovati u tu "nezvaničnu informaciju".

Btw :
Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je upisao nastup za A selekciju, Madžid Šošić, u nadolazećem prelaznom roku će napustiti redove splitskog Hajduka.

Mladi 21-godišnji ofanzivni veznjak je dogovorio sporazumni raskid ugovora sa splitskom ekipom čiji je član od ljeta 2020. godine. Šošić je u Hajduk stigao iz omladinskih selekcija Željezničara, a nakon izlaska iz juniora je nastupao za drugi tim Hajduka.
Kao da su u Klubu stegli redove pa sve manje tih "nezvaničnih" informacija izlazi. Vidjet ćemo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 23 dec 2024, 20:27

Levin je napisao/la:
23 dec 2024, 12:58
Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je upisao nastup za A selekciju, Madžid Šošić, u nadolazećem prelaznom roku će napustiti redove splitskog Hajduka.

Mladi 21-godišnji ofanzivni veznjak je dogovorio sporazumni raskid ugovora sa splitskom ekipom čiji je član od ljeta 2020. godine. Šošić je u Hajduk stigao iz omladinskih selekcija Željezničara, a nakon izlaska iz juniora je nastupao za drugi tim Hajduka.
Neslužbene informacije do kojih je došao SportSport govore da bi ga u svojim redovima rado vidjeli bh. klubovi iz vrha tabele, ali i aktuelni prvak Slovenije Celje, dok i ostanak u Hrvatskoj nije nerealna opcija.

U svakom slučaju, Šošića ćemo od 2025. godine gledati u novom klubu, a u narednim danima ćemo i zvanično saznati gdje će nastaviti karijeru.
Po ovome ne bih rekao da su nam neke šanse da ga dovedemo ali ko zna.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 23 dec 2024, 21:02

braco je napisao/la:
23 dec 2024, 20:27
Levin je napisao/la:
23 dec 2024, 12:58

Neslužbene informacije do kojih je došao SportSport govore da bi ga u svojim redovima rado vidjeli bh. klubovi iz vrha tabele, ali i aktuelni prvak Slovenije Celje, dok i ostanak u Hrvatskoj nije nerealna opcija.

U svakom slučaju, Šošića ćemo od 2025. godine gledati u novom klubu, a u narednim danima ćemo i zvanično saznati gdje će nastaviti karijeru.
Po ovome ne bih rekao da su nam neke šanse da ga dovedemo ali ko zna.
Ma znam ali kod nas bi mu bilo najbolje.

U Celju onaj blesavi Portugalac, mislim da se u Zrinjskom ne bi uklopio u onaj sistem. Kod nas bi imao skoro pa zagarantovano mjesto u prvom timu. Mada opet ostaje to njegovo ponašanje kao veliki upitnik.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 24 dec 2024, 22:45

Jedna interesantna opcija u sredini. Purtić Stefan, trenutno igrač Liepaje. 26 godina, 188, najbolje se snalazi na poziciji defanzivnog veznog, to mu je primarna pozicija, a može igrati i kao centralni vezni.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 dec 2024, 09:29

muharemovicdzelo je napisao/la:
24 dec 2024, 22:45
Jedna interesantna opcija u sredini. Purtić Stefan, trenutno igrač Liepaje. 26 godina, 188, najbolje se snalazi na poziciji defanzivnog veznog, to mu je primarna pozicija, a može igrati i kao centralni vezni.
Vidim ističe mu ugovor sad na zimu.

U istoj ekipi igra i Hrvat Marin Laušič, isto visok vezni 187 cm, samo tehnički prefinjeniji, ima 23 godine. Igra i centralnog i defanzivnog i ofanzivnog veznog

Prije ove, Laušić odradio je 2 sezone u Mariboru gdje je skupio oko 50 utakmica kao rotacijski igrač sa ok statistikom, a prije Maribora je odradio sezonu sa 26 utakmica u Slaven Belupu. Prošao Hajdukovu školu fudbala.

Samo ne piše do kad mu je ugovor, ali je možda i interesantnija opcija od Purtića.

Kad smo kod latvijske lige, igra i nekadašnji Dinamov talenat Tin Hrvoj (23 godine) i ove sezone je skupio 6 asistencija u 16 utakmica. Prije toga je odradio 2 sezone u Radomlju gdje je u jednoj sezoni imao 3 asistencije, a u drugoj 4. Igrao je skupa tamo sa Stipom Markovićem dvije sezone.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 25 dec 2024, 12:22

braco je napisao/la:
25 dec 2024, 09:29
muharemovicdzelo je napisao/la:
24 dec 2024, 22:45
Samo ne piše do kad mu je ugovor, ali je možda i interesantnija opcija od Purtića.

