Horoz je napisao/la: ↑30 dec 2024, 09:14
Da je Sučiću prvi put kada počeo eskivirati poziv u A selekciju, zaprijećeno trajnim odstranjivanjem iz svih selekcija,
siguran sam da bi se odazvao.
Greška je što mu je omogućeno da komotno čeka hoće li dobiti poziv Hrvata.
Zato u takvim slučajevioma ubuduće treba biti čvrst. Odbiješ poziv, zauvijek prekrižen.
I to ne treba miješati sa igračima koji su bili članovi drugih selekcija, pa nas odbijali. Njima se može istolerisati to odbijanje.
Neki bi ovdje da tjeraju Barbareza i vraćaju Ahmedhodžića

To je nešto najgore što bi se moglo desiti. Potrvrda da što pokazuješ više nepoštovanja prema reprezentaciji, bolje ćeš proći. Velika greška je bila što je Milošević skupljao političke poene na vraćanju ahmedhodžića, iako je ovaj zaslužio ozbiljnu kaznu. Da je bio kažnjen, možda bii nešto ušlo u onu glavu.
To su neki od važnijih razloga zašto Barbarez mora ostati. Neki se sistem odnosa prema reprezentaciji mora izgraditi. Neke temeljne stvari koje se tiču poštovanja prema reprezentaciji, se moraju uspostaviti.
Ne može se to uraditi ako mijenjamo selektora svake godine, pa on pravi kompromise na račun dugotrajnih interesa reprezentacije.
A da Barbarez nije idealn, tu se slažem. Također je činjenica da nama niko ne bi valjao, ni Vaha, ni Guardiola..jer imamo poremećene poglede i očekivanja. Iskompleksirani, frustrirani, tražimo rezultate preko noći i dublje tonemo. Kao "veliki" bh klubovi.
Meni zaista nije jasno kako ljudi ne mogu skontati da je ovo do sada jedna od najboljih priča kada je reprezentacija u pitanju, usudio bih se reci odmah nakon Brazila 2014, bar trenutno. Dugoročno bi mogla biti puno bolja od brazilske priče. Ide u tom smjeru. Ostaje da vidimo.
Mogu razumjeti da se tu i tamo uputi kritika zbog ovog ili onog. I samom mi neki postupci nisu bili po volji i istakao sam ih, ali ako sagledamo širu sliku, onda je sve jasno. Potpuna podrška selektoru i SS. Jos uvijek.
Taj Guardiola kojeg si spomenuo, a spomenuo sam ga i ja kamaru puta, imao bi isto fula u radu a rezultati mu ništa bolji ne bi bili, a naša dežurna navijačka, forumska ekipa bi ga tjerala.
Na pljuvanje neću da se obazirem, oni sami o sebi najbolje govore.
Kad pročitam o tome da se kao treba popricati s Ahmedhodzicem, zapitam se svaki put "jel' stvarno moguće da je Bosnjo toliko "da se ne izrazavam". Neki su očito navikli da ih drugi kroz život stalno i iznova gaze, ponizavaju...pa im je to normalno postalo.
U vezi sa Sucicem se ne bih u potpunosti složio.
U to vrijeme je Bašić bio Iniesta za Sučića i glavom i bradom. Onoga trenutka i kada je pokazao neke naznake da bi od njega ipak moglo biti nesto, već je bio izgubljen i imao je prostora za kalkulacije. Sve se izdesavalo u mjesec, dva faktički kada govorimo o njegovom napretku ili nametanju. Zapravo se na vrijeme reagovalo što se tiče priče u vezi s pozivanjem u A-selekciju. On je odbio.
Svaki raniji poziv bi bio poziv koji su zaslužili i većina drugih U21 reprezentativaca tada. Momak se jednostavno preko noći pojavio na većoj sceni.
Na kraju krajeva, vidjet ćemo šta će biti od njega. Mnogo je dinamovih talenata otišlo u velike klubove pa nikada nisu zasjali.