Kad smo kod latvijske lige, igra i nekadašnji Dinamov talenat Tin Hrvoj (23 godine) i ove sezone je skupio 6 asistencija u 16 utakmica. Prije toga je odradio 2 sezone u Radomlju gdje je u jednoj sezoni imao 3 asistencije, a u drugoj 4. Igrao je skupa tamo sa Stipom Markovićem dvije sezone.
Marin Lausic je sa Fc Liepaja potpisao do kraja 2025.

slika

Moram reći vrlo zanimljiv igrač. Čak je dobar i u skoku a tehnički je vrlo profinjen kao što kažeš.

Zastupa ga agencija "4sport_footballagency" čiji je direktor Dženis Mujičić.

https://www.linkedin.com/in/d%C5%BEenis ... bdomain=hr

Vrlo mlada agencija a i sam Dženis je vrlo mlad dečko. Tamo nekad u decembru 2022. godine su napravili trasfer Bijuka iz Hajduka u Los Angeles za 8.5 miliona eura a kasnije i njegov transfer u Valladolid za 4 miliona eura. Bijuk im je ujedno i najvrijedniji Igrač.

Igrači su im uglavnom iz juniorskih pogona Hajduka i Dinama a od domaćih aktera izgleda da imaju neku saradnju sa Torpedom obzirom da zastupaju Muamera Hamzica. Također, zastupali su i Tinu Blaž Lauša kod potpisa za Velež.

Uglavnom rade sa domaćim hrvatskim igračima a djeluje da imaju dobre konekcije i sa nordijskim ekipama. Ne bi bilo loše razviti neku saradnju sa Dženisom jer čini mi se da do sada Klub nije radio sa njim.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 dec 2024, 12:30

Levin je napisao/la:
25 dec 2024, 12:22

Igrači su im uglavnom iz juniorskih pogona Hajduka i Dinama a od domaćih aktera izgleda da imaju neku saradnju sa Torpedom obzirom da zastupaju Muamera Hamzica. Također, zastupali su i Tinu Blaž Lauša kod potpisa za Velež.

Uglavnom rade sa domaćim hrvatskim igračima a djeluje da imaju dobre konekcije i sa nordijskim ekipama. Ne bi bilo loše razviti neku saradnju sa Dženisom jer čini mi se da do sada Klub nije radio sa njim.
Interesantno, uvijek sam bio za da se razmatraju ti mladi hrvatski igrači koji nisu imali mjesta u klubovima iz velike hrvatske četvorke.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 25 dec 2024, 12:47

braco je napisao/la:
25 dec 2024, 12:30
Levin je napisao/la:
25 dec 2024, 12:22

Interesantno, uvijek sam bio za da se razmatraju ti mladi hrvatski igrači koji nisu imali mjesta u klubovima iz velike hrvatske četvorke.
Pa obzirom da ti Klubovi, manje više, kupe sve što valja u Hrvatskoj, ali i da je prosto nemoguće da svi koji vrijede dobiju mjesto u tim klubovima sigurno se uz dobar skauting može pronaći mnogo dobrih igrača na kojima se, uz kvalitetan rad, može dobro zaraditi.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 25 dec 2024, 17:23

Prema dostupnim informacijama, Mehanović bi karijeru mogao nastaviti u Uzbekistanu, a njegov trenutni klub Radnik već traži zamjenu za ovu važnu poziciju. Kako prenosi portal Sport Centar, tim iz Bijeljine stupio je u kontakt s Amerom Hirošom, potencijalnim pojačanjem. Pregovori su u toku, a dolazak ovog ofanzivnog veznjaka mogao bi značajno popuniti prazninu koja bi nastala Mehanovićevim odlaskom.
https://****.ba/mehanovic-napusta-ra ... jeznicara/

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 26 dec 2024, 10:30

Nekoliko mladih igrača iz drugog ranga takmičenja Slovenije i Hrvatske sa solidnom/odličnom statistikom ove sezone:

🇳🇬 Divine Igwe Ikenna - špic, 2004. godište, slovenski drugoligaš Beltinci, ove sezone 5 golova i 2 asistencije, prošle sezone u istoj ligi 7 golova i 5 asistencija

https://www.transfermarkt.com/divine-ig ... er/1160419

🇦🇷 🇭🇷 Federico Rose - špic i igra na krilima, 2004. godište, slovenski drugoligaš Tabor Sežana, ove sezone 5 golova i 6 asistencija, prošao školu argentinskog Veleza i bio u omladinskom pogonu Pafosa kao jedne od boljih ekipa na Kipru

https://www.transfermarkt.com/federico- ... er/1263376

🇬🇲 Bamba Susso - špic, 2002. godište, slovenski drugoligaš Aluminij, ove sezone 6 golova i 1 asistencija u 9 nastupa, prošao školu talijanske Pise, imao je i prije odličnu sezonu u drugoj slovenskoj ligi sa 14 golova

https://www.transfermarkt.com/bamba-sus ... ler/813603

🇬🇲 Baboucarr Faal, špic, 2003. godište, hrvatski drugoligaš Orijent, ove sezone 3 gola i 2 asistencije u 13 nastupa, prošle sezone je dao 6 golova u 24 nastupa

https://www.transfermarkt.com/baboucarr ... er/1111025

🇧🇬 Krasimir Todorov - po transfermarktu i sofi igra i ofanzivnog veznog i krilo i špica, 2004. godište, slovenski drugoligaš Tabor Sežana ove sezone igra 5 golova i 5 asistencija, sad u novembru postao i U-21 reprezentativac Bugarske, iako je mlad ima preko 50 nastupa u elitnom rangu Bugarske

https://www.transfermarkt.com/krasimir- ... ler/910552

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 27 dec 2024, 10:22

Danas selimo u zemlju ajvara i Gorana Gančeva. 🇲🇰

Dva interesantna igrača iz makedonske lige na pozicijama na kojim nama trebaju pojačanja. Riječ je o irskom Alžircu i Gambijcu (trećem u ova dva dana u kartoteci), tako da će vam privući pažnju ako ništa zbog interesantne nacionalnosti. :mrgreen:

Krenimo prvo od igrača koji je neki dan zvanično proglašen za najboljeg igrača lige za ovu prvu polusezonu u makedonskom prvenstvu, Ali Reghba.

Ali Reghba

slika

Klub: Rabotnički 🇲🇰

Pozicija: Lijevo krilo, može špica i desno krilo

Datum rođenja: 14.01.2020.

Nacionalnost: 🇮🇪 🇩🇿

Visina: 1,82

Noga: dešnjak

Reghba je rođen u Njemačkoj, a odrastao je u Irskoj. Tamo je prošao omladinski pogon Bohemiansa, da bi potom bio prebačen u prvi tim. Nakon igranja za prvi tim stiže poziv Leicestera da dođe na probu koju uspješno prolazi. Dvije godine je igrao Premijer League 2 za U-21 ekipu Leicestera. Šansu u prvom timu Leicestera nije dobio, pa odlazi u alžirsku ligu gdje dvije sezone zaredom osvaja titulu prvaka Alžira. Tamo se također nije naigrao, pa odlazi u Rabotnički prošle zime.

Rabotnički se pokazao kao pravi potez gdje je konačno počeo pokazivati svoj nekadašnji potencijal, te je tako u 16 utakmica ove sezone postigao 7 golova i 5 asistencija i proglašen je za MVP-a makedonske lige za ovu prvu polusezonu.

Interesantan igrač sa aspekta da može igrati više pozicija, igra lijevo krilo ali može igrati i špica i desno krilo. Dosta prodoran i direktan igrač, ne libi se igrati 1 na 1.

Ovdje možete pogledati njegove highlightse iz ove sezone:

Igrao je i za U18 i U19 reprezentaciju Irske.

Ne piše do kad mu je ugovor.

---

Pređimo na drugog igrača iz makedonske lige u čijemo ćemo kvalitete se moći uvjeriti uživo vrlo brzo.

Ousman Marong

slika

Klub: Sileks 🇲🇰

Pozicija: prvenstveno centralni vezni, može igrati kao ofanzivni vezni i lijevo krilo

Datum rođenja: 21.06.1999.

Nacionalnost: 🇬🇲

Visina: 1,73

Noga: dešnjak

Bivši igrač Crvene Zvezde za koju nije nikad službeno debitovao. Godinama su ga slali na posudbe u drugu ligu Srbije gdje je igrao odlično i imao dobru statistiku, čak su ga slali i na posudbu u drugu ligu Izraela gdje je također imao ok statistiku.

Prvi odlazak u Makedoniju je bio u sezoni 21/22 gdje kao slobodan igrač potpisuje za Akademiju Pandev gdje je odmah odigrao sjajnu sezonu sa 4 gola i 10 asistencija u ligi. U međuvremenu je igrao još u srpskoj superligi i makedonskoj Voski, da bi na kraju prešao u Sileks koji je sad prvi na tabeli, a isto bodova ima i Rabotnički u kojem igra Ali Reghba iz prvog dijela posta.

Marong ove sezone igra sjajno sa 2 gola i 7 asistencija.

Napisao sam da ćemo se ubrzo moći uživo uvjeriti u njegove kvalitete jer u Antaliji igramo upravo protiv Sileksa pripremnu.

Evo njegovi higlightsi iz ove sezone, ako imate vremena pogledajte kakve lopte čovjek dijeli, dijagonale su vrhunske. :tokralju:

Ne piše do kad mu je ugovor.

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 27 dec 2024, 18:08

Kvalitet te lige je upitan, ali se vidi da baš odskaču. Pogotovo se to odnosi na Maronga.
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 dec 2024, 08:10

braco je napisao/la:
27 dec 2024, 10:22
Evo njegovi higlightsi iz ove sezone, ako imate vremena pogledajte kakve lopte čovjek dijeli, dijagonale su vrhunske. :tokralju:
Ovaj bi Dangubiću namjestio 10 komada. :bow:

Mislim da je produžio ugovor do kraja sezone.

https://www.slobodenpecat.mk/en/usman-m ... fk-sileks/

Šubertu su saigrači Marko Đorđijevski i Usman Marong. Prvi je nosio dres Voždovca, ali nije ostavio dublji trag, dok je ofanzivac sa afričkog kontinenta imao ugovor sa Zvezdom, te pružao dobre partije u Grafičaru i na kraju je sreću pronašao u Sileksu.

“Marko je dao sedam golova, a Marong ima sedam asistencija. Dobro igraju, rezultati govore za njih. Marong je i najbolji asistent lige. Dosta je nezgodan.”
Inače u makedonskoj ligi je ludilo. Prve tri ekipe imaju isto bodova, a četvrti zaostaje dva boda. :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 dec 2024, 10:48

@Braco ovaj Ousman Marong bi mogao vrhunski zamijeniti Al Jabera. Djeluje mi kao vrlo sličan igrač. Odlična dijagonala, vrlo agresivan u odbrani, tehnički djeluje izvrsno, dobar pregled igre. Naravno , trebalo bi mu da se prilagodi ali mislim da bi bio jedan od boljih veznih u ligi.

Zastupa ga Sports Management Consulting Ltd. (https://www.sportsmc.mk/) čiji je vlasnik i glavni agent Nikola Gjoševski (https://www.linkedin.com/in/nikola-gjosevski-30694095/).

Nikola Gjoševski (rođen 1. aprila 1979. u Skoplju, Makedonija) je bivši profesionalni fudbaler koji je igrao na poziciji lijevog beka. Tokom svoje karijere nastupao je za više klubova, uključujući FK Sileks, Spartak Moskvu, Vardar Skoplje, Austriju Salzburg, FC Midtjylland, Ethnikos Pirej, Rabotnički i Rodos.

Na međunarodnom nivou, Gjoševski je bio standardni član reprezentacije Makedonije do 21 godine, sa više od 25 odigranih utakmica, od kojih je na pet bio kapiten.

Nakon završetka igračke karijere 2010. godine, preuzeo je funkciju sportskog direktora u FK Metalurg Skoplje, gde je radio do avgusta 2012. godine. Tokom njegovog mandata, klub je dva puta zaredom osvojio drugo mesto u makedonskoj ligi i prvi put u istoriji izborio plasman u evropska takmičenja.

U avgustu 2012. godine, Gjoševski je osnovao agenciju za sportski menadžment pod nazivom "Sports Management Consulting", gde trenutno radi kao FIFA posrednik, zastupajući fudbalere u njihovim profesionalnim karijerama.

Zastupa uglavnom fudbalere i menadžere makedonskog porijekla.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lecler, Levin, voltron30 i 37 gostiju